Ha nem túl indiszkrét a kérdés, engem érdekelne, hogy ebben a 20+ éves folyamatban mikor született meg az 1., a 2. és esetleg a 3. gyerkőc?
Azt mondod, mindenkinek lehetősége van évtizedekig albérletben lakni, évekig Nyugat-Európában dolgozni, az ország olcsóbb vidékeire költözni, magas havi törlesztésű hitelt felvenni, és így lehet otthona Magyarországon?
Ha ezt kellene eredménynek elkönyvelnünk, akkor a kudarcokról inkább tudni sem szeretnék!
Nem sikertörténetnek irtam, hanem hogy csináltam.
Mert a legtöbben az államtól várják, hogy adja meg a sanszot. Félre ne értsd, nem azt mondom, ne támogassa, ez nem feladata, de csak arra várni hülyeség.
Én családi segítség nélkül saját zsiron és minimál állami áfa segítséggel építettem lakást.
Gyerek nélkül, nem is vettem fel ahhoz kedvezményt.
Az ország olcsóbb vidékei, értsd inkább. a nagyvárostól messzebb. Győr -Moson-Sopronban lakok. Nem hinném, hogy az az olcsó vidék.
Magas havi torlesztesű hitelt megint én választottam, a rövidebb futqmidő miatt és tudtam ha kimegyek melózni, azt hamar visszapörgetem.
Biztos lehetett volna gyorsabban is, de az első tíz évben jelentős részén masszívan piáltam, csajoztam, szerencsejátékoztam, nem arról szólt, hogy spórolok a lakásra.

Ráadásul aláfutottam egy autó devizahitelnek, amit kífizetni a többi hitelem mellett nem két perc volt, amikor rájöttem, hogy így nem megy tovább. Ez az én felelősségem volt nem másé (még akkor is ha Gyurcsány alatt volt, könnyű lenne rájuk fogni) anno így éreztem jól magam, az volt a fontosl
Ma már más fontos.
Kimenni Nyugat-Europaba meg mkinek csak ajánlom. Ma főleg tanulni kint rengeteg lehetőség van. Megtanulod faszán a nyelvet és itthon is, kint is megnőnek a lehetőségeid.
A bérkülönbség Nyugat és Kelet között mindig meglesz. Főleg ha a közeli Ausztriához vagy Németországhoz hasonlitod. Mert máshol azért nem mhol ilyen egyértelmű sztem. Nem, nem Svájcra gondolok.
Aztán arra is jó példa, ha nem a tiktokon át nézed mekkora kint az olcsóság a boltokban meg a jólét, rájössz, hogy mindennapi élet drágább. Csak nagyobb fizuból sokszor jobban megéri. Itt sem minden meló, mkinek. Láttam nem kettőt, aki elhitte a mesét eladott mindent itthon, nagyot szopott kint és 1-2 év múlva hazajött. Szal bár ajánlom kipróbàlni, de csak erre feltenni az életed nem.
Lakást venni, házat építeni, sztem annyi sansz sincs mint itthon. Nem lehetetlen, de nem könnyebb. Több pénzt lehet keresni a kinti fizuból, jobban élni már kérdéses. Kinek,mi a jobb élet. Nekem ma már túl sok a kinti változás. Nosztalgiázva gondolok a Williommen előtti Nyugatra.
Ha a feleségemet kérdezed, ő mindig kint dolgoztatna.

Én sem vagyok ellen a kinti városi pörgésnek, felfedezni újabb országot, de minket a végén mindig hazahúz vidéki házunk.
A legjobb döntés sztem továbbra is. Kint megkeresni a zsét, vmi alapot félretenni és itthon elkölteni, élni belőle.