[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 479
66 562
113
Azért mert egy Cicás írja a Kgb sről hogy KGB-s attól még KGB-s

Amúgy jah.
Csak ha panyiról meg rác banderáról írják le, hogy CIA-s, akkor mindenki fel van háborodva.
Meg amikor pegazus kerül a mobiljukra.... vajon miért került az oda :rolleyes:
Az ilyen nemzetbizonytalansági kockázatokat fel kellene számolni.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 683
36 460
113
E szerint a Fidesz már a 2000-es évek elején tudta, hogy Spöttle külföldi titkosszolgálat embere:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Az, hogy valaki ismer titokzatos szolgát, nem jelenti azt, h az adott titokzatos szolgálat embere. Egyébként ki mit gondol, Jászberényi hogy turnézta közbe az Ájszisz peremvidékét, Spöttle hogy jutott be az FSZB akadémiára? Ha én megnyomnám a csengőt, Kadirov elvti beengedne?
Csak ugye jó esetben az ember tisztában van vele, h a kedves kísérő, akit adtak mellé, az nem a turinform irodánál van, és ő is tudja, hogy mi tudjuk, és mindenki tartja magát a szabályokhoz és az illemhez.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
711
1 981
93
A haderőfejlesztési programnak nem egyéni érdekek és szűk érdekcsoportok, vagy éppen aktuális belpolitikai narratíva szerint kellene történnie. (Ezzel a logikával nem szabad egészségügyet fejleszteni, hiszen mi az egészség pártján állunk. Ugye-ugye, mekkora kétbites f@szság!)
A másik, hogy a lakosságot felnőttként kellene kezelni, ahol tudatosítva van bennük, hogy milyen egyéni felelősséget kell vállalniuk baj esetén, igyekezni egységre sarkallani azokban az ügyekben, ahol az szükséges. Mert a haza védelme az pont az, abban egyet kell hogy értsen a DK-s, a Tiszás, a Fideszes, és a Mi hazánkos is.
Emellett az infrastruktúra fejlesztése, a polgári védelem erősítése, a tartalékosság valós tartalommal való megtöltése, és rengeteg vészhelyzeti stratégiai tartalék képzése.
Ezek közül melyik teljesül? Ahogy én látom minden kimerül néhány plakátban és trendike fb posztban.
Még az sincsen. Megint azoknak az országoknak lesz igaza, akiket most lehurrog a mindenkinél okosabb magyar politika, hogy háborús hisztériában tartják a sajkát polgáraikat. Holott csak felkészülnek. A németek az óvóhely felülvizsgálatukkal, mások a három napi hideg élelem készlettel. Nálunk meg semmi sincsen, mert az politikailag szembe menne az eddigi narratívával. Nemrég beszélgettem a feleségemmel, hogy mégis mi a fenét csinálnánk, ha mondjuk a lakóhelyünk környékén becsapódna egy drón. Vagy hirtelen bármilyen okból le kellene menekülni valamiféle védett helyre. Pincénk nincsen, és a szomszédoknak se nagyon (sajnos nem borvidéken lakunk...). Keresgéltem az agyamban, a gyerekkori csavargós emlékeimben stb. valami elérhető távolságban lévő bunkert, légópincét, óvóhelyet, alagutat vagy akármit, ahová mondjuk megpróbálhatnánk a gyerekeinkkel eljutni, ha valaki fentről ledobna valamit. És rádöbbentem, hogy a valóságban nyárspolgárként semmit nem tudok erről, semmi értelmes nem is jut az eszembe, és azt sem tudom, hogyan kellene egyáltalán ilyen esetben viselkedni. Az iskolában sem tanítanak ilyesmit, az önkormányzat nem ad ki erre vonatkozó tájékoztatást (mondjuk a polgármesterünk még a kérdést sem értené valószínűleg), a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség, a kormányablak, semmilyen hivatalos szerv nem ad ilyen esetekre iránymutatást. Pedig vészforgatókönyvnek kellene azért lennie gondolom, és nem csak a HM / MH fiókjaiban, hanem az állami intézményrendszer több szintjén is.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 756
36 291
113
Még az sincsen. Megint azoknak az országoknak lesz igaza, akiket most lehurrog a mindenkinél okosabb magyar politika, hogy háborús hisztériában tartják a sajkát polgáraikat. Holott csak felkészülnek. A németek az óvóhely felülvizsgálatukkal, mások a három napi hideg élelem készlettel. Nálunk meg semmi sincsen, mert az politikailag szembe menne az eddigi narratívával. Nemrég beszélgettem a feleségemmel, hogy mégis mi a fenét csinálnánk, ha mondjuk a lakóhelyünk környékén becsapódna egy drón. Vagy hirtelen bármilyen okból le kellene menekülni valamiféle védett helyre. Pincénk nincsen, és a szomszédoknak se nagyon (sajnos nem borvidéken lakunk...). Keresgéltem az agyamban, a gyerekkori csavargós emlékeimben stb. valami elérhető távolságban lévő bunkert, légópincét, óvóhelyet, alagutat vagy akármit, ahová mondjuk megpróbálhatnánk a gyerekeinkkel eljutni, ha valaki fentről ledobna valamit. És rádöbbentem, hogy a valóságban nyárspolgárként semmit nem tudok erről, semmi értelmes nem is jut az eszembe, és azt sem tudom, hogyan kellene egyáltalán ilyen esetben viselkedni. Az iskolában sem tanítanak ilyesmit, az önkormányzat nem ad ki erre vonatkozó tájékoztatást (mondjuk a polgármesterünk még a kérdést sem értené valószínűleg), a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség, a kormányablak, semmilyen hivatalos szerv nem ad ilyen esetekre iránymutatást. Pedig vészforgatókönyvnek kellene azért lennie gondolom, és nem csak a HM / MH fiókjaiban, hanem az állami intézményrendszer több szintjén is.
https://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/Segedlet_ovohelyek_uzemeltetesehez.pdf
http://dmn29.admin.tagi.rsoe.hu/wp-content/uploads/2023/08/Polgari_vedelmi_ismeretek_2006.pdf
Hogy mennyi működőképes,vagy egyáltalán létezik e még,azt nemtudom.De valójában elég sok óvohely volt(van?) Mo-on.
Én most ki nem keresem,de fentvan a neten a szükségóvóhely épitési szabályzat is.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 610
18 728
113
USAID Panyi kb semmi konkrétumot nem ír azon túl hogy ismer valami orosz tisztet aki néha agitprop anyagokat küldött neki, meg egyszer próbálta tolni egy ismerősét a külügybe de nem sikerült.

Ha ennyit tudott Panyinak átadni a CIA akkor ez nagyon gyenge, és elég messze van attól hogy Spöttle orosz kém vagy kettős ügynök, amit itt lebegtetnek.

Persze lehet hogy a nagy leleplezés csak azt szolgálja hogy amikor Panyit a külföldi kapcsolatai miatt előveszik, mehessen a sírám hogy őt most el akarják hallgatattni mert elmondta a nagy igazságot.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 955
21 876
113
Magyarország bukott állam, csak a polgárai még nem hajlandók felismerni ezt. A magyar államiság lassan megszűnik. Kártyavár csupán, amit egy erősebb szélroham elsöpör. A nép felismerni nem hajlandó, így szépen sorvadunk, amíg a széllökés meg nem jön.
https://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/Segedlet_ovohelyek_uzemeltetesehez.pdf
http://dmn29.admin.tagi.rsoe.hu/wp-content/uploads/2023/08/Polgari_vedelmi_ismeretek_2006.pdf
Hogy mennyi működőképes,vagy egyáltalán létezik e még,azt nemtudom.De valójában elég sok óvohely volt(van?) Mo-on.
Én most ki nem keresem,de fentvan a neten a szükségóvóhely épitési szabályzat is.
Az ukrán balhé kitörésekor próbáltam infókat szerezni a társasháztól, az önkoritól, a válasz kb. az volt, hogy nincs semmi, de valami majd biztos lenne. Ez Budapest. Azóta sem volt semmi előrelépés, csak Háborús különadó, és majd lesz békeköltségvetés.

Én elengedtem a dolgot, ha az első pár órát megúszom, átutalom minden pénzem a külföldi számlámra, és megyek, a kocsiban szinte mindig van az osztrák határig elég üzemanyag. Aki marad az balek, és valószínűleg halott is, csak még nem hajlandó azt sem elismerni magának. Ha szüleim nem jönnek, akkor ő dolguk az ingó és ingatlan vagyonom likvidálása és a kapott pénz átutalása. A jelenlegi magyar állam véleményem szerint megvédeni képtelen lenne, de feláldozni hajlandó lenne engem.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
976
5 634
93
a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség, a kormányablak, semmilyen hivatalos szerv nem ad ilyen esetekre iránymutatást

m%C3%BCller-cec%C3%ADlia-nyuny%C3%B3ka.gif

Bombázás, rakétázás, atomtámadás esetén kéretik az úttest szélére, az útpadka mellé, azzal párhuzamosan stabil oldalfekvésben elhelyezkedni! Ezzel lehetővé válik, hogy a BKK tolólapos Kraz munkagépe könnyedén eltakaríthassa a holtesteket.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 756
36 291
113
Magyarország bukott állam, csak a polgárai még nem hajlandók felismerni ezt. A magyar államiság lassan megszűnik. Kártyavár csupán, amit egy erősebb szélroham elsöpör. A nép felismerni nem hajlandó, így szépen sorvadunk, amíg a széllökés meg nem jön.

Az ukrán balhé kitörésekor próbáltam infókat szerezni a társasháztól, az önkoritól, a válasz kb. az volt, hogy nincs semmi, de valami majd biztos lenne. Ez Budapest. Azóta sem volt semmi előrelépés, csak Háborús különadó, és majd lesz békeköltségvetés.

Én elengedtem a dolgot, ha az első pár órát megúszom, átutalom minden pénzem a külföldi számlámra, és megyek, a kocsiban szinte mindig van az osztrák határig elég üzemanyag. Aki marad az balek, és valószínűleg halott is, csak még nem hajlandó azt sem elismerni magának. Ha szüleim nem jönnek, akkor ő dolguk az ingó és ingatlan vagyonom likvidálása és a kapott pénz átutalása. A jelenlegi magyar állam véleményem szerint megvédeni képtelen lenne, de feláldozni hajlandó lenne engem.
Budapesten kifejezetten sok volt.Pl a metrohalozat egy része eredetileg nukleáris háborúra tervezett ovohely,eredetileg.
De hogy ma mi van még,mi mukodokepes az eredeti felszereltséggel......

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 929
66 208
113
Miből gondoljátok, hogy máshol jobb a helyzet? A szándéknyilatkozatokból, amit már el is felejtettek?
Kutya se foglalkozik ilyesmikkel pár depressziós magyaron kivűl. (Jelige:"Minden szar itt...") A fontos hír, hogy jön a nyár, 40km - es dugó van hosszú hétvégeken az A10-esen,itt ott késelnek, iskolában lövöldöznek...
De nem a háborúra készülés,óvóhely, 3 (?) napi élelmiszertartalék....

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 132
9 942
113
Budapesten kifejezetten sok volt.Pl a metrohalozat egy része eredetileg nukleáris háborúra tervezett ovohely,eredetileg.
De hogy ma mi van még,mi mukodokepes az eredeti felszereltséggel......
Ha van is óvóhely, azt illene folyamatosan készletekkel ellátni. És budapest lakossága igencsak megnőtt az utóbbi 20 évben, óvóhelyek pedig nem létesültek.
Na meg az sem ártana, ha a lakosság tudná merre van az arra.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 610
18 728
113
Ha van is óvóhely, azt illene folyamatosan készletekkel ellátni. És budapest lakossága igencsak megnőtt az utóbbi 20 évben, óvóhelyek pedig nem létesültek. Na meg az sem ártana, ha a lakosság tudná merre van az arra.

Megvannak ugyanazok, amik voltak - a régi bérházakban lévő (légó)pincék (bár egy pókhálózás a legtöbb helyen nem ártana), épült közben rengeteg mélygarázs (izraelben is azt használják, annál jobb bunki nem kell, mélyen van, vasbetonból és van gépi szellőztetés is), és van 4, na jó, 3 metróvonal. Készleteket pedig szvsz felesleges halmozni, amikor nincsen közvetlen fenyegetés.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 683
36 460
113
A covid ota csokken nezd meg a kornyezo telepuleseket hogy felmentek az arak illetve a kozmuvek mennyire le lettek terhelve.
Az uthalozatrol je is beszeljunk pl eszek-nyugati iranybol olyan dugok vannak befele a 2/13. Keruletek iranyaba hogy a dugoban megszulsz illetve felneveled a gyereket is mig be ersz.
Már a 2000es években is volt egy kiköltözési hullám, még az Alkotmánybíróság utasította is az Országgyűlést a választási körzetet korrigálására, mert Pest megyében majdnem 2szer annyi szavazat kellett egy mandátumhoz, mint a legkisebb körzetekben. Jó, oké, tudom, ez csak a választókorú lakosságot mutatja, a 18 éven aluliakat nem.

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
470
1 565
93
Csak a 444 -es cikket olvastam, de az alapján nem értem a felvetésedet. Ha jól értem, akkor a rogáni minisztérium és a honvédelmi tálca együttesen fogják vészhelyzet idején szabályozni a médiába kikerülő információkat. Belegondolván, eddig hogy mi volt az elképzelés, hogy most ez a tervezet? Eddig csak a honvédelmi minisztérium szabályozta volna a médiatartalmakat hadiállapot esetén nem?

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 287
14 521
113
Csak a 444 -es cikket olvastam, de az alapján nem értem a felvetésedet. Ha jól értem, akkor a rogáni minisztérium és a honvédelmi tálca együttesen fogják vészhelyzet idején szabályozni a médiába kikerülő információkat. Belegondolván, eddig hogy mi volt az elképzelés, hogy most ez a tervezet? Eddig csak a honvédelmi minisztérium szabályozta volna a médiatartalmakat hadiállapot esetén nem?
Inkább visszatöröltem a felvetésem, ésszel él az ember...

A jó megoldás az lenne ami pl. az ukránoknál van: minden megy a medrében, a titkosszolgálatok pedig lekapcsolják azokat akik ellenséges információs műveletet folytatnak. De ezt módjával teszik.
Emellett kiegészítő szabályok vannak érvényben az információ keletkezésére vonatkozóan: nem dokumentálható a saját haditechnika,a saját katonai erők elhelyezkedése és mozgása, illetve az ellenséges tűzvezetést segítő képi anyag nem tehető közzé, stbstb.
Az oroszoknál még lazább.

Ez nem véletlenül van így.

• Tetszik
Reactions: fishbed and geseft

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
470
1 565
93
Inkább visszatöröltem a felvetésem, ésszel él az ember...

A jó megoldás az lenne ami pl. az ukránoknál van: minden megy a medrében, a titkosszolgálatok pedig lekapcsolják azokat akik ellenséges információs műveletet folytatnak. De ezt módjával teszik.
Emellett kiegészítő szabályok vannak érvényben az információ keletkezésére vonatkozóan: nem dokumentálható a saját haditechnika,a saját katonai erők elhelyezkedése és mozgása, illetve az ellenséges tűzvezetést segítő képi anyag nem tehető közzé, stbstb.
Az oroszoknál még lazább.

Ez nem véletlenül van így.
Az izraeli hol áll ezek mellett véleményed szerint?
Nem tudom milyen más megfontolások állhatnak még a lazább szabályozás mögött ( az alapvető pszihológiai hatás mellett pl ), de mondjuk így első blikkre sokkal több meló ( és ember ) egy lazább rendszert kontroll alatt tartani.

Status
Not open for further replies.