Szerintem Iránban elsősorban Kína érdekelt. Nem is értem amúgy miért nem küldtek már korábban nekik nagyobb számú légvédelmet. Ebből a szempontból , szerintem , kína nem játszik jól a világpolitika színpadán.
Persze, hogy megtámadták.
A balfék Irániak meg megérdemlik a sorsukat, amiért nem kapcsolják rá a villanyt a zsidókra.
A most induló meccsben a két fél még csak kezdőrugásokat tett egymásba, nem megjósolható a kimenetel.. Az teljességgel jól látszik, hogy Izrael szándékosan hajtotta bele a palesztínokat egy önmegsemmisítő háborúba még 2023 nyarán, Bibi az ENSZ ülésen tartott nyilatkozatával, ahogy térképen mutogatta Izrael átalakítását létrehozását az elkövetkező 10 20 évben. Ennek a térképnek az érdekessége hogy a Palesztin állam rajta sehol (hova rakta volna a lakosokat tán megsemmisítő táborokba?).
Ha Magyarország ellen bármelyik szomszédja ilyen terveket szövögetne - mennék én is a seregbe legalább golyófogónak figyelem elterelőnek jó lennék még.
Ezenkívűl még a beszéde második felében egy jót atomozott azok ellen akik ennek ellenállnának - a külügyminisztériuma nem győzött helyreigazítani hogy Bibi a szavait nem úgy gondolta..
A térkép:
Tehát a palesztín nép a sorsát előre láthatta és végső elkeseredésükben a legforróbb fejűek (ki szervezte őket erre a hülyeség elkövetésére?) nekiestek egy bulis tábornak - mészárolni. Már ez egy gyanús körülmény, hogy igy történt, a jóval összehangolt minden eszközzel történt egyidejű katonai csapás helyett..
A közbenső eredményt jól láthatjátok, a palesztin és más környékbeli arab csoportok már nem tudnak érdemben Iránnak besegíteni. Ugyanezt a célt szolgálta a Szíriai rendszer-gengszter váltás is, hogy kivonják a forgalomból öket is.
Az viszont igen kérdéses, hogy Irán ezeket látva figyelve miért nem jött rá hogy Izrael az ő bőrére vadászik, szépen követve a kottákat, előbb a lehetséges szövetségesekkel végez, egyenként egymás után.
Az ukrán -orosz konfliktusnál már elég jól látható hogy az a Medve bőréért lett (de)generálva, ami sokkal nagyobb zsákmány mit maga Ukrajna..