• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 022
113
Lassan a testtel...
Pár napja folyik a buli. Mit akar Izrael? Évekig bombázni az 1,65 mio km2 es országot a 90milliós lakóssal? Ennek kihatásai lesznek a nemzetközi politikára, gazdasàgra stb. Elkezdeni egy hàborút az könnyű. De befejezni már nehezebb. Azt láttuk Irakban, Líbiában, Sziriában....
Mert az mind olyan jól sült el, ugye? Mi itt az exit megoldás! A káosz?
mi amegoldás?
Zsidók számára az, ha sikerül polgárháborút kirobbantani Iránon belül, és az elsöpri a jelenlegi rezsimet. valószínűsége igen kicsi szerintem.
Irán számára az, ha sikerül egy fimon kis atomot elhelyezniük a zsidó állam közepére. na ennek a valószínűsége meg nulla.

ezek hiányában lövökdöznek még pár napig, majd lenyugszanak pár hónapra
aztán kezdődik minden előlről

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
3 008
23 624
113
Ti elhiszitek hogy Bibi elmenekült amikor éppen győz? Max a gépet küldték el…
Valóban, vadászgépek fedezete mellet ment a gép Athénba („Wing of Zion”) a nyugati hírforrások közül csak egy görög portál nevezte meg utasát - is: a gép az izraeli nagykövetet, Noam Katzot szállította Athénba. Igy nem lehet tudni hogy Netanjahu rajta volt vagy sem.

Ezzel kapcsolatos hír hogy az X-en tettek fel egy hírt , amely szerint Netanjahut biztonságos helyre költöztették.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez alapján mint ott láthatjátok beindult a találgatás vajon hol lehet?

No megoldódott a talány: Valóban Görögországban lehet, 5 perces a hír:

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 491
66 637
113
Én várom mikor érkeznek be az orosz fegyver szállítások su35 meg egyéb légvédelmi rendszerek! Tudjátok úgy mint ukrajna esetében a himars meg az f16 .Meg valami új orosz fegyver gyár valahol Iránban!

Szerintem Iránban elsősorban Kína érdekelt. Nem is értem amúgy miért nem küldtek már korábban nekik nagyobb számú légvédelmet. Ebből a szempontból , szerintem , kína nem játszik jól a világpolitika színpadán.

A jelentések szerint az izraeli erők megtámadták Irán South Pars 14-es fázisú finomítóját, amely a világ egyik legnagyobb földgázkitermelő létesítménye.

Persze, hogy megtámadták.
A balfék Irániak meg megérdemlik a sorsukat, amiért nem kapcsolják rá a villanyt a zsidókra.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 022
113
mai műholdas kép - minimális károk. még.

lelőtt drón

az angol hülyéket innen is elzavarják :)

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 957
21 876
113
Leginkább ezért.Éjszaka nagyobb esélyük van a "túlelésre" még indítás előtt mivel ha nem "kamuznak" az Izraeliek "kontrollálják" az Iráni légteret és folyamatosan járőröznek ott Izraeli drónok/harci gépek.
Ha az izraelieké a légifölény, akkor nem sokat ér az éjszaka, nem a vizuális célfelderítés ma már a norma ekkora fém célpontok esetében, különösen nem egy modern légierőnek. Radar, IR, szenzor fúzió az F-35 esetében.
Úgy látom hogy mindenki magára hagyta Iránt.Nem hiszem hogy Kína ne tudott volna róla mi készül.
Na akkor azoknak akik szerint majd Kína megvédene minket ha valami lenne, mert a NATO úgysem, ez egy fontos lecke lehet. Mi Iránhoz képest lófing vagyunk, semmit nem érünk szinte hozzájuk képest (egyik fő energiabeszállítójuk, szermben egy pár gyárcsarnok telephelyével).
Most szépen egyenként kiszednek minden prominenst a régi gárdából.Addig csipegetik míg végük nem lesz.
Ahogy írtam, hogy az iráni elhárítás esetleg már a Moszad fizetési listáján van... vagy éppen elege is lehet a rendszerből, és ő akar a helytartó lenni a talpas szerep helyett, amihez bizony üresedés kell a feje felett!
ezek hiányában lövökdöznek még pár napig, majd lenyugszanak pár hónapra
Ezt mondtuk Gázára is, és végül kissé jobban eszkalálódott/elfajult a dolog.
Szerintem Iránban elsősorban Kína érdekelt. Nem is értem amúgy miért nem küldtek már korábban nekik nagyobb számú légvédelmet. Ebből a szempontból , szerintem , kína nem játszik jól a világpolitika színpadán.
Lehet, hogy azért, hogy ne szerepeljen le a légvédelmük a "szar F-35" ellen?

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 814
41 253
113
Gyerekek, Teherán egyedül annyi lakossal rendelkezik, mint Izrael állam.
Az oroszoknak nem érdeke egy erős Izrael, a törököknek sem, Egyiptomnak sem, sőt az USÁnak sem. A szaudi, katari, jordán, ománi érdekek, sem erre mutatnak.
A merész és erőtől duzzadó uszkár odapisált a dobermannok és németjuhászok tányérjába....viszont a moszkvai őrkutya és a albai még csak fülét hegyezi...
Irán egy esetleges Hezbollah, Hamasz, jemeni egységfronttal találja magát szemben, ahogy a pakik is csatlakozhatnak, meg Indonézia akár. De most Trumpot is szarba vették, ami nem jó stratégia. A perzsa társadalom meg ütésálló eléggé.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
3 008
23 624
113

A balfék Irániak meg megérdemlik a sorsukat, amiért nem kapcsolják rá a villanyt a zsidókra.
A most induló meccsben a két fél még csak kezdőrugásokat tett egymásba, nem megjósolható a kimenetel.. Az teljességgel jól látszik, hogy Izrael szándékosan hajtotta bele a palesztínokat egy önmegsemmisítő háborúba még 2023 nyarán, Bibi az ENSZ ülésen tartott nyilatkozatával, ahogy térképen mutogatta Izrael átalakítását létrehozását az elkövetkező 10 20 évben. Ennek a térképnek az érdekessége hogy a Palesztin állam rajta sehol (hova rakta volna a lakosokat tán megsemmisítő táborokba?).
Ha Magyarország ellen bármelyik szomszédja ilyen terveket szövögetne - mennék én is a seregbe legalább golyófogónak figyelem elterelőnek jó lennék még.
Ezenkívűl még a beszéde második felében egy jót atomozott azok ellen akik ennek ellenállnának - a külügyminisztériuma nem győzött helyreigazítani hogy Bibi a szavait nem úgy gondolta..
A térkép:

MUFSNKw.jpg

Tehát a palesztín nép a sorsát előre láthatta és végső elkeseredésükben a legforróbb fejűek (ki szervezte őket erre a hülyeség elkövetésére?) nekiestek egy bulis tábornak - mészárolni. Már ez egy gyanús körülmény, hogy igy történt, a jóval összehangolt minden eszközzel történt egyidejű katonai csapás helyett..

A közbenső eredményt jól láthatjátok, a palesztin és más környékbeli arab csoportok már nem tudnak érdemben Iránnak besegíteni. Ugyanezt a célt szolgálta a Szíriai rendszer-gengszter váltás is, hogy kivonják a forgalomból öket is.

Az viszont igen kérdéses, hogy Irán ezeket látva figyelve miért nem jött rá hogy Izrael az ő bőrére vadászik, szépen követve a kottákat, előbb a lehetséges szövetségesekkel végez, egyenként egymás után.

Az ukrán -orosz konfliktusnál már elég jól látható hogy az a Medve bőréért lett (de)generálva, ami sokkal nagyobb zsákmány mit maga Ukrajna..

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 556
6 950
113
https:/twitter.com/aggelos210/status/1933946647551287349?s=19

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Valóban, vadászgépek fedezete mellet ment a gép Athénba („Wing of Zion”) a nyugati hírforrások közül csak egy görög portál nevezte meg utasát - is: a gép az izraeli nagykövetet, Noam Katzot szállította Athénba. Igy nem lehet tudni hogy Netanjahu rajta volt vagy sem.

Ezzel kapcsolatos hír hogy az X-en tettek fel egy hírt , amely szerint Netanjahut biztonságos helyre költöztették.

Van egy kocka söröm rá hogy nincs görögországban :)

• Tetszik
Reactions: Sunlight56

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 570
113

Iranban esetleg, de egy iráni konfliktusban, meg úgy én block a környék lamgba borulasaban tuti nem.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113

Na most akkor a Bibi vagy az Ajatollah menekül? Mondjuk az Ajatollah már minek?

• Tetszik
Reactions: SilvioD

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 896
2 567
113
A SEAD/DEAD sikeres, és hamarosan légi fölény alakulhat ki Irán nagy részén, ha nem állnak meg
Ami igazan nagy teljesitmeny az nem az hogy kiszedik ezeket a lerak meg ballisztikus inditokat hanem az hogy van kapacitasuk IRAN felett megkeresni ezeket a lakott ovezetben ahol 1 millo auto epulet van. Az az eszmeletlen mennyisegu dronjuk repulhet irani legterben es gyak 0-24 ben megy a felderites. Az iraniak nem tudnak a felszinen moccanni sem.

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
103
570
93
a táncikálós már helyre lett igazítva, 2023-as felvétel

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 896
2 567
113

Szeintem ez a elhagyom izraelt a haboru idejen egy tudats izraeli dezinfo. Nincs az a zsido miniszterelnok aki ezt megtenne ha csak nem fegyverert menne konyorogni , mert ha ezt csinalna ezt ott arulasnak vennek es meg naposnak az oviba se valasztanak meg nem hogy ujra miniszterelnoknek. Szerintem Bibi ott van valamelyik harcallasponton es a vegen majd ki is fog derulni mert gondoskodni fog rola hogy mindenki megtudja hogy a harcok alatt vegig izraelben volt. Egy lada sorben fogadok barkivel.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 896
2 567
113
Minek minek? Hat reg latta Aszadot igy gondolta meglatogatja. Az is lehet hogy szomszedok lesznek.

Azert mekkora szitu lenne ha Aszad meg az Ajatolah ott elnenek egymas melett Moszkvaban es azon morfondiroznanak hogy "tegnap" meg arrol almodoztunk hogy megsemmisitjuk izraelt ma meg mar menekulunk mindent elveszitve.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 896
2 567
113
Nem hiszem hogy a torulkozofejuek ilyen konyen feladnak. Szerintem segitsegert megy de az oroszoknak most nagyon nincs mit ajanlani egy barati olelesen kivul. Esetleg megmutatnak az ajatolahnak par ingatlant ott a vedett faluban ahol Aszad is van hogy tudjak melyik tetszik neki ha esetleg eljon az ido.

Jo volna egy rendszervaltas a perzsaknal de nem latok ra sok eselyt.