[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 896
2 567
113
konkrétan 6+1 ütegre, önállón működő képes rendszerre szerződtünk. Ez a hivatalos tény.
Ebből mennyi ért ide mostanra azt pontosan nem lehet tudni - hivatalosan legalábbis nem.

Nem hivatalosan (állítólag) egy üteg ezekből áll: 4 indító + radar + FDC központ. (+ a kiegészítő berendezések.)
Orulok hogy tevedtem!

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 520
18 476
113
Ha telepulve vannak akkor barhol lehetnek. Szoszerint barhol. Ezek nem foldhoz kotott stabil Volhov Nyeva rendszerek. Ha meg nincsenek telepulve akkor Gyor is tokeletes. Mobil nagy sebessegu rendszer. Autopalyan Gyorbol 2-3 ora alatt Budapest barmelyik kulteruleten ott lehetnek.
Nem mindegy ha forrosodik a helyzet 2-3 ora vagy 30perc alatt telepul.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 520
18 476
113
30 perc alatt mondjuk senki nem települ sehová...
Most mondtam egy viszonyitast de gyorbolse telepulnek bo kore 2-3ora alatt. Bp rol lenyegesen rovidebb ido alatt mennek a kijelolt helyukre mint gyorbol, ennyi volt a mondani valom
Meg azt hozza tennem minden nagy varuaunknak kene legalabb 1-2uteg ami ott allomasozik. (Alomvilag tudom)

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 703
21 796
113
Most mondtam egy viszonyitast de gyorbolse telepulnek bo kore 2-3ora alatt. Bp rol lenyegesen rovidebb ido alatt mennek a kijelolt helyukre mint gyorbol, ennyi volt a mondani valom
Meg azt hozza tennem minden nagy varuaunknak kene legalabb 1-2uteg ami ott allomasozik. (Alomvilag tudom)
" Álom világ ahol élsz, a valóság utolér!"

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 520
18 476
113
Azert nekunk nincs olyan ellensegunk aki a hataron allna. A nullarol felora alatt nem lesz haboru. Sose volt. Sokminden megelozi azt.
Ertem mit mondasz es igazad van de te is ersd mire akarok rá mutatni.
Nem jo hogy gyorben volt eddig minden egy helyen, emelkedik a keszultseg jobb ha a nagy varosaink kozeleben van allando jelleggel oda telepult legvedelmi uteg gyorsabbak hatekonyabbak mert van is hely ismeret nem kell a gyorieket vezenyelni stb stb

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 570
113
Nem jo hogy gyorben volt eddig minden egy helyen, emelkedik a keszultseg jobb ha a nagy varosaink kozeleben van allando jelleggel oda telepult legvedelmi uteg gyorsabbak hatekonyabbak mert van is hely ismeret nem kell a gyorieket vezenyelni stb stb
BP, batta, Paks. Legakább ezeket illene szerintem.
De ha már egy üteg állnadó kitelpülés lesz, már annak islehet örülni.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 472
48 637
113
BP, batta, Paks. Legakább ezeket illene szerintem.
De ha már egy üteg állnadó kitelpülés lesz, már annak islehet örülni.
ezek már komplett megyéket lefednek, nem kell objektumhoz rendelni.
15-20 km-es széttelepítéssel lehet számolni: 2 üteg 8 indítójával végigrakod a Duna komplett magyarországi vonalát - példának okáért.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 570
113
Úgy is mondhatnánk, hogy túlvásároltuk magunkat.
Ismét.
Megint.

Csak pár száz millió € úszott el megint, akárcsak a helikopterek esetén.
De hát attól dagad a parancsnoki kebel, ha minél több tyehnyika áll az udvaron.
Hogy ki vezeti, repüli, működteti, az ki a fenét érdekel ?!
Ezt azért nagyon nem mondanám. Normál esetben lőszert jóval kevésbé macerás beszerezni, mint magát a technikát és a kiképzett kezeloket.

Értelemszerűen ettilol függetlenül zavar, hogy a bekidos javadalmazás a kevés.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 472
48 637
113
Ezt azért nagyon nem mondanám. Normál esetben lőszert jóval kevésbé macerás beszerezni, mint magát a technikát és a kiképzett kezeloket.

Értelemszerűen ettilol függetlenül zavar, hogy a bekidos javadalmazás a kevés.
Le ne állj már vele vitázni! :D
Szte modern helikopterek sem kellenek (bezzeg a Minyó!), meg 50 éve nem gyártott A-37-et kéne vennünk! :D

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 250
38 634
113
Meg a kis tökötöket....a Tiszántúllal mi van?! Az már nem az ország része! :rolleyes: Fostok mi?
:D
9bodg3.jpg

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fishbed and Tumpek

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 896
2 567
113
en inkabb telepitenek allandoara egy uteget Paks melle. Budapest hez szerintem kellene legalabb hat osztaly / uteg es meg igy sem lenne vedve nagyobb szalvo ellen .

Kint van a seggunk a gatyabol!

• Tetszik
Reactions: J.G.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 827
36 421
113
ezek már komplett megyéket lefednek, nem kell objektumhoz rendelni.
15-20 km-es széttelepítéssel lehet számolni: 2 üteg 8 indítójával végigrakod a Duna komplett magyarországi vonalát - példának okáért.
Nagyon nem igy működik a dolog.....
Fent van a neten a NASAMS Field Manualja-értesz angolul,forditó se kell hozzá.
Legalább rájönnél,hogy harcászatilag mekkora hülyeségeket tudsz irni.......