.
Kíváncsi leszek erre én, mert szerintem --tanulva a jemeni buli "gyorsított-sikeres" lezárásából--, az USA kötelékek nem fognak Irán közelbe hajózni! Sőt: szerintem azok csak védelmi feladatokat kapnak, mert szerintem nem védettek még az iráni "butább", pontatlanabb ballisztikusok 5-10Mach-os törmelékei ellen sem!
Van "valami" pár-ezer iráni drón-csónak, a fűnyíró-drónjaikból is van szerintem az anyahajóknak félre téve 1-2 ezer, úgyhogy közel sem lefutott a dolog!
Kérdés: Azt nem tudom, hogy ha egy atomfegyveres anyahajót támadás és, akkor az mivel lőhet vissza! Szerintem, ha nem atommal küldték meg, akkor --elméletileg-- nem lehetne gomba-felhőset válaszolni!
Sajnos ennek a Bibi-nek semmi sem drága, ebbe is úgy vágott bele, hogy az előzőt sem tudták kivédeni!
Amikor ráadásul több játékosnak is van "Piros-Gomb"-ja olyankor az ilyen (ámok-)futókat óvatosságból inkább le kéne venni a sakktábláról!
Ha csak a haditechnikai rész lenne és egy másik bolygón, akkor kóla-popcorn, így sajnos nagyobb a tét!
U.I.: "Kis" világpolitikai kitekintés képen: én ebben a mostani figyelem-elterelő nagy "média-ordibálásban" ezt a "Zselé-Vezért" levenném a tábláról egy "szerencsétlen/baleset" rakéta-csapás során.
Azért elég tekintély romboló --szerintem-- Oroszországnak, hogyha valaki --csak az ismert/bevallott esetek számát nézve-- kb. fél-tucatszor próbálja megölni az orosz elnököt, következmény nélkül!
U.I.: ...csak úgy "mellesleg": Ez az orosz elit, +hátország béli személyek, +szakemberek levadászása sem egy eredeti ukrán ötlet, sokkal inkább izraeli, lásd sok más példa mellett a szíriai főtisztek "balesetei", tizedelése harmadolása... !
Szerintem nagyon itt az ideje már --orosz részről bőven indokoltan-- egy jelzésnek, a világ-hatalmi tekintély visszaállításának!
Egy ilyen alkalmas média-helyzet kihagyása sokba kerülhet később, más szempontból is!
.