A Dualista állam középhatalmi súlyának --angolszász mértékkel-- túlzó súlya miatt
is tört ki az I. V-H !!!
Ez elég általános, elfogadott történészi vélekedés! Az Osztrák-Magyar Monarchia együttes súlya ráadásul nagyobb volt, mint lett volna egy önálló Magyar Királyság-nak az adott korban, bár jó eséllyel ez nem feleződött volna a két tagállam között, hanem területi és demográfiai arányok miatt kb. 60-40 arányban oszlott volna meg
a javunkra!
...és így is K-kEu-s középhatalom lettünk volna, megelőzve a korabeli lengyeleket!
Ezért "kellett" a Trianon, hogy befejődhessen az évszázadok óta áhított K-k-Eu-s gyarmatosítás a nyugat-Eu-s nagyhatalmak részéről!
Ezek elfogadott dolgok történészi körökben, csak a részleteket vitatják! ...kivéve
@dudi -t!

Bevallom --mint kb. átlagos magyarnak--, nekem nagyon csípi a szemem --nem először-- ez a nem először gusztustalanul arcunkba tolt, tolakodó, túltolt "internacinalista" szemlélete!
A nevetségesen egyoldalú "külföldi-technika-sz..kodása" már senkit nem lep meg, de ez előző hsz-e azért --nekem-- már kicsit sok!
Ennek ellenére tudtam kulturáltan véleményt nyilvánítani! "Pont!"
Mehet tovább a Világ!
.