• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
683
4 939
93
Minden külföldre utazó mellé nem álihatnak testőrt.Egy késsel megölhetnek.Odahaza a bunkerban kisebb a veszteség van mintha felrobbantanának egy turistabuszt.Nem baj hogy dél van dobj be egy felest rád fér!
Egyáltalán nem iszok alkoholt de időnként talán segítene. Tedd meg helyettem! Egészségedre!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

endre

Well-Known Member
2016. december 7.
418
816
93
Hogy mutogassa az Iran felett lelőtt gépeket?
Mondom, hogy félreérted. A diskurzus arról folyt, hogy az Izraeliek nem mutogatják a valószínűsíthetően eltalált katonai célpontokat, nem beszélnek a szintén valószínűsíthető katonai veszteségekről. A médiában csak az jelenik meg, ha egy iráni rakéta egy város közepén egy "civil célpontot" talál el és x fő "civil" áldozat van.

Ezen nem érdemes meglepődni, ez mindenhol bevett gyakorlat. Csak az nem szerencsés, ha ezek alapján valaki azt gondolja, hogy csak civil célpontok vannak/lesznek eltalálva. Ugye a bizonyíték hiánya nem egyenlő a hiány bizonyítékával.

• Tetszik
Reactions: Janika22 and L.O.B

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 426
90 373
113
Mondom, hogy félreérted. A diskurzus arról folyt, hogy az Izraeliek nem mutogatják a valószínűsíthetően eltalált katonai célpontokat, nem beszélnek a szintén valószínűsíthető katonai veszteségekről. A médiában csak az jelenik meg, ha egy iráni rakéta egy város közepén egy "civil célpontot" talál el és x fő "civil" áldozat van.

Ezen nem érdemes meglepődni, ez mindenhol bevett gyakorlat. Csak az nem szerencsés, ha ezek alapján valaki azt gondolja, hogy csak civil célpontok vannak/lesznek eltalálva. Ugye a bizonyíték hiánya nem egyenlő a hiány bizonyítékával.
Nem titok, hogy miket találnak el az irániak, titkolni sem lehet őket.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
Ami számomra mindig is érthetetlen volt.....NATO és EU tag vagyunk. Az itt kommentelők nagy része fegyveres erőknél szolgál, vagy biztonságpolitikai területen dolgozik.....Ehhez képest rendszeresek az Oroszországnak, és most Iránnak drukkoló vélemények, szakértői fejtegetések....Van helye szakmai vitának, akár éles kritikának is, kell az objektivitás, meg, hogy szövetségesi rendszer ide vagy oda, de beszéljünk arról, mik a saját nemzetbiztonsági érdekeink (amik esetleg nincsenek teljes összhangban a szövetségesi rendszerünk által képviselt iránnyal).....de ezt a tendenciózus ellendrukkerkedést sosem értettem....
ne haragudj a kérdésért, de mi köze van ennek ahhoz hogy valaki az EU vagy a NATO tagja ?
nem lehet magánvéleménye senkinek ?
ez tudtommal egy nyilvános fórum,ahol nem kizárólag egy meghatározott ideológia mentén kell a véleményt formálni hanem mindenki a saját gondolatmenetét írja,írhatja le, még ha ez a fórumozók 50%-ának nem is tetszik ..

van pár olyan ember aki megfelel az általad hiányolt nyugati natrratívának és ennek hangot is ad, pl minden szar ami keleti, csak a nyugat über alles .. ez meg mint írtam olyan sötétséget feltételez némelyiknél,hogy ahhoz képest a fekete lyuk egy atomvillanás,tényleg az vinné előre a topicokat ha mindenki ugyanazt a mantrát fújná ?

az ha objektíven látod a világot, nem csak egy szubjektív perspektíván keresztül hidd el előre viszi a te világlátásodat is,mert lehet olyan szegmensek nyílnak meg ezáltal amiről még nem is hallottál.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
Iráni rakéta csapódott be a Moszad tel-avivi központjába

Az iráni rakéta simán áthaladt a légvédelmi rendszeren – elfogás nem történt. A becsapódás pillanatát a helyi média tette közzé.

Az iráni IRGC megerősítette, hogy csapást mért az izraeli Moszad hírszerző ügynökség tel-avivi műveleti tervezőközpontjára.

Ezzel párhuzamosan, ahogy azt az iráni SNN csatorna is jelentette, Teherán rakétatámadást indított az izraeli katonai hírszerzés logisztikai központja ellen a Glilot bázis területén, Tel-Aviv közelében. Itt összpontosul a kulcsfontosságú izraeli kiberügynökség, a 8200-as egység infrastruktúrájának egy része. Az IRGC is megerősítette ezt az információt.

Az iráni Tasnim hírügynökség jelentése szerint a stratégiai hírszerző létesítmények elleni csapások egy új megtorló támadási hullám részét képezték.

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
221
652
93
az ha objektíven látod a világot, nem csak egy szubjektív perspektíván keresztül hidd el előre viszi a te világlátásodat is,mert lehet olyan szegmensek nyílnak meg ezáltal amiről még nem is hallottál.

EZ ITT A LÉNYEG URAK !!!

A vita jó. Főleg ha inteligens, értelmes, észérveken alapuló és konstruktív.

Nem kell meggyőzni senkit semmiről.
De mindenkinek el kellene fogadnia a tényeket. Ha nem tudtad/gondoltad/sejtetted amit a másik fórumozó hoz... akkor gondolkodjunk el rajta, és ha szükséges, akkor építsük be az új információt a világképünkbe.

Én csak ezért vagyok itt már régóta. És sokan vannak ezzel még így.
Mindenki büszke lehet magára, ha érdemben hozzátesz a témákhoz ... és minden szőr-klón szégyelje magát aki bomlaszt.

Nem értem.... egy szögesen más vélemény kibaszottul érdekes beszélgetést generélhat. Persze tisztelettel.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 614
10 892
113
Iráni rakéta csapódott be a Moszad tel-avivi központjába

Az iráni rakéta simán áthaladt a légvédelmi rendszeren – elfogás nem történt. A becsapódás pillanatát a helyi média tette közzé.

Az iráni IRGC megerősítette, hogy csapást mért az izraeli Moszad hírszerző ügynökség tel-avivi műveleti tervezőközpontjára.

Ezzel párhuzamosan, ahogy azt az iráni SNN csatorna is jelentette, Teherán rakétatámadást indított az izraeli katonai hírszerzés logisztikai központja ellen a Glilot bázis területén, Tel-Aviv közelében. Itt összpontosul a kulcsfontosságú izraeli kiberügynökség, a 8200-as egység infrastruktúrájának egy része. Az IRGC is megerősítette ezt az információt.

Az iráni Tasnim hírügynökség jelentése szerint a stratégiai hírszerző létesítmények elleni csapások egy új megtorló támadási hullám részét képezték.
Gyakorlatilag a hiperszónikus rakéták vagy több ballisztikus rakéta ellen nehéz még az Arrow-nek THAAD-nak is felvenni a küzdelmet. A kérdés mennyire pontosan az Iráni rakéták. Azért a zsidó haderőnek és gazdasági politikai központoknak is vannak sebezhető objetktumai..

• Tetszik
Reactions: fishbed

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
Egy illem hsz után :mad: elég sok országban kib@sszák az adott ország, adott katonáját az állományból!
Szerintem jogosan! :hadonaszos:

...és az említett országok többsége demokrácia!
Alap-(nemzeti-)értékek hiányát sejtem, nem először!

,
szerintem ne menj bele ebbe a játékba,mert hamar ki fognak innen pattintani vagy 3 napra. :D

most ha már egy Irán topicban írkálunk miért nem Kodály Zoltán népdalgyűjtéséről folyik az eszmecsere, vagy beszélhetnénk ennyi erővel is a csikóhalak szaporodási rátájának megváltozásáról a globális felmelegedés hatására .. mert kb ezenek is annyi köze van ehhez a topichoz,amit a 3 részre szakadt országnak.

na de hogy a témánál maradjak én is ..

Izrael lezárta a kijáratot állampolgárai előtt – mindenkinek kötelező maradnia

Miri Regev izraeli közlekedési miniszter kemény nyilatkozatot tett:

„Jelenleg nem engedjük meg az izraeliek külföldre utazását. Csak a hazájukba visszatérő turisták, üzletemberek és diplomaták hagyhatják el az országot – és más nem.”

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden izraeli állampolgár számára tilos elhagyni az országot. Tegnap vált ismertté, hogy a légitársaságoknak tilos helyi lakosokat felvenniük a fedélzetre még az evakuációs járatokon is. Gyakorlatilag nincsenek alternatív útvonalak: nincs vasúti vagy kompjárat a szomszédos országokba, a szárazföldi határok pedig csak külföldi útlevéllel rendelkezők számára nyitottak.

A hivatalos magyarázat az, hogy „a repülőtéri zsúfoltság megakadályozása és az utasok biztonságának garantálása érdekében”. De az intézkedés háttere magáért beszél, és az ukrán „üzletiesítésre” emlékeztet, mondják a szakértők.

Június 13-án Izrael megkezdte a tartalékosok tömeges mozgósítását.

hogy is volt az az ominózus mondat a tömegesen menekülő oroszokról ? :rolleyes::rolleyes: (ez egy kihagyhatatlan magas labda volt)

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
Gyakorlatilag a hiperszónikus rakéták vagy több ballisztikus rakéta ellen nehéz még az Arrow-nek THAAD-nak is felvenni a küzdelmet. A kérdés mennyire pontosan az Iráni rakéták. Azért a zsidó haderőnek és gazdasági politikai központoknak is vannak sebezhető objetktumai..
a kérdésed jogos .. de épületeket eltalálni nagy pontossággal valószínűleg nekik sem lehetetlen feladat

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
nézem közben az iráni hirportálokat ..

azt írják hogy találat érte Haifában a Rafael Advanced Defence System üzemét, ez volt az egyik kiemelt prioritású célpont a Haifai támadás során ,a Rafael cég az irányított rakéták, légvédelmi rendszerek és elektronikus hadviselési technológiák tervezésére és gyártására specializálódott, a True Promise 3 hadműveletben ennek a cégnek a célba vétele stratégiai csapás volt az izraeli hadiipar szívére, súlyosan befolyásolva a fejlett fegyverek gyártásának és karbantartásának képességét. (Vas Döméhez is gyártanak "némi" felszerelést .. )

Természetesen nem ez volt a vasárnapi hadművelet egyetlen eredménye. a második kiemelt fontosságú célpont a haifai olajfinomító pedig Izrael köolajtermelésének a 60%-át biztosította + kapott még a ben Gurion reptér is.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 549
35 003
113
Na, elvileg a következő 48 órában lesz igazán szarcunami

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
.

Kíváncsi leszek erre én, mert szerintem --tanulva a jemeni buli "gyorsított-sikeres" lezárásából--, az USA kötelékek nem fognak Irán közelbe hajózni! Sőt: szerintem azok csak védelmi feladatokat kapnak, mert szerintem nem védettek még az iráni "butább", pontatlanabb ballisztikusok 5-10Mach-os törmelékei ellen sem!
Van "valami" pár-ezer iráni drón-csónak, a fűnyíró-drónjaikból is van szerintem az anyahajóknak félre téve 1-2 ezer, úgyhogy közel sem lefutott a dolog!

Kérdés: Azt nem tudom, hogy ha egy atomfegyveres anyahajót támadás és, akkor az mivel lőhet vissza! Szerintem, ha nem atommal küldték meg, akkor --elméletileg-- nem lehetne gomba-felhőset válaszolni!

Sajnos ennek a Bibi-nek semmi sem drága, ebbe is úgy vágott bele, hogy az előzőt sem tudták kivédeni!
Amikor ráadásul több játékosnak is van "Piros-Gomb"-ja olyankor az ilyen (ámok-)futókat óvatosságból inkább le kéne venni a sakktábláról!

Ha csak a haditechnikai rész lenne és egy másik bolygón, akkor kóla-popcorn, így sajnos nagyobb a tét!

U.I.: "Kis" világpolitikai kitekintés képen: én ebben a mostani figyelem-elterelő nagy "média-ordibálásban" ezt a "Zselé-Vezért" levenném a tábláról egy "szerencsétlen/baleset" rakéta-csapás során.
Azért elég tekintély romboló --szerintem-- Oroszországnak, hogyha valaki --csak az ismert/bevallott esetek számát nézve-- kb. fél-tucatszor próbálja megölni az orosz elnököt, következmény nélkül!

U.I.: ...csak úgy "mellesleg": Ez az orosz elit, +hátország béli személyek, +szakemberek levadászása sem egy eredeti ukrán ötlet, sokkal inkább izraeli, lásd sok más példa mellett a szíriai főtisztek "balesetei", tizedelése harmadolása... !
Szerintem nagyon itt az ideje már --orosz részről bőven indokoltan-- egy jelzésnek, a világ-hatalmi tekintély visszaállításának!

Egy ilyen alkalmas média-helyzet kihagyása sokba kerülhet később, más szempontból is!

.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
366
1 097
93
ne haragudj a kérdésért, de mi köze van ennek ahhoz hogy valaki az EU vagy a NATO tagja ?
nem lehet magánvéleménye senkinek ?
ez tudtommal egy nyilvános fórum,ahol nem kizárólag egy meghatározott ideológia mentén kell a véleményt formálni hanem mindenki a saját gondolatmenetét írja,írhatja le, még ha ez a fórumozók 50%-ának nem is tetszik ..

van pár olyan ember aki megfelel az általad hiányolt nyugati natrratívának és ennek hangot is ad, pl minden szar ami keleti, csak a nyugat über alles .. ez meg mint írtam olyan sötétséget feltételez némelyiknél,hogy ahhoz képest a fekete lyuk egy atomvillanás,tényleg az vinné előre a topicokat ha mindenki ugyanazt a mantrát fújná ?

A felhasználó azt emelte ki, hogy a magyar nemzetközi érdekekről való beszéd alul van reprezentálva a biztpol topikokban.
Nem azt akarja, hogy mindenki ugyanazt gondolja, sőt támogatta és ki is emelte, hogy a magyar érdek nem feltétlenül egyezhet a nemzetközi kapcsolataink érdekeivel, szóval fontos sokrétűen gondolkodni.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
366
1 097
93
Na, elvileg a következő 48 órában lesz igazán szarcunami
Valaki nem félrefordított?
Az első bejegyzésben az ai így fordítja: A jelenlegi 48 óra kritikus jelentőségű az iránnal folytatott háborúban.
Amit betettél Clash report szerint pedig: 48 kritikus óra választ el minket az Iránnal folytatott háborúig.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
561
1 463
93

Imádom, hogy ha Izraelben találnak el valamit, akkor csak idézőjelben lehet írni a civil áldozatokat. De Gázában még akkor is civil valaki ha RPG-vel hal meg a kezében.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
A felhasználó azt emelte ki, hogy a magyar nemzetközi érdekekről való beszéd alul van reprezentálva a biztpol topikokban.
Nem azt akarja, hogy mindenki ugyanazt gondolja, sőt támogatta és ki is emelte, hogy a magyar érdek nem feltétlenül egyezhet a nemzetközi kapcsolataink érdekeivel, szóval fontos sokrétűen gondolkodni.
akkor olvassunk a sorok között ..

"Ami számomra mindig is érthetetlen volt.....NATO és EU tag vagyunk. Az itt kommentelők nagy része fegyveres erőknél szolgál, vagy biztonságpolitikai területen dolgozik.....Ehhez képest rendszeresek az Oroszországnak, és most Iránnak drukkoló vélemények, szakértői fejtegetések....Van helye szakmai vitának, akár éles kritikának is, kell az objektivitás, meg, hogy szövetségesi rendszer ide vagy oda, de beszéljünk arról, mik a saját nemzetbiztonsági érdekeink (amik esetleg nincsenek teljes összhangban a szövetségesi rendszerünk által képviselt iránnyal).....de ezt a tendenciózus ellendrukkerkedést sosem értettem...."

erre ment a válaszom

egyébként amit írtál az jogos,mert alul van reprezentálva sokszor a magyar érdek a biztpol topicokban,de talánnem is egy Irán című biztpol topicban lenne a helye, hanem a Magyarországgal foglalkozóban

igen, értem azt is,hogy ha ide kapcsolódóan jön fel a téma akkor itt lesz megbeszélve .. de talán szerencsésebb lenne, ha a megadott helyen lenne tárgyalva a kis hazánk nemzetközi érdekeltsége, mert gyomlálás esetén csak felesleges munkát adunk a moderációnak, illetve ahogyan a mondás tartja "Sok bába közt elvész a gyerek"

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
366
1 097
93
akkor olvassunk a sorok között ..

"Ami számomra mindig is érthetetlen volt.....NATO és EU tag vagyunk. Az itt kommentelők nagy része fegyveres erőknél szolgál, vagy biztonságpolitikai területen dolgozik.....Ehhez képest rendszeresek az Oroszországnak, és most Iránnak drukkoló vélemények, szakértői fejtegetések....Van helye szakmai vitának, akár éles kritikának is, kell az objektivitás, meg, hogy szövetségesi rendszer ide vagy oda, de beszéljünk arról, mik a saját nemzetbiztonsági érdekeink (amik esetleg nincsenek teljes összhangban a szövetségesi rendszerünk által képviselt iránnyal).....de ezt a tendenciózus ellendrukkerkedést sosem értettem...."

erre ment a válaszom

egyébként amit írtál az jogos,mert alul van reprezentálva sokszor a magyar érdek a biztpol topicokban,de talánnem is egy Irán című biztpol topicban lenne a helye, hanem a Magyarországgal foglalkozóban

igen, értem azt is,hogy ha ide kapcsolódóan jön fel a téma akkor itt lesz megbeszélve .. de talán szerencsésebb lenne, ha a megadott helyen lenne tárgyalva a kis hazánk nemzetközi érdekeltsége, mert gyomlálás esetén csak felesleges munkát adunk a moderációnak, illetve ahogyan a mondás tartja "Sok bába közt elvész a gyerek"
Már megbocsáss, de ez nem a sorok között olvasás, hanem a szöveg lényegének elhagyása. A szöveg felét teljesen kivetted az értelmezésből, persze ha így értelmetlennek tűnik. Az előző kommentemben pont az általad kihagyott sorokat emeltem ki.

Abban igazad van, hogy ezt nem az Irán topic-ban kell megbeszélni, csupán a problémáról itt kommenteltek, szóval ide írtam én is.

• Tetszik
Reactions: Sniper