Nyilván egyik sem engedheti meg, hogy bármiféle gyengeséget mutasson.@nagyoncivil
és a két ország közül véleményed szerint melyik mutathat gyengeséget?
egyik sem
Szerintem most mind a kettő lehetőleg komolyabb arcvesztés nélkül akarja befelyezni ezt a balhét
-a zsidók majd azt mondják, áldozatok árán, de évekkel visszavetettük Irán atomprogramját. (win)
-a perzsák meg majd azt mondják, hogy a zsidók megpróbálták elpusztítani az atomprogramunkat, de ez nem sikerült, áldozatok árán de megakadályoztuk. (win)
aztán mind a két ország levonja ennek a konzekvenciáit.
1. Izrael magában igazából tehetetlen Irán ellen.
2. A meglévő légvédelmük kb annyit ér, mint egy rabbi fohásza a modern iráni rakéták ellen.
3. Irán igazából tehetetlen a Moszad és társai ellen.
4.A meglévő légvédelmük kb annyit ér mint egy imám fohásza a modern repülőgépek ellen.
5. addig kell nyújtózkodnia mind a kettőnek, amíg a takarójuk ér, mivel önmagunkban képtelenek legyőzni a másikat.
6.ami a világnak a legjobb lenne, ha egyik sémita nép sem buzerálná a másikat,és végre lenyugodnának a picsába. (és nem érdekel melyik kezdte)
Csak szerintem korábban ott tartottak, hogy jött egy pofon innen, erre válaszul ment egy pofon vissza.
De most már ököllel ütik egymást.
Szerintem nem fognak lehiggadni, szerintem ezt látjuk máshogy.
Szerintem nem az arcvesztés nélküli kiszálláson jár az esze bármelyik félnek is, hanem azon, hogy még nagyobbat vissza tudjon ütni, ami az erejébe belefér.
És ez csak egy ilyen háború lehet, amit most látunk, mert egyrészt a köztük lévő országok nem fognak egyik irányban sem átengedni szárazföldi csapatokat, a légideszantolás meg valszeg felejtős, F-16-ból, meg F-35-ből ledobni katonákat mégiscsak nagyon furcsa lenne, a C-130-as meg talán elég nagy és lomha célpont lenne a még megmaradt iráni légvédelemnek. A Perzsa-öböl felől partra szállni meg még elképesztőbb lenne.
Úgyhogy, meglátásom szerint, lövöldöznek, amíg tudnak, aztán hátha sikerül az amerikaiakat is behúzni az izraeli célok érdekében és akkor viszont tényleg nagy ramazuri lesz. Azt nagyon sokan nem fogják jó szemmel nézni.
(Tudom, csak az egyik irányból fejtegettem, de ez van...)
Amúgy meg: