[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
Le volt bombával. Ha lett volna a sofornel bónuszként plomba...
Különben volt olyan,hogy 7vegen beultunk a VBCI deszantterebe sörözni. Ahog, fagyott a sor,felvetodott, hogy mennyünk vele egy kört. De győzött, na nem a józan ész, hanem a lustaság. A franc,aki leszediutana meg visszájára a rögzítő láncokat.....
Tegnap angolban egy gyönyörűen felujitott ( Csak sárkány,nem repkepes.Angolban nagy divat a kivont teknyikat dísznek használni.A hof bejáratánál egy Herrier volt kiallitva fuggesztmenyekkel.Skotba egy Chieftain volt a kantin előtt, stb) Blackbourn Buccanier volt trénerek a hóban.
A plombat en rakom ra az eszkozokre meg a kulfoldi kollega kurva elet hogy a sofornel nincs ha van az bcs es kattan a bilincs :D
Aki nem tudna a plomba az vamban egyfajta zar amit serules nelkul nem lehet felnyitni ha az le lett zarva es mindegyiknek egyedi szama van ami a penzugyor nevehez van randelve es a rendszerben latni ezeket, es csak nalunk lehet ilyen plomba civilnel nem.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
A vasúti árufuvarozás az pont nem így működik. Ahogy én tudom a személyszállítás előnyt élvez, ezért órákig várakozhat a tehervonat egy állomáson.
Igy van de meg mindig olcsobb es itt a hangsuly mint ezt hajora rakni es vagy romanokon keresztul felusztatni vagy horvatokon keresztul szallitani.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
A plombat en rakom ra az eszkozokre meg a kulfoldi kollega kurva elet hogy a sofornel nincs ha van az bcs es kattan a bilincs :D
Aki nem tudna a plomba az vamban egyfajta zar amit serules nelkul nem lehet felnyitni ha az le lett zarva es mindegyiknek egyedi szama van ami a penzugyor nevehez van randelve es a rendszerben latni ezeket, es csak nalunk lehet ilyen plomba civilnel nem.
Te vám plombat teszel fel.EUn belül meg nincs vám :D
Sima céges plomba atminosul, amit rákerul a vampapirra.
Minden plombanak égyedi száma van,és a felrako nevéhez van rendelve.
Égyebkent ha gáz van,az 99,99999%,hogy nem a sofőr sara.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
Te vám plombat teszel fel.EUn belül meg nincs vám :D
Sima céges plomba atminosul, amit rákerul a vampapirra.
Minden plombanak égyedi száma van,és a felrako nevéhez van rendelve.
Égyebkent ha gáz van,az 99,99999%,hogy nem a sofőr sara.
Ha olyan akkor raktam ra nem vam plombat de ugyanugy sorszaszom.

Pont azert hogy a sofor es baratai ne tudjanak be nezni. Ennyi

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fishbed and Negan

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 367
16 778
113
Kemény 6 hónapot nemzetköziztem B-s jogsival.

Volt hogy 2 kg teher volt a kocsin.
Papíron 150kg.
Plombálva.

Volt nèmetben felraktak reptèren, plomba, románba vittem.
Magyarban lerobbantam.
Szerelő kijött.
Elgurultunk a telephelyig.
Cuccot átraktuk.
Hètfőn vámudvarban magyar vámos be se nèzett a raktèrbe.
Leplombálta.
Menet.

Sorolhatnám mèg.
6 hónap alatt! :rolleyes:

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
Kemény 6 hónapot nemzetköziztem B-s jogsival.

Volt hogy 2 kg teher volt a kocsin.
Papíron 150kg.
Plombálva.

Volt nèmetben felraktak reptèren, plomba, románba vittem.
Magyarban lerobbantam.
Szerelő kijött.
Elgurultunk a telephelyig.
Cuccot átraktuk.
Hètfőn vámudvarban magyar vámos be se nèzett a raktèrbe.
Leplombálta.
Menet.

Sorolhatnám mèg.
6 hónap alatt! :rolleyes:
Oruljneki en tetelesen at neztem volna :p

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Ha olyan akkor raktam ra nem vam plombat de ugyanugy sorszaszom.

Pont azert hogy a sofor es baratai ne tudjanak be nezni. Ennyi
Jaj de kis naiv fiatalka vagy:)
Függöny potot simán ki lehet ramolni úgy, hogy a plombahoz hozzá se érek. Kérdez meg 1 öreg vamost, hogy hogyan.
Nem a sofőröktol kell védeni a cumit.
En különben mániákus plombazo vagyok. És van egy rahedli plombam. Felrakom,rairom a CMRre,oszt jónapot. Magamat védem vele.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
Jaj de kis naiv fiatalka vagy:)
Nem naiv es nem igen van inyemre ez a lenezo hangnem.
Függöny potot simán ki lehet ramolni úgy, hogy a plombahoz hozzá se érek. Kérdez meg 1 öreg vamost, hogy hogyan.
Tudom apam mint emlitettem nemzetkozizett.
Ponyvasra nem engedtuk a haditechnikai vagy kenyes arut ha azzal jott nem vamoltam le mert lezararasa nem biztositott kesz menjen vissza tortenet vege.
Nem a sofőröktol kell védeni a cumit.
Ebben igazad van tobbsegeben nem toletek kell hanem a pihenoben kivancsiskodoktol
En különben mániákus plombazo vagyok.
Azt szeretjuk, mert annal kevesebb a lehetoseg hogy baj lesz
És van egy rahedli plombam. Felrakom,rairom a CMRre,oszt jónapot. Magamat védem vele.
Nagyon jol teszed! Ezt bizony tanitani kene, en nekem volt egy olyan javaslatom hogy a soforoknek is kene saját sorszamu plombat adniuk a cegeknek es akkor en is es a sofor is le zarja az a cmr-ben rogzitesre kerul es amikor belfoldon vagy kulfoldon ellenorzik es barmelyik serult akkor egyszerubb a dolga mindenkinek.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Catles

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Nem naiv es nem igen van inyemre ez a lenezo hangnem.

Tudom apam mint emlitettem nemzetkozizett.
Ponyvasra nem engedtuk a haditechnikai vagy kenyes arut ha azzal jott nem vamoltam le mert lezararasa nem biztositott kesz menjen vissza tortenet vege.

Ebben igazad van tobbsegeben nem toletek kell hanem a pihenoben kivancsiskodoktol

Azt szeretjuk, mert annal kevesebb a lehetoseg hogy baj lesz

Nagyon jol teszed! Ezt bizony tanitani kene, en nekem volt egy olyan javaslatom hogy a soforoknek is kene saját sorszamu plombat adniuk a cegeknek es akkor en is es a sofor is le zarja az a cmr-ben rogzitesre kerul es amikor belfoldon vagy kulfoldon ellenorzik es barmelyik serult akkor egyszerubb a dolga mindenkinek.
Nem lenezes akart lenni.
Gátlástalan vagy magas oldalfalas függönyt le lehet zárni ( török vám nem fogadja el a sima függönyt, mindenki más igen)
De simán viszünk érzékeny árut ,még haditechnikai is ponyvasban.
Kell címeres angol vámos plomba?Van itt nálam egy marekkal....
És megbocsát,de a vámosok az egyik legnagyobb tolvajok. Megsertodhetsz de ez sima tény,itt KE-ban.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Nem nem, a sofor jelenleteben es o pakolva/ vagy az erre megbizott pakolo emberek mivel vam-nal van egy szabaly, nem erunk az aruhoz hanem dirigalunk hogy mit hova azt bonsd ki mit latsz stb. :p
Khm.
Nemzetközi gepjarmuvezeto nem rakódik,ez van a szabalykonyvben....
Még akarod nézni?Kinyitott,aztán megnézése.En ugyan nem fogok rágódni neked semmit sehová. Végeztél,becsülöm es Te leplombalod,aláírás és lestemplized a CMRt.Oszt jonapot.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
Khm.
Nemzetközi gepjarmuvezeto nem rakódik,ez van a szabalykonyvben....
Ahogy mondtak a lo nem pakol :p
Még akarod nézni?Kinyitott,aztán megnézése.En ugyan nem fogok rágódni neked semmit sehová. Végeztél,becsülöm es Te leplombalod,aláírás és lestemplized a CMRt.Oszt jonapot.
Erre vannak a telephelysn pakolo emberek, te nem pakolsz en nem pakolok.
Mindig ugy nezett ki beszeltem a soforrel sgy kave mellett mondtam higy tetelesen atnezem a rakomanyt es hogy kesni fog nyissa ki onnantol mind a kettem karba tett kezzel nezzuk ahogy az erre felvett emberek pakolnak es ellenorzom a dolgokat majd ha minden oke jokedvuen mondomtam mindig a sofornek hogy akkor lehet vissza zarni en lezarom plombaval felirom a szamat megirom gyors a jelentest akibol en mindig adtam egy peldanyt hatha valamelyik tulbuzgo hataros ujra meg akarja csinalni ezt szegennyel, majd elkoszontunk.
Szivoru voltam emiatt voltak fogasaim is nem is keves de mindig emberseges.
Nem hiaba hogy egy ido utan a haditechnikat en csinaltam. :)

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
regen azok voltak meseltek is a sztorikat, ma mar nehezen tudjak kivitlezni, hatarosok mindig kisertesben vannak ez teny nem hiaba hogy meg a segguk is be van kamerazva.
17 évig 2 olyan cégnek dolgoztam,ami nagy értékű és biztonsági árakra volt specializálódott....(sajnos a 2. Is úgy járt,mint az első, öreg tulaj késett, utód meg tönkre vágta a céget, decemberben felmondtam-hivtak hasonló cégek,de messze vannak,most egy sima cégnél dolgozom.Angolozok,angol vámos meg jó gyerek).
Cigiszallitas Koszovoba. Mire a lerakódások értem,egy raklap cigi már simán "levamolva"....
Megfelelő biztonsági minősítessel egy kamionsofor elkepeszto helyekre éljut. Tudod mikor voltam legtöbbet katonai bazisokon?Mikor egy időben Heinz kecsapot meg majonézt vittem szerte Európában seregeknek...olyan eszement,minden biztonsági szabályt meghago dolgok voltak,hogy hanyattesel.Skotba az atomtengo bázison közvetlenül rakták a vadaszhajora a majonézt a potról (jó hogy jössz hamar gyorsan,indulnia kéne jarorozni,de kifogytunk a majonezbol....fellazad a legénység,ha nem lesz majonéz a kromplihoz-ja,nem voltál itt....Én,azt se tudom hol van Skócia :D)Németbe eltévedtem a laktanyaba,mert rossz instrukciókat kaptam.Ganz hittem,und links!Aha,ott a Marder parkoló volt,nem a konyha raktár....(akkor meg volt).Ha mer itt vagyunk,megnezuk közelről. Ott kobaszoltam a laktanyaba magyar rendszamos polgári kamionnal 24 tonna kecsappal- és a kutyát nem érdekelte, hogy itt is megállóhely nézelődni,meg ott is.Hk mos0ban két Leó közt még le is mostak stremibobal a bogardogos szelvefomet,minden szó nélkül....De hogy melyik raktárba vigyem az árut,nő azt nem tudtak. Kabaré.....Majd 2 órát kolbaszoltam a laktanyaba,mire megtalaltam jó raktári,véletlenül.
És a loteti kutyát nem érdekelte, hogy mit mászkál ez a kamion itt ossze-vissza.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Ahogy mondtak a lo nem pakol :p

Erre vannak a telephelysn pakolo emberek, te nem pakolsz en ;)nem pakolok.
Mindig ugy nezett ki beszeltem a soforrel sgy kave mellett mondtam higy tetelesen atnezem a rakomanyt es hogy kesni fog nyissa ki onnantol mind a kettem karba tett kezzel nezzuk ahogy az erre felvett emberek pakolnak es ellenorzom a dolgokat majd ha minden oke jokedvuen mondomtam mindig a sofornek hogy akkor lehet vissza zarni en lezarom plombaval felirom a szamat megirom gyors a jelentest akibol en mindig adtam egy peldanyt hatha valamelyik tulbuzgo hataros ujra meg akarja csinalni ezt szegennyel, majd elkoszontunk.
Szivoru voltam emiatt voltak fogasaim is nem is keves de mindig emberseges.
Nem hiaba hogy egy ido utan a haditechnikat en csinaltam. :)
Nő,ha velem futsz össze, megismerése arról,hogy az első kérdésem az lesz hogy jó e a kaja a kantinban?Meg van e normális zuhanyzotok. Aztán csak raerosen,szeretek kényelmesen enni és zuhankazni

• Tetszik
Reactions: Kávé