• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
3 010
23 629
113
Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Z veri a fejét a falba" Miért sikerült Bibinek, ami nekem nem, hogy belevonja az US-t az általa kezdett balhéba? Kit érdekel még az én háborúm? :)
Valójában pont fordítva történik minden - az USA gyártja a Hollywoody narratívákat hozzá a végrehajtandó kottákat - így Izraelnek hosszú évtizedek óta végrehajtó szerep jut, nem ott találják ki ezeket a világrengető eseményeket. Igy nem kell az USA-t bevonni, az kotta szerint megy, ha épp a szinpadi előadás "félresikerül" hogy mentse a menthetőt.

A különbség az Ukrajnával szemben, hogy itt a megtámadottnak - nincs? atomfegyvere , büntetlenül lehet bombázgatni..

Ahogy Bibi sem Jolly Joker, Ukrajnában sem Zseli az adu ász..

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
3 010
23 629
113
"The United States, a permanent member of the United Nations Security Council, has committed a grave violation of the UN Charter, international law and the NPT by attacking Iran's peaceful nuclear installations."

Mert békétől vezérelve kezdesz uránt dúsítani 60+ fölé :D ne má :D

Am Telegram csatik szerint, mélyebben volt a három létesítmény amit támadtak, és minimálisak csak a károk. Képek, videók a helyszínről még nem került napfényre.
Egyik kommenttársunk írta, hogy az tévedés, hogy egy robbanófejhez feltétlenül 60% dúsítás fölé kell menni, a mai modern technika állása szerint a 60% is elég. Hogy van ez?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 418
90 358
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ha az minden védelmi képességük amit eddig előadtak, akkor lehet, hogy sokkal kisebb arccal kellett volna beleállniuk Izraelbe, vagy az USA-ba.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
Biztos pontosan tudják. A mélységet is meg a bomba paramétereit. Az economist. Az amerikai katonai tervezők meg nem
Nekem kb 2 perc kellett ehhez a cikkhez, hogy megtaláljam (perzsa oldalon)

idézem

"Hol található a Fordow-i atomlétesítmény, és miért fontos? Tudjon meg többet Irán nukleáris programjának földalatti szívéről"

Azokban a napokban, amikor az Irán és Izrael közötti katonai konfliktus fenyegetésből valósággá vált, és az Egyesült Államok részt vett az iráni nukleáris létesítmények elleni támadásokban, Fordow minden eddiginél inkább a válság epicentrumává vált.

A Qomot körülvevő hegyekben megbújó létesítmény az elmúlt két évtizedben az Iráni Iszlám Köztársaság nukleáris programjának egyik legikonikusabb szimbólumává vált: a Fordow dúsítóközpont. Egy olyan hely, amelyet nem ipari célokra, hanem háború és pusztítás elviselésére terveztek. Azokban az időkben, amikor az Irán és Izrael közötti katonai konfliktus fenyegetésből valósággá vált, és az Egyesült Államok elkezdett részt venni az iráni nukleáris létesítmények elleni támadásokban, a Fordow minden eddiginél nagyobb válsággá vált.

Hol található Fordow, és miért épült egy hegy alatt?​

A Fordo telephely Qomtól délre, az azonos nevű falu közelében, a régió egyik legszilárdabb geológiai rétegének szívében épült. A központ 80-90 méterrel a hegyfelszín alatt található, és a világ egyik legbiztonságosabb nukleáris létesítményének tartják, nemcsak mélysége és földrajzi elhelyezkedése, hanem többrétegű mérnöki szerkezete miatt is.

A Fordow projekt titokban indult az 1980-as évek elején, azzal a céllal, hogy biztosítsa Natanz támogatását és megvédje Irán létfontosságú dúsítási kapacitását. Abban az időben, amikor az izraeli támadások és a nyugati nyomás fenyegetése a tetőpontján volt, ennek a földalatti létesítménynek a megépítése nyílt válasz volt arra az üzenetre: „Irán még a háború közepette is folytatni fogja nukleáris programját.”

Fordow védelmi építészete: a föld mélyétől a pajzs rétegeiig​

A Fordow-t nemcsak elhelyezkedése, hanem védelmi architektúrája is megkülönbözteti a többi dúsítólétesítménytől. Több méter vastag vasbeton, a belső rétegekben található acélfalak, a független kommunikációs alagutak, a robbanásbiztos ajtók, a vegyi támadásoknak ellenálló szellőzőrendszerek és – ami a legfontosabb – a hegy természetes burka nukleáris erőddé változtatta a komplexumot.
A telephelyet egy többrétegű védelmi rendszer is veszi körül, amely alacsony, közepes és nagy hatótávolságú rendszerekből áll, beleértve olyan rendszereket, mint a Somkhordad és a Bavar 373. De még ha ezek a védelmi rendszerek kudarcot vallanak, a létesítmény mélyére való behatolás talán csak speciális és ritkán elérhető bombákkal, például a GBU-57-tel lenne lehetséges. Ilyen képesség csak az Egyesült Államok és olyan repülőgépek, mint a B-2, állnak rendelkezésre, Izraelnek nem.

A Fordow műszaki szíve: centrifugák és fejlett dúsítóberendezések​

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség jelentései szerint Fordowban találhatók olyan fejlett, új generációs centrifugák, mint az IR-4 és az IR-6. Az elmúlt években Irán bejelentette, hogy ezen a telephelyen 60 százalékos dúsítást végeztek, ami bár még mindig a fegyverkezési küszöb alatt van, időben és technikailag is rövid távolságra van tőle.
A Fordow jelentősége abban rejlik, hogy kapacitása egyszerre kvalitatív (erős gépek) és szimbolikus is, mivel a dúsítás ilyen szintű védelemmel ellátott helyszínre helyezése lényegében stratégiai üzenetet küld: ha háborús veszély áll fenn, készen állunk a folytatásra.

Fordow az ellenség szemében: célpont vagy akadály?​

Az izraeli és amerikai biztonsági elemzésekben Fordow mindig is a közvetlen célpontok listájának élén állt, de soha nem tekintették könnyű célpontnak. A kibertámadások, az ipari szabotázs és az ismételt légi fenyegetések tapasztalatai azt mutatják, hogy a létesítmény elleni közvetlen támadást nem diplomáciai megfontolások, hanem katonai nehézségek akadályozták meg minden másnál jobban.
Az amerikai katonai tisztviselők többször is elismerték, hogy Fordow megtámadására csak a sziklát és a betont több tíz méterrel a föld alatt áttörni képes szuperhatoló bombák alkalmasak. Ez azt jelenti, hogy Washington közvetlen részvétele nélkül Izrael nem lett volna képes önállóan hatékonyan támadni Fordow-t.

Fordow; A földalatti létesítményektől az elrettentő építészetig​

Fordow nem csupán egy nukleáris létesítmény. Az Iráni Iszlám Köztársaság stratégiai struktúrájában Fordow a nemzeti elrettentés architektúrájának része; egy szimbolikus akaratpillér, amely azt mondja, hogy még ha a bombák hullanak is, folytatni fogjuk. Ez a szimbolikus szerep, mind a hazai közvéleményben, mind a régió hatalmi mérlegelésében, annyira kiemelkedő, hogy megrongálása vagy megsemmisítése nemcsak katonai sikert jelentene az ellenség számára, hanem pszichológiai csapást is jelentene a közvéleményre, és a konfliktus egy új szakaszának kiindulópontját is jelentené.

ez egy cikk a sok közül amit bárki megtalálhat, aki keresgél,itt ami fontos lehet pl a sziklakőzet anyaga, nem mindegy hogy valami mészkő vagy pl gránit, a bomba tulajdonságait nem néztem meg, de valószínűleg fent vannak róla az adatok a neten, nem hiszem hogy titkosítva lenne.

írtam itt valamikor az afganisztáni MOAB bevetést, abból is leszürhető némi következtetés gondolom, annak a hatásadatai által, aki ráfordítja a megfelelő időt, biztos tud tájékozódni, én nem fordítottam rá, ők lehet igen (vagy nem), ez volt az újságíró része.

a katonai tervezők meg ...hát terveznek, terveznek, aztán majd élesben derül ki úgy is, hogy jól terveztek-e, vagy igen, vagy nem.
számtalanszor volt már példa a hibás tervezésre is, nem lenne újdonság.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Nekem kb 2 perc kellett ehhez a cikkhez, hogy megtaláljam (perzsa oldalon)

idézem

"Hol található a Fordow-i atomlétesítmény, és miért fontos? Tudjon meg többet Irán nukleáris programjának földalatti szívéről"

Azokban a napokban, amikor az Irán és Izrael közötti katonai konfliktus fenyegetésből valósággá vált, és az Egyesült Államok részt vett az iráni nukleáris létesítmények elleni támadásokban, Fordow minden eddiginél inkább a válság epicentrumává vált.

A Qomot körülvevő hegyekben megbújó létesítmény az elmúlt két évtizedben az Iráni Iszlám Köztársaság nukleáris programjának egyik legikonikusabb szimbólumává vált: a Fordow dúsítóközpont. Egy olyan hely, amelyet nem ipari célokra, hanem háború és pusztítás elviselésére terveztek. Azokban az időkben, amikor az Irán és Izrael közötti katonai konfliktus fenyegetésből valósággá vált, és az Egyesült Államok elkezdett részt venni az iráni nukleáris létesítmények elleni támadásokban, a Fordow minden eddiginél nagyobb válsággá vált.

Hol található Fordow, és miért épült egy hegy alatt?​

A Fordo telephely Qomtól délre, az azonos nevű falu közelében, a régió egyik legszilárdabb geológiai rétegének szívében épült. A központ 80-90 méterrel a hegyfelszín alatt található, és a világ egyik legbiztonságosabb nukleáris létesítményének tartják, nemcsak mélysége és földrajzi elhelyezkedése, hanem többrétegű mérnöki szerkezete miatt is.

A Fordow projekt titokban indult az 1980-as évek elején, azzal a céllal, hogy biztosítsa Natanz támogatását és megvédje Irán létfontosságú dúsítási kapacitását. Abban az időben, amikor az izraeli támadások és a nyugati nyomás fenyegetése a tetőpontján volt, ennek a földalatti létesítménynek a megépítése nyílt válasz volt arra az üzenetre: „Irán még a háború közepette is folytatni fogja nukleáris programját.”

Fordow védelmi építészete: a föld mélyétől a pajzs rétegeiig​

A Fordow-t nemcsak elhelyezkedése, hanem védelmi architektúrája is megkülönbözteti a többi dúsítólétesítménytől. Több méter vastag vasbeton, a belső rétegekben található acélfalak, a független kommunikációs alagutak, a robbanásbiztos ajtók, a vegyi támadásoknak ellenálló szellőzőrendszerek és – ami a legfontosabb – a hegy természetes burka nukleáris erőddé változtatta a komplexumot.
A telephelyet egy többrétegű védelmi rendszer is veszi körül, amely alacsony, közepes és nagy hatótávolságú rendszerekből áll, beleértve olyan rendszereket, mint a Somkhordad és a Bavar 373. De még ha ezek a védelmi rendszerek kudarcot vallanak, a létesítmény mélyére való behatolás talán csak speciális és ritkán elérhető bombákkal, például a GBU-57-tel lenne lehetséges. Ilyen képesség csak az Egyesült Államok és olyan repülőgépek, mint a B-2, állnak rendelkezésre, Izraelnek nem.

A Fordow műszaki szíve: centrifugák és fejlett dúsítóberendezések​

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség jelentései szerint Fordowban találhatók olyan fejlett, új generációs centrifugák, mint az IR-4 és az IR-6. Az elmúlt években Irán bejelentette, hogy ezen a telephelyen 60 százalékos dúsítást végeztek, ami bár még mindig a fegyverkezési küszöb alatt van, időben és technikailag is rövid távolságra van tőle.
A Fordow jelentősége abban rejlik, hogy kapacitása egyszerre kvalitatív (erős gépek) és szimbolikus is, mivel a dúsítás ilyen szintű védelemmel ellátott helyszínre helyezése lényegében stratégiai üzenetet küld: ha háborús veszély áll fenn, készen állunk a folytatásra.

Fordow az ellenség szemében: célpont vagy akadály?​

Az izraeli és amerikai biztonsági elemzésekben Fordow mindig is a közvetlen célpontok listájának élén állt, de soha nem tekintették könnyű célpontnak. A kibertámadások, az ipari szabotázs és az ismételt légi fenyegetések tapasztalatai azt mutatják, hogy a létesítmény elleni közvetlen támadást nem diplomáciai megfontolások, hanem katonai nehézségek akadályozták meg minden másnál jobban.
Az amerikai katonai tisztviselők többször is elismerték, hogy Fordow megtámadására csak a sziklát és a betont több tíz méterrel a föld alatt áttörni képes szuperhatoló bombák alkalmasak. Ez azt jelenti, hogy Washington közvetlen részvétele nélkül Izrael nem lett volna képes önállóan hatékonyan támadni Fordow-t.

Fordow; A földalatti létesítményektől az elrettentő építészetig​

Fordow nem csupán egy nukleáris létesítmény. Az Iráni Iszlám Köztársaság stratégiai struktúrájában Fordow a nemzeti elrettentés architektúrájának része; egy szimbolikus akaratpillér, amely azt mondja, hogy még ha a bombák hullanak is, folytatni fogjuk. Ez a szimbolikus szerep, mind a hazai közvéleményben, mind a régió hatalmi mérlegelésében, annyira kiemelkedő, hogy megrongálása vagy megsemmisítése nemcsak katonai sikert jelentene az ellenség számára, hanem pszichológiai csapást is jelentene a közvéleményre, és a konfliktus egy új szakaszának kiindulópontját is jelentené.

ez egy cikk a sok közül amit bárki megtalálhat, aki keresgél,itt ami fontos lehet pl a sziklakőzet anyaga, nem mindegy hogy valami mészkő vagy pl gránit, a bomba tulajdonságait nem néztem meg, de valószínűleg fent vannak róla az adatok a neten, nem hiszem hogy titkosítva lenne.

írtam itt valamikor az afganisztáni MOAB bevetést, abból is leszürhető némi következtetés gondolom, annak a hatásadatai által, aki ráfordítja a megfelelő időt, biztos tud tájékozódni, én nem fordítottam rá, ők lehet igen (vagy nem), ez volt az újságíró része.

a katonai tervezők meg ...hát terveznek, terveznek, aztán majd élesben derül ki úgy is, hogy jól terveztek-e, vagy igen, vagy nem.
számtalanszor volt már példa a hibás tervezésre is, nem lenne újdonság.
És? Ez bizonyítja hogy a bombák nem tudhattak kárt okozni? Akkor minek bombáztak?

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
És? Ez bizonyítja hogy a bombák nem tudhattak kárt okozni? Akkor minek bombáztak?
Jajj ne menjünk már le a Katica csoport szintjére, elvégre is nem az ővodában vagyunk igaz?

Mit kellet volna írnom, hogy elégedett legyél, hogy olyan precízen telibeverték azt a létesítményt, hogy az irániak kénytelenek voltak felbérelni Tudort, Vidort, Szendit, Szundit,Hapcit, Morgót és Kukát, mert a hét kis bányász törpe az aki bármi érdemleges kármentést tud elvégezni nekik?

itt egyébként tényleg nem értelmezi senki a leírt szöveget? (akkor minek olvastok el bármit is??)

hol írtam azt,hogy nem tudtak kárt okozni? Idézd be kérlek..

ami cikket hoztam, ott is leírják, hogy

"De még ha ezek a védelmi rendszerek kudarcot vallanak, a létesítmény mélyére való behatolás talán csak speciális és ritkán elérhető bombákkal, például a GBU-57-tel lenne lehetséges."

Senki nem veszi ezt 100%-ra rajtad kívűl, és még maguk az irániak is azt írják igaz máshol , hogy "megsérült, de javítható", de én elhiszem azt, hogy pl Te ezt jobban tudod mint ők!

Azt azért engedd már meg, hogy ha nem úgy gondolok valamit amit Te, vagy a többiek azt itt megosszam jó?
(elvileg nem tiltja a szabályzat)

Előre is köszi :*

és ne vedd személyesnek, mert nem az!

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 234
11 228
113
Szerintem ahhoz, hogy az USA tartósan beleragadjon ebbe a helyzetbe, ahhoz az is kell, hogy szárazföldi úton is megtámadja Iránt, illetve nyilván az is kérdéses, hogy erre a támadásre Irán hogyan reagál majd, vajon az USA közel - keleti bázisait megrakétázza vagy sem.
Igen, ez előfeltétel.
Ha Iránban nem tör ki felkelés/polgárháború, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy szárazföldi erők bevetése nélkül bármi érdemlegesen is változna. Irán elég nagy területű ország és tapasztalt már elhúzódó háborút, ergo nem piti szárazföldi erők kellenének oda - ahhoz meg minimum fel kell robbantani a fél Közel-Keletet, hogy a térség államai is kénytelenek legyenek beleállni a buliba és innentől már az USA is lépéskényszerbe kerül.
Kockázatos, az biztos, de szerintem sem Irán, sem az USA nem kimondottan erre vágyik.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Jajj ne menjünk már le a Katica csoport szintjére, elvégre is nem az ővodában vagyunk igaz?

Mit kellet volna írnom, hogy elégedett legyél, hogy olyan precízen telibeverték azt a létesítményt, hogy az irániak kénytelenek voltak felbérelni Tudort, Vidort, Szendit, Szundit,Hapcit, Morgót és Kukát, mert a hét kis bányász törpe az aki bármi érdemleges kármentést tud elvégezni nekik?

itt egyébként tényleg nem értelmezi senki a leírt szöveget? (akkor minek olvastok el bármit is??)

hol írtam azt,hogy nem tudtak kárt okozni? Idézd be kérlek..

ami cikket hoztam, ott is leírják, hogy

"De még ha ezek a védelmi rendszerek kudarcot vallanak, a létesítmény mélyére való behatolás talán csak speciális és ritkán elérhető bombákkal, például a GBU-57-tel lenne lehetséges."

Senki nem veszi ezt 100%-ra rajtad kívűl, és még maguk az irániak is azt írják igaz máshol , hogy "megsérült, de javítható", de én elhiszem azt, hogy pl Te ezt jobban tudod mint ők!

Azt azért engedd már meg, hogy ha nem úgy gondolok valamit amit Te, vagy a többiek azt itt megosszam jó?
(elvileg nem tiltja a szabályzat)

Előre is köszi :*

és ne vedd személyesnek, mert nem az!
Pedig kurvára az. Nem mondtam hogy telibevertéj. Csak azt mondtam hogy rohadtul senki nem tud semmit, akkor fasznak írnak le bármit tényként. Max az amerikai tervezők meg az iráni elszenvedők tudják hogy mi történt. Ami esetleg emondható hogy névleg biztos elérhetik a célpontot ezek a bombák mert különben meg sem próbálták volna használni őket. Az hogy mi lett az eredmény 20 év múlva megtudjuk

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
Pedig kurvára az. Nem mondtam hogy telibevertéj. Csak azt mondtam hogy rohadtul senki nem tud semmit, akkor fasznak írnak le bármit tényként. Max az amerikai tervezők meg az iráni elszenvedők tudják hogy mi történt. Ami esetleg emondható hogy névleg biztos elérhetik a célpontot ezek a bombák mert különben meg sem próbálták volna használni őket. Az hogy mi lett az eredmény 20 év múlva megtudjuk
na akkor hogy pontos legyek, csak az irániak tudják hogy mi történt, azt pedig, hogy ők mit állítottak ezzel kapcsolatban, azt is leírtam.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Igen, ez előfeltétel.
Ha Iránban nem tör ki felkelés/polgárháború, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy szárazföldi erők bevetése nélkül bármi érdemlegesen is változna. Irán elég nagy területű ország és tapasztalt már elhúzódó háborút, ergo nem piti szárazföldi erők kellenének oda - ahhoz meg minimum fel kell robbantani a fél Közel-Keletet, hogy a térség államai is kénytelenek legyenek beleállni a buliba és innentől már az USA is lépéskényszerbe kerül.
Kockázatos, az biztos, de szerintem sem Irán, sem az USA nem kimondottan erre vágyik.
Szerintem az USAnak tökéletes a forró de nem ferobbant közel kelet. Senki nem tud békében megerősödni és bármikor lehet kicsot balhézni. Ha kiiktatták legalább néhány évre az iráni atomprogit akkor az USA nak itt pont elég. Ha Irán nem válaszol akkor nekik ez pont elég is

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 234
11 228
113
Tiszta sor, ezt írtsm én is.
Pontosítva: vagy lesz egy igazi nagy háború és ami marad, marad - vagy folyik tovább ez a bábszínház és lesz sok kis regionális balhé, azaz a következő 30 év a háborúk kora lesz.

Az újrafelosztás során nem a békeállapot az igazán kifizetődő, hanem a sok lokális helyettesítő háború, miközben a fél világot besz@ratják és közben még anyagilag le is húzzák.

A legkisebb esély talán egy legendás orosz-amerikai full scale atomháborúra van, egyetlen nagyon egyszerű oknál fogva: ebben az esetben a garantált két halott pont az USA és Oroszo. lenne.
Sokkal nagyobb esélyt látok regionális/korlátozott atomcsapásokra, mégpedig olyan proxyk ellen, akik nem tudnak visszavágni - az ettől való félelemmel lehet olcsón és hatékonyan helyretenni a többi népséget is, azaz a társadalmakat mindenhol.

Na, mára több észt már nem terveztem osztogatni, lassan elfogy. Szép vasárnapot!

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 234
11 228
113
Szerintem az USAnak tökéletes a forró de nem ferobbant közel kelet. Senki nem tud békében megerősödni és bármikor lehet kicsot balhézni. Ha kiiktatták legalább néhány évre az iráni atomprogit akkor az USA nak itt pont elég. Ha Irán nem válaszol akkor nekik ez pont elég is
Ez cáfolhatatlan. A kérdés csak az, hogy minden az USA és Irán "közös érdekei" mentén megy-e tovább, vagy valaki odarak még egyet a ventilátorba.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
Azért szerintem az amerikaiak sejtik
Ember most tényleg ezen fogsz rúgózni?? :D

sejteni valamit, mert az amerikaiak létrehoznak egy bombát, amiről úgy gondolják, hogy sikerrel alkalmazták

-érted remélem a feltételes módot, tehát itt van amit írtál, hogy szerinted sejtik.

Illetve tudni valamit, amit az irániak egy terepszemle után kijelentenek, mert látják annak a sejtésnek a valódi mértékét "megsérült, de javíthatő" szerintem nem ugyanaz a kategória.

de tudod mit, legyen igazad... szarrá bombáztak mindent, lenulláztak totál mindent,az iráni atomipar vissza lett lőve a "kőkorszakba".

szóval legyen igazad :*

nincs nekem időm ilyen hülyeségekre,

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 661
25 141
113
Semmi értelme, csak játék a számokkal:

9718f5663f8c82fb82fe8fc134823b1a.jpg

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 870
4 051
113
Na ez aztán a "komoly" érvekkel való alátámasztás
Figyu!
Az elemzés módszertani 1x1 se tartod be- mert derogál vagy nem ismered nem tudom…az előbb tettél önvallomást, ha nem lenne evidens.
Miről is kellene Veled vitatkozni?
A véleményedről? Az magánügy és irreleváns, ráadásul a kívül esik a bizpol elemzés keretein.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Ember most tényleg ezen fogsz rúgózni?? :D

sejteni valamit, mert az amerikaiak létrehoznak egy bombát, amiről úgy gondolják, hogy sikerrel alkalmazták

-érted remélem a feltételes módot, tehát itt van amit írtál, hogy szerinted sejtik.

Illetve tudni valamit, amit az irániak egy terepszemle után kijelentenek, mert látják annak a sejtésnek a valódi mértékét "megsérült, de javíthatő" szerintem nem ugyanaz a kategória.

de tudod mit, legyen igazad... szarrá bombáztak mindent, lenulláztak totál mindent,az iráni atomipar vissza lett lőve a "kőkorszakba".

szóval legyen igazad :*

nincs nekem időm ilyen hülyeségekre,
Akkor siess ahova akarsz, de leginkább azt siess megkeresni hogy hol mondtam higy szarrá bombáztak mindent…sokáig fogsz keresgélni. Ha elfáradsz pihengedd

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Figyu!
Az elemzés módszertani 1x1 se tartod be- mert derogál vagy nem ismered nem tudom…az előbb tettél önvallomást, ha nem lenne evidens.
Miről is kellene Veled vitatkozni?
A véleményedről? Az magánügy és irreleváns, ráadásul a kívül esik a bizpol elemzés keretein.
A vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé! :)