• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 556
6 951
113
Miért is? Mivel Irán az oroszoknak is gyárt és ad el drónokat ("aircraft factory") a hírek szerint. Az USA támogatja többé-kevésbé az ukrán oldalt a szlávok önszanálásában. Ezért miért is kell a nemzetközi gyíkember összeesküvésre utalgatni? Kötelező, vagy csak, hogy meglegyen az 1 bites Pravda hangulat?
Nyílván volt benne "irónia".Leginkább azolnak szók akik szerint az Izraeli-Iráni konfliktus miatt fogják magukra hagyni az Ukránokat.Igaz csak vélemény részemről pont hogy ugyanúgy fogják "segélyezni" őket cserébe "elvárnak" segitséget.Nem véletlen hogy Szíriában is ott voltak Ukrán drónkezelől.És az se hogy Izraelben "leszerelt" régebbi patriot ütegek mentek Ukrajnába.És a "pókháló" hadművelet megszervezéséhez is kaphattak segítséget.Lehet én látom rosszul de szorosan "kapcsolódok" a 2 project egymáshoz.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
IRGC bejegyzés .. (kifutottam az időből elnézést )

Amikor Irán rakétákat lő ki Izraelre, elsőként az amerikai hadihajók lövik le őket a Perzsa-öbölben.
A többi az iraki amerikai katonai bázisok légvédelmi övezetébe esik.
Ezután Jordánia légvédelmi övezetébe és az ott állomásozó amerikai F-35-ösökbe.
A Vörös-tengeren állomásozó amerikai hadihajók is elkezdenek dolgozni rajtuk.
Azok az iráni rakéták, amelyeknek sikerült mindezt áttörniük, a brit légibázisok és az amerikai flotta célkeresztjébe esnek a Földközi-tengeren.
Azokat, amelyek továbbra is repülnek, helyi légvédelmi rendszerek veszik célba, beleértve a Vaskupolát, a Dávid Parittyáját stb., amelyek hatótávolsága két-kétezer kilométer.
És még mindig eltalálják Izraelt. Bár a Nyugat és a NATO minden hatalma megpróbálja ezt megakadályozni. De ez nem működik. Tel-Aviv és Haifa nem hagyja, hogy hazudjunk. Példájuk tanulságul szolgálhat mások számára.
Egy MRBM et higy támadnak a világűrben a köztes úton? A fentiek max a drónokra vagy CM elre vonatkozhatnak.

• Tetszik
Reactions: ms07

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
17 117
24 042
113
o_O o_O
Nagy belső csetepaté folyhat ott a hogyan továbbról, héják kontra galambok.

Iránnak van pár száz gyors járatú motorcsónakja, rajtuk néhány rakéta, főleg hajók elleniek. A Perzsa-öböl nem olyan túl nagy, átlagosan kb. 200 km széles.
Ha 2-3 tucat ilyen motorcsónak körbe vesz egy hajót és néhány km távolságról egyidőben rakétát indít ellene, akkor nem tudom milyen elhárítás tudná ezt kezelni.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
Nagy belső csetepaté folyhat ott a hogyan továbbról, héják kontra galambok.

Iránnak van pár száz gyors járatú motorcsónakja, rajtuk néhány rakéta, főleg hajók elleniek. A Perzsa-öböl nem olyan túl nagy, átlagosan kb. 200 km széles.
Ha 2-3 tucat ilyen motorcsónak körbe vesz egy hajót és néhány km távolságról egyidőben rakétát indít ellene, akkor nem tudom milyen elhárítás tudná ezt kezelni.
egyébként pont ez a "héják és galambok" felállás van az USA-ban is,mivel elég sok szenátor fejezte ki nemtetszését Trump lépése ellen.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
Az elfogott kémek története is hamarosan véget ér.

Ma reggel kivégeztek egy Moszad-ügynököt Iránban, mert az izraeli rezsimnek kémkedett.
A biztonsági szolgálatok őrizetbe vettek három ukrán hírszerző ügynököt, akik egy iszfaháni dróngyár szabotálását tervezték. Hamarosan kivégzik őket.

Ujabb Iráni rakétasorozatot indítottak Izrael ellen

Az iráni támadásról az izraeli Ynet hírportál számolt be.

„Az ENSZ felszólítja Iránt, hogy engedélyezze a NAÜ ellenőreinek a hozzáférést az ország nukleáris létesítményeihez az amerikai csapások okozta károk felmérése érdekében” – mondta az ENSZ főtitkár-helyettese.

magánvéleményem,hogy azért ez így elégé átlátszó és vicces ... ha gond lenne már jelezték volna az irániak minden platformon, de mivel ez nem történt meg .. innentől meg mindenkinek a fantáziájára van bízva,miért és kinek a megbízásából akarnak ott "szaglászni" a NAÜ emberei.

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
450
1 204
93
„Az ENSZ felszólítja Iránt, hogy engedélyezze a NAÜ ellenőreinek a hozzáférést az ország nukleáris létesítményeihez az amerikai csapások okozta károk felmérése érdekében” – mondta az ENSZ főtitkár-helyettese.

magánvéleményem,hogy azért ez így elégé átlátszó és vicces ... ha gond lenne már jelezték volna az irániak minden platformon, de mivel ez nem történt meg .. innentől meg mindenkinek a fantáziájára van bízva,miért és kinek a megbízásából akarnak ott "szaglászni" a NAÜ emberei.
Ez lenne az egyszerűbb megoldás a nyugat részéről. A második, hogy spec alakulatot küld be Izrael vagy Amerika, hogy feltérképezzék a helyzetet, ez utóbbi nem lesz publikus, és veszélytelen.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
17 117
24 042
113
Khamenei legfrissebb üzenete
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

RQ24IIz.jpeg

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 501
5 420
113

RQ24IIz.jpeg
Én kifejezetten nem szeretem Izraelt, de tényleg Iránnak drukkoltok? Aki gond és félelem nélkül porlasztana el titeket is egy nukleáris robbantásban, mert nem vagytok elég igazhitűek? Ennyire megbolondult a világ, hogy azt az államot támogatja aminek az EGYIK sarokpontja Izrael elpusztítása, de ez csak az egyik, a többivel egyszerűen nem is törődtök? Tudja itt valaki, hogy mit is jelent Irán a nyugati világnak? Tőlem drukkolhattok nekik, engem nem zavar, de azért néha gondoljatok bele, hogy kinek is adjátok a voksaitokat.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
557
1 448
93

RQ24IIz.jpeg
Ezt milyen prompttal generálta a főni? :D

Jelenleg ott tart a konfliktus, hogy Izrael a sajátjaként kezeli Irán légterét is, először nem azzal kellene foglalkozni? A Hormuzi-szorost most akkor lezárják vagy mizu?

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
7 201
21 588
113
Ezt milyen prompttal generálta a főni? :D

Jelenleg ott tart a konfliktus, hogy Izrael a sajátjaként kezeli Irán légterét is, először nem azzal kellene foglalkozni? A Hormuzi-szorost most akkor lezárják vagy mizu?
Tök mindegy, hogy lezárják vagy sem. Ha lezárják csak még több ország fog neki esni Iránnak. Az országnak meg nincs meg a kellő mértékű flottája, hogy képes legyen tartósan zárva tartani a szorost. Ideiglenesen okozhatnak zavart és fennakadást, károkat a térségben, de hosszú távon ők fognak veszíteni ha ezt meglépik.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
Én kifejezetten nem szeretem Izraelt, de tényleg Iránnak drukkoltok? Aki gond és félelem nélkül porlasztana el titeket is egy nukleáris robbantásban, mert nem vagytok elég igazhitűek? Ennyire megbolondult a világ, hogy azt az államot támogatja aminek az EGYIK sarokpontja Izrael elpusztítása, de ez csak az egyik, a többivel egyszerűen nem is törődtök? Tudja itt valaki, hogy mit is jelent Irán a nyugati világnak? Tőlem drukkolhattok nekik, engem nem zavar, de azért néha gondoljatok bele, hogy kinek is adjátok a voksaitokat.

Szerintem a többség nem Iránnak drukkol, hanem a gyengébbnek, mert elég sokan érzik, hogy nekünk/Európának az jobb, ha egymást pofozzák gyengítik! :hadonaszos:

Izrael meg azért elég sok okot ad mostanában --kb 80 éve-- a "szeretetre"! :oops:

.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
Tök mindegy, hogy lezárják vagy sem. Ha lezárják csak még több ország fog neki esni Iránnak. Az országnak meg nincs meg a kellő mértékű flottája, hogy képes legyen tartósan zárva tartani a szorost. Ideiglenesen okozhatnak zavart és fennakadást, károkat a térségben, de hosszú távon ők fognak veszíteni ha ezt meglépik.

Mondhatok egy csúnyát, de igazat? Ha meg-shortolják az olajat mielőt majdnem/igazán kilövik az első tankert, megvan az okozott kár tizede, vagy a következő évi "rakéta-üzemanyag" ( ...a háborúhoz: pénz, pénz, pénz!).

Állítólag mintha a tavalyi "hutis támadás => szaudi finomítók" esetben lett volna valami ilyenre utaló jel tőzsdéken!
Ha ez valami távol-keleti tőzsdéken zajlik, szétosztva pár stróman-cégen keresztül akkor senkinek sem tűnik fel!
Egyes "alaptalan" konteó-elméletek szerint Soros így kapta/kapja a pénzeket a(z alig-fedett :cool: ) demokrácia-exportra! :oops:

.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
de miért kell ebből megint teológiai vitát generálni a mi viszonylatunkban ?

de ha már ennyire zavar a vallásuk ..

nézz utána légyszives,hogy hány működő zsinagóga van Iránban, nézd meg azt is hogy kb hány fő izraelita vallású él Iránban,milyen jogokat gyakorolhatnak pl a vallásuk terén ! elég ha az én kommentjeim között böngészgetsz,mert direkt idehoztam azt is,de ha a saját keresési eredményeidnek hiszel akkor ott a net és hajrá..

ha minket akarnának elporlasztani, akkor miért nem az ott élő és kéznél lévő zsidósággal kezdik ? (csak nem azért mert nem ez a szándékuk és eszükbe sem jut ?? )

mit jelent Irán a nyíugati világnak ? (és ne a hülye propagandát hozd kérlek .. abból hallunk eleget)

egyébként véleményem szerint két (Libanont leszámítva) normális már már európai ország van a Közel-keleten és az pont Irán és Izrael

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 763
113
ehhez talán nem is igen kell komolyabb flotta nekik , a szoros kb 150 km hosszú, szélesség olyan 35-40 kmtől kb 100km-ig terjed, legmélyebb pontján kb 110 méter .. parti ütegekkel , kis naszádokkal , Iránnak van tengója is simán blokolható, illetve pár roncshajót elsülyesztenek a környéken és meg is vannak komolyabb flotta nélkül, vagy kiszórnak aknákat a vizre stb , szóval durván a felét kell kontroll alatt tartaniuk, mert a másik fele Omán felügyelete alá esik. (igy írom mert igy a legegyszerűbb)

szóval szerintem az ománi oldalon simán lehet közlekedni, és inkább a várakozás és torlódás miatti idő lesz az ami árfelhajtó hatással fog birni.