HSN löveg is van 105 mm-es
Én még nem hallottam huzagolt csőből kilőhető IPTR-ről. (szerk. ???)
...IPTR? Nem ATGM? ...Google/ChatGPT?
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
HSN löveg is van 105 mm-es
Én még nem hallottam huzagolt csőből kilőhető IPTR-ről. (szerk. ???)
Nemegyszer...LAHAT,Bastion.....105milis NATO huzagoltbol a LAHAT,100milis D10 huzagoltbol a Bastion.(plusz BMP-3 szintén huzagolt lovegebol)HSN löveg is van 105 mm-es
Én még nem hallottam huzagolt csőből kilővető IPTR-ről.
IrányítottPáncélTörőRakéta....IPTR? Nem ATGM? ...Google/ChatGPT?
.
IrányítottPáncélTörőRakéta.
És nem értem ezt a rajongást a csőből indítható ATGM iránt. Az egésznek az a legfőbb értelme, hogy nem kell hozzá cső...
Áááááááá.Ellenben a D20nak nem jó a Flak lafetta, az felejtős
Eskü nem értem....
Ott a kraz, simán elvontatja. De bármi HX is el tudja vontatni. Ha kell, akkor piros zetorral odébbviszed.
Nem látom át, hogy mitől lenne jobb a D20 mobilitása, ha BTR vagy akár gidrán után kötöd.
Hát, az alulmotorizált BTRel húzogatni D20-at, nem feltélen optimális.A KRAZ nincs páncélozva! Van 1-2-300 erre nagyon jól használható BTR-ünk!
Ha az eredeti felállású D20-at vontatja, azt --emlékeim szerint 5-8-10 perc alatt szokás telepíteni. A Flak 88 mintára, de a D-20-hoz adaptált megoldással "utánfutózott", +ép-ipari "tappancsok"/tolólappal stabilizált D-20(NG/...) települési ideje tizen-harminc másodperc nagyságrend lenne!
Ennek nyilván úgy van értelme, ha megkapná egy Hirtenberger-es(vagy más) aut-célzórendszert, és a --például egy -- Műegyetemes pályázaton összedobott, legyártott-- automata-töltőt is!
.
Még kéne venni a T5-52 licencet.Nyugodtan mehet az HX alvazra is.Hát, az alulmotorizált BTRel húzogatni D20-at, nem feltélen optimális.
Arról nem is beszélve, hogy a kezelőszemélyzet szerintem be se fér.
Az "utánfutós" megoldás kifejlesztése kb annyi, mint ha rendesen ráraknád egy járműre és annak az alvázát erősítenéd meg. Ha már ilyenbe belevágnánk, akkor minek a szarabb megoldás felé menni?
Ilyen félautomata, digitális ballisztikai számítógép/tűzvezető rendszer van is a piacon, tán még nekünk is van, szóval az elérhető, viszont automata töltőt megint csak nem fogsz műegyetemen összedobatni. Nem véletlen szopik vele mindenki, irgalmatlan pénzeket elköltve.
Pont jó lesz wadiyanak! Viheted mert ide nem kell!Ha meglesz ez a 4iG Tatra CSG összefonódás, akkor ez lehet egy esélyes önjáró 155-ös a kerekes-közepes dandárhoz.
DITA
defence.czechoslovakgroup.com
SAFE kompatibilis és lehet vele lehúzni pénzt a SAFE programból NERniaba - tehát esélyes!![]()
Miért? Nem rossz cucc ez sztem... mi a bajod vele?Pont jó lesz wadiyanak! Viheted mert ide nem kell!![]()
Nincs szakmai érvem mert hogyan is lehetne! De nem szimpatikus! Ugyan ez az EVA meg a NORA! Maradjanak a konyhába!Miért? Nem rossz cucc ez sztem... mi a bajod vele?
L/52-es csővel jobb lenne, de így sem rossz...
Level 1 páncélja van DITA-nak, ami elég kevés...Lőtáv meg talán a páncélvédelem, ami gyenge pont...
Miért? Nem rossz cucc ez sztem... mi a bajod vele?
L/52-es csővel jobb lenne, de így sem rossz...
Magyarország amint kényszer nélkül egy csehszlovák csoport nevű cégtől vesz fegyvert, ki gondolta volna hogy ez egyáltalán felmerülhet.Nincs szakmai érvem mert hogyan is lehetne! De nem szimpatikus! Ugyan ez az EVA meg a NORA! Maradjanak a konyhába!
Ukránok élesben használják és szeretik: állításuk szerint pontosabb mint a PZH.
Azt mondták hogy az első lövés 20 méteren belül csapódik be, persze nem tudni milyen távon.Akkor ez mesterlövész tarackágyú ?![]()
Nem vett semmitMagyarország amint kényszer nélkül egy csehszlovák csoport nevű cégtől vesz fegyvert, ki gondolta volna hogy ez egyáltalán felmerülhet.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..