Erre mondta azt Robert C. Castel nemrég, hogy ha Irán tudott a támadásról előre, akkor miért tudták a lakóhelyükön megölni a tudósokat is?
Én pedig azt kérdezem, hogy miért nem aktivizálták a légvédelmet? Utóbbival még akkor is jól jártak volna, ha az összes Sz-300-ast és hadrafogható vadászgépet apró darabokra szétszedik és elrejtik. Mert most csak össze kellene rakni őket. Oké, hogy F-35 és B-2 ellen nem hatékony, de van a térségben sok más egyéb ország, akik számára bőven elég védekezés.
véleményem szerint !!
Robi erősen elfogult .. ezzel semmi probléma nincs, hiszen tudjuk mindannyian hogy miért .. ehhez képest viszont sokkal tárgyilagosabb mint az Tőle elvárható lenne.
én úgy gondolom,hogy :
1. Izrael az atomtudósok likvidálását , illetve a titkosszolgálati akciót a saját szakállára hajtotta végre,
2. a nukleáris létesítmének bombázása és az atomtudósok likvidálása között eltelt egy bizonyos időintervallum
3. a nukleáris létesítmények légitámadását (B-2 Spirit) nem az izraeli légierő hajtotta végre
.. más dolog,hogy időközben kiderült bizonyíthatóan,hogy a katonai vezetők közül sem haltak meg annyian mint amennyit első körben nyílvánosságra hozott az izraeli méfis, vagy ha mégis, akkor erősen gyanúgy hogy az irániak rendelkeznek a reinkarnáció képességével, mert a megnevezett 'halottak" közül voltmár olyan aki megjelent és nyilatkozott is, ettől függetlenül bizonyára sikeres volt az akció és sok iráni katonatisztet, atomtudóst likvidáltak .. de mennyit is érhet ez a valóságban ?
ha egy Iránnál jóval kisebb országot veszünk alapul, legyen ez Magyarország akkor az arányok hellyel közzel a következők lesznek .. (ezek néhol csupán becsült adatok)
Irán
lakosság: kb 88-90 millió fő között valahol
hadsereg: kb 600.000 aktív és 300.000 tartalékos fő
a tisztek aránya kb 10% tehát olyan 60.000 és 90.000-re tehető becslés szerint
atomfizikusok: több száz főre tehető, de legyen mondjuk maximum 2000 fő * ( a kb 10x arányt vetítem ki ide is)
Magyarország
lakosság : kb 9,5-10 millió fő között valahol
hadsereg: atív állománya a wiki szerint 37500 fő aktív fő, + kb 20000 önkéntes tartalékos , ha itt is a 10% tiszt arányt nézzük hozzávetőlegesen, akkor legyen /nagy jóindulattal is minimum/ 3500 tiszt
atomfizikusok: kb 250-300 fő van itthon aki atomfizikával foglalkozik (Paks,Wiegner Jenő kutatóközpont)
egy kis matematikai szöveges feladat :
-ha itthon ilyen számok vannak,és Iránban meg olyan számok, (durván 10 szeres szorzó lakosság arányosan )
akkor hány atomfizikust illetve katonatisztet kell likvidálni,ahhoz hogy lenullázzák (értsd senki nincs aki egyáltalán ért a témához,és tudja folytatni a kutatásokat vagy a katonai vezetést koordinálni) Irán ezen képességeit, és a kiszámított eredményhez képest mekkora az izraeliek által elért eredmény ?
(legyen olyan könnyítés,hogy a tisztek számát lefelezzük,és akkor kb hadnagytól/századostól felfelé számolunk)
tehát .. nálam (nem a matek része,ezt csak mint érv) nagyon az jön ki,hogy Irán atomprogramja köszöni szépen jól van,működöképes .. de ha ez nem igy lenne, akkor vajon Izrael miért akarná ujból megsemmisíteni azt,amit már megsemmisitettek ?
én valami olyasmire gondolok,mint azt az elején is írtam,,hogy Izrael meglépte a kezdeti lépéseket ( ezzel semmi gond nincs,mert mindenki ezt tette volna a helyükben) , ellenben a hasadóanyag még a NAÜ illetékesei szerint is el lett vive a helyszinről.
itt is bejöhet pár variáciö
- véletlenül pont időben vitték el az uránt
- "véletlenül" pont időben vitték el az uránt
a második eset is érdekes, mert vagy előre szóltak nekik,hogy támadás lesz, vagy maguktól derítették ki, ... de ha maguktól akkor ez egy nagyon nagy blama a nyugati/izraeli hirszerzésnek .. hogy bár Trump azt mondta,hogy ad egy kis időt (nem is tudom mennyi volt 2 hét talán) de ettől függetlenül hamarabb küldte oda a repülőgépeket.
ami tény, az USA nélkül Izrael igazából labdába sem tudott rúgni, nem hogy atomlétesítményeket elpusztítani , eleve nem is volt meg hozzá a képessége, pontosan ezért kellett a Spiriteknek berepülni, illetve ha meglenne az önáűlló képessége egy ilyen csapáshoz, akkor már rég meglépték volna az USA beleegyezése nélkül is.,
ha összegezni akarnám, az én eszmefuttatásom szerint Izrael megtette azt amit meg kellett tennie ebben a helyzetben és az első gyomrost bevitte, Irán meg kifujta a levegőt és állva maradt , a várakozással ellentétben, hiába volt ott pár "ringsegéd" az izraeliek sarkában.