[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 488
48 674
113
Szerintem mert ez egy büntetés. Szarból várat építeni, a szükséges háttér biztosítása nélkül.
"Ismerős ismerőse" hallotta, mikor Bobó nagyon durván szidta tartalékosokat egy kisebb plénum előtt: "Tróger mind!" meg ilyenek. Szóval nem egy SEAL Team 6 jött össze ott...:rolleyes:

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 440
113
Egy olyan kollégának aki a kvalitásai, iskolái, tudása és a munkához való hozzáállása alapján nem ezt érdemelné.

De hát mondj igazat, betörik a fejed...
Minden hadsereg olyan,mint az azt kiállitó állam......
Egyébként ezt a könnyűlövész kiképzést úgy értik,hoy anbolck az egész könnyűlövész repertuárt?Mert az szerintem kb qrva reménytelen ügy.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 573
113
"Ismerős ismerőse" hallotta, mikor Bobó nagyon durván szidta tartalékosokat egy kisebb plénum előtt: "Tróger mind!" meg ilyenek. Szóval nem egy SEAL Team 6 jött össze ott...:rolleyes:
Mária fohadnagynak meg mi volt a konkrét problémája? Már azon túl, hogy ő felel a toborzás ért és a minőséget, szóval....

• Tetszik
Reactions: Aladeen

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 573
113
Minden hadsereg olyan,mint az azt kiállitó állam......
Egyébként ezt a könnyűlövész kiképzést úgy értik,hoy anbolck az egész könnyűlövész repertuárt?Mert az szerintem kb qrva reménytelen ügy.
Mivel felszerelést, főleg nehéz felszerelést nem tudnak nekik adni, ezért tarcsisokkal kell megcsinálni a konnyuloveszkedest. Őrület

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 488
48 674
113
Mária fohadnagynak meg mi volt a konkrét problémája? Már azon túl, hogy ő felel a toborzás ért és a minőséget, szóval....
Látom nem vagy ideológiailag elég képzett: a hiányosságokról problémákról mindig más tehet - a kormány soha! :hadonaszos:
Csak azt nem értem ha ennyire impotensek hogy soha nem tehetnek semmiről, akkor miért is kellene őket megválasztani.

Én csak kívülről látom, hallom milyen is ez a tartalékos rendszer, de azért belém égett az HM médiás riport ahol egy 50+-os eléggé kövér élénk lila "búrahajú" nénit mutogatnak mint tartalékost - persze Mofém sisakban.
Szóval úgy tűnik nagyon alacsonyan van léc amit meg kell ugrani ahhoz hogy valaki tartalékos legyen...

Sajnos ez egy ilyen ország: csak látszat van mindenhol, valós teljesítmény, eredmény minimális...

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: bel and J.G.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 573
113
Látom nem vagy ideológiailag elég képzett: a hiányosságokról problémákról mindig más tehet - a kormány soha! :hadonaszos:
Csak azt nem értem ha ennyire impotensek hogy soha nem tehetnek semmiről, akkor miért is kellene őket megválasztani.

Én csak kívülről látom, hallom milyen is ez a tartalékos rendszer, de azért belém égett az HM médiás riport ahol egy 50+-os eléggé kövér élénk lila "búrahajú" nénit mutogatnak mint tartalékost - persze Mofém sisakban.
Szóval úgy tűnik nagyon alacsonyan van léc amit meg kell ugrani ahhoz hogy valaki tartalékos legyen...

Sajnos ez egy ilyen ország: csak látszat van mindenhol, valós teljesítmény, eredmény minimális...
En tényleg nem vagyok ideológialag elég képzett, inkább visszamennek a gátra.

A Léc olyan amilyen, tény, hogy rányomja a bélyegét mindenre, hogy a számokat produkálni kell.
Teszem hozzá, akik nálunk kijönnek a laktanya ből valami képzésről eddig még nem találkoztam "gáz" kinezettel.

Szóval én megadtam az ártatlanság vélelmét az állománynak, tudva azt, hogy területén ként, ezredenkent teljesen mások a körülmények, elvárások, hozzáállások...

De azt én mindenképpen gondnak tekintem, hogy az egyetlen mérőszám a létszám és nem látom a mögé tett infrastruktúrát, pénzt, eszközt.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 488
48 674
113
En tényleg nem vagyok ideológialag elég képzett, inkább visszamennek a gátra.

A Léc olyan amilyen, tény, hogy rányomja a bélyegét mindenre, hogy a számokat produkálni kell.
Teszem hozzá, akik nálunk kijönnek a laktanya ből valami képzésről eddig még nem találkoztam "gáz" kinezettel.

Szóval én megadtam az ártatlanság vélelmét az állománynak, tudva azt, hogy területén ként, ezredenkent teljesen mások a körülmények, elvárások, hozzáállások...

De azt én mindenképpen gondnak tekintem, hogy az egyetlen mérőszám a létszám és nem látom a mögé tett infrastruktúrát, pénzt, eszközt.
Ezeket a "főállásúaknak" sem teszik alá, szóval nem csoda ha másodvonalnak sem jut. Persze ez nem mentség: szarnak az egészre.
"Ismerős ismerőse" mesélte, hogy Bobo volt nálunk az alakulatnál látogatóban és ott szembesül vele, hogy a laktanya romokban áll és hogy így ide nem lehet toborozni. Szidott kb. mindenkit, meg hogy őt megtévesztik, megvezetik a tábornokok arról, hogy milyenek az állapotok...
Vagy k. jó színész volt és csak eljátszotta a felháborodottat, vagy tényleg nem tudja mi folyik MH-ban - egyik sem túl biztató...

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 573
113
Ezeket a "főállásúaknak" sem teszik alá, szóval nem csoda ha másodvonalnak sem jut. Persze ez nem mentség: szarnak az egészre.
"Ismerős ismerőse" mesélte, hogy Bobo volt nálunk az alakulatnál látogatóban és ott szembesül vele, hogy a laktanya romokban áll és hogy így ide nem lehet toborozni. Szidott kb. mindenkit, meg hogy őt megtévesztik, megvezetik a tábornokok arról, hogy milyenek az állapotok...
Vagy k. jó színész volt és csak eljátszotta a felháborodottat, vagy tényleg nem tudja mi folyik MH-ban - egyik sem túl biztató...
Nézd, én ezt el nem tudom fogadni. Mi az hogy most szembesül vele? Mi az hogy megvezetik? Annyira macerás mondjuk egy kellemes csütörtök reggel kávé után kiszólni az irodából, hogy Marika, mondjon le minden programot, szóljon a sofőrnek, megyünk Debrecenbe.
Hagyjuk már.

• Tetszik
Reactions: bel

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 436
90 385
113
Nézd, én ezt el nem tudom fogadni. Mi az hogy most szembesül vele? Mi az hogy megvezetik? Annyira macerás mondjuk egy kellemes csütörtök reggel kávé után kiszólni az irodából, hogy Marika, mondjon le minden programot, szóljon a sofőrnek, megyünk Debrecenbe.
Hagyjuk már.
Azért egy miniszternek nem így működik a napja.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 856
21 176
113
de a sorkatonaság az mennyiségről szól.

Azért ez ország, honvédelmi nevelés és adott hadsereg kérdése is. Izrael ellenpélda lehetne erre szerintem.
Alapvetően persze igazat adok neked ebben a kérdésben.
Anno a Néphadsereg is egy vegyes felvágott volt a 80-as évek végére.
Voltak az első lépcsősnek nevezett alakulatok, amelyeket igyekeztek kifényezni ahogy az anyagi és emberi erőforrások engedték.
Tata, Szombathely, Lenti, Zalaegerszeg, Tapolca, stb....
Ezen alakulatok több forrásra számíthattak képletesen, mert közösből ment, új harceszközök beszerzésére, a kiképzésre, lövészetekre, gyakorlatokra.
Így az évek alatt, elmondható volt hogy harcképességben felette álltak a többi hasonló szervezetű alakulatnak.
Ugyanakkor ebből is látszott, a haderő egészére nincs elég forrás, hogy azonos szintet képviseljen.
Tipikus példa, volt 10 feletti számban gépesített lövész dandárunk. Azonban ebből csak Szombathely, Zalaegerszeg, Lenti, volt BMP-1 gyalogsági harcjárművekkel felszerelve. 1 dandár volt BTR-80 harcjárművekkel. A többi PSZH harcjárművekkel volt, 1988-ban. Már ez elég komoly szintkülönbséget adott, miközben a szervezeti felépítés nagyjából ugyan az volt mindenütt.

• Tetszik
Reactions: bel and Rferi66

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 077
6 710
113
Azért ez ország, honvédelmi nevelés és adott hadsereg kérdése is. Izrael ellenpélda lehetne erre szerintem.
Alapvetően persze igazat adok neked ebben a kérdésben.
Anno a Néphadsereg is egy vegyes felvágott volt a 80-as évek végére.
Voltak az első lépcsősnek nevezett alakulatok, amelyeket igyekeztek kifényezni ahogy az anyagi és emberi erőforrások engedték.
Tata, Szombathely, Lenti, Zalaegerszeg, Tapolca, stb....
Ezen alakulatok több forrásra számíthattak képletesen, mert közösből ment, új harceszközök beszerzésére, a kiképzésre, lövészetekre, gyakorlatokra.
Így az évek alatt, elmondható volt hogy harcképességben felette álltak a többi hasonló szervezetű alakulatnak.
Ugyanakkor ebből is látszott, a haderő egészére nincs elég forrás, hogy azonos szintet képviseljen.
Tipikus példa, volt 10 feletti számban gépesített lövész dandárunk. Azonban ebből csak Szombathely, Zalaegerszeg, Lenti, volt BMP-1 gyalogsági harcjárművekkel felszerelve. 1 dandár volt BTR-80 harcjárművekkel. A többi PSZH harcjárművekkel volt, 1988-ban. Már ez elég komoly szintkülönbséget adott, miközben a szervezeti felépítés nagyjából ugyan az volt mindenütt.
Az egyik barátom Nagyatádon volt katona 87-ben. Náluk PSZH-ból is csak 4db jutott egy századnak. Ez 1 szakasznak volt elég. A másik két szakaszt DAC teherautók vitték.

• Tetszik
Reactions: honved

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 924
90 204
113
Számos tapasztalatot vont le a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok tavaly nyáron elindított Szeretem, Megvédem! toborzókampány eredményei kapcsán – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

Egy év alatt több mint 5500-an csatlakoztak a civil foglalkozás, vagy tanulmányok folytatása mellett végezhető szolgálati formához.

• Tetszik
Reactions: Lupus80