Kína gravitációs ereje nő - Ausztrália már most mutat erre utaló jeleket
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kína gravitációs ereje nő - Ausztrália már most mutat erre utaló jeleket
jajj nekemNem jutottak el a valószínűsíthetően kitűzütt céljukig, de ne legyenek illúzióid, legyőzték a sorkatonákat.
A hiteddel nem tudok mit kezdeni, egyszer talán megjön a józan eszed, vagy csak a legelemibb formában találkozol katonai kiképzéssel és akkor rájössz, hogy mekkora marhaságot írtál ide.
jajj nekem
veled szembem, aki egyszer tán itt azt állította nem "hivatásos" én 1991-ben már főhadnagy voltam
aztán más irányba fordultam
a vakságoddal nem lehet mit kezdeni, de így "szeretünk". legalább van min/kin röhögni
![]()
![]()
arany drága bogárkám. ne tessen már ennyit csúsztatni, mert a végén arcra esik.Lehet, hogy vak vagyok de legalább ha vakságomból kifolyólag nem is láttam, de éreztem és hallottam már katonai kiképzést testközelből. Erre a hallásra és érzetre alapozva tudom azt állítani, hogy teljes marhaság a 2-3 hetes vágyálmod. Ha te 91-ben főhadnagy voltál és ki mered ejteni a szádon, hogy 2-3 héttel lehet katonát harcba küldeni, már ne is haragudj, de az minden szkmaiság legalja. Azt elfelejted, hogy az ukrán hadsereg eredményesen védekezik az orosszal szemben, mert amit ti óriási győzelmeknek és mittudom én még minek harangoztok be, az csupán heti néhány km-es előrehaladás és már ott tartunk, hogy a harcászati szintű áttörést* (amit kihasználni még soha nem tudtak az oroszok, hisz a sikerkifejlesztés pláne az üldözés részét megvalósítani nem tudták egyetlen alkalommal sem) is úgy kezelitek, mintha a Bagratyion-hadművelet elevenedett volna meg 2025-ben.
*Amiből idén ha jól számoltam eddig csupán 4-et sikerült bemutatniuk, de az biztos, hogy 10 alatt vana számuk, holott immár 7,5 hónapja folyamatos offenzívában van az oroszhaderő, hisz a tavaszi és nyári offenzíva közt nem tartottak hadműveleti szünetet.
Kit győztek le? Mindössze pár száz sorkatona volt a határ mentén az FSZB-nek segítve a határőrzést. Komoly orosz erők nem voltak a kurszki régióban és a határ védelmének kiépítésére kiutalt állami 19 milliárd Rubel nagy részét a Kurszki régió kormányzója és scapata ellopta.Nem jutottak el a valószínűsíthetően kitűzütt céljukig, de ne legyenek illúzióid, legyőzték a sorkatonákat.
Pár száz ukrán katona hetekig képes feltartani az orosz haderő támadásait mielőtt valahol sikerül beékelődni az oroszoknak a védelembe, vagy annyira visszanyomni az ukránokat, hogy bekerítés fenyegessen.Kit győztek le? Mindössze pár száz sorkatona volt a határ mentén az FSZB-nek segítve a határőrzést. Komoly orosz erők nem voltak a kurszki régióban és a határ védelmének kiépítésére kiutalt állami 19 milliárd Rubel nagy részét a Kurszki régió kormányzója és scapata ellopta.
A legtobb orosz oligarha nem ismer ilyen kis szamot. Szerintem biztos ertetlenul allnak az eset elott hogy miert kell azert a par kopekert igy meghurcolni azt az embert.Nem csoda hogy idén elmarad !!!!![]()
![]()
![]()
Hivatalosan hat év büntetőtáborra ítélték Vlagyimir Seszterov orosz vezérőrnagyot, miután 26 millió rubelt sikkasztott el a moszkvai Patriot Park építésekor.
![]()
![]()
Mi marad el idén?Nem csoda hogy idén elmarad !!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Hivatalosan hat év büntetőtáborra ítélték Vlagyimir Seszterov orosz vezérőrnagyot, miután 26 millió rubelt sikkasztott el a moszkvai Patriot Park építésekor.
![]()
![]()
A haverok ugyanúgy lopnak tovább, aki nem haver annak a helyére pedig haver kerül.Mi marad el idén?
Egyébként annyi a különbség az ukrán és az orosz rabló tábornokok között, hogy az oroszok börtönbe mennek, ukrán társaik pedig nagyköveti kinevezéseket, jól fizető, sokszor külföldi politikai állásokat kapnak.
Az armija forum amit minden évben szeptemberben szoktak rendezni . Épp 2 napja olvastamMi marad el idén?
Jol ertem hogy azt mondtad hogy ugyanolyan korruptak az oroszok mint az ukranok?Mi marad el idén?
Egyébként annyi a különbség az ukrán és az orosz rabló tábornokok között, hogy az oroszok börtönbe mennek, ukrán társaik pedig nagyköveti kinevezéseket, jól fizető, sokszor külföldi politikai állásokat kapnak.
Amúgy lassan be kéne irassalak egy közgazdaságtan tanfolyamraÓ persze hogyne...
Girkin meg buszkelkedett is vele. Aztan amikor kiderult hogy nem ukran szallito hanem malaj civil gep akkor beindult a hazugsaggyar pedig meg a gyariszamot is kideritettek a lerak inditorol nem hogy azt hogy az oroszok voltak.Pontosan 11 évvel ezelőtt, keleti idő szerint 16:20:03-kor Donyeck megye felett egy orosz Buk föld-levegő rakéta robbant fel a Malaysian Airlines 17-es járatának pilótafülkéje felett, halálosan megsebesítve a repülőgépet és megölve mind a 298 utast, aki a fedélzeten tartózkodott.
![]()
2025. augusztus 11-14 között lenne idén megrendezveAz armija forum amit minden évben szeptemberben szoktak rendezni . Épp 2 napja olvastam
Minket kizsákmányol a nyugat? Megint azt érzem, hogy csak minket, de a szlovéneket, cseheket vagy lengyeleket nem.Amúgy lassan be kéne irassalak egy közgazdaságtan tanfolyamra![]()
Az elmúlt 3 évben minden évben volt orosz nyári offenzíva...2025. augusztus 11-14 között lenne idén megrendezve
Az eredeti, törlésről szóló cikk
Abból a szempontból még érthető is, hogy ha nézitek évente egy nagyobb esemény szokott így lenni a háború kitörése óta. Ez általában az Armija szokott lenni, de most miután mégis 80. évforduló, emiatt az országszerte kitelepített győzelmi parádék voltak azok. Egy nyári hadjárat közepén pedig inkább menjen a hadianyag és az ember a frontra, mintsem meresszék a seggüket a Patriotban.
Itt van olvashatóbana Bloomberg szerint csökkenő tendenciát mutat az orosz infláció
(fizetős cikk)
![]()
Russia Notches Long-Awaited Win in Fight Against Inflation
Monthly price growth in Russia slowed significantly in June, the first meaningful sign that the central bank’s battle against inflation may be turning a corner after a protracted period of ultra-tight monetary policy.www.bloomberg.com
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..