Szeretem én is olvasni Szabó József elemzéseit, csak hiányolni szoktam belőlük az orosz haderegre vonatkozó észrevételeket. Ez az elemzése is eléggé egyoldalúra sikeredett. Elvileg mindennel egyetértek, amit leír, csak ugye nagyvonalúan átsiklik az oroszokon.
Csak egy példa:
"Az ukránok jártak a legrosszabbul – az USA geopolitikai proxyháborúját vívják. Ők véreznek, miközben az amerikai politikai elit időnként el is ismeri, milyen olcsón sikerült saját érdekeiket érvényesíteniük."
Ez a kijelentés természetesen igaz, de nem csak az ukránok véreznek, hanem az oroszok is. És, mint az ukránok esetében tudni véli, hogy el fognak fogyni, az oroszokról nem tudjuk, hogy meddig bírják? Putyin nem vezetett be általános mozgósítést és a frontra lényegében önkénteseket küld. Tehát ő sem kifogyhatatlan az emberekből.
Most is azt mondom, hogy papírforma szerint az anyagháborúkat a nagyobb fél szokta megnyerni, tehát elviekben az Oroszok kéne győzzenek. Viszont ha csak a papírformát vesszük az oroszok, már rég meg kellett volna nyerjék ezt a háborút. Szóval kicsit el vagyok bizonytalanodva Oroszország kilátásait illetően.
Szabó csúsztat. Féligazságokat, valós tényeket, számokat vegyítve azt a látszatot kelti, mintha valami tudományos módszerrel jutna el a következtetéseihez. Amik valahogy szinte mindig az aktuálisan neten pörgetett orosz INFO OPS panelekkel rímelnek.

Úgy látszik, most a ZEU a SOROS....
Ami logikus, most a pénz forrását kellene leválasztani, mert Trump ad, fegyvert, ha fizetik. Tehát cél a gonosz, béna EU.
Ez is egy Spöttle.
Kár érte. Jó ügynök volt....