Ez értelmetlen. Nem kapott Ukrajna haditengerészeti erőt. Kapott információt és fegyvert.
Az ukránok győzték le flotta nélkül a fekete-tengeri orosz flottát.
A fegyvereket nem is értem, hogy miért emeled ki ebben a kontextusban. Ez olyan mintha egy teoretikus háborúban amiben mi tevőlegesen résztveszünk azt mondanád, hogy nem a magyar legierő ért volna el sikereket, hanem a svédek, az amerikaiak és a magyar legierő, mert mi amerikai fegyvereket és svéd gépeket használunk.
De ez marhaság. Az ukránok sajátmaguk győzték le az orosz fekete-tengeri flottát vegyes fegyverzettel (hisz nem csak nyugati fegyvereket használnak az ukránok).
Viszont! Ha azt mondom, hogy igazad van (tételezzük fel, mert nem gondolom, hogy igazad van), akkor legyél igazságos és te se csak féligazságot ír! Tehát az igazság így hangzik:
Az Észak-Korea által lőszerrel, katonával és haditechnikával, Irán által haditechnikával és dróntechnológiával, valamint Kína által iparilag és pénzügyileg támogatott Oroszország fekete-tengeri flottáját "az ukránok brit segítséggel, hírszerzési adatokkal, és hathatós iképzési és átadott hadianyag támogatással, valamint az USA és NATO felderítési adatainak segítségével győzték le."
Ha az egyik oldalon sorolod a szövetségeseket, akkor a másik oldalon se hagyd ki őket azt a hamis képet festve, hogy az oroszok külső segítség nélkül, egyedül vívják ezt a háborút!
Értem én, hogy az oroszok így próbálják meg a saját nyomorukat elfedni, de gondolkozzunk már! Ukrajna egyedül harcol (az oroszokkal ellentétben, aki viszont Észak-Koreaval együtt harcol). A nyugat természetesen segíti ebben a harcában pénzzel, fegyverrel és hirszerzéssel, de nem harcol tevőlegesen Oros fekete-tengeri flotta mvonatkozásában irogatunk. Az orosz fekete tengeri flottam ilyen kínai, vagy észak-koreai Ukrajna oldalán ennek a háborúnak a katonai műveleteiben.