Minden ami Bundeswehr (Németország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 806
49 215
113
Egy szociológiai felmérés szerint a német állampolgárok többsége támogatja a kötelező katonai szolgálat visszaállítását – de a fiatalabb generációk többnyire ellene vannak. Erről a Deutsche Welle számolt be.

Arra a kérdésre, hogy „Szükséges-e a kötelező katonai szolgálat, ha a Bundeswehrnek nincsenek önkéntesei?”, a válaszadók 59%-a válaszolt igennel, míg 37%-a nemmel.

A sorkatonai szolgálattal szembeni legnagyobb ellenállás a fiataloktól (61%) érkezett, akiket a leginkább érint a változás. Ezzel szemben a 60 év felettiek – akik mentesülnek a szolgálat alól – 67%-a támogatja a sorkatonai szolgálat visszaállítását.

A férfiak 46%-a nem hajlandó erőszakkal megvédeni az országot. A nők körében ez a szám 72%-ra emelkedik. A legkevésbé hajlandó korosztály a 60 év felettiek voltak, 68%-uk nem akart fegyvert fogni. A pártok között ismét a Baloldal szavazói mutatták a legnagyobb ellenállást, 71%-kal.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy Németországot a következő öt évben katonailag megtámadják, 72% mondta, hogy ez nem valószínű. Csak 27% tartja valószínűnek. A válaszadók 59%-a azonban arra számít, hogy Németországnak katonai segítséget kell nyújtania egy másik NATO-tagnak; 39% nem értett egyet.

• Tetszik
Reactions: Loken

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
Egy szociológiai felmérés szerint a német állampolgárok többsége támogatja a kötelező katonai szolgálat visszaállítását – de a fiatalabb generációk többnyire ellene vannak. Erről a Deutsche Welle számolt be.

Arra a kérdésre, hogy „Szükséges-e a kötelező katonai szolgálat, ha a Bundeswehrnek nincsenek önkéntesei?”, a válaszadók 59%-a válaszolt igennel, míg 37%-a nemmel.

A sorkatonai szolgálattal szembeni legnagyobb ellenállás a fiataloktól (61%) érkezett, akiket a leginkább érint a változás. Ezzel szemben a 60 év felettiek – akik mentesülnek a szolgálat alól – 67%-a támogatja a sorkatonai szolgálat visszaállítását.

A férfiak 46%-a nem hajlandó erőszakkal megvédeni az országot. A nők körében ez a szám 72%-ra emelkedik. A legkevésbé hajlandó korosztály a 60 év felettiek voltak, 68%-uk nem akart fegyvert fogni. A pártok között ismét a Baloldal szavazói mutatták a legnagyobb ellenállást, 71%-kal.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy Németországot a következő öt évben katonailag megtámadják, 72% mondta, hogy ez nem valószínű. Csak 27% tartja valószínűnek. A válaszadók 59%-a azonban arra számít, hogy Németországnak katonai segítséget kell nyújtania egy másik NATO-tagnak; 39% nem értett egyet.
Kész szerencse, hogy a kutya nem fogja megkérdezni a lakosságot, hogy óhajtje-e megvéden fegyverrel Németországot, ha fennáll a veszélye annak, hogy megtámadják, hanem simán mozgósítani fogják.

• Tetszik

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 806
49 215
113
Kész szerencse, hogy a kutya nem fogja megkérdezni a lakosságot, hogy óhajtje-e megvéden fegyverrel Németországot, ha fennáll a veszélye annak, hogy megtámadják, hanem simán mozgósítani fogják.
azért nem árt ha valaki akar is harcolni: ha csak azt nézi miként kell a legkevésbé harcolni, mikor tud dezertálni az nem lesz jó katona.
Ezen kívül Németo. nem lesz meg támadva: valahol keletebbre lesz a balhé - már ha lesz (remélem nem!)

Még érdekesebb kérdés, hogy mennyire fogadnák el a sorozást ha baltiakat kell kimenteni. Háát vélhetően csökkenne az amúgy sem magas lelkesedés...

• Tetszik
Reactions: Catles

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
azért nem árt ha valaki akar is harcolni: ha csak azt nézi miként kell a legkevésbé harcolni, mikor tud dezertálni az nem lesz jó katona.
Ezen kívül Németo. nem lesz meg támadva: valahol keletebbre lesz a balhé - már ha lesz (remélem nem!)

Még érdekesebb kérdés, hogy mennyire fogadnák el a sorozást ha baltiakat kell kimenteni. Háát vélhetően csökkenne az amúgy sem magas lelkesedés...
A vilag legnagyobb pacifistája is harcolni fog, ha elviszik, mert hidd el hogy az elveinél kb 1000× többet ér az élete...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
A sorozott hadseregekben mindíg (kevés kivételtől eltekintve pl az I.vh. eleje) elenyésző kisebbség volt az aki harcolni akart, a többség, ha tehette volna otthagyja az egészet a fenébe.

• Tetszik
Reactions: Catles and alali77

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 806
49 215
113
A sorozott hadseregekben mindíg (kevés kivételtől eltekintve pl az I.vh. eleje) elenyésző kisebbség volt az aki harcolni akart, a többség, ha tehette volna otthagyja az egészet a fenébe.
Ma már ez nem biztos hogy így működne: klasszikus sorozást, mozgósítást az oroszok sem csinálnak. Inkább pénzzel és trükközéssel szereznek embert. Ukránok sem mernek totális sorozást, mozgósítást csinálni, pedig náluk még inkább emberhiány van.
Mai világban itt Európában nem lehet akármit megcsinálni az emberekkel, amit nagyon nem akarnak: nem elég erős és/vagy elnyomó az állam hozzá. Ha nincs közvetlen, az adott országot érintő veszély, sztem nem lehet sorozni.
A németek küldenék azt a néhány BW dandárt amit összetudnak szedni meg a Luftwaffét remélve hogy elég lesz. A baltiakért nem kezdenek sorozni abban elég biztos vagyok. Lengyelekért talán jobban megmozdulnak, mert az a konfliktus már nagyon közel lenne a Vaterlandhoz, bár ebben a lengyelek sem hisznek a fegyverkezésük ütemét elnézve...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
Ma már ez nem biztos hogy így működne: klasszikus sorozást, mozgósítást az oroszok sem csinálnak. Inkább pénzzel és trükközéssel szereznek embert. Ukránok sem mernek totális sorozást, mozgósítást csinálni, pedig náluk még inkább emberhiány van.
Mai világban itt Európában nem lehet akármit megcsinálni az emberekkel, amit nagyon nem akarnak: nem elég erős és/vagy elnyomó az állam hozzá. Ha nincs közvetlen, az adott országot érintő veszély, sztem nem lehet sorozni.
A németek küldenék azt a néhány BW dandárt amit összetudnak szedni meg a Luftwaffét remélve hogy elég lesz. A baltiakért nem kezdenek sorozni abban elég biztos vagyok. Lengyelekért talán jobban megmozdulnak, mert az a konfliktus már nagyon közel lenne a Vaterlandhoz, bár ebben a lengyelek sem hisznek a fegyverkezésük ütemét elnézve...
Az oroszok is fogynak ki a pénzért "megvehető" emberekből, ez abból látszik, hogy már többszörösére emelték a pénzeket ahhoz képest amikor elkezdték. Meg ne hasonlítsuk már az agresszor oroszok helyzetét egy bármelyik megtámadott ország önvédelmi helyzetéhez...

Amúgy közel sem biztos, hogy fizetnének mindenhol Európában. A nyakamat teszem rá, hogy egyik északi országban sem kellene fizetni azért, hogy önvédelmi helyzetben elegyen elég katona.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 028
66 541
113
Elfelejtitek, hogy Németországban jogod van választani, hogy a fegyveres erőknél, vagy civil szférában akarod a kötelező szolgálatot teljesiteni. Tehát szó sincs arról, hogy a kutya sem kérdezi meg, mindenkinek menni kell a frontra, mert simán megtagadhatod a fegyveres szolgálatot. Akármit is mond kedvenc natokatonánk.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
Elfelejtitek, hogy Németországban jogod van választani, hogy a fegyveres erőknél, vagy civil szférában akarod a kötelező szolgálatot teljesiteni. Tehát szó sincs arról, hogy a kutya sem kérdezi meg, mindenkinek menni kell a frontra, mert simán megtagadhatod a fegyveres szolgálatot. Akármit is mond kedvenc natokatonánk.
Békében igen, minősített helyzetben pedig nem.

Boldog lennék, ha személyeskedésen kívül legalább elemi szinten tisztába lennél ezzel a dologgal, ha már belebeszélsz.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 028
66 541
113
Sajnos nincs igazad.
Kb 10 éve figyelem itt, hogyan nyomod a hivatalos nato narrativát munkaidőtől függetlenül. Személyes véleményt, kritikát, ami eltérne a hivatalos vonaltól, tőled még véletlenül sem olvastam. Ebből arra a következtetésre jutottam már régóta, hogy egy fizetett propagandista résztvevő vagy, nem pedig egy magànszemély, akit érdekel a biztonságpolitika, katonai témák, mint sokakat itt.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
Sajnos nincs igazad.
Kb 10 éve figyelem itt, hogyan nyomod a hivatalos nato narrativát munkaidőtől függetlenül. Személyes véleményt, kritikát, ami eltérne a hivatalos vonaltól, tőled még véletlenül sem olvastam. Ebből arra a következtetésre jutottam már régóta, hogy egy fizetett propagandista résztvevő vagy, nem pedig egy magànszemély, akit érdekel a biztonságpolitika, katonai témák, mint sokakat itt.
A következtetéseid a te dolgod, én nem fogok a hiteddel vitába szállni, van más hitvita amibe következetesen beleállok, bár az tökéletesen technikai jellegű.

A sajnos nincs igazad kijelentést, viszont nem támasztja alá a következtetésed, szóval légy kedves magyarázd már el, hogy milyen logika mentén engedi meg egy nemzet az állampolgárainak, hogy minősített helyzetben pláne háborúban a katonai szolgálatot civil szolgálattal váltsa ki? Ez békében működik, de annyi józan belátásnak mindentől függetlenül lennie kéne mindenkinek (kötük neked is), hogy a békeidős rendszerek háborúban vagy minősített helyzetben megváltoznak vagy akár fel is függeszthetőek.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 028
66 541
113
Békében igen, minősített helyzetben pedig nem.

Boldog lennék, ha személyeskedésen kívül legalább elemi szinten tisztába lennél ezzel a dologgal, ha már belebeszélsz.
A német alaptörvényben rözitett a fegyveres szolgálat megtagadásának joga háborús helyzetben is. Ha az erre benyujtott kérelmet elutasitják, az ellen birósághoz lehet fordulni. Szó sincss arról, hogy a kutyát sem érdrkli, mi polgár véleménye. Legalábbis, amíg No jogállamnak tekinti magát magát.
Ausztriában ugyanez a helyzet.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 270
141 918
113
Sajnos nincs igazad.
Hát ő pont nem az csak a mentális rugalmasság nem jellemző rá.

• Tetszik
Reactions: Catles and Kávé

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 824
91 172
113
A német alaptörvényben rözitett a fegyveres szolgálat megtagadásának joga háborús helyzetben is. Ha az erre benyujtott kérelmet elutasitják, az ellen birósághoz lehet fordulni. Szó sincss arról, hogy a kutyát sem érdrkli, mi polgár véleménye. Legalábbis, amíg No jogállamnak tekinti magát magát.
Tehát nem választhat a polgár dönti el, hogy milyen szolgálatot fog teljesíteni. Megpróbálhatja, de annyi.
Hát ő pont nem az csak a mentális rugalmasság nem jellemző rá.
Mentális rugalmasságnak köszönhető, hogy nem vagyok kibékülve az orosz aállamhatalommal. 14-ig nekem semmi bajom nem volt az oroszokkal, sőt (bár még a 14-es történetet is meg tudtam volna emészteni nagyon sok szódával)!

• Vicces
Reactions: Redgreg

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 731
19 027
113
Sajnos nincs igazad.
Azert mer nem ert veled egyet valaki es hajthatatlan ahogy krisss mondta nem rugalmas nem fizetett propagandista.
Csak hajthatatlan a meggyozodeseben mindanyiunknal van ilyen tema tuti

• Tetszik
Reactions: fishbed and Catles

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 270
141 918
113
Tehát nem választhat a polgár dönti el, hogy milyen szolgálatot fog teljesíteni. Megpróbálhatja, de annyi.

Mentális rugalmasságnak köszönhető, hogy nem vagyok kibékülve az orosz aállamhatalommal. 14-ig nekem semmi bajom nem volt az oroszokkal, sőt (bár még a 14-es történetet is meg tudtam volna emészteni nagyon sok szódával)!
Te semmiben sem vagy rugalmas de ezt már megbeszéltük jópárszor.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 110
6 763
113
Háború esetén ez szerintem hamar változna.

• Tetszik