Csupa jo hirek igy hetfo reggelre, na mindegy megyek iszom egy kis hypot az jobb erzes mint nezni a haderofejlesztestAz a távlati terv amire már nem sikerült leszerződni.
Csak szerinted. Következett volna ha 2021-et írnánk.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csupa jo hirek igy hetfo reggelre, na mindegy megyek iszom egy kis hypot az jobb erzes mint nezni a haderofejlesztestAz a távlati terv amire már nem sikerült leszerződni.
Csak szerinted. Következett volna ha 2021-et írnánk.
2023 decemberében írták alá mindkét szerződést. Tehát a legxarabb pénzügyi év végén. Semmi kényszer nem volt rá. Főleg a KF51-re, csak az ha akarjuk.Csak szerinted. Következett volna ha 2021-et írnánk.
Magát a HEROT megvettük 23-ban, de gondolom a helyi gyártást később akarták aláírni és az a később átváltozott a soha alá nem írt gyártási szerződésre2023 decemberében írták alá mindkét szerződést. Tehát a legxarabb pénzügyi év végén. Semmi kényszer nem volt rá. Főleg a KF51-re, csak az ha akarjuk.
A skyranger amiből lesz valami. A KF-51-ből nem.2023 decemberében írták alá mindkét szerződést. Tehát a legxarabb pénzügyi év végén. Semmi kényszer nem volt rá. Főleg a KF51-re, csak az ha akarjuk.
Azért ezt a sohát nevésd kőbe. Én úgy értslmezem, jelenleg is tervben van a várpalotai gyártás 2-3 verziójánál, de még nincs rá a Rheinmetall Hungary Munitionsnál szerződés.Magát a HEROT megvettük 23-ban, de gondolom a helyi gyártást később akarták aláírni és az a később átváltozott a soha alá nem írt gyártási szerződésre
Amiket korábban nem írtunk alá, mert nincs pénzünk rá, hogy majd aláírjuk ha később lesz sajnos úgy jártak hogy most sokkal rosszabb piaci és pénzügyi körülmények közt leginkább sosem fogjuk aláírni.Azért ezt a sohát nevésd kőbe. Én úgy értslmezem, jelenleg is tervben van a várpalotai gyártás 2-3 verziójánál, de még nincs rá a Rheinmetall Hungary Munitionsnál szerződés.
Én tuti beletenném mindkettőt a SAFE progiba. Az RM-hez megy úgyis a pénz, Papi majd a szokott módon beolajozza a brüsszeli jóváhagyást. A zsét meg úgyis fokozatosan emelni kell.Amiket korábban nem írtunk alá, mert nincs pénzünk rá, hogy majd aláírjuk ha később lesz sajnos úgy jártak hogy most sokkal rosszabb piaci és pénzügyi körülmények közt leginkább sosem fogjuk aláírni.
A HERO-ra nem alkalmazható a SAFE.Én tuti beletenném mindkettőt a SAFE progiba. Az RM-hez megy úgyis a pénz, Papi majd a szokott módon beolajozza a brüsszeli jóváhagyást. A zsét meg úgyis fokozatosan emelni kell.
Miért, mert izraeli?? Az RM Italia európai licensze ezt nem írja felül?? 30%-os szabályra emlékszek, higy európai résznek kell lenni. Ez egy európai gyártással sztem csont nélkül megugorható.A HERO-ra nem alkalmazható a SAFE.
65%-nak kell európai gyártásnak és IP-nek IS lennie.Miért, mert izraeli?? Az RM Italia európai licensze ezt nem írja felül?? 30%-os szabályra emlékszek, higy európai résznek kell lenni. Ez egy európai gyártással sztem csont nélkül megugorható.
Szerintem ha erről vezetnél egy listát miből lett valami amit belengettek elég szar lenne a százalék.Erre meg egyértelműen hazai gyártással együtt lett volna jól leszerződni, de az ilyen nagy végleges kijelentésekkel, soha, semmi én óvatosabban bánnék. Annyi mindent lehet itt okvasni, mi nem lesz soha, aztán sok sohából néha mégis lesz vmi.
Amiről nem tudok arról nincs, de amiról tudok hogy soha nem lesz, arról vezetek listát. Néha később oda is dörgölöm.Szerintem ha erről vezetnél egy listát miből lett valami amit belengettek elég szar lenne a százalék.
És te még a nagy álomvárakról amik már bedőltek még nem is hallottál![]()
Szerintem eddig te jóval több odadörgölést kaptálAmiről nem tudok arról nincs, de amiról tudok hogy soha nem lesz, arról vezetek listát. Néha később oda is dörgölöm.![]()
Akkor valszeg ebből lesz nekünk is Skyranger?65%-nak kell európai gyártásnak és IP-nek IS lennie.
A SAFE-nek nem az a lényege, hogy a tagállamoknak jó legyen (ez másodlagos szempont) hogy finanszírozza az EU-s hadiipar kapacitásbővítését és ezt lehetőleg úgy, hogy egységes termékek legyenek a tagállamokon belül. Így később is legyen kereslet.
Pl a skyranger torony az így jól járt mert már eleve sok tagállam veszi így arra esélyesen lesz pénz mindnekinek.
A franciák a benelux államokkal együtt tolják a biciklit. Az olaszok a saját dolgaikba pakolják (ami nem egyezik a miénkkel így nem tudunk rácsatlakozni hacsak nem dobjuk a saját igényeket)
Jó lenne egyszer sikerpropaganda helyett hallani az igazat, hogy bizony "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon..."Szerintem ha erről vezetnél egy listát miből lett valami amit belengettek elég szar lenne a százalék.
És te még a nagy álomvárakról amik már bedőltek még nem is hallottál![]()
"Mindent meg lehet magyarázni, kérem szépen..., mert meg lehet magyarázni."Jó lenne egyszer sikerpropaganda helyett hallani az igazat, hogy bizony "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon..."
Azt akartuk hogy a jóska unokája is megéljen ebbő a bizniszből aztán eltoltuk."Mindent meg lehet magyarázni, kérem szépen..., mert meg lehet magyarázni."![]()
Ki a jóska?Azt akartuk hogy a jóska unokája is megéljen ebbő a bizniszből aztán eltoltuk.
De hát hopszi....
Sok jóska van és marakodnak a koncon így a döntések csúsznak a lehetőségek pedig eltűnnek és marad a semmi meg a marakodás.Ki a jóska?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..