[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 714
90 945
113
Föl sem merült Budapest mint tárgyalási terület egyik fél részéről sem. Putyin EAE-ban akart tárgyalni Trump-val. Alaszkát az amaerikaiak javasolták, amit Putyin elfogadott mivel korábbi orosz terület és k♫zel van Oo-hoz.

Ezt mikor álmodtad?
Kb. ugyanannyi az ukrán katona a front mentén mint az orosz.Ugyanakkor egyes helyeken van orosz fölény-lokális fölény.
Az oroszok mara többen vannak, nagyjaból 800.000 fő van Ukrajnában amiből angyjából 600.000 van az arcvonalban.

• Robot
Reactions: megazez

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 853
27 110
113
Föl sem merült Budapest mint tárgyalási terület egyik fél részéről sem. Putyin EAE-ban akart tárgyalni Trump-val. Alaszkát az amaerikaiak javasolták, amit Putyin elfogadott mivel korábbi orosz terület és k♫zel van Oo-hoz.
Azt hiszem az orosz Lenta irta először, hogy Putyin preferálta volna a Budapesti helyszint, onnan vette át a magyar média is,..,

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 457
19 827
113
Szumi irányában

„Rubicon” működés közben

0:06 – Baba Yaga
0:17 – Harckocsi
0:19 – Jármű a fedezékben
0:26 – NRTK
0:33 – Starlink
0:38 – Generátor
0:42 – Ideiglenes bevetési pont
0:50 – BPM-1
1:02 – M1
1:09 – Baba Yaga
1:20 – D-20
1:25 – UAV raktár
1:31 – Baba Yaga
1:34 – Baba Yaga

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A kijevi erők kommunikációs berendezéseinek megsemmisítése

A felvétel egy Lancet drón becsapódását mutatja egy kommunikációs torony (amelyet pilóta nélküli repülőgépek irányítására használnak) vezérlő kabinjába Ivanovka közelében, Csernyihiv megyében.

Az ilyen vezérlő kabinok jellemzően a következőket tartalmazzák:

Egy rendszermodult, amely kezeli a bázisállomást, szinkronizálja azt más hálózati elemekkel, feldolgozza a rádiómodulból érkező adatokat, és a szállítási hálózaton keresztül elküldi azokat a hálózati magnak.

Egy tápegységmodult, amely energiával látja el a teljes tornyot, és vezérli az akkumulátorok töltését.

Különböző védőeszközöket (áramkimaradás esetén a vezérlőszekrény tartalék akkumulátorokkal van felszerelve).

• Tetszik
Reactions: Totya and gergo55

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
381
3 536
93
"Miért fontos ennyire, az USA-nál is jobban a briteknek Ukrajna?"

Mert ami Csehszlovakia volt 1938 ban az ma ukrajna. Oroszorszag nem kepes de nem is akar megalni ukrajnanal. Erotgyujt es megy a kovetkezo hoditasnak. Valszeg Baltikum. Arra is lesz magyarazat de a magyarazattal meg popsit torolni sem lehet. Putyin es az orosz elit az orosz birodalmi eszmeben el. Sztalint elteti es annak eszkozeit celjait ertekrendjet. Aszerint is cselekszik.
Ha arra gondolsz, hogy "Csehország" pont ugyan olyan féreg módon viselkedett, mint most Ukrajna, akkor egyet értünk. Mert az a "szegény" szarkeverő Csehszlovákia a brittek érdekében még a Távol-Keleten is csinálta a balhét, amiért megkaphatták a brittektől Kárpátalját, még véletlenül se Salzburgot, vagy Linzet.
Hála az Égnek, hogy a Kis-Antant szemétkedésébe a SZU és Olaszország is beleköpött és Magyarországot nem tudták megfojtani a "kedves" csehek akikért most utólag úgy aggódsz, ugyan úgy ahogy most más eszközökkel az ukránok akarnak minket is kifosztani vagy megfojtani!
Ezek után elég kérdéses, hogy miért Magyarország zászlaja van az avatrodban. Magyarországért miért nem aggódsz?

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 052
11 690
113
Na fussál neki az általános iskolai törikonyvednek mégegyszer, aztán lapozgassad az első világháború történéseit.
Hátha...
Az a jó a törikönyvekben, hogy ha elég sokáig lapozgatja az ember, akkor mindenre és mindennek az ellenkezőjére is talál bennük precedenst. Szóval most te kiragadtál egyet ami az érvelésedhez megfelelőnek tűnik. De a tényeket a törikönyv sem tudja megváltoztatni.
Arról nem is beszélve, hogy Herszon és Harkiv környéke is volt már megszállva, aztán mégis az ukránoké. :)

Jól értem, hogy ezzel a mondatoddal azt szeretnéd kifejezni, hogy szerinted az ukránok visszafogják foglalni az oroszok által elvett területeket? Mert ha valóban ezt állítod, akkor nem csak velem, hanem az amerikai kormányzattal , de még a NATO főtitkárával is vitatkozol. Gondolom, ők is hülyék és rosszul látják a valóságot.
Amúgy, a legtöbb szempontod bármelyik Kelet-Európai országra igaz, azt mégsem rohanunk békét kötni a gyerekeink kontójára...
Jaj!
Te tényleg nem látod a különbséget Magyarország vagy Lengyelország és Ukrajna állapota között?
Ez azért sok mindent megmagyaráz...
Ebből is látszik, mennyire rosszul ítéled meg a valóságot.
Én a valóságot abból ítélem meg, amit látok, tapasztalok a jelenben.
Nem történelem könyvekből vagy egy másik népcsoport irányába táplált gyűlöletem tüzéből próbálom kivetíteni.
A jelenben pedig az van, hogy Ukrajna területeket veszít napról napra Oo.-val szemben. Ezt nem én találom ki, hanem ez a valóság. Immáron 2023 óta. Az, hogy ezeket a területeket mennyire gyorsan vagy lassan veszti el Ukrajna, nyilván nem mellékes, de a tárgyalások szempontjából most nem a sebesség a fontos, hanem az irány. Az irány pedig, tetszik vagy nem tetszik, nyugat felé mutat. Ez a realitás. Nem a törikönyv.
Józanabbul, objektívebben kellene szemlélni a világ dolgait, nem a ruszkifos ígéreteknek hinni.
A józanságot nem ártana neked is gyakorolnod. Értem, hogy gyűlölöd az oroszokat, de attól még a valóságot kár tagadni. Rendben van, hogy hiszel valamiben (csodában, ufókban, télapóban) ami majd talán megváltoztatja az irányt nyugatról kelet felé, de jelen állás szerint ez még nincs így.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 962
2 671
113

Ezt mikor álmodtad?
Kb. ugyanannyi az ukrán katona a front mentén mint az orosz.Ugyanakkor egyes helyeken van orosz fölény-lokális fölény.
"Föl sem merült Budapest mint tárgyalási terület egyik fél részéről sem. Putyin EAE-ban akart tárgyalni Trump-val. Alaszkát az amaerikaiak javasolták, amit Putyin elfogadott mivel korábbi orosz terület és k♫zel van Oo-hoz."

boki

Ha figyelmesen elolvasod az olvtarsaid velemenyet ilyet hog Putyinnak esze agaban sem volt Budapestre jonni csak a korlatolt libsik allitanak akik alandoan mocskoljak magyarorszagot. Hat nem szegyenled magad boki. Ilyen mocskos libsi lett mar beloled is :)

udv a klubban.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 753
19 634
113
Ha arra gondolsz, hogy "Csehország" pont ugyan olyan féreg módon viselkedett, mint most Ukrajna, akkor egyet értünk. Mert az a "szegény" szarkeverő Csehszlovákia a brittek érdekében még a Távol-Keleten is csinálta a balhét, amiért megkaphatták a brittektől Kárpátalját, még véletlenül se Salzburgot, vagy Linzet.
Hála az Égnek, hogy a Kis-Antant szemétkedésébe a SZU és Olaszország is beleköpött és Magyarországot nem tudták megfojtani a "kedves" csehek akikért most utólag úgy aggódsz, ugyan úgy ahogy most más eszközökkel az ukránok akarnak minket is kifosztani vagy megfojtani!
Ezek után elég kérdéses, hogy miért Magyarország zászlaja van az avatrodban. Magyarországért miért nem aggódsz?

Kicsit nézzél már kettővel előrrébb is!

A legtöbb bajunk az elmúlt három évtizedben Putyin miatt volt, és úgy tűnik, nagyon más jövőt tervez nekünk, mint mi.
Ezért ha már ekkorát hibázott ezzel a különleges katonai kudarcával, akkor használjuk ki!

Ettől függetlenül az ukrán még ellenségünk, de az ukrán hosszú távon számunkra kezelhető ellenség, szemben egy újra megerősödő militarista Oroszországgal. Az már nem a mi súlycsoportunk.
Gondolom, ez belátható.

Ezért, amikor két ellenségünk egymást írtja, picit bölcsebbn kell segíteni őket.
A magyar nemzet hosszútávú érdekei mentén, nemzetstratégiai céljaink érdekében, az az érdekünk, hogy a veszélyesebbik, tehát Putyin essen ki a játékból
Szerintem ez is érthető.

Ugyanis, ha fordítva lenne, akkor a győztes a vesztesett ki tudná ellenünk használni (Az orosz birodalomban a magyar kisebbség érdekeit amúgy is nehezebb érvényesíteni).
Kárpátalja kérdésében pedig egyáltalán nem mindegy, hogy az atomhatalom Oroszország a bitorloja, vagy egy 404 állam Ukrajna, atom nélkül, NATO és EU nélkül. ;)

Szerintem, ezt is érted. :)

Nagyon jó ezekkel minden hónapban szembesíteni a "main stream"-et, vagy FOS-t....
:)

Az a jó a törikönyvekben, hogy ha elég sokáig lapozgatja az ember, akkor mindenre és mindennek az ellenkezőjére is talál bennük precedenst. Szóval most te kiragadtál egyet ami az érvelésedhez megfelelőnek tűnik. De a tényeket a törikönyv sem tudja megváltoztatni.

Jól értem, hogy ezzel a mondatoddal azt szeretnéd kifejezni, hogy szerinted az ukránok visszafogják foglalni az oroszok által elvett területeket? Mert ha valóban ezt állítod, akkor nem csak velem, hanem az amerikai kormányzattal , de még a NATO főtitkárával is vitatkozol. Gondolom, ők is hülyék és rosszul látják a valóságot.

Jaj!
Te tényleg nem látod a különbséget Magyarország vagy Lengyelország és Ukrajna állapota között?
Ez azért sok mindent megmagyaráz...

Én a valóságot abból ítélem meg, amit látok, tapasztalok a jelenben.
Nem történelem könyvekből vagy egy másik népcsoport irányába táplált gyűlöletem tüzéből próbálom kivetíteni.
A jelenben pedig az van, hogy Ukrajna területeket veszít napról napra Oo.-val szemben. Ezt nem én találom ki, hanem ez a valóság. Immáron 2023 óta. Az, hogy ezeket a területeket mennyire gyorsan vagy lassan veszti el Ukrajna, nyilván nem mellékes, de a tárgyalások szempontjából most nem a sebesség a fontos, hanem az irány. Az irány pedig, tetszik vagy nem tetszik, nyugat felé mutat. Ez a realitás. Nem a törikönyv.

A józanságot nem ártana neked is gyakorolnod. Értem, hogy gyűlölöd az oroszokat, de attól még a valóságot kár tagadni. Rendben van, hogy hiszel valamiben (csodában, ufókban, télapóban) ami majd talán megváltoztatja az irányt nyugatról kelet felé, de jelen állás szerint ez még nincs így.

Az első gondolatodnak van alapja, fogd fel úgy, hogy nem az utolsó harci esemény helye a mérvadó. Meglátjuk.

A második kérdésedre a válasz az, hogy a focit gólra játsszák, nem a térfélen eltöltött idő a mérvadó. Ki tudja melyik falu hova fog tartozni 5-10 év múlva. Amíg nincs béke, addig "pending", függő minden. Ezt szeretné elfedni a ruszkifos propi. (Nálunk, Trianon miatt ez könnyen terjeszthető, de amúgy máshol jobban értik).

És amúgy, Te hiszel a NATO főtitkárnak???
:D

Csalódtam benned.

A többivel kapcsolatban:

A franciák Vissy kormányt hoztak létre, ami hiba volt, még az idegenlégió egy része is a nácik oldalára állt. Persze ezt franciásan nem szégyenlik.
Te most azt szeretnéd, hogy az ukránok "franciásan" hajoljanak meg Putyin agressziója előtt...
Nyilván nem fognak. Ha ezt Putyin nem érti, az az ő baja.

Szóval mégiscsak kár, hogy nem olvasol törikönyveket...
;)

Viszont, akkor ne próbálj meg kioktatni másokat, ha más véleményük van.

Az ukránok nem franciák, ezt egy szovjet utódállam diktátorának illene tudnia. (Te, persze kivétel vagy). Ha ő ezt esetleg nem érti, azért mi még talán kételkedhetünk álmai megvalósulását illetően. :)

Az, hogy kit gyűlölök, vagy nem, azt te nem tudod megítélni. Például a krokodilt is veszélyesnek tartom, de picit sem gyűlölöm. Egy népet pedig soha nem fogok vezetőik miatt gyűlölni. Ezt például törikonyvek alapján tudom. :D

Az objektivitás mindenféleképpen több oldalról érkező információk, vélemények alapján alakulhat ki. Nem csak érzelemmentes, inkább pártatlan ítélőképesség, amiről én beszéltem.

Esetedben, ha még könyveket sem olvasol, a történelmi tapasztalatok, összefüggések sem érdekelnek, akkor nem vagy kompetens objektivitás, józanság témájában, ez szerintem belátható.
Ha csak az egyik oldal narratíváját, (vágyait) fogadod el, minden mást kizársz, elutasítasz, vélemény formálóit minősíted (gyűlöli az oroszt :) ) az kontraproduktív.

Ezért a véleményed inkább laikus, de jól érezhetően befolyásolt kinyilatkoztatás, vágyálom.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 236
11 260
113
Jó tegyük fel Putyin rossz teáskészletből iszik egy vodkagőzös buli után. Szerinted az esetleges utód milyen gyorsan esne ki az ablakon, ha vissza adná, amiért számos orosz katona meghalt? Még anno Navalnij, a nagy demokrata, stb. is azt merte mondani, hogy a Krím orosz.
Jelenlegi felállásban a legjobb, amit remélhet Ukrajna, hogy a frontvonalak mentén fagy be a konfliktus. Viszont ezt aki alá meri írni ukrán oldalon, az úgy lesz öngyilkos, hogy háromszor tarkón lövi magát. Tehát végső soron, az oroszok célja, hogy egy orosz irányitásu bábkormány vegye át a hatalmat, aki majd levadássza a nacionalisták mellett, a nyugatra bekötött köröket is.
Trump üzletember. Ha elég dolgot tesz le az asztalra Putyin, akkor felőle mehet az Eu és Ukrajna is a levesbe. Nem szép, nem erkölcsös, de ez az üzlet. Nem az számit, mi a jó és jogos ukrajnának, vagy az EUnak, vagy az Oroszoknak, hanem mi a jó Trump szerint az USA-nak.

Ha egy vezető bukik akkor általában vele bukik a háborúja is.

Ki dobná ki az ablakon ha meghalt az aki ezeket eddig elrendelte? Valószínűleg egy belső hatalmi harc alakulna ki. Láthattunk már sok hasonlót lejátszódni a történelemben.

Eleve putyinnak is évtizedek kellettek egy olyan totalitárius rendszer létrehozásához ahol megléphet olyan dolgokat mint ez a háború. Egy új vezető elég valószínű hogy nem indulna ilyen erős pozícióból.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 656
15 320
113
Trump azt mondta, hogy találkozni fogok Putyinnal Oroszországban.

Elmegy inkabb Moszkvaba, az az egyetlen hely ahova a bohoc nem fogja kovetni. :D

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 052
11 690
113
A második kérdésedre a válasz az, hogy a focit gólra játsszák, nem a térfélen eltöltött idő a mérvadó. Ki tudja melyik falu hova fog tartozni 5-10 év múlva. Amíg nincs béke, addig "pending", függő minden. Ezt szeretné elfedni a ruszkifos propi. (Nálunk, Trianon miatt ez könnyen terjeszthető, de amúgy máshol jobban értik).
Nem válaszoltál konkrétan a kérdésre. Mellébeszélsz, ruszkifosozol megint. De ha már "ruszkifos". Mit is akar elfedni a "ruszkifos"?
Ember! Az amcsik akarnak véget vetni a háborúnak. Konkrétan a béketárgyalásokról beszélünk. Ez a jelen! Ez a valóság! Te pedig előállsz azzal, hogy "ki tudja melyik falu hova fog tartozni 5-10 év múlva" meg, hogy "függő minden" . De azt miért nem látod, ami a valóság, hogy az oroszok minden nappal újabb területet harapnak ki Ukrajnából? Hol van ebben a "ruszki fos"? Sehol. A béketárgyalások most indulnak, ergo a mostani helyzetet kell alapul venni, nem azt, hogy te álmodozol valamit 5-10 év múlvára!
Azt írod, nekem vannak laikus vágyálmaim, de te vagy az aki nem akar tudomást venni az aktuális helyzetről.
És amúgy, Te hiszel a NATO főtitkárnak???
:D
Képzeld, igen! És nem meggyőződésből, ideológiai alapon, hanem azért mert a valóságot mondja ő is! Ezt hívják objektivitásnak.
A franciák Vissy kormányt hoztak létre, ami hiba volt, még az idegenlégió egy része is a nácik oldalára állt. Persze ezt franciásan nem szégyenlik.
Te most azt szeretnéd, hogy az ukránok "franciásan" hajoljanak meg Putyin agressziója előtt...
Nyilván nem fognak. Ha ezt Putyin nem érti, az az ő baja.
Nem én szeretném, hanem Trump és az amcsik.
Nyilván Putyin baja lesz, hiszen akkor még több területet fog elfoglalni Ukrajnából. Te tényleg nem látod az aktuális helyzetét Ukrajnának?
Az ukránok nem franciák, ezt egy szovjet utódállam diktátorának illene tudnia. (Te, persze kivétel vagy). Ha ő ezt esetleg nem érti, azért mi még talán kételkedhetünk álmai megvalósulását illetően. :)
Igen, én valóban kivétel vagyok hiszen nem vagyok egyetlen szovjet utódállam diktátora sem.:oops:
Szóval mégiscsak kár, hogy nem olvasol törikönyveket...
;)

Esetedben, ha még könyveket sem olvasol, a történelmi tapasztalatok, összefüggések sem érdekelnek, akkor nem vagy kompetens objektivitás, józanság témájában, ez szerintem belátható.
Ezt hogy sikerült összekombinálnod?:confused:

Ezért a véleményed inkább laikus, de jól érezhetően befolyásolt kinyilatkoztatás, vágyálom.
Mint már többször leírtam: Én az aktuális helyzetet nézem!
Mi az aktuális helyzet? Az USA béketárgyalásokat akar. Leginkább most azonnal, de legalábbis nagyon rövid időn belül.
Ha ezt képes vagy értelmezni, akkor azt is felfoghatod, hogy a béketárgyalások alapja nem egy általad megálmodott 5-10 év múlva létező helyzet, hanem a most éppen aktuális hadi szituáció. Ez ilyen egyszerű! Ennek fényében próbáld meg értelmezni Zelenszkij nyilatkozatát az át nem adott négyzetméterekről.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 457
19 827
113
Donbassz

Augusztus 4-én Konstantinovka egyik utcájában járőrözés során a Kijevi Erők Novator páncélozott járművét észlelték. A Rubikon csapat FPV drónokkal megsemmisítette.

„Rubikon” akcióban

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
17 118
20 566
113
Trump egy Baromarc!!!

Russian BS from the mouth of American president in 2025, still"The Russians would have been in Kyiv in four hours if they had taken the highway. But the Russian general decided to drive through farmland", Trump said.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 439
11 022
113
Nyugati források szerint tovább romlott a helyzet Pokrovsk felett, a 132nd Motorized Rifle Brigade tovább haladt, a gyenge pontokat áttörik, Veselet állítólag 20 katonával foglalták el az oroszok mivel az ukránok a FABok veszélye miatt alig tartanak gyalogságot a falukban. Kuczeriw Jar and Zołotyj Kołodiaz közelében próbálnak erősíteni hogy tovább haladhassanak. A deepstate elemzéséből az derül ki hogy egy brigád hamis információt adhat a helyzetről.

De Syrskiék valószínűleg tisztában vannak a helyzettel mivel több spec. egységet is bevetettek. 1st Assault Regiment, 25th Assault Battalion.

h9RiIXm.png

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 597
104 960
113
Azóta már más médiákon videón is kijött, hogy Trump elmondta, tanácsot kért Orbántól....
Rossz a linked.

Orbán ezt is elintézte.:cool:

Az amerikai elnök augusztus 11-én a pénteki Putyin elnökkel tervezett találkozóról és a háborúról beszélt a Fehér Házban egy sajtótájékoztatón, amikor azt a kérdést kapta, Oroszország legyőzhető-e a csatatéren?- írja a mandiner.hu

Trump úgy válaszolt: „Ugyanezt a kérdést tettem fel egy nagyon-nagyon okos embernek, Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének, akit sokan szeretnek, sokan nem. Ő abban a régióban él, és mindkét országot nagyon jól ismeri. Megkérdeztem, szerinte Ukrajna képes-e legyőzni Oroszországot. Úgy nézett rám, mintha valami butaságot kérdeztem volna. Azt mondta, Oroszország egy erős ország, amely háborúkban szerezte a területeit és mindenét. Háborúzik, mert ebben igazán jó. Orbán hozzátette, Kína a kereskedelemben, Oroszország pedig háborúban tud győzni. Ez egy nagyon érdekes meglátás volt” – mondta az amerikai elnök.