Nagyjából minden ugyanennek az áldozata lett.Sok jóska van és marakodnak a koncon így a döntések csúsznak a lehetőségek pedig eltűnnek és marad a semmi meg a marakodás.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyjából minden ugyanennek az áldozata lett.Sok jóska van és marakodnak a koncon így a döntések csúsznak a lehetőségek pedig eltűnnek és marad a semmi meg a marakodás.
Sztálin pl Jóska volt.Ki a jóska?
Ja, a második 155mm-es gyártási kapacitás ASAP pénze is ha jól gondolom lehúzódott a toalettben... addig ment a szarakodás vele.Sok jóska van és marakodnak a koncon így a döntések csúsznak a lehetőségek pedig eltűnnek és marad a semmi meg a marakodás.
Bezony.Ja, a második 155mm-es gyártási kapacitás ASAP pénze is ha jól gondolom lehúzódott a toalettben... addig ment a szarakodás vele.
Nemtom. Erről kellene szólni lassan az RM-nek is, mert a mostani féléves, augusztusi befektetési prezijükben még mindig a legfontosabb top projektjeik közt említik.A skyranger amiből lesz valami. A KF-51-ből nem.
A KF-51 fejlesztési szerződés (ami miatt a szakma a haját tépte konkrétan) aláírásakor lett volna lehetőség kedvező gyártási/vásárlási szerződésre x darabszám felett.
Na a fejlesztésiből is akartunk táncolni de hát a szerződés nem úgy lett megírva (dánke palkó elvtárs) hogy ezt kedvezően meg lehessen tenni. Na azóta a gyártáshoz szükséges befektetési feltételek ára megsokszorozódott....
Végtelenségig ott sem lehet hazudni. Nyilván 1-2 évig igen, főleg ilyen hosszú átfutási idejű projektek mellettTudják ők nagyon jól. Csak jól mutat a jelentésben.
Addig tudjak ezt hazudni amig elnem jon a hon ahitott magyar megrendeles es kozoljuk hogy jaaaa nem koszi.Végtelenségig ott sem lehet hazudni. Nyilván 1-2 évig igen, főleg ilyen hosszú átfutási idejű projektek mellett
Semmi. Az el lett költve a fejlesztési programra.Addig tudjak ezt hazudni amig elnem jon a hon ahitott magyar megrendeles es kozoljuk hogy jaaaa nem koszi.
Mondjuk akkor nem tudom a befektetett kozel 300millio euroval mi a picsa lesz, remelem vissza lehet forgatni galamelyik siker projektunkbe mint pl aaaa (most itt egy hosszu felsorolast kepzeljetek el)![]()
A szokiSemmi. Az el lett költve a fejlesztési programra.
Puszi.
ASAP pénzek ide, ASAP pénzek oda a Financal Times müholdas elemzése szerint (vigyázat nem NER propi) a várpalotai a legnagyobb hadiipari berugázás 2022 óta.Ja, a második 155mm-es gyártási kapacitás ASAP pénze is ha jól gondolom lehúzódott a toalettben... addig ment a szarakodás vele.
ASAP pénzek ide, ASAP pénzek oda a Financal Times müholdas elemzése szerint (vigyázat nem NER propi) a várpalotai a legnagyobb hadiipari berugázás 2022 óta.
Európa háborúra készül, miközben a fegyvergyárak háromszoros sebességgel terjeszkednek
Az FT radar elemzése feltárja az újrafegyverkezés történelmi mértékét, amely több mint 7 millió négyzetméternyi új fejlesztést ölel fel.
...![]()
Europe builds for war as arms factories expand at triple speed
FT radar analysis reveals historic scale of rearmament, stretching over 7mn sq metres of new developmentwww.ft.com
A Financial Times 37 vállalat 150 létesítményét felölelő radar-műholdas adatok elemzése szerint az európai fegyvertelephelyek építési tevékenysége túlpörgött Oroszország 2022-es teljes körű ukrajnai inváziója óta.
...
Több mint 1000 radarműhold-átvizsgálás segítségével az FT nyomon követte a lőszer- és rakétagyártással kapcsolatos helyszínek változásait, amelyek két szűk keresztmetszetet jelentenek a nyugati ország Ukrajna iránti támogatásában.
...
. Az adatok arra utalnak, hogy a vizsgált helyszínek körülbelül egyharmadán bővítési vagy építési munkálatok jelei mutatkoztak.
...
A tömeggyártás lenyomhatja a költségeket.
Sárga pötty volt bővítés
Szürke, nem volt.
...
Az elemzés szerint a változások által jelzett területek nagysága a 2020-21-es 790 000 négyzetméterről 2024-25-re 2,8 millió négyzetméterre ugrott.
...
A legnagyobb bővülést végrehajtó telephelyek között volt a német Rheinmetall védelmi óriás és a magyar N7 Holding közös projektje, amely egy hatalmas lőszer- és robbanóanyag-gyártó telephelyet épített a nyugat-magyarországi Várpalotán.
Csak ez is 2 éves késésben van.
Jobb később mint soha. A gatyáddal is igy vagyok.Csak ez is 2 éves késésben van.
Én meg úgy vagyok vele hogy kurvára nem érünk rá.Jobb később mint soha. A gatyáddal is igy vagyok.![]()
Ők a négyzetmétereket elemzik ami nem függ össze szorosan a gyártó kapacitással.ASAP pénzek ide, ASAP pénzek oda a Financal Times müholdas elemzése szerint (vigyázat nem NER propi) a várpalotai a legnagyobb hadiipari berugázás 2022 óta.
Európa háborúra készül, miközben a fegyvergyárak háromszoros sebességgel terjeszkednek
Az FT radar elemzése feltárja az újrafegyverkezés történelmi mértékét, amely több mint 7 millió négyzetméternyi új fejlesztést ölel fel.
...![]()
Europe builds for war as arms factories expand at triple speed
FT radar analysis reveals historic scale of rearmament, stretching over 7mn sq metres of new developmentwww.ft.com
A Financial Times 37 vállalat 150 létesítményét felölelő radar-műholdas adatok elemzése szerint az európai fegyvertelephelyek építési tevékenysége túlpörgött Oroszország 2022-es teljes körű ukrajnai inváziója óta.
...
Több mint 1000 radarműhold-átvizsgálás segítségével az FT nyomon követte a lőszer- és rakétagyártással kapcsolatos helyszínek változásait, amelyek két szűk keresztmetszetet jelentenek a nyugati ország Ukrajna iránti támogatásában.
...
. Az adatok arra utalnak, hogy a vizsgált helyszínek körülbelül egyharmadán bővítési vagy építési munkálatok jelei mutatkoztak.
...
A tömeggyártás lenyomhatja a költségeket.
Sárga pötty volt bővítés
Szürke, nem volt.
...
Az elemzés szerint a változások által jelzett területek nagysága a 2020-21-es 790 000 négyzetméterről 2024-25-re 2,8 millió négyzetméterre ugrott.
...
A legnagyobb bővülést végrehajtó telephelyek között volt a német Rheinmetall védelmi óriás és a magyar N7 Holding közös projektje, amely egy hatalmas lőszer- és robbanóanyag-gyártó telephelyet épített a nyugat-magyarországi Várpalotán.
Ahhoz kepest nagyon fontos donteseket nem hoztak meg,konkret szerzodesek mentek a kukaba,persze a vezetes teli tankal fog neki menni az osztrak hatarnak mi meg itt maradunk…Én meg úgy vagyok vele hogy kurvára nem érünk rá.
Mert az elpazarolt pöcsöléssel töltött éveket és az elszalasztott lehetőségeket nem kapjuk vissza.
És rossz esetben ez tízezrek életébe fog kerülni..
Általában minden hadiipari megrendelés, beruházás még békeidőben is csúszik. Most a háborús izgalmak, gazdasági és pénzügyi hullámvasút (a covid óta elég hektikusak a dolgok) óta ez csak fokozódott.Én meg úgy vagyok vele hogy kurvára nem érünk rá.
Mert az elpazarolt pöcsöléssel töltött éveket és az elszalasztott lehetőségeket nem kapjuk vissza.
Ezek mikori prosiból vannak. Nemrég keretem és elég össze-vissza vad számokat találtam.Ők a négyzetmétereket elemzik ami nem függ össze szorosan a gyártó kapacitással.
A kapacitás meg elég sovány lett: 25ezer/év az semmi egy háborúban!
![]()
Ha jól értem akkor 50 ezerre bővítés is kuka...
Ez egy hivatalos N7-es prezi volt ha jól emlékszem 2024 februárjából...Ezek mikori prosiból vannak. Nemrég keretem és elég össze-vissza vad számokat találtam.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..