[HUN] MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis / MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár (Kecskemét)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 028
55 870
113
Azért az megnyugtató, hogy az egyetlen magyar aktív katonai reptérre, ahol konkrétan az EGÉSZ hazai fegyveres merevszárnyú flottánk megtalálható, be lehet menni gond nélkül, kiLOPNI leállított gépek elektronikáját, majd - nindzsafüst - és ellépni gond nélkül.

Bravó, és Bravóóó!

Remélem azért valakit izomból, fél pályáról nekifutásból picsánrúgnak, de kajakra! Nem, nem az őrök felvezetőjére gondoltam,hanem kicsit feljebb!

SZÉGYEN!

Tök jó hogy veszünk horror pénzért még 4 Gripent, de most őszintén, ÍGY semmi értelme, ezeket meg sem kell pókhálózni, ha ez megy azokat is felrobbantja gond nélkül bármelyik ellenséges hatalom még a betonon felszállás előtt, vagy csak lefűrészelik a szárnyaikat a picsába támadásuk előtt fél órával :( !!!

Mi van már itt kérem szépen?!!!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 949
29 885
113
Ez nem mas nyomoran valo rohoges hanem mas(es most sajat) okorsegen valo rohoges. Mert ha meg az egyetlenegy repter vedelme se megy az szomoru.
nem, az az volt, hogy bezzeg a fasz brtieknel mi minden lehet, es hasonlo veretes megallapitasok
Sokat nezel ki a hm-bol.
hat ha tenyleg igy van, akkor talan a mindenfele hm csillaghaborus tervek helyett a legalapabb dolgok
rendbetetelevel kellene kezdeni a hds fejlesztest. Ugy mint pl. agy es gondolkodas :D
Mert egyelore nem kell ide semmilyen kulso tamadas, hogy leterdeljen.

• Tetszik
Reactions: fulcrum11 and zulu

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 287
10 670
113

Google térkép szerint elég kies helyen vannak a Mig-ek a reptéren belül, a kerítéssel szemben. A kerítés másik oldalán meg fás rész, így könnyű megközelíteni az egészet. Szóval könnyű volt megközelíteni, ha csak sima kerítés, akkor bejutni is és rögtön ott voltak. Ha tudták mit kell csinálni, akkor jól haladhattak, persze nem egy perc alatt csináltak. Nem biztos hogy hangos kellett hogy legyen, plusz kies területen volt, így nehezebben lehetett volna meghallani. Őrök nem tudom milyen gyakran haladnak arra. Meg hogy be van-e kamerázva. Nem lepne meg ha se kamera, se őrség, így nyugodtan tudták csinálni.

• Tetszik
Reactions: endre

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 949
29 885
113

Google térkép szerint elég kies helyen vannak a Mig-ek a reptéren belül, a kerítéssel szemben. A kerítés másik oldalán meg fás rész, így könnyű megközelíteni az egészet. Szóval könnyű volt megközelíteni, ha csak sima kerítés, akkor bejutni is és rögtön ott voltak. Ha tudták mit kell csinálni, akkor jól haladhattak, persze nem egy perc alatt csináltak. Nem biztos hogy hangos kellett hogy legyen, plusz kies területen volt, így nehezebben lehetett volna meghallani. Őrök nem tudom milyen gyakran haladnak arra. Meg hogy be van-e kamerázva. Nem lepne meg ha se kamera, se őrség, így nyugodtan tudták csinálni.
ha olyan cucc van benne, amit orizni kell, akkor nem teszed olyan helyre, ahol nem tudod orizni.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 723
19 007
113
Azért az megnyugtató, hogy az egyetlen magyar aktív katonai reptérre, ahol konkrétan az EGÉSZ hazai fegyveres merevszárnyú flottánk megtalálható, be lehet menni gond nélkül, kiLOPNI leállított gépek elektronikáját, majd - nindzsafüst - és ellépni gond nélkül.

Bravó, és Bravóóó!

Remélem azért valakit izomból, fél pályáról nekifutásból picsánrúgnak, de kajakra! Nem, nem az őrök felvezetőjére gondoltam,hanem kicsit feljebb!

SZÉGYEN!

Tök jó hogy veszünk horror pénzért még 4 Gripent, de most őszintén, ÍGY semmi értelme, ezeket meg sem kell pókhálózni, ha ez megy azokat is felrobbantja gond nélkül bármelyik ellenséges hatalom még a betonon felszállás előtt, vagy csak lefűrészelik a szárnyaikat a picsába támadásuk előtt fél órával :( !!!

Mi van már itt kérem szépen?!!!
Szakmaitlan vezetes eredmenye.
Es ez meg csak a jeghegycsucsa…

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
1 024
2 644
113
Ha ez igazi akkor itt tényleg le lehet húzni a rolót.

Amikor katalizátorokat loptak a tápiószecsői lerakatból pár éve az se volt semmi, de egy katonai reptérre belógni az vagy belsős munka vagy olyan szintű rés a pajzson amire szavak nincsenek. Nem a MIG alkatrész a lényeg, hanem hogy - a hírek szerint - illetéktelenek behatoltak az egyik legfontosabb katonai objektumunk területére, ott ellébecoltak jó ideig aztán meg angolosan távoztak. (Ez annyira irreálisnak tűnik hogy alig tudom elhinni, valamint ehhez bőven kellett jártasság is, nem egy random fémtolvajlásról van szó.)

Néha járok a kerítés környékén, arra lehet eljutni pár tanyához is pl. Elvileg be van kamerázva az egész!!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 028
55 870
113
Szakmaitlan vezetes eredmenye.
Es ez meg csak a jeghegycsucsa…
HIHETETLEN!

Rendőröknél mikor be bírt menni a trombitás hülye egy kapitányságra, komoly retorziók voltak!!!

Itt ez kicsit zorallabb, és nem hallom hogy lemondana mondjuk Bob, vagy leváltották volna a bázis pk-t, etc!!!
Pókháló hadművelet után, egy ILYET meg lehet csinálni a HuAF bázisán?! Itt nem pár teherautó állt le egy fészerben Kecsótól pár km-re fél éve, hanem AKTÍVAN bementek, több időt eltöltöttek bent mint ha csak robbantani kellett volna, célirányosan volt idejük KISZERELNI ezt azt, és KAKUKK!

Vicc az egész!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 028
55 870
113
Ha ez igazi akkor itt tényleg le lehet húzni a rolót.

Amikor katalizátorokat loptak a tápiószecsői lerakatból pár éve az se volt semmi, de egy katonai reptérre belógni az vagy belsős munka vagy olyan szintű rés a pajzson amire szavak nincsenek. Nem a MIG alkatrész a lényeg, hanem hogy - a hírek szerint - illetéktelenek behatoltak az egyik legfontosabb katonai objektumunk területére, ott ellébecoltak jó ideig aztán meg angolosan távoztak. (Ez annyira irreálisnak tűnik hogy alig tudom elhinni, valamint ehhez bőven kellett jártasság is, nem egy random fémtolvajlásról van szó.)

Néha járok a kerítés környékén, arra lehet eljutni pár tanyához is pl. Elvileg be van kamerázva az egész!!
Szerintem ez olyan horderejű, ahogy fentebb írom, hogy arra szavak nincsenek!

Minimum most bázis PK-nak, de inkább Bobónak kéne ebbe belebukni, úgy INSTANT!!!

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 723
19 007
113
HIHETETLEN!

Rendőröknél mikor be bírt menni a trombitás hülye egy kapitányságra, komoly retorziók voltak!!!

Itt ez kicsit zorallabb, és nem hallom hogy lemondana mondjuk Bob, vagy leváltották volna a bázis pk-t, etc!!!
Pókháló hadművelet után, egy ILYET meg lehet csinálni a HuAF bázisán?! Itt nem pár teherautó állt le egy fészerben Kecsótól pár km-re fél éve, hanem AKTÍVAN bementek, több időt eltöltöttek bent mint ha csak robbantani kellett volna, célirányosan volt idejük KISZERELNI ezt azt, és KAKUKK!

Vicc az egész!
Ezt mondtam par honapja le irtam hosszasan a ponhalo akciot megcsinaljak nalunk siman a tamadas elso par orajaban es amilyen minimalis mennyiseget vettunk mindenbol ennyi is volt a haboru…ENNYI
Nezzuk a jo oldalat legalabb nem fog annyi kollega hiaba meghalni ha eljon az ido mert mire az orszag fel kel nincs sereg nincs motivacio csak egy uj zaszlo a parlamenten esetleg majd meg tanulunk mas nyelven a gyerekeink es leszunk kisebbseg.
Bekehez ero kell.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 028
55 870
113
Ezt mondtam par honapja le irtam hosszasan a ponhalo akciot megcsinaljak nalunk siman a tamadas elso par orajaban es amilyen minimalis mennyiseget vettunk mindenbol ennyi is volt a haboru…ENNYI
Nezzuk a jo oldalat legalabb nem fog annyi kollega hiaba meghalni ha eljon az ido mert mire az orszag fel kel nincs sereg nincs motivacio csak egy uj zaszlo a parlamenten esetleg majd meg tanulunk mas nyelven a gyerekeink es leszunk kisebbseg.
Bekehez ero kell.
Nos ennek fényében, szerintem tényleg oszlassuk fel a picsába a HM-et, MH-t!

Bántás nélkül azt gondolom, ÍGY semmi értelme. Arra szerintem nem éri meg nekünk EZT ÍGY fenntartani hogy néha kimehessenek Afganisztánba, meg Maliba. Akkor át kell szerelni a katonákat rendőrnek, tűzoltónak, smasszernek, mentősnek - ez valós társadalmi értékkel bíró és hasznos hivatás mind, van értelmük!!! - és hirdessük meg hogy rajtunk átmehet bárki gond nélkül mint gólyafos a levegőben!

Komolyan ott tartok, hogy az egész MH leghasznosabb szervezeti egysége a Honvéd Kórház...

Ez így értelmetlen!

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
1 024
2 644
113
Ezt nyugodtan nevezhetjük a legsúlyosabb botránynak (pedig láttunk már bőven cifra dolgokat).

Számomra teljesen hihetetlen hogy "sima" betörés volt, hiszen
1.
  • egy lomizós-fémgyűjtős brigád se olyan idióta hogy csak ilyen helyre betörjön, kizárt
  • ehhez kellett helyismeret, kellett az adott technika ismerete (ezt már biztosan tudjuk, hiszen célzottan mentek a lokátorra)
  • kellett tudni mennyire komoly az őrzés (még rosszabb, tenni róla hogy ne legyen komoly).

2.
  • Ha tényleg eleve elégtelen az őrzés, azért az akkor is lehetetlen hogy ne tűnjön fel senkinek. Kellett hozzá gépjármű, több ember, világítás, stb.
  • ilyen alkatrészeket senki se fog tudni a bolhapiacon eladni. Nagykutyának kell lenni ahhoz hogy ilyennel házalj MIG-eket használó haderőknél, de "papírok" nélkül kicsit is komolyan vehető államok nem vesznek semmit. Gyűjtőket érdekelheti, esetleg?

Tekintettel a jelenlegi biztpol körülményekre, valamint nem mellékesen arra hogy új parancsnoka lett a bázisnak nemrég akivel nem volt teljesen sima az átmenet nekem nagyon úgy tűnik hogy ez valamiféle szabotázs volt.
Ki/mi ellen, kik által, ez egyelőre teljes homály és kerülném a találgatásokat, ennyi infóból én ennyit tudtam agyalni összesen.
Érthetetlen az egész, nem fér a fejembe kik és miért vállalnának ilyet amivel - elvileg - nagy eséllyel le lehet bukni.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
905
2 944
93
Betörtek a kecskeméti katonai repülőtérre, vadászgépek alkatrészeit lopták el

Az elkövetők a legegyszerűbb módszert választották: drótvágóval átmetszették a kerítést, felhajtották, és akadálytalanul bejutottak.

A MIG–29-esek orrkúpját is megrongálták, hogy hozzáférjenek a belső lokátortérhez, ahonnan a célzott alkatrészeket elvitték.

Információk szerint nem ócskavasra hajtottak, hanem kifejezetten értékes, nehezen beszerezhető komponensekre – ami arra utal, hogy megrendelésre dolgoztak. A lopott alkatrészek iránt több országban is lehet kereslet: Oroszországtól Ukrajnáig, Bulgáriától Kubáig számos hadsereg használja még a NATO-kódnevén Fulcrumként ismert típust.

A magyar állam 2019-ben próbált megválni a maradék 19 példánytól, 20 hajtóművel és mintegy 300 egyéb tartozékkal együtt, 2,8 milliárd forintos kikiáltási áron. Az elektronikus aukción azonban egyetlen licit sem érkezett, részben azért, mert NATO-tagként az eladáshoz az orosz gyártó hozzájárulása is
kellett volna.

Kicsit komolyabban kellene a magyar bázisok örzését fent is, meg lent is Most kvázi olcsón megúsztuk.

Kik lehettek?
Vasasok. Nem valószínü.
Ukránok.
Esetleg a horvátok.
Azért én még egy azonos szövetségi rendszerben lévő országot hozzá írnék a listához,mondjuk megrendelőként. Arrol ismerjük meg őket, hogy komoly tapasztalattal rendelkeznek a 29-essel, és ők kalapálják az ukránoknak is a 29-eseket.