[HUN] MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis / MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár (Kecskemét)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 744
105 286
113
Nem a Mediaworks nyomdájában készül és ő végzi a terjesztést is?
A Blikk tulajdonosa a Ringier Hungary Kft., mely a svájci Ringier AG médiakonszern tagja, írja a Wikipedia. A Ringier Hungary Kft. tulajdonában állnak többek között a Kiskegyed és a GLAMOUR is.
Korábban a Ringier és az Axel Springer közös médiavállalata, a Ringier Axel Springer birtokolta a Blikket, de 2022 februárjában a Ringier AG lett a Blikk kizárólagos tulajdonosa.

Hogy melyik nyomdában készül passz.
De sztem nem vádolhatók kormánypárti elhajlással. Főleg ha kényesebb ügyeiket nézzük.
Volt ez a srác, aki meghalt a Sebestyén ukrán kiképzős ügy után a fronton. Nah, annak a családjáról anno érdekes cikkeket írtak.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 587
67 037
113
Par eve volt egy kollegam aki onnan szerelt at, mondta hogy szarul van megszervezve a kecskemeti orseg es ha baj lenne kb semmit nem tudnak kezdeni…elegge hihetetlen volt hat mar kedves volt kollega elhiszem amit mondtal ne haragudj :oops: :rolleyes:

Nem biztos

Amikor èn voltam 1000 ève ott, akkor 7 őrhely volt. Azaz hèt!
Mindíg röhögtünk, hogy ha úgy van, átjáróház az egèsz reptèr.

Ha ezek a gèpek fèlre voltak valahova tolva, ès ott nem volt őrhely, akkor nem biztos hogy megba...ák őket.

Nálunk volt rendőrök üldöztek bűnözőket.
Azok kiugráltak a kocsiból, be a reptèrre.

A zsaruk nem mertek bemászni, mert nehogy lelőjjèk őket az őrök.:D

Az 1 szem urallal hajkurásztuk őket. Persze hiába.:rolleyes:o_O

Nem tudom hogyan alakult át a reptèr őrzèse.
De mivel óriási terület, valószínű maradt az objektumvèdelem.

Ès ugye az örzès vèdelmet mièrt csinálnák èsszerűen, szakmailag jól.:rolleyes:

Azért az megnyugtató, hogy az egyetlen magyar aktív katonai reptérre, ahol konkrétan az EGÉSZ hazai fegyveres merevszárnyú flottánk megtalálható, be lehet menni gond nélkül, kiLOPNI leállított gépek elektronikáját, majd - nindzsafüst - és ellépni gond nélkül.

Bravó, és Bravóóó!

Remélem azért valakit izomból, fél pályáról nekifutásból picsánrúgnak, de kajakra! Nem, nem az őrök felvezetőjére gondoltam,hanem kicsit feljebb!

SZÉGYEN!

Azért ilyenkor szembe jut, amikor én meg pogány azt ecseteltük itt a fórumon, hogy a Kecskeméti bázis milyen könnyen támadható, és, hogy a Gripeneket 1-2 diverzáns csoport simán megsemmisítené még a földön.
Akkor elég sokan irreálisnak tartották amit írtam/írtunk, aztán először az ukránok bemutatták profi módon az oroszoknál, hogy meg lehet csinálni.
Utána legalább páran elgondolkodtak itt a fórumon, hogy lehet nem mondtunk anno hülyeséget, és tényleg meg lehet csinálni azt amit én és pogány mondtunk.
Erre most az ukránok (feltehetően) konkrétan bebizonyították azt kecskeméten amiről írtunk!
Ugyanis amíg a fórumon páran elgondolkodtak az általunk leírtakon, addig szemmel láthatóan a HM illetékeseiről szokás szerint leperegtek ezek a dolgok....
És hozzá tenném, hogy szerencsések vagyunk, mert nem éles helyzet volt, hanem csak finoman jelezték a számunkra, hogy mekkora egy világi csicskák vagyunk valójában, és vegyük már magunkat észre. Ez volt az üzenet ;)
Valójában ezt meg kellene köszönnünk, mert mi már csak akkor kapálózunk amikor ég a ház. Sajnos :(

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 726
19 016
113
Azért ilyenkor szembe jut, amikor én meg pogány azt ecseteltük itt a fórumon, hogy a Kecskeméti bázis milyen könnyen támadható, és, hogy a Gripeneket 1-2 diverzáns csoport simán megsemmisítené még a földön.
Akkor elég sokan irreálisnak tartották amit írtam/írtunk, aztán először az ukránok bemutatták profi módon az oroszoknál, hogy meg lehet csinálni.
Utána legalább páran elgondolkodtak itt a fórumon, hogy lehet nem mondtunk anno hülyeséget, és tényleg meg lehet csinálni azt amit én és pogány mondtunk.
Erre most az ukránok (feltehetően) konkrétan bebizonyították azt kecskeméten amiről írtunk!
Ugyanis amíg a fórumon páran elgondolkodtak az általunk leírtakon, addig szemmel láthatóan a HM illetékeseiről szokás szerint leperegtek ezek a dolgok....
És hozzá tenném, hogy szerencsések vagyunk, mert nem éles helyzet volt, hanem csak finoman jelezték a számunkra, hogy mekkora egy világi csicskák vagyunk valójában, és vegyük már magunkat észre. Ez volt az üzenet ;)
Valójában ezt meg kellene köszönnünk, mert mi már csak akkor kapálózunk amikor ég a ház. Sajnos :(
Osztottam ezirant a velemenyed, de meg mondom oszinten nem hittem volna hogy kecson mutatjak ezt be nagyobb eselyt lattam tatara…

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 818
91 151
113
A kecskeméti reptér nem támadható jobban, mintt bármelyik reptér a világon. Azzal, hogy szükség van egy több km hosszú és több km széles kis túlzással biliárd asztal simaságú sík területre (a kifutópálya, szervizutak és környékük), gyakorlatilag ellehetetlenül a hatékony védekezés. Ez persze nem mentség arra ami történt!

• Tetszik
Reactions: fulcrum11

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 370
90 863
113
De sztem nem vádolhatók kormánypárti elhajlással. Főleg ha kényesebb ügyeiket nézzük.
Volt ez a srác, aki meghalt a Sebestyén ukrán kiképzős ügy után a fronton. Nah, annak a családjáról anno érdekes cikkeket írtak.
Akkor ezek szerint te nagy Blikk olvasó vagy... ha regisztrálnék olvashatnék még valami új információt az alábbi cikkben vagy ez a cikk ennyi?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 587
67 037
113
A kecskeméti reptér nem támadható jobban, mintt bármelyik reptér a világon. Azzal, hogy szükség van egy több km hosszú és több km széles kis túlzással biliárd asztal simaságú sík területre (a kifutópálya, szervizutak és környékük), gyakorlatilag ellehetetlenül a hatékony védekezés. Ez persze nem mentség arra ami történt!

Ez azért nem teljesen igaz...
Egy olyan volt szovjet reptér közelében lakom, ahol végig betonkerítés van a bázis körül, így be sem lehet látni.
Ergó, a talaj szint magasságából nem látod mi zajlik bent, közvetlen belövési lehetőséged sincs.
E mellet vasbeton fedezékben álltak a gépek annak idején, és a központi parancsnokság is egy brutális betonkocka volt.
Egy ilyen reptéren több 1000%-al nagyobb biztonságban vannak a haditechnikai eszközök, mint kecskeméten.
Arról nem is beszélve, hogy míg működött addig őrzés is volt, nem csak beton kerítés meg beton fedezék.
Szóval nem kell mentegetni a kecskeméti repteret, az védelmi szempontból egy foshalom, amit szemmel láthatóan nem is őriznek.
És igen, az említett reptéren és a kecskeméti reptéren is jártam már személyesen. Nem véletlenül írtam azt anno, amit. Tudom miről beszélek. :)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 818
91 151
113
Egy olyan volt szovjet reptér közelében lakom, ahol végig betonkerítés van a bázis körül, így be sem lehet látni.
Ergó, a talaj szint magasságából nem látod mi zajlik bent, közvetlen belövési lehetőséged sincs.
E mellet vasbeton fedezékben álltak a gépek annak idején, és a központi parancsnokság is egy brutális betonkocka volt.
Egy ilyen reptéren több 1000%-al nagyobb biztonságban vannak a haditechnikai eszközök, mint kecskeméten.
Arról nem is beszélve, hogy míg működött addig őrzés is volt, nem csak beton kerítés meg beton fedezék.
Szóval nem kell mentegetni a kecskeméti repteret, az védelmi szempontból egy foshalom, amit szemmel láthatóan nem is őriznek.
És igen, az említett reptéren és a kecskeméti reptéren is jártam már személyesen. Nem véletlenül írtam azt anno, amit. Tudom miről beszélek. :)
Ma már az, semmi ellen nem véd, hogy a talajon állva nem látsz be és a beton fedezék nem védi azokat a gépeket amiket nem alattuk tárolsz.
Ettól persze jobban véd ez tény, de az alapvető sebezhetőséggel ez sem tud mit kezdeni.

• Tetszik
Reactions: arcas and Kávé

Laikus

Well-Known Member
2021. szeptember 2.
144
638
93
Ez a hivatalos válasz elég karcsú.

A Honvédelmi Minisztérium a baon.hu megkeresésére az alábbi tájékoztatást adta:

„Az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt nem áll módunkban adni.”

Az eljárás és nyomozás tényét a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette hírportálunknak.
Szívesen megnéztem volna azt a hivatali fejvakarást, amikor a feljelentéshez meg kellett adni a kárértéket.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 683
11 992
113

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 877
21 231
113
A bolgár MiG-29-esek is repülnek még? A bolgárok jártak ide nézelődni az elmúlt években, de hivatalosan nem tudni hogy mit is szerettek volna.

Szerintem ez nem lopásra ment elsősorban. Inkább titkosszolgálati akció lehetett. Valaki üzent. Lehettek oroszok, lehettek ukránok. Jól rá is jöttek, hogy azegyetlen harcigépes repülőterünk őrzés védelem tekintetében, egy nagy kalap ....
Egyáltalán van azon a bázison elektronikus védelem, kamerák, stb ? Vagy csak élőerős őrzés, az is tessék, lássék módra ?

Laikus

Well-Known Member
2021. szeptember 2.
144
638
93
Hidd el, a cégnél még a WC papírnak is 1 pillanat alatt megvan az ára, ha azt be kell fizettetni valakivel.
Talán igazad van, de ha tényleg valami részegységet szereltek ki, egy rendszerből kivont technikából, amiből esetleg korábban sosem kellett/akartunk pótalkatrészt beszerezni, nem ismert a gyári újkori alkaltrész ára, hát akkor talán az van nyilvántartásba, hogy nálunk most mennyi a MiG-29 Ft/kg értéke. De nem akarok vitatkozni, nem vagyok közgazdász, csak okoskodó laikus.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 957
6 351
113

HA valami rosszaságon töröd a fejed, be se kell jutnod, látnod a reptérre, kb mindegy, hogy van e kerítés, fedezék, kimész a legelőre, ahol spotterkedés is van mindig, és ott mennek el a gépek feletted pár méterre......