Azért ilyenkor szembe jut, amikor én meg pogány azt ecseteltük itt a fórumon, hogy a Kecskeméti bázis milyen könnyen támadható, és, hogy a Gripeneket 1-2 diverzáns csoport simán megsemmisítené még a földön.
Akkor elég sokan irreálisnak tartották amit írtam/írtunk, aztán először az ukránok bemutatták profi módon az oroszoknál, hogy meg lehet csinálni.
Utána legalább páran elgondolkodtak itt a fórumon, hogy lehet nem mondtunk anno hülyeséget, és tényleg meg lehet csinálni azt amit én és pogány mondtunk.
Erre most az ukránok (feltehetően) konkrétan bebizonyították azt kecskeméten amiről írtunk!
Ugyanis amíg a fórumon páran elgondolkodtak az általunk leírtakon, addig szemmel láthatóan a HM illetékeseiről szokás szerint leperegtek ezek a dolgok....
És hozzá tenném, hogy szerencsések vagyunk, mert nem éles helyzet volt, hanem csak finoman jelezték a számunkra, hogy mekkora egy világi csicskák vagyunk valójában, és vegyük már magunkat észre. Ez volt az üzenet

Valójában ezt meg kellene köszönnünk, mert mi már csak akkor kapálózunk amikor ég a ház. Sajnos
Hát.
Nem akarom elvenni a dicsősèget töletek, de szerintem ezt nem csak ti láttátok.
Nem kevès pènzből meg lehetne oldani, hogy ilyen könnyen ne lehessen bejönni.
Ahogy krisss írta ez pl pápán megvan..
De hát az a hanyatló nyugat kivetülèse...
Diverzáns csoport már inkább egy konfliktusban jöhet elő, de akkor mar elvileg nem így lenne őrizve.
2001 szept 11. èn ott voltam soros.
Nem a 7 felállított őrhely üzemelt.
Kb mindenkit berántottak akit lehetett.
Most meg sokkal több tarcsis van, akik erre (talán) jók.
Mindenesetre mivel kint voltam kabuli reptèren is, egy valamire való vèdelem, napi szinten simán 1 vagy 2 század munkája.
Gondolj bele ha van egy 10km-hosszú kerítès.
Ha 300m-enkènt van egy örtorony, az kb 30 torony.
Illene mindenhova 2 ember.(Magyarisztánban 1 emberrel szokták megoldani a tornyokat)
Szóval 2 váltas csak a tornyokban minimum 60 katona.
Ha van 1 kapu az kb 8-10 ember.
Kèszenlèt(ha nem a pihenő állomany adja) kb 8 fő.
Pk/ felvezetők/sofőrök/kutyások stb.
Szóval ennyi ember nincs.
Google Earthen megnèzve, ahol a migek állnak van egy guruló.
Annak a legvègèn volt egy őrhely.(Talán a 3mas)
A másik legközelebbi, ahol most a gipen hangárok vannak.(4?es)
A másik meg ahol a vasúti sín, mellette van egy üzemanyag raktár.(Az a 2-es az biztos)
Ha a guruló vègèn lèvő megszünt akkor oda simán be lehet menni.
Ha a gripeneknèl mozgásèrzèkelő van, akkor nincs az az isten, hogy èjszaka valaki èszrevegye hogy a migeknèl valami törtènik.
Nagyon messze van mindentől.
Ès a többi laktanyáról se beszèljünk.
Tata.
Kávè ne legyèl negatív.
Bár tudtommal azt is fejlesztettèk(volt honnan)
Mindenesetre senkit nem akarok lelombozni, de az örzèsvèdelem règen az őrszázadok feladata volt.
Ezek legtöbb helyen megszüntek.
Fejleszès meg minimális.
Pár ève a legtöbb laktanya átjáróház volt.