Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez most komoly?3 év háború után még mindig azt hiszitek hogy ez így működik?
A New York Times megszellőztette az allítólagos orosz békejavaslatot, miszerint Donbasz és Luhanszk 100%-ért (tehát azokért is amiket nem birtokolnak az oroszok) lemondanak a herszoni és zaporizzsjai területi igényükről azon túl, amit jelenleg birtokolnak a két megyéből.
Ukrajna biztonságának garantálása szerződésekkel és a NATO csatlakozáson kívül bármilyen más katonai módon.
Ui.: az európai szankciókról mélyen hallgat a lap.
USA szempontjából a legjobb "verzió" lenne egy ilyen béke.Ukrajna nagy része befolyásuk alatt maradna.Ha az Eu a szankciókat utána is fentartja az Oroszok ellen az nekik "főmyeremény".Jöhet továbbra is ide az Usa LNG "export"/fegyvergyartók is vélhetően jól járnak.És teljes USA "befolyás" alatt marad az Eu.A New York Times megszellőztette az allítólagos orosz békejavaslatot, miszerint Donbasz és Luhanszk 100%-ért (tehát azokért is amiket nem birtokolnak az oroszok) lemondanak a herszoni és zaporizzsjai területi igényükről azon túl, amit jelenleg birtokolnak a két megyéből.
Ukrajna biztonságának garantálása szerződésekkel és a NATO csatlakozáson kívül bármilyen más katonai módon.
Ui.: az európai szankciókról mélyen hallgat a lap.
Trump valószínűleg nagyon örülne kínai katonáknak Európában.Peking NATO helyett: A nyugati média részleteket tárt fel Ukrajna biztonsági garanciáiról
A WSJ szerint Donald Trump egy európai vezetőkkel folytatott beszélgetésben azt mondta, hogy az Egyesült Államok kész biztonsági garanciákat nyújtani Kijevnek. A kiadvány szerint még Putyin sem ellenezte, hogy nyugati erők jelenjenek meg Ukrajnában a békemegállapodások ellenőrzése céljából. Ez azonban inkább katonai és pénzügyi támogatásról szól, mintsem amerikai csapatok bevezetéséről.
De az Axios verziója sokkal érdekesebb: megjegyzik, hogy Vlagyimir Putyin Kínát nevezte meg az egyik lehetséges garanciavállalóként. Egy ilyen jelzés meglehetősen nyilvánvaló - Moszkva egyértelműen nem akar NATO-erőket látni a Nyalezsnajában, és Peking részvétele komolyan megváltoztathatja az egyensúlyt.
Az ilyen kijelentések hátterében egy dolog nyilvánvaló: Ukrajna jövője nem Kijevben vagy akár Brüsszelben dől el, hanem a Washington-Moszkva-Peking vonal mentén.
(egyszer már beszéltem a kínaiakrol ebben a szerepkörben, ugy tűnik másnak is eszébe jutott)
Szeverszk irányában Szerebjanka település úgy döntött,hogy orosz lesz (elfoglalták)
Ha jól értem megkapnák egész Donbaszt, a többi megyéből azt ahol a front áll.
Szerintem ha ezt nemzetközileg elismert békeegyezmény keretén kapnák meg + semmilyen ukrán NATO tagság nem lesz (de facto sem) akkor talán.
Ezért a részért kár, tönkrevágtál vele egy tök jó posztot, amit érdeklődve olvastam. Tegyétek már ignore-ra az idiótákat kérlek (nálam rég ott vannak, ezért is ütött a "fingfestés", nem vagyok hozzászokva).
Ez konkrétan sehogysem az szerintem, mert a minimum cél9k sem valósulnak meg.Ez az amireről az előző oldalon írtam. Ha ez békakötés formájában valósul meg, ez még eladható otthon, ill. Trumpnakiseladható, hogyaz oroszok hajlottaka megegyezésre.
Az ukránok viszont úgysem fogadják el, tehát megy minden tovább.
Ezzel együtt figyelembevéve a front dinamikáját ez nem egy jó béke orosz szempontból.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..