3hónapon belül az EU DRÁKÓI, Totális cenzúrát vezet be az összes népszerű internetes platformon! A gyermekvédelemre és az 'ÁLHÍREK' elleni küzdelemre hivatkozva gyakorlatilag minden platformra személyazonosság igazolása lesz szükséges!
Őszintén megvallva, ezek a lépések nem feltétlenül rosszak, HA megfelelő törvényi, ellenőrzési és bírósági háttér van mögöttük.
A személy azonosítás azoknak, akik legitim módon kritizálnak nem fog problémát okozni. Ma is nagyon sok platform igényli vagy biztosítja ezt a lehetőséget. Lehet nem is baj, ha kiderül kik trollkodnak össze vissza. Én hosszú-hosszú évek óta a saját nevemet használom mindenhol azonosítónak (az itteni "tiz" a monogrammom) és felvállalom amit mondok. Sosem volt ebből problémám, leginkább azért, mert igyekszem kultúráltan előadni a véleményem, még ha bántó is. Ja, hogy az elvakult hívőknek ez rossz, mert nem lehet ész nélkül anyázni a másikat? Ennek én felállva tapsolok.
Azért azt is lássuk be, hogy ami ma megy, az ténylegesen tarthatatlan. Boldog-boldogtalan írhat össze-vissza hülyeségeket.
A magánbeszélgetésekbe belenézés már erősebb kérdés. Picit megnézve a javaslatot azért ez nem annyira drákói, mint amilyennek elsőre tűnik. Sőt, azt gondolom teljesen elfogadható.
A hivatkozott Chat Control 2.0 csak és kizárólag GYERMEKBÁNTALMAZÁS témakörében tartalmamaz előírásokat. Azt hiszem, mind elfogadhatjuk, hogy ezen a területen pont jó, ha szigorú a szabályzás.
NEM KELL központilag biztosított EU/állami szoftvert használnia a szolgáltatókak, bár az EU ingyenesen ad detektáló technológiát, nem kötelező használni.
NEM KELL üzenetforgalmat feltételek nélkül átadni senkinek, sőt, a szolgáltatóra van bízva, mit csinál. Annyit kell csak teljesíteni, hogy nem megy át gyermekbántalmazással kapcsolatos tartalom. Ha ezt úgy oldod meg, hogy begépelés közben egy telefonon futó AI helyben ellenőrzi (techikailag a mai telefonokon ez már lehetséges, bár nem energia és tárhely szempontjából nem olcsó) az is jó lehet.
Szóval ennek jóval nagyobb a füstje, mint a lángja, értelmes javaslat, jó lenne, ha minél többen támogatnák. Sőt, igazából nem nagyon értem, milyen értelmes indoka van bárkinek arra, hogy ne támogassa.