[HUN] MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis / MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár (Kecskemét)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 359
142 322
113
Akárki akármit is próbál a legjobb tudása szerint csinálni, amit nem hagynak, mikor leváltanak pláne nyilvánosan, állomány előtt nem beszélek így.
Én úgy vagyok vele, hogy nem hazudozok tovább a katonáimnak inkább. Elég volt abból, hogy a vezetők úgy csinálnak hogy minden is rendben van miközben mindneki tudja hogy hazugság.
A rendszerváltás óta hazudunk (leginkább önmagunknak), hogy ez így jó. Hát a lófaszt!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 359
142 322
113
Na, de hogy jó hírt is mondjak.
Rájöttek, hogy a C-s jogsis és buszos sofőröknek meg kell emelni a fizetését (No shit sherlock) mivel ezek jó része rengeteget túlórázott (kevesen voltak mindig mert túlórával együtt se volt valami veretes a fizu) és így a HJKR előtti időkben azért egy értelmes (de még mindig piaci fuvaros és buszos alatti) fizetést hazavittek.

Na így most egy év után módosítottak a fizetésükön mivel a lejáró szerződésű sofőrök elhúztak a picsába mivel nem éltek meg a meló meg több lett nem kevesebb és folyamatosan buszt kell bérelni...

Mondjuk ha nem vagy teljesen hülye akkor alap logikával várható volt.... De ez is meglepetésként érte a vezetést a pilot programok miatti bérfeszültséggel együtt....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 217
56 478
113
Én úgy vagyok vele, hogy nem hazudozok tovább a katonáimnak inkább. Elég volt abból, hogy a vezetők úgy csinálnak hogy minden is rendben van miközben mindneki tudja hogy hazugság.
A rendszerváltás óta hazudunk (leginkább önmagunknak), hogy ez így jó. Hát a lófaszt!
Nem kell hazudozni. Abból kell kiindulni szerintem - én ezt szoktam tenni ha beosztottaknak beszélek - hogy alapvetően nagy részük nem hülye, a szellemi fogyatékosok aránya is viszonylag alacsony :) - felesleges, kontraproduktív mert látják, érzik ők is hogy mi a helyzet!

De a morált amennyire lehet próbálom magasan tartani, azzal hogy elmondom mit miért csinálunk, a szar helyzet ellenére amit csinálunk együtt az fontos az embereknek, számítanak ránk, tegyük meg a tőlünk az adott körülmények közt a legtöbb telhetőt! Én ezzel - s csak ezzel - tudok azonosulni. Nincs benne színészkedés, ezért azt gondolom hiteles. Mikor hozzájuk beszélek, mindig elmondom hogy SOHA nem bántam meg hogy tűzoltó lettem, és szerencsésnek érzem magam hogy itt vagyok, ahol. Végigmentem a ranglétrán, láttam a legaljáról sok mindent. Ismerem a problémáikat. Tudom hogy sok dolog idegesítő. Gyanúsan nem is lesz sokkal jobb, fiatal kezdő kollégáknak hogy nem fognak tudni megélni csak ebből a tiszthelyettes fizuból ha már család van, használják ki a 48-at, gondolkozzanak rajta hogy milyen másodállás, saját vállalkozás lesz majd amit csinálnának, etc...

Szóval nem kell - NEM SZABAD - hazudni azt hogy minden szép, minden jó! De úgy soha nem beszélnék nyilvánosan állomány előtt, megbaszva a morált, mint pl. a volt fő PUMA. Szóval nem fekete-fehér, hanem árnyalatok Krisss!

Aki erre nem képes hogy úgy tudjon motiválni hogy nem hazudik, az szerintem vezetőként nincs jó helyen! Hitelesség! S hogy stílszerű legyek:

A HAZA MINDEN ELŐTT!

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 197
113
Na, de hogy jó hírt is mondjak.
Rájöttek, hogy a C-s jogsis és buszos sofőröknek meg kell emelni a fizetését (No shit sherlock) mivel ezek jó része rengeteget túlórázott (kevesen voltak mindig mert túlórával együtt se volt valami veretes a fizu) és így a HJKR előtti időkben azért egy értelmes (de még mindig piaci fuvaros és buszos alatti) fizetést hazavittek.

Na így most egy év után módosítottak a fizetésükön mivel a lejáró szerződésű sofőrök elhúztak a picsába mivel nem éltek meg a meló meg több lett nem kevesebb és folyamatosan buszt kell bérelni...

Mondjuk ha nem vagy teljesen hülye akkor alap logikával várható volt.... De ez is meglepetésként érte a vezetést a pilot programok miatti bérfeszültséggel együtt....
Hihetetlen hogy ehhez allandoan az kell hogy fel alljon egy csomo ember…
Majd amikor a pilotosok tobbsege is nem hosszabit szerzodest lesz fejvakaras.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 359
142 322
113
Szóval nem kell - NEM SZABAD - hazudni azt hogy minden szép, minden jó! De úgy soha nem beszélnék nyilvánosan állomány előtt, megbaszva a morált, mint pl. a volt fő PUMA. Szóval nem fekete-fehér, hanem árnyalatok Krisss!

Aki erre nem képes hogy úgy tudjon motiválni hogy nem hazudik, az szerintem vezetőként nincs jó helyen! Hitelesség! S hogy stílszerű legyek:

A HAZA MINDEN ELŐTT!
Én azt látom, hogy ha nyíltan beszélsz az okokról, hogy mi miatt szenvedünk együtt azt az állomány jobban értékeli. A szép szavakkal való motiválás ideje elmúlt és a jövőnkkel játszunk és tízezrek életével egy elpazarolt évtized miatt.... Ezt vésd be...

És úgy tűnik fentebb eggyel ez már nem érdekel senkit sem...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 197
113
Én azt látom, hogy ha nyíltan beszélsz az okokról, hogy mi miatt szenvedünk együtt azt az állomány jobban értékeli. A szép szavakkal való motiválás ideje elmúlt és a jövőnkkel játszunk és tízezrek életével egy elpazarolt évtized miatt.... Ezt vésd be...

És úgy tűnik fentebb eggyel ez már nem érdekel senkit sem...
Remelem eljö a te idod es egyel fentebb kerulsz igy vagy ugy…es akkor mar lesz egy vezeto akit kurvara erdekel es a tobbi telibeszarom parkettas gecit kicsinalod eluldozod eltaposod megszegyenited..pardon elojott a gyilkos enem khmo_O:rolleyes:

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 238
10 221
113
Hihetetlen hogy ehhez allandoan az kell hogy fel alljon egy csomo ember…
Majd amikor a pilotosok tobbsege is nem hosszabit szerzodest lesz fejvakaras.
Az a baj, hogy a vezetőség kénytelen a "big boss" akarata elött meghajolni.
Az pedig nem szakma beli, annak ez nem is hivatás. Legdurvább esetben is csak egy 4 éves zsíros meló, mentelmi joggal, teljhatalommal, felelősségre vonás veszélye nélkül.

• Tetszik
Reactions: endre and zsolti

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 359
142 322
113
Nalunkse hajolnak meg a bigbossnak a vezetoink a regi az uj es a fo fonit is kioktattak megis ott vannak maig.
Most még lehet is oktatni rettegnek hogy valami magas beosztasu besetal a partizanba tiszas poloban :p
Nálunk a fiatalítás és a tiszti részen őrnagytó, altisztin zászlóstól felfelé a HJKR-be írt indoklás nélküli kirúgás lehetősége csendben tartja a népet...

• Szomorú
Reactions: bel and endre

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 217
56 478
113
Fontos hogy a vezeto megtalalja a hangot az embereivel.
Pl nalunk sok a fiatal, vezeto telefontse tudta bekapcsolni…na most meg orrba szajba kuldi a kurvajo memeket ami a munkankra jellemzo aznap. :D
Ezzel arra akarok utalni ha nem volt bilagos valakinek aki majd olvassa nem csak mindig nekunk beosztottnak kell alkalmazkodni a vezetohoz hanem forditva is.
Igen, a hangot meg kell találni mindenki érdekében, csak ideális esetben a fiatal beosztottak szocializálódnak hozzá a vezetőn keresztül IS a szervezeti kultúrához, és nem a vezető egyetlen célja az hogy haverok legyenek az új skacokkal.

• Tetszik
Reactions: Kávé

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 217
56 478
113
Előbb fogok kiégni és leszerelni sajnos.
Nem azt mondom hogy megváltottam a világot, volt hogy pofavágások mellett leintettek engem is - kicsit szarul esett párszor, de olyankor nyelni kell és kussolni :) - de lassú víz partot mos. Nekem pár dologban sikerült javítani már apró dolgokban. TÜRELEM!

Ha meg nem bírod, amit én látatlanban is sajnálnék, de megértem ha úgy van! - Akkor lépni kell!

Én kibírtam, és úgy tervezem hogy kibírom, mert szerintem fontos hogy legyenek olyan emberek belül, főtiszti vonalon, akik tudják hogy mi lenne a jó irány, és számít is nekik hogy lehetőleg arra felé legyen elmozdulás.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 359
142 322
113
Szerintem tudják ők hogy mi miatt szenvedünk, ha felvetik soha nem próbálok meghazudtolni olyat amiről tudom hogy igazuk van. Nem az én dolgom az hogy tovább szítsam a morál bezuhanását, megoldják azt ők maguknak. Én őszintén azt vallom, és vallottam bármilyen kormány alatt - nem fideszkutya vagyok, ezt akarom ezzel aláhúzni! - hogy az állampolgároknak egy intakt, működőképes rendőrségre, tűzoltóságra, EÜ-re, BV-re, MH-ra van szüksége akkor is, ha a zöm fel sem fogja hogy mennyire!

Nekem az a dolgom a saját helyemen, feladatkörömben hogy ezt a tőlem telhető legjobb tudásom szerint biztosítsam. Ha együtt morgok velük, és annak az a vége hogy egy csomó ember szarik bele, hazamegy, ALSZIK pl. kecsón az őrségben, mert "ennyiért húzzák meg a faszom a főnci is megmondta!" a morál, akkor nem vagyok oda való ahol vagyok!

Idealista vagyok, tudom...
Példabeszéd következik.
Építettük a kerítést 2015-ben, illetve akkor már az építés a vége felé járt.
Szektoronként volt kirakva 1-1 sátor (5-6 km) és azon kívül sivatag a kerítés mellett. Na mivel akkoriban még a személy felszerelés az időjárástól nemigen védett semmit, a katonák nekiálltak nejlonból, kukászsákokból, a nyomsáv kialakítása során kivágott fákból kis bungallókat eszkábálni az időjárás viszontagságai ellen, mert a vezetés nem tartotta szükségesnek az esőbeállók építését.
Gyönyörű szép kis cigányputrik voltak összerakva, valaki csinált akácból egy trónok harcás vastrónust is.

Na ez egészen addig tartott amíg valaki el nem küldte pár képen ezeket az állapotokat az indexnek (ami akkoriban még harciasan ellenzéki volt) és kitört a botrány....
Na 2 hét lebontottak mindent és lettt esőbeálló jópár a nyomsáv mentén (gyakran ugyanabból a faanyagból összeralva mint amiből a kalyibák voltak, mert helyben volt) és kirúgták a szivárogtatót.

Sajnos a rendszer csak ebből ért...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 217
56 478
113
Példabeszéd következik.
Építettük a kerítést 2015-ben, illetve akkor már az építés a vége felé járt.
Szektoronként volt kirakva 1-1 sátor (5-6 km) és azon kívül sivatag a kerítés mellett. Na mivel akkoriban még a személy felszerelés az időjárástól nemigen védett semmit, a katonák nekiálltak nejlonból, kukászsákokból, a nyomsáv kialakítása során kivágott fákból kis bungallókat eszkábálni az időjárás viszontagságai ellen, mert a vezetés nem tartotta szükségesnek az esőbeállók építését.
Gyönyörű szép kis cigányputrik voltak összerakva, valaki csinált akácból egy trónok harcás vastrónust is.

Na ez egészen addig tartott amíg valaki el nem küldte pár képen ezeket az állapotokat az indexnek (ami akkoriban még harciasan ellenzéki volt) és kitört a botrány....
Na 2 hét lebontottak mindent és lettt esőbeálló jópár a nyomsáv mentén (gyakran ugyanabból a faanyagból összeralva mint amiből a kalyibák voltak, mert helyben volt) és kirúgták a szivárogtatót.

Sajnos a rendszer csak ebből ért...
Tisztában vagyok vele. Ebből ért a rendszer, ahogy leírtam feljebb, hogy meg még ilyenebbekből, pl. megfulladt tűzoltó, megszúrt rendőr, etc...

Nos, ettől függetlenül a szivárogtatót megértem hogy kirúgták, Krisss. Aki ezt kiszivárogtatja szánt szándékkal, az ha kell kiszivárogtathat mást is, ami érzékenyebb is lehet akár. Szervezeti kultúrába pláne a Honvédségnél nem szabad hogy beleférjen retorzió nélkül, hogy valaki DIREKT szivárogtat. Lehet szar ember vagyok, de megértem hogy miért lett eltávolítva...

• Vicces
Reactions: gepard145

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 304
14 592
113
az ha kell kiszivárogtathat mást is, ami érzékenyebb is lehet akár.
Csak ha valaki azért kockáztat, hogy a szervezet képességein a lyukak be legyenek tömködve, az ritkán kezd hirtelen magánakciókba pont az ellenkező irányban.
Az, hogy mi az "érzékeny" meg inkább hagyjuk...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 197
113
Csak ha valaki azért kockáztat, hogy a szervezet képességein a lyukak be legyenek tömködve, az ritkán kezd hirtelen magánakciókba pont az ellenkező irányban.
Az, hogy mi az "érzékeny" meg inkább hagyjuk...
A honvedseg szervereire amugyse nehez bejutni….