Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 110
2 335
113
De úgy egyébként tán sorkatona koromban utaztam vonaton,és az már több mint 30 éve volt.
És ezek már akkor is ócska,leharcolt,elavult vackok voltak.
Miért bántod a Cseh Studenka vagonkát? Magyarul - úttörő vonat - !
Ha tudnád hányszor alakították át motorikusan s a kaszniját is! Igen meglepődnél! o_O
- Igen, annak az árán egy normális mellékvonali gépet tudtunk volna venni! Ugye csak úgy gondolkoztak nagyjaink hogy kis-fogyasztású, két kocsival elpürücgélő kis-vonat lesz. Ám nálunk Magyarországon ezeket a kis gépeket kicsit jobban akarták kihasználni s gyorsabban is mentek volna ha bírták volna. Ám nem bírták. Így átalakít volt a folyamat vége, vagy 10 változatban! Motor, váltó, kaszni, végül lett egy retarderes -BZ-300-as. Majd légkondis kivitel is akadt belőlük, ami már nem volt olyan rossz, ám a sebességnél s a terhelésnél azért visszanézet hogy ki üldözi! :cool: Ám a gyerekek nagyon kedvelték! Van egy kis dugóhúzó benne, az a pozicionáló gázkar. :D Szóval automata váltóval.
Tettek bele egy kis kazánt is, mivel a pusztában kifúlyta a szél a meleget belőle! Gépmenetben elég jól működött.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 024
21 999
113
Az is egy jó kérdés miért a belső sávban megy.
Számos oka lehet. De imádom, hogy a nyilvánvaló mulasztás után egy ilyen nüansszal a sértettet kell egyből elővenni...

Csomó helyen megyek a belső sávban, ahol szar a burkolat a külsőben. pl. Váci út kivezető. Ha üres is az út, akkor sem fogom a belsőben a szerelő szerint idén még halasztható felfüggesztés felújítást előrehozatni.

• Tetszik
Reactions: fip7 and alali77

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 972
11 258
113
Számos oka lehet. De imádom, hogy a nyilvánvaló mulasztás után egy ilyen nüansszal a sértettet kell egyből elővenni...

Csomó helyen megyek a belső sávban, ahol szar a burkolat a külsőben. pl. Váci út kivezető. Ha üres is az út, akkor sem fogom a belsőben a szerelő szerint idén még halasztható felfüggesztés felújítást előrehozatni.
Nem rossz ám a külső sáv, el lehet haladni a belsőben lassúsági versenyt játszók mellett. Legalább is itt nálunk a városban.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: nyugger and BJani

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 565
4 249
113
Nem rossz ám a külső sáv, el lehet haladni a belsőben lassúsági versenyt játszók mellett. Legalább is itt nálunk a városban.

Hétvégén tipik, hogy a lámpánál a belső sávban már 4en állnak, mire én odaérek a külsőben a pole pozícióba. A zöld után 100 méterrel jellemzően 80-al van lemaradva az első... Ostobák.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 169
41 956
113

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 376
39 017
113

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 644
67 258
113
Az is egy jó kérdés miért a belső sávban megy.

Ha jól látom 3 sávos az út, az ő oldalán kettő.
Nem ismerem a konkrét helyet, de ez általában akkor fordul elő ha a külső sáv kapaszkodó sáv és vagy kanyarodó sáv lesz belőle.
Ilyenkor nincs jobbra tartási kötelezettséged (tudtommal).

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 321
56 619
113
Szerintem az átlag embert rohadtul nem érdekli bobo meg a honvédség, szerintem sokan azt se tudják, hogy ki ő Lázár ilyen szempontból kézenfekvőbb őt tényleg utálja az egész ország, csak neki meg nincs köze a HM-hez...
Én nem utálom, nálunk minden fasza, ezt megbeszéltük már :D!

Mikor Balatonra mentünk, akkor késett a vonat 40 percet, de ott meg a pénzünket kaptuk vissza, ingyen meg még a só is édes :D!!!

• Tetszik
Reactions: aquarell

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 321
56 619
113
Na jó, de neki ahhoz semmi köze, az már rég kész volt amikor miniszter lett, szerencsédre... :D
Azt Ő intézte hogy vármegyebérlettel 10k alatt bejárom egész Pest megyét, meg Budapestet. Balatonon vonatkésés miatt a visszatérített zsetont is. Ettől függetlenül az egyik legjobb képességű politikusnak tartom, és tartottam mindig is. Nagyon nem hülye az az ember, és iszonyat munkabírással rendelkezik.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 376
39 017
113
Ő intézte hogy vármegyebérlettel 10k alatt bejárom egész Pest megyét, meg Budapestet.
Nem akkor fizeted ki a teljes árat amikor veszed a bérletet, hanem az adódból :D
Balatonon vonatkésés miatt a visszatérített zsetont is
Ezt meg a MÁV saját forrásból fizeti vissza, erős a gyanúm, hogy nem a felső vezetői skodából lett kevesebb, hanem a karbantartások maradnak el ez miatt... :(

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 321
56 619
113
Nem akkor fizeted ki a teljes árat amikor veszed a bérletet, hanem az adódból :D

Ezt meg a MÁV saját forrásból fizeti vissza, erős a gyanúm, hogy nem a felső vezetői skodából lett kevesebb, hanem a karbantartások maradnak el ez miatt... :(
Egyértelmű sajnos. Viszont én úgy hallom Lázár is azzal kezdte hogy pár helyi MÁV erősember ki lett osztva, hogy fogja már fel ŐK vannak a MÁV-ért, inkább az utasokért, és nem a MÁV van értük. Ez nyilván sok embernek nagyon nem tetszik még a "szakmán" belül is, amit én megértek. Meg azt is, hogy erre szükség van.

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 376
39 017
113
Egyértelmű sajnos. Viszont én úgy hallom Lázár is azzal kezdte hogy pár helyi MÁV erősember ki lett osztva, hogy fogja már fel ŐK vannak a MÁV-ért, inkább az utasokért, és nem a MÁV van értük. Ez nyilván sok embernek nagyon nem tetszik még a "szakmán" belül is, amit én megértek. Meg azt is, hogy erre szükség van.
Erről nem hallottam, de lehet hogy igaz, ettől függetlenül Lázár tevékenységét én nem úgy látom, mintha érdekelné őt az utasok....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 321
56 619
113
Erről nem hallottam, de lehet hogy igaz, ettől függetlenül Lázár tevékenységét én nem úgy látom, mintha érdekelné őt az utasok....
Nem azért érdeklik az utasok, mert egy Teréz anya lenne, vagy javíthatatlan filantróp, hanem mert maximalista, aki ha kap egy feladatot ott vezetőként kitapos mindenkiből mindent ami a céljához kell. Ahogy tudom ezt viszont úgy csinálja, hogy jó példával jár elöl és őt lehet látni hogy odateszi magát szintén.

• Tetszik
Reactions: arcas and SilvioD

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 110
2 335
113
Azt Ő intézte hogy vármegyebérlettel 10k alatt bejárom egész Pest megyét, meg Budapestet. Balatonon vonatkésés miatt a visszatérített zsetont is. Ettől függetlenül az egyik legjobb képességű politikusnak tartom, és tartottam mindig is. Nagyon nem hülye az az ember, és iszonyat munkabírással rendelkezik.
Na de akkor menjen munkaügyisnek s intézhet mindent a katonáknak, s nem kell neki nyilatkozgatnia s Őőőőő-zni. S nem kell neki harci folyamatokon gondolkozni, eszközökön meditálni. Mivel pénzt azt nem kap rá külön úgyse. Ezt kellene intéznie. Nem vármegye bérletezésen kellene gondolkodnia, meg elintézni! Anno a katonáknak abszolút nem kellet fizetni sehol semmit a közlekedésben! Az állam fizette egy-összegbe a közlekedési vállalatnak! Persze ha fizette! :rolleyes:
Milyen harci eszközt rendszeresített a seregben? A lóállományt? Bérli a sereg OV papától - jó pénzért a zebracsíkos lovakat? Ne mérgelj már hogy ilyennel foglalkozik!

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: vata and bel