Nem ez volt az ukránok által felpimpelt páncélzatú felújított járgány?Egy elfogott, megrongált amerikai M2A2 Bradley IFV, 2025. augusztus.
Mint ha láttam volna ezt a járgányt pár napja ukrán twitteres oldalakon
![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem ez volt az ukránok által felpimpelt páncélzatú felújított járgány?Egy elfogott, megrongált amerikai M2A2 Bradley IFV, 2025. augusztus.
Mint ha láttam volna ezt a járgányt pár napja ukrán twitteres oldalakon
![]()
ideje lenne egyébként (már ezt régebben is irtam) egy villamoshálózat felújításnak, és néhány trafót lecserélni, pár villanyoszlopot kicserélni, illetve azt hiszem a közúti és vasúti hidakat is illene már egy kicsit karban tartani, felújítani stb .. annyira kritikus az infrastruktúra állapota,hogy időszerű lenne mindent felülvizsgálni, ráadásul ezt még Brüsszel is pozitívan értékelné,hiszen Ukrajna közlekedés és energiabiztonságának is óriási lökést adhatna egy stabilabb és modernebb vezeték és úthálózat !!Orbán kiemelte, hogy a vezeték Magyarországot és Szlovákiát látja el nyersolajjal, és egyik ország sem rendelkezik alternatív importforrással.
„Magyarország árammal és üzemanyaggal segíti Ukrajnát, ők viszont azt a vezetéket támadják, amely minket lát el. Ez rendkívül barátságtalan lépés” – fogalmazott az amerikai elnöknek írt levelében.
![]()
Nem szeretem ezt hallani. Nagyon dühös vagyok emiatt. Mondd meg ezt Szlovákiának. Te vagy a nagy barátom.
mázlijuk volt h kinyitották a hátsó ajtót...ja nem.Orosz drónok vs ukránok
Hmmm...egy Kijev melleti raktár?Még pár kép az új ukrán CM-ről:
![]()
![]()
6db már biztosan van belőle.
Itt is kávé illat fog terjedni.Hmmm...egy Kijev melleti raktár?
![]()
Szerintem az ukránok eldöntötték, hogy elzárják ezt a vezetéket, három és fél évig békén hagyták, de ennek vége. Most elkezdhetünk gondolkozni, hogy honnan legyen gáz és olaj télire. Nyilván vannak azért tartalékaink és alternatív beszerzési útvonal is rendelkezésre áll, kérdés, hogy ez elég lesz-e nekünk és Szlovákiának.Orbán kiemelte, hogy a vezeték Magyarországot és Szlovákiát látja el nyersolajjal, és egyik ország sem rendelkezik alternatív importforrással.
„Magyarország árammal és üzemanyaggal segíti Ukrajnát, ők viszont azt a vezetéket támadják, amely minket lát el. Ez rendkívül barátságtalan lépés” – fogalmazott az amerikai elnöknek írt levelében.
![]()
Nem szeretem ezt hallani. Nagyon dühös vagyok emiatt. Mondd meg ezt Szlovákiának. Te vagy a nagy barátom.
Ha ezt elzárják, akkor sajátmaguk elől is elzárják, hisz mi orosz olajat, gázt és orosz szénhidrogénekből létrejövő áramot adunk el nekik...Szerintem az ukránok eldöntötték, hogy elzárják ezt a vezetéket, három és fél évig békén hagyták, de ennek vége. Most elkezdhetünk gondolkozni, hogy honnan legyen gáz és olaj télire. Nyilván vannak azért tartalékaink és alternatív beszerzési útvonal is rendelkezésre áll, kérdés, hogy ez elég lesz-e nekünk és Szlovákiának.
Mikor várható?Na mi lesz a nagy Trumpi bejelnetés ma délután? Vajon ukrajnával kapcsolatos?
Esetleg egy kissebb HADÜZENET az oroszoknak?
Ki tudja, ott parkol még a motyó romániában amit még Bidenék alatt összehordtak, úgyértem kelet-románban nemcsak a repülőtereken hanem még a fóliasátrakban is rottyra pakolt F18-ak dekkolnak, stb..
^Emiatt (is) nem csodálkozok, hogy a russzkik nem sietik el a komolyabb elszakadást a hátországtól, kikerülve a telepített légvédelmük elrettentési zónájából.
Gondolom várják mikor tudnák megcsapkodni Putyin orkjait, a hajlandókkal karöltve..
Gáz semennyi nem érkezik Ukrajnából hozzánk, mi szállítunk nekik, azaz rajtunk keresztül halad főleg Ausztriából a gáz Ukrajnába. Az eredete kétséges.Szerintem az ukránok eldöntötték, hogy elzárják ezt a vezetéket, három és fél évig békén hagyták, de ennek vége. Most elkezdhetünk gondolkozni, hogy honnan legyen gáz és olaj télire. Nyilván vannak azért tartalékaink és alternatív beszerzési útvonal is rendelkezésre áll, kérdés, hogy ez elég lesz-e nekünk és Szlovákiának.
Ha ezt elzárják, akkor sajátmaguk elől is elzárják, hisz mi orosz olajat, gázt és orosz szénhidrogénekből létrejövő áramot adunk el nekik...
Az orosz fegyveres erők tegnap este csapást mértek az OSU katonai infrastruktúrájára. A célpont a bunkerek mélyén található brit kutató-fejlesztő műhelyek voltak, amelyek a brit-emírségekbeli Milanion Group vállalat Flamingo (FP-5) rakétájának gyártásával foglalkoztak. Az előzetes adatok szerint a Kinzsal rakétákkal végrehajtott csapásokban két gyártóüzem és egy műszaki dokumentáció fejlesztésére és lokalizálására szolgáló műhely semmisült meg. Az előzetes adatok szerint akár 28 kutatás-fejlesztési alkalmazott és ukrán személyzet is meghalt. Ha ez igaz, akkor ezen rakéták sorozatgyártását határozatlan időre elhalasztják.
A központi televízió felvételeket is bemutatott észak-koreai katonai személyzet részvételével zajló csatákról
Interjú a gyártó cég vezetőjévelMég pár kép az új ukrán CM-ről:
![]()
![]()
6db már biztosan van belőle.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..