marhaság. A pakik jo taktikát alkalmaztak, india viszont nem. Most volt az avionist? ton talan egy cikk ..A pakik nem vették el tőle a kedvük.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
marhaság. A pakik jo taktikát alkalmaztak, india viszont nem. Most volt az avionist? ton talan egy cikk ..A pakik nem vették el tőle a kedvük.
Nah, jo, de az arányok? 10-ből egyszer?A NATO által Finnországban szervezett #AtlanticTrident25 gyakorlat során a francia Rafale légierő egy színlelt légiharcban lelőtt egy amerikai légierő F-35-ösét.
Dogfightban lehet, csak a valóságban már nem lesz ilyen: 100+ km-ról lövöldöznek egymásra gépek.A NATO által Finnországban szervezett #AtlanticTrident25 gyakorlat során a francia Rafale légierő egy színlelt légiharcban lelőtt egy amerikai légierő F-35-ösét.
F-35 tényleg szarul manőverezik, csak hát nem is ez a dolga...Nah, jo, de az arányok? 10-ből egyszer?
...BVR-ben magyar Gripenek pl. olasz Eurofighter Typhoon-ok felett...Mar volt VVR gyakorlo legihacban Rafale gyozelem F22 es 35 ellen is . BVR a fontos...
Sz mem csoda.. AIM120 minket oldalon...BVR-ben magyar Gripenek pl. olasz Eurofighter Typhoon-ok felett......stb.
Az egyik legjobban manőverező nem TVC-s gép az F-35.F-35 tényleg szarul manőverezik, csak hát nem is ez a dolga...
Amennyire tudom az Európai "kacsa gépek" simán lefordulózzák - a kéthajtóművesek mindenképp. Gripen nem biztos...Az egyik legjobban manőverező nem TVC-s gép az F-35.
Nincs ilyen hogy simán lefordulózza egyik a másikat. Energia állapotok vannak, magasságok, sebességek, üzemanyag töltöttség és egyéb fegyverterhelés paraméterek, meg a pilóta. Tök fura, de bizonyos szituációkban az egyik gép van előnyben, bizonyosban meg a másik. Az F-35 egy jól manőverezhető, nagy állásszöggel repülhető, nagy tolóerő-tömeg arányú és sok üzemanyagot szállítani képes repülő, ami így tudja használni tovább pl. az utánégetőt, vagy csak nem kell menekülőre fogni hamarabb mint az ellenfél. HA igaz hogy leharcolta egy Rafi, az nagy trófea a flansziáknak.Amennyire tudom az Európai "kacsa gépek" simán lefordulózzák - a kéthajtóművesek mindenképp. Gripen nem biztos...
Az egész F-35 lényege hogy sose kelljen dogfightba keverednie: láthatatlanul lelő minden korábbi generációs gépet sok tiz, ha nem 100+ km-ről...
Magyar mi 24 "lőtt le" F15-öst gyakorlaton.HA igaz hogy leharcolta egy Rafi, az nagy trófea a flansziáknak.
Tudom, olvastam a cikket anno, láttam a MiHu-n a felfestést, még arra is emlékszem hogy szemrevaló volt az egyik pilóta hölgy aki érintett volt.Magyar mi 24 "lőtt le" F15-öst gyakorlaton.
Ennek óriási jelentősège szerintem nincs.
Vagy tízszer volt már linkelve különböző topikokban, ha lehet, ne linkeljétek be újra...Tudom, olvastam a cikket anno, láttam a MiHu-n a felfestést, még arra is emlékszem hogy szemrevaló volt az egyik pilóta hölgy aki érintett volt.
Isten bizony mondom, nem is gondoltam ráVagy tízszer volt már linkelve különböző topikokban, ha lehet, ne linkeljétek be újra...
Az európai "kacsa gépek" közül az F-35-öshöz hasonló mindenkori fajlagos (pillanatnyi géptömegre vetített) energiatartaléka talán csak a Typhoon-nak van, a Rafale és a Gripen igazából csak átmenetileg képes nagy szögsebességű fordulókat végrehajtani, mert az alacsony felületi terhelésű deltaszárny, és a relítve alacsonyabb tolóer/tömeg arány miatt bár jókora szögsebességgel képes egy-egy fordulót elkezdeni, de hamar kifogy belőlök a szufla. A magasabb állásszögeken a nagy felületű szárny ellenállása elemészti a meglévő mozgási energiát és nincs akkora tolóerő felesleg, ami ezt kompenzálná.Amennyire tudom az Európai "kacsa gépek" simán lefordulózzák - a kéthajtóművesek mindenképp. Gripen nem biztos...
Az egész F-35 lényege hogy sose kelljen dogfightba keverednie: láthatatlanul lelő minden korábbi generációs gépet sok tiz, ha nem 100+ km-ről...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..