A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 024
21 997
113
Az én esetemben a bejelentetlen lakás volt lehúzós - a tulajdonos miatt. Most bejelentett lakásom van, sokkal olcsóbban. Ez nem matek, hanem elsősorban emberi játszmák.
Bejelentetlennél szeretnek a kaucióval lehúzni. (meg máshogy is, valóban embere is válogatja)

Kiebra

New Member
2019. október 30.
3
8
3
Bejelentetlennél szeretnek a kaucióval lehúzni. (meg máshogy is, valóban embere is válogatja)
Esetemben válási okból kirakott, majd mintha valami hivatalos lenne, a bejelentési idő szerint a következő hónapot is fizethettem.
Nekem mai szemmel az a legfontosabb, hogy egy morálisan felnőtt emberrel szerződjek. Ugyanez autó ügyekben, és bárhol. Nagyon kevés ember van (maradt) aki, fejben és morálisan tiszta. Velük kell "ismerkedni". De a "róka-szellem" mindenben óvatos.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 205
5 105
113
Most így messziről ez egyszerűbbnek tűnik. ( Engem ez nagyon nem rángatott meg)

De mégegyszer a csapból is ez folyt, mki az állam, a bank is ezt ajánlotta, az alternatíva, majd dupla akkor törlesztőrészlet volt.

De alapvetően a remdszer volt xar és terelt mkit ebbe az irámyba.
2417354_f0935c84146f2247191d219191c31fcf_wm.jpg
De ugye mindegyik devizás végigsírta a 30 ezer ftos fizetést, hogy ő inkább többet fizetne?
Basztak a kockázatra, már bocsánat, de ezt szebben nem lehet leírni, aztán a gondolkodó, felelős állampolgárok pénzéből lettek kimentve.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 857
105 628
113
De ugye mindegyik devizás végigsírta a 30 ezer ftos fizetést, hogy ő inkább többet fizetne?
Basztak a kockázatra, már bocsánat, de ezt szebben nem lehet leírni, aztán a gondolkodó, felelős állampolgárok pénzéből lettek kimentve.
Ne legyélnl rájuk féltékeny, nagyon ráqrtak, csak a ráqúrás mértékét csökkentette az állam elsősorban a bankok extraprofitjából, másrészt az állami felelősség miatt, állami pénzböl is. Abban benne van az övék is. Ez a szolidaritás, ha már red vagy.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 205
5 105
113
Ne legyélnl rájuk féltékeny, nagyon ráqrtak, csak a ráqúrás mértékét csökkentette az állam elsősorban a bankok extraprofitjából, másrészt az állami felelősség miatt, állami pénzböl is. Abban benne van az övék is. Ez a szolidaritás, ha már red vagy.
Nem, ez a totális elmebaj, és tudod barátom, nagyapám elcsatolt szülőfalujának nevét büszkén viselem, csak én viccelődhetek vele.

És tudod, a bankok is rajtunk vasalták be az árat, az állam is rajtunk vasalta be az árat.
Ha mát szolidaritás, szolidáris voltam, elfogadtam, hogy szükség van erre. Csak akkor mostanra pofa alapba, kussolás, és csendes hála, hogy mások szívtak a mi hülyeségünk helyett. De nem, most is megy a de a bankok, de a kormány, de a gyíkemberek.
A felelősségvállalás meg sehol nincs

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 857
105 628
113
Nem, ez a totális elmebaj, és tudod barátom, nagyapám elcsatolt szülőfalujának nevét büszkén viselem, csak én viccelődhetek vele.

És tudod, a bankok is rajtunk vasalták be az árat, az állam is rajtunk vasalta be az árat.
Ha mát szolidaritás, szolidáris voltam, elfogadtam, hogy szükség van erre. Csak akkor mostanra pofa alapba, kussolás, és csendes hála, hogy mások szívtak a mi hülyeségünk helyett. De nem, most is megy a de a bankok, de a kormány, de a gyíkemberek.
A felelősségvállalás meg sehol nincs
Akkor nem velem vitatkozol. Mkinek megvolt a felelőssége, innen indítottam. De kizárólag azokra tolni akik fekvették anno a devizahitelt csőlátás.

Persze mkinek volt egyéni felelössége is. De ha bementél egy hitelért a bankba, eléd tették a lehetőségeket. 3 misi devizahitel 30.000 havi törlesztő, vagy 60.000 forint hitelben. Válassz!! És a csapból is az ömlött, lúzer aki forinthitelt vesz fel.
Önerő minimál, a hitelképessegedet alig vizsgálták. Van máshol hiteled? A kutya nem nézte, bemondásra ment. Így lett a 15 évvel ezelőtti magyar társadalom és az állam adósrabszolga az IMF pórázán.

Nah, ezek a korábbi vadkapitalista szabályok mára megszüntek.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 205
5 105
113
Akkor nem velem vitatkozol. Mkinek megvolt a felelőssége, innen indítottam. De kizárólag azokra tolni akik fekvették anno a devizahitelt csőlátás.
De csak és kizárólag az ő felelősségük. Le volt írva feketén fehéren, hogy mik a kockátlzatok. Csak az előre gondolkodás luxus volt. Amíg mentegeve vannak, addig Magyarország marad a világ seggluka.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 857
105 628
113
De csak és kizárólag az ő felelősségük. Le volt írva feketén fehéren, hogy mik a kockátlzatok. Csak az előre gondolkodás luxus volt. Amíg mentegeve vannak, addig Magyarország marad a világ seggluka.
Hagyjál már a hükyeségeddel! Ki olvassa el a többtízoldalas banki doksikat?? Ráadásul mki, az állam , a bankok, a kereskedők, a tévépropi, reklámok, szomszéd Terike ide terelte a jónépet!

Ennek ellenére, aki belelépett van saját felelőssége, de csakis másokkal (elsösorban, banlok, állam, kereskedők ) osztva.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 205
5 105
113
Hagyjál már a hükyeségeddel! Ki olvassa el a többtízoldalas banki doksikat?? Ráadásul mki, az állam , a bankok, a kereskedők, a tévépropi, reklámok, szomszéd Terike ide terelte a jónépet!

Ennek ellenére, aki belelépett van saját felelőssége, de csakis másokkal (elsösorban, banlok, állam, kereskedők ) osztva.
Én, és minden olyan ember, akinek az IQja több mint 2.
Ember,több millió, tízmillió forintról beszélünk. Ne mgyarázzátok már el nekem, hogy az a felelős viselkedés, hogy aláfirkálod elolvasás nélkül.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 857
105 628
113
Én, és minden olyan ember, akinek az IQja több mint 2.
Ember,több millió, tízmillió forintról beszélünk. Ne mgyarázzátok már el nekem, hogy az a felelős viselkedés, hogy aláfirkálod elolvasás nélkül.
Jól van, akkor nem értünk egyet, de ekkora IQ különbségnél nem csoda.

Viszont hogy tanuljak vmit, ez komolyan érdekel

, nagyapám elcsatolt szülőfalujának nevét büszkén viselem,
????