[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Akkor meg ahogy írtam, ha ez nem járható út, felállok, mert a nevem nem adom hozzá, és UTÁNA borítom az asztalt. Ha már itt gerincesség jött elő velem kapcsolatban többször is az elmúlt napokban.

Nem ám leszegett fejjel csinálom tovább úgy, hogy tudomásom van róla hogy kilopják a közös vesénket! Aztán ha elegen felállnak, lesz majd tisztulás. Kicsit hitelesebb lenne ez így, szerintem...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Akkor meg ahogy írtam, ha ez nem járható út, felállok, mert a nevem nem adom hozzá, és UTÁNA borítom az asztalt. Ha már itt gerincesség jött elő velem kapcsolatban többször is az elmúlt napokban.

Nem ám leszegett fejjel csinálom tovább úgy, hogy tudomásom van róla hogy kilopják a közös vesénket! Aztán ha elegen felállnak, lesz majd tisztulás. Kicsit hitelesebb lenne ez így, szerintem...
Ennyire hülye nem lehetsz.....Bocsi,ennyire akváriumban nem élhetsz-különben nem lehetnél tiszt ebben a mi kis mucsajröcsöge állami szervilis rendszerünkben.....

• Tetszik
Reactions: Redgreg and alali77

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Ennyire hülye nem lehetsz.....Bocsi,ennyire akváriumban nem élhetsz-különben nem lehetnél tiszt ebben a mi kis mucsajröcsöge állami szervilis rendszerünkben.....
Ez a poszt semmit nem állít, csak azt hogy hülye vagyok, erre érdemben meg nem lehet reagálni semmit.

• Robot
Reactions: alali77

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Ez a poszt semmit nem állít, csak azt hogy hülye vagyok, erre érdemben meg nem lehet reagálni semmit.
Igen,bocs,elvesztettem a türelmemet.
De közben igen is állit valamit.Hogy képmutató vagy.Mert nem létezik,hogy nem látod,mi folyik a mi kis mucsajröcsögénkben.Mert nem létezik,hogy miközben a rendszer minden előnyét saját bevallásod szerint is élvezed,nem idomultál hozzá,hogy élvezhessed.
De igen,érdemben reagálni nem tudsz rá.Mert el nem ismerheted,hogy opriscsinov vagy.Ha meg tagadod a rendszer működését,kiröhögteted magad.

• Tetszik
Reactions: Redgreg and alali77

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Igen,bocs,elvesztettem a türelmemet.
De közben igen is állit valamit.Hogy képmutató vagy.Mert nem létezik,hogy nem látod,mi folyik a mi kis mucsajröcsögénkben.Mert nem létezik,hogy miközben a rendszer minden előnyét saját bevallásod szerint is élvezed,nem idomultál hozzá,hogy élvezhessed.
De igen,érdemben reagálni nem tudsz rá.Mert el nem ismerheted,hogy opriscsinov vagy.Ha meg tagadod a rendszer működését,kiröhögteted magad.
Nem gondolom hogy ezt képmutatásnak kell hívni, hogy mióta felszereltem a legjobb tudásom szerint teszem a dolgom, igen sok féle beosztásban, a legaljáról főtisztig eljutva, mindegy volt nekem hogy épp MSZP-s kormány volt, és Lamperth Mónikának hívták a főnököm önkormányzatiság rendszerében, vagy Fidesz, államosítás, és Pintér Sándor vezetése alatt, de tettem a dolgom ahogy tőlem telt, nem kevés polgártársat ezzel amúgy nem mellékesen kihúzva sokszor a slamasztikából.

Idomultam a rendszerhez? Természetesen, parancsuralmi rendszer volt, meg van is, mikor pl. kopaszként nekem azt mondták 20 éve hogy mossam ki a lerakódott húgyzsírt a piszoár szétszedett lefolyóiból - bár nem tetszett igazán a feladat -megcsináltam azt is szó nélkül! Meg azóta is van olyan feladat amit a hátam közepére kívánok, de IDOMULVA megcsinálok. Ezért valóban élvezem a rendszer előnyét: megkapom az illetményem, meg életünben először a családdal elmentünk a BM Hotel Jogarjába. Éltem még a Honvéd Kórház adta előnyökkel is párszor, és ennyi!!!

Olyan ember a világon nincs aki nem idomul semmihez, itt a kérdés az hogy miközben ezt csinálod, mennyire tudsz a saját magat lelkiismeretével szembenézni, meg ártasz e közben másoknak, vagy sem. Én azt tudom mondani, hogy a pályafutásom alatt SOHA senkivel direkt ki nem basztam, mást el nem tiportam, kárt másnak nem okoztam. Ellenben igen sok embernek segítettem. Megmentett civileknek is, meg kollégáknak is.

Bármikor tükörbe tudok nézni!

Jah, és nekem soha semmilyen törvénytelenségről, hűtlen kezelésről konkrét visszatartott bizonyítékom nem volt, ilyet én félrenézéssel el nem hallgattam, pláne nem járultam hozzá még passzív jelenléttel sem.

Lehet tolni a röhögős smile-t...

• Tetszik
Reactions: SilvioD

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 403
142 529
113
Krisss, de most komolyan, én látnám hogy a vesénket is kilopják, nem az indexhez mennék baszod, hanem az ügyésszégre. Aztán ha ellehetetlenítenek, hamarabb mondanék fel mint ahogy ki akarnak rúgni. Utána Hága, bármi!

De őszintén azt látom, hogy mindenki másra mutogat. Aki szivárogtat, az se felmondott, hanem ki kellett rúgni, el kellett távolítani ti írtátok le! Ha annyira tarthatatlan a helyzet, felmondok és borítom az asztalt!

Ruszinnal is az a fő bajom, most nagyon szép dolgokat mond, de őt is onnantól hajtja a tűz hogy el lett távolítva, így meg nekem nem tűnik őszintének ez a nagy felháborodása.

Konkrétan tudomásod van lopásról, hűtlen kezelésről? Hány feljelentést tettél?! Én ehhez nevem nem adnám.

Szerencsére nem látok rá a beszerzéseinkre, semmi közöm a gazdasági vonalhoz ez is tény, de nem is vágytam soha erre a vonalra...
A knbsz-nél jártam már de sajnos meg van kötve a kezük....

De amúgy lesegess bele a VBÜ fájlokba ami elérhető láthatsz szép dolgokat és az csak egykét oldal....

De amúgy ki van építve a rendszer rà kijelölt cègek kizárolagos beszàllítói státuszaival meg hasonlókkal.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
A knbsz-nél jártam már de sajnos meg van kötve a kezük....

De amúgy lesegess bele a VBÜ fájlokba ami elérhető láthatsz szép dolgokat és az csak egykét oldal....

De amúgy ki van építve a rendszer rà kijelölt cègek kizárolagos beszàllítói státuszaival meg hasonlókkal.
Ez már legalább valami, hogy próbáltad jelezni! Figyu, azt sem tudom hogy mik azok a VBÜ fájlok, mondom hogy semmilyen pénzügyes vonalhoz semmi közöm.

Szerk.: Most rákerestem, Védelmi Beszerzési Ügynökség?

Ha ki van építve a beszállítói rendszer, az azt jelenti hogy gyakorlatilag minden törvényes, csak túl van árazva magyarul, és gyakorlatiasan megfogalmazva?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 403
142 529
113
Ez már legalább valami, hogy próbáltad jelezni! Figyu, azt sem tudom hogy mik azok a VBÜ fájlok, mondom hogy semmilyen pénzügyes vonalhoz semmi közöm.

Ha ki van építve a beszállítói rendszer, az azt jelenti hogy gyakorlatilag minden törvényes, csak túl van árazva magyarul, és gyakorlatiasan megfogalmazva?
Igen. Közbesz törvènynek megfelel csak te megveszed az adott terméket x ért.
Viszont mire a rendszerbe kerül 5x lesz. Vagy több.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 889
105 774
113

Itt van, anno én linkeltem a képeket is. Azok azóta eltűntek, de talán a lényeg.

HVG komment

Ami a dokumentumokból kiderül: a legtöbb felszerelést magyar cégtől vették.
A tár- és gránáttartók kicsivel tízezer forintos darabára indokoltnak tűnik, míg a taktikai kesztyűk 25 ezer forintos költsége szintén piaci ár.

Egy horvát cégtől beszerzett lövész kevlársisakok pedig kifejezetten jutányosnak számítanak 200 ezer forintért – a gyártó is ennyiért kínálja.

A rájuk szerelhető zajvédő fültokok 450 ezer forintos ára viszont már gyanús lehet, de a HVG információ szerint a megvásárolt magasabb kategóriás típus valóban ennyibe kerül.

Soknak tűnhet a gyakorló zubbonyért és nadrágért felszámolt 50-50 ezer forintos ár is, ám a rendszeresített egyenruha külföldről beszerzett, rovarriasztóval és tűzálló tulajdonságokkal „felturbózott” anyaga nem olcsó. Az más kérdés, ezek a tételek úgy érik el a piaci árat, hogy óriási tételben rendelte őket az ügynökség.

Ezzel szemben a 116 ezer forintot kóstáló esővédő nadrágok túlárazottnak tűnnek, ahogy a harci mellény és öv 600 ezer forintos ára is elrugaszkodottnak, amennyiben nem tartalmazza a védőlemezeket. Márpedig a kerámiabetét külön tételként szerepel a táblázatban, szintén 600 ezer forintért.

A 350 ezer forintos hétnapos hátizsák esetében is előfordulhat túlárazás, ám vannak ennyibe kerülő típusok. A megrendeléseket kapó cégek – a képek szerint – az N7 Holdinghoz kötődő vállalkozások: az HM EI Zrt. és a Milipol Zrt. voltak.

• Tetszik
Reactions: endre and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Igen. Közbesz törvènynek megfelel csak te megveszed az adott terméket x ért.
Viszont mire a rendszerbe kerül 5x lesz. Vagy több.
Ez is lopás, ha tényleg 5x lesz az ár hirtelen, semmilyen hozzáadott plusz érték nélkül, nyilván.

Erre nincs senki aki ha ez tényleg egyértelműen így van akinek ezt vizsgálni kéne hivatalból?

Ez kb. leegyszerüsítve tényleg ennyi, hogy bejön a pl. gyakorló nadrág darabja 5000Ft-ért, letárolja mondjuk a Mészáros és Orbán Kft 2 napig, és utána kötelezően a HM-nek meg kell venni 25.000 Ft-ért darabját úgy hogy semmit nem csinálnak közben vele, csak szó szerint továbbértékesítik sokszoros áron?

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Nem gondolom hogy ezt képmutatásnak kell hívni, hogy mióta felszereltem a legjobb tudásom szerint teszem a dolgom, igen sok féle beosztásban, a legaljáról főtisztig eljutva, mindegy volt nekem hogy épp MSZP-s kormány volt, és Lamperth Mónikának hívták a főnököm önkormányzatiság rendszerében, vagy Fidesz, államosítás, és Pintér Sándor vezetése alatt, de tettem a dolgom ahogy tőlem telt, nem kevés polgártársat ezzel amúgy nem mellékesen kihúzva sokszor a slamasztikából.

Idomultam a rendszerhez? Természetesen, parancsuralmi rendszer volt, meg van is, mikor pl. kopaszként nekem azt mondták 20 éve hogy mossam ki a lerakódott húgyzsírt a piszoár szétszedett lefolyóiból - bár nem tetszett igazán a feladat -megcsináltam azt is szó nélkül! Meg azóta is van olyan feladat amit a hátam közepére kívánok, de IDOMULVA megcsinálok. Ezért valóban élvezem a rendszer előnyét: megkapom az illetményem, meg életünben először a családdal elmentünk a BM Hotel Jogarjába. Éltem még a Honvéd Kórház adta előnyökkel is párszor, és ennyi!!!

Olyan ember a világon nincs aki nem idomul semmihez, itt a kérdés az hogy miközben ezt csinálod, mennyire tudsz a saját magat lelkiismeretével szembenézni, meg ártasz e közben másoknak, vagy sem. Én azt tudom mondani, hogy a pályafutásom alatt SOHA senkivel direkt ki nem basztam, mást el nem tiportam, kárt másnak nem okoztam. Ellenben igen sok embernek segítettem. Megmentett civileknek is, meg kollégáknak is.

Bármikor tükörbe tudok nézni!

Jah, és nekem soha semmilyen törvénytelenségről, hűtlen kezelésről konkrét visszatartott bizonyítékom nem volt, ilyet én félrenézéssel el nem hallgattam, pláne nem járultam hozzá még passzív jelenléttel sem.

Lehet tolni a röhögős smile-t...
Igen,tipikus opriscsina vagy.
És ehez a szomorú szmájli illik.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: alali77 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Igen,tipikus opriscsina vagy.
És ehez a szomorú szmájli illik.
Ahogy mondtam, soha senkinek nem ártottam tudtommal, vagy szánt szándékkal. A rendet, azt valóban szeretem, a káoszt, meg az anarchiát nem.

Ehhez meg szerintem a szivecskés szmájli illik.

• Imádom
Reactions: J.G.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 242
10 242
113
Ez is lopás, ha tényleg 5x lesz az ár hirtelen, semmilyen hozzáadott plusz érték nélkül, nyilván.

Erre nincs senki aki ha ez tényleg egyértelműen így van akinek ezt vizsgálni kéne hivatalból?

Ez kb. leegyszerüsítve tényleg ennyi, hogy bejön a pl. gyakorló nadrág darabja 5000Ft-ért, letárolja mondjuk a Mészáros és Orbán Kft 2 napig, és utána kötelezően a HM-nek meg kell venni 25.000 Ft-ért darabját úgy hogy semmit nem csinálnak közben vele, csak szó szerint továbbértékesítik sokszoros áron?
Miért tárolná le? Csak tovább számláz és kész.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: alali77 and zsolti

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 403
142 529
113

Ja és

Bezony.
És gyakran olyan minőség hogy inkább ne is beszéljünk róla.

Lásd rendőrségi bakancsok.

• Tetszik
Reactions: endre and borisz

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Csak szereted a homokba dugni a fejed.
Tök jó, hogy ennyien ismertek már ilyen jól... Ahogy mondom, én ilyet még közelről nem láttam. Ellenben azt láttam, elég közelről, hogy mekkora faszságokat hozott le a sajtó az R16 Rábák áraival kapcsolatban, meg mekkora csúsztatások mentek.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 678
113
Ja és

Bezony.
És gyakran olyan minőség hogy inkább ne is beszéljünk róla.

Lásd rendőrségi bakancsok.
No, és erre nem lehet egy sima feljelentést megtenni sehol, ne már... KNBSZ nem, oké. Rendőrségen, valami gazdasági bűncselekményekre szakosodó ügyosztály? Ott vagy, látod hogy saját elmondásod szerint szar minőséget szereztek be nap mint nap, 5x áron, és semmit nem tudsz tenni?!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 403
142 529
113
Tök jó, hogy ennyien ismertek már ilyen jól... Ahogy mondom, én ilyet még közelről nem láttam. Ellenben azt láttam, elég közelről, hogy mekkora faszságokat hozott le a sajtó az R16 Rábák áraival kapcsolatban, meg mekkora csúsztatások mentek.
Nem akartad látni 20 éve a rendszerben vagy. Ehhez kibaszott bányalónak kell lenni vagy egy olyan irodában ülni ami a holdon van és nincs a közeledben állomány...