+1Tudod mit látok reálisnak sajnos?! Azt hogy sikerül egy kurva Budapest Majdant létrehozni, én meg ettől tartok...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
+1Tudod mit látok reálisnak sajnos?! Azt hogy sikerül egy kurva Budapest Majdant létrehozni, én meg ettől tartok...
Polgárháborút nem lehet kivűlröl létrehozni.Ahoz az kell,hogy az adott országban legyen olyan probléma,ami polgárháborús helyzetet idézhet elő.A Majdant se a CIA kreálta,hanem Ukrajna belső problémái.Van itt is igazság ebben is, nem mondom hogy nem. Abban nem értünk egyet hogy nem lehet őket választáson leváltani. Illetve nekemahogy mondtam, a Majdan egy nagyon komoly elrettentő példa. Ahogy amúgy ennyire ide nem megfeleltethető példa, de a szír polgárháború is az volt. Ami ránk sokkal inkább megfeletethető szerintem, az a Majdan. Végletekig megosztott egymást legszívesebben már elpusztító két szekértábor, minimum kérdéses, de mondjuk ki korrupt, ellenben gyanúsan törvényesen megválasztott hatalom, és komoly külső geopolitikai erők akik érdekeltek ezt vagy tovább hatalomban tartani, vagy megbuktatni.
Nem jó ez a helyzet.
Az USAban az ügyész egy vállasztott hivatalnok.Az adófizetők közössége választja.Teljesen független a végrehajtó hatalomtol.Nem tud neki leszólni a "főni",hogy ezt vagy azt csináljon,vagy ne csináljon.....hanem az ügyésszégre
Elfogadom.Az USAban az ügyész egy vállasztott hivatalnok.Az adófizetők közössége választja.Teljesen független a végrehajtó hatalomtol.Nem tud neki leszólni a "főni",hogy ezt vagy azt csináljon,vagy ne csináljon.....
De nálunk.......
Ebbe nem menjünk bele. Mennyire kontraszelketált politikai alapon az amerikai ügyészség. Rá vannak szorulva a pénzemberekre a kampányaikhoz, ezért el is vannak ilyen politikai, gazdasági hatalmi csoportokhoz kötelződve.E szerint is járnak el.Az USAban az ügyész egy vállasztott hivatalnok.Az adófizetők közössége választja.Teljesen független a végrehajtó hatalomtol.Nem tud neki leszólni a "főni",hogy ezt vagy azt csináljon,vagy ne csináljon.....
De nálunk.......
Tököm se akart ebbe jobban belemenni mint USA, meg ügyészség, válogatott esküdtek, esküdtszék, fasza igazságszolgáltatás, de felvillant hirtelen pl. O.J. Simpson esete, röhögtem egyet, és ráhagytam...Ebbe nem menjünk bele. Mennyire kontraszelketált politikai alapon az amerikai ügyészség. Rá vannak szorulva a pénzemberekre a kampányaikhoz, ezért el is vannak ilyen politikai, gazdasági hatalmi csoportokhoz kötelződve.E szerint is járnak el.
Az Unión belül meg vhol az igazságügyminiszter a legfőbb ügyész...
Pedig jól nyomod és kitartóan.Tököm se akart ebbe jobban belemenni mint USA, meg ügyészség, válogatott esküdtek, esküdtszék, fasza igazságszolgáltatás, de felvillant hirtelen pl. O.J. Simpson esete, röhögtem egyet, és ráhagytam...
Tényleg azt érzem hogy értelmetlen itt bármi érvet felhozzak már...
Nagy fasz vagyok amúgy, hogy ennyi energiát belerakok, csak visz a vérem...Pedig jól nyomod és kitartóan.![]()
Nekem, ne mondd!!!Nagy fasz vagyok amúgy, hogy ennyi energiát belerakok, csak visz a vérem...
Én egyetértek veled a valódi polgárháború ügyében, de tartok tőle, hogy 89-ben itt csak kétféle módon mehetett a "rendszerváltás".89ben amit elmulasztottunk,azért fizetni kell.Igy vagy úgy....
Az egyik módja,hogy az akkor elmulsztottat vér nélküli forradalmat valahogy pótolni kell...ene.
Másik lehetőség,hogy folytatjuk ezt,ami van.Ami viszont zsákutcába visz.Önmagában ezen egy aktuális "vajda" váltás nem sokat segit.
Hallottál a Mejdzsi restauráció/forradalomrol?.Japánt átvezette a feudalizmusbol legalább részben a modern korba (mert azért nem teljesen-de ez jót is jelent,nem csak rosszat.Bonyorult dolog....).Japán ezzel kerülte el a gyarmati sort,és vált modern nagyhatalommá.
De egyáltalán nem volt egy virágos menet.Évtizedes véres polgárháborúkkal járt.Mert a régi rend haszonélvezői nem akarták az újat.Nem voltak hajlandóak alávetni magukat az új,fejletebb világnak,amiben már nem volt meg a kivéltelezett helyzetük.Úgy kellett rájuk kényszeriteni,erővel.
Polgárháboruk okkal vannak.Szerepük,hogy eltakaritsák az adott ország fejlődésére már káros elavult,nem fejlődőképes hatalmat.Ha a regnáló hatalom jellege nem tenné szükségessé,akkor nem lenne polgárháború,sosem.
Egyébkénminden ország érdeke,hogy ne legyen polgárháború.A békés töretlen fejlődés.De ha ennek a fejlődésnek már országot veszélyeztető mértékben gátja a regnáló hatalom,amit másképpen nem lehet leváltani......
És az van,hogy viszonylag ritkák a sikeres polgárháborúk.
Nálunk egy nagyon káros "hideg polgárháború" zajlik 35 éve.És ennek ugyan úgy megvannak az áldozatai,mint egy véres polgárháborúnak,csak nem olyan látványoson
Az amerikai rendszer igazi problémája,hogy egy 200 évvel ezelötti provinciális országra lett még anno kitalálva.Egyértelműen modernizációra szorulna,csak az alighanem egy polgárháborúval fog megvalósulni-az meg már bizonytalan,hogy mit fog eredményezni.....Ebbe nem menjünk bele. Mennyire kontraszelketált politikai alapon az amerikai ügyészség. Rá vannak szorulva a pénzemberekre a kampányaikhoz, ezért el is vannak ilyen politikai, gazdasági hatalmi csoportokhoz kötelződve.E szerint is járnak el.
Az Unión belül meg vhol az igazságügyminiszter a legfőbb ügyész...
Tényleg azt tudom mondani,hogy olvasd el az Acemoglu vezette kutatócsoport könyveit.Tököm se akart ebbe jobban belemenni mint USA, meg ügyészség, válogatott esküdtek, esküdtszék, fasza igazságszolgáltatás, de felvillant hirtelen pl. O.J. Simpson esete, röhögtem egyet, és ráhagytam...
Tényleg azt érzem hogy értelmetlen itt bármi érvet felhozzak már...
A vértelen jobb irányba való átrendeződéssel semmi bajom. Ne hívjuk forradalomnak, ezt hívjuk fejlődésnek, polgárosodásnak, és máris tudom támogatni!Az amerikai rendszer igazi problémája,hogy egy 200 évvel ezelötti provinciális országra lett még anno kitalálva.Egyértelműen modernizációra szorulna,csak az alighanem egy polgárháborúval fog megvalósulni-az meg már bizonytalan,hogy mit fog eredményezni.....
És egy rendszer se tökéletes.
Viszont annyira durván ellentétes a mi monolit diktatúra államszervezetünkkel,hogy nagyon jó ellenpélda.
Tényleg azt tudom mondani,hogy olvasd el az Acemoglu vezette kutatócsoport könyveit.
Mert láthatóan azt se érted,hogy miről beszélek.
Itt mindenki a vajda megdöntését tekinti forradalomnak,meg Orbán rendszerről beszél.Holott a vajda nem hozott létre semmiféle új rendszert,új államszervezeti rendet.Nem volt semmiféle alkotmányos,se fülkeforradalom.Hatalomátvétel volt.És a létező államszervezetet konfigurálta a hatalmi érdekei szerint.Nem hozzott létre újat,mert nem kellett hozzá létrehozni újat-minek?Itt van máig a kommunista államszervezet.
Most is hatalomátvételről megy a vita.Hogy OV vagy MP lesz e az új gyulánk......De attol,hogy a vajda személye változik,a vajdaság még megmarad.A király meghalt-éljen az új király....Mert a királyság marad.
Hogy az új király egy másik személy,jellem,ezért változik valamennyire az uradalom hangulata,az egy dolog.
Amit Acemogluék kapirgálnak,az az állami intézményrendszer érdekviszony felépitésének ország,társadalom fejlődésre való hatása.Mikor az államszervezet rossz hatással van,akkor az államszervezetet le kell váltani
És ez a forradalom.Ami egyébként nem feltétlenül kell,hogy véres legyen.Nekünk 89ben történelmi lehetőségünk volt egy vértelen forradalomra.Elszalasztottuk.
OV-nak is megvolt a lehetősége 2010ben,hogy csináljon egy vértelen forradalmat-de a vajda inkább ellenforradalom félét csinált.Visszarendeződést,a múlt irányába (csak félét,mert igazábol nem kellett leváltania az államszervezetet,csak visszakonfigurálnia)
Az Ország a Haza,és nem az államszervezet.Az államszervezet dolga,hogy a lehető legjobban működtesse az országot.Ha erre egy adott államszervezet nem képes,akkor le kell váltani.
A Hazát nem lehet leváltani,az államszervezetet igen.
Ja,hogy ezek nagyon nem egyszerű dolgok?
Qrvára nem azok.
Én nem is fogom tudni néktek ezt jol elmagyarázgatni,azért ajánlottam házi feladatként Acemoglu könyveinek olvasását (vannak mások is,pl Jared Daemond,Niel Fergusson,stb.De Acemoglu kifejezetten erre a témára ment rá a csapatával-és Nobel diat kaptak érte)
Tényleg nem szeretem az országveszejtő hatalmat túl, ez itt egy kényszerképzet velem kapcsolatban. Az más kérdés hogy még Gyurcsányt is inkább védeném akit nem igazán szeretek, mint hogy véres polgárháború legyen, vagy végzetesen polarizálódjon a vezetés, és akár csak egy olyan helyzet előálljon mint a törököknél volt az Erdogan elleni puccs kísérlet, ahol egyik légibázis lojalista F-16-osai harcoltak a másik légibázis lázadó F-16 osaival Ankara felett...Más a rend szeretése,és más a különben országveszejtő hatalom önérdekű kiszolgálása.
Mert ez a rend a Te éérdeked,ebből élsz jol.Tényleg nem szeretem az országveszejtő hatalmat túl, ez itt egy kényszerképzet velem kapcsolatban. Az más kérdés hogy még Gyurcsányt is inkább védeném akit nem igazán szeretek, mint hogy véres polgárháború legyen, vagy végzetesen polarizálódjon a vezetés, és akár csak egy olyan helyzet előálljon mint a törököknél volt az Erdogan elleni puccs kísérlet, ahol egyik légibázis lojalista F-16-osai harcoltak a másik légibázis lázadó F-16 osaival Ankara felett...
Azt én köszi, nem!
De, attól félek hogy vér fog folyni. Én az emberi élet védelmére esküdtem fel, nem véletlen nem maradtam a Honvédségnél pedig a fegyvereket nagyon szeretem, szerettem már gyerek koromban is. Embert nem nagyon szeretnék ölni, ha nem muszáj, meg úgy általában véve ártani sem szeretnék senkinek. Hihetetlen de van ilyen.Mert ez a rend a Te éérdeked,ebből élsz jol.
Mert nem attol félsz,hogy vér fog folyni,hanem attol,hogy utána mi lesz?
Minden diktatúra egy kiszolgáló rendszerre,rétegre támaszkodik.Te ennek a tagja vagy.Neked mindegy,ki a lesz az új gyula,a helyedet biztositó rendszer maradjon csak meg.....Ez az opriscsina lét lényege.
És ezéret dugod homokba a fejed.És nem vagy ezzel egyedül.Sokan ezt csinálják-aki meg nem,azt kiszelektálja a rendszer.Ez a kontraszelekció.....
Van egy hideg polgárháború Mo-on,ami 35 éve tart.Bizony sokkal jobban jártunk volna,ha egy időben lévő véres polgárháború véget vetett volna neki,meg az ezt lehetővé tevő (államszervezeti)rendszernek is.Sokkal kevesebbet vesztettünk volna,mint igy vesztettünk vele.
Egészségügyi hasonlattal,minnél tovább hagyjuk terjedni a gennyedző fekéjt,annál nagyobb műtéttel leht csak aztán megszabadulni tőle.De ha nem szabadulunk meg tőle,elrohasztja végül,és megöli az egész testet.
Linder Béla jugoszláv ügynök mentegetésénél már el lehetett gondolkodni, mi van a toronyban.De, attól félek hogy vér fog folyni. Én az emberi élet védelmére esküdtem fel, nem véletlen nem maradtam a Honvédségnél pedig a fegyvereket nagyon szeretem, szerettem már gyerek koromban is. Embert nem nagyon szeretnék ölni, ha nem muszáj, meg úgy általában véve ártani sem szeretnék senkinek. Hihetetlen de van ilyen.
Miért olyan hihetetlen, hogy valaki szereti a mentő-tűzvédelmet? Hallod, én nem Hornt, Orbánt, Gyurcsányt vagy megint Orbánt védtem soha, hanem a normál egyszerű magyar állampolgárt. S ezért sokáig még tiszti vagy főtiszti fizetést sem kaptam. Most kapok, de azért annyira ez nem akkora összeg ám, hogy ezt máshol diplomásként, nyelvvizsgásként ne kereshetném meg.
Nem tudom neked milyen lelkivilágod van, hogy véres polgárháborúért sóhajtozol, de hajlok rá hogy egy pöttyet baj van nálad a toronyban...
Azért ez távolról sem ilyen tökéletes. Ha belegondolok valaki fizeti neki is a kampányát aki felé nyilván elfogult lesz.Az USAban az ügyész egy vállasztott hivatalnok.Az adófizetők közössége választja.Teljesen független a végrehajtó hatalomtol.Nem tud neki leszólni a "főni",hogy ezt vagy azt csináljon,vagy ne csináljon.....
De nálunk.......
Kitekered amit irtam,szerintem szándékosan.De, attól félek hogy vér fog folyni. Én az emberi élet védelmére esküdtem fel, nem véletlen nem maradtam a Honvédségnél pedig a fegyvereket nagyon szeretem, szerettem már gyerek koromban is. Embert nem nagyon szeretnék ölni, ha nem muszáj, meg úgy általában véve ártani sem szeretnék senkinek. Hihetetlen de van ilyen.
Miért olyan hihetetlen, hogy valaki szereti a mentő-tűzvédelmet? Hallod, én nem Hornt, Orbánt, Gyurcsányt vagy megint Orbánt védtem soha, hanem a normál egyszerű magyar állampolgárt. S ezért sokáig még tiszti vagy főtiszti fizetést sem kaptam. Most kapok, de azért annyira ez nem akkora összeg ám, hogy ezt máshol diplomásként, nyelvvizsgásként ne kereshetném meg.
Nem tudom neked milyen lelkivilágod van, hogy véres polgárháborúért sóhajtozol, de hajlok rá hogy egy pöttyet baj van nálad a toronyban...
Igen is,nem is.Azért ez távolról sem ilyen tökéletes. Ha belegondolok valaki fizeti neki is a kampányát aki felé nyilván elfogult lesz.
Mivel általában a gazdag és befolyásos emberek egy csoportja fizeti így ők nyilván mentesülnek bizonyos büntetések alól. Az ellenfeleik nyilván pedig szigorúbb elbírálás alá esnek.
nekem az a bajom a polgárháborús elképzelésekkel, hogy nem számolnak a következményekkel89ben amit elmulasztottunk,azért fizetni kell.Igy vagy úgy....
Az egyik módja,hogy az akkor elmulsztottat vér nélküli forradalmat valahogy pótolni kell...ene.
Másik lehetőség,hogy folytatjuk ezt,ami van.Ami viszont zsákutcába visz.Önmagában ezen egy aktuális "vajda" váltás nem sokat segit.
Hallottál a Mejdzsi restauráció/forradalomrol?.Japánt átvezette a feudalizmusbol legalább részben a modern korba (mert azért nem teljesen-de ez jót is jelent,nem csak rosszat.Bonyorult dolog....).Japán ezzel kerülte el a gyarmati sort,és vált modern nagyhatalommá.
De egyáltalán nem volt egy virágos menet.Évtizedes véres polgárháborúkkal járt.Mert a régi rend haszonélvezői nem akarták az újat.Nem voltak hajlandóak alávetni magukat az új,fejletebb világnak,amiben már nem volt meg a kivéltelezett helyzetük.Úgy kellett rájuk kényszeriteni,erővel.
Polgárháboruk okkal vannak.Szerepük,hogy eltakaritsák az adott ország fejlődésére már káros elavult,nem fejlődőképes hatalmat.Ha a regnáló hatalom jellege nem tenné szükségessé,akkor nem lenne polgárháború,sosem.
Egyébkénminden ország érdeke,hogy ne legyen polgárháború.A békés töretlen fejlődés.De ha ennek a fejlődésnek már országot veszélyeztető mértékben gátja a regnáló hatalom,amit másképpen nem lehet leváltani......
És az van,hogy viszonylag ritkák a sikeres polgárháborúk.
Nálunk egy nagyon káros "hideg polgárháború" zajlik 35 éve.És ennek ugyan úgy megvannak az áldozatai,mint egy véres polgárháborúnak,csak nem olyan látványoson
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..