Az nem magyar érdek, hogy minden elképzelt és elképzelheteteln széllel szembe hugyozunk.
Ki tudja miért (ez semmi más nem volt csak gesztus az oroszok felé) megvétóztuk pl Kiril pátriárka kiutasítását, mi a hála érte?
Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az nem védelem Ukrajnában, hogy valami magyar (és amerikai) tőke. Tehát mi tetszik nem tetszik szembe megyünk a teljes nyugattal, mert sokkal megengedőbbek vagyunk az oroszokkal, mint a teljes nyugati közösség és mi érte a "hála"? Lavrov közli, hogy le se szarja azt, hogy mi magyar Ukrajnában szét fogják lőni. Hol itt a magyar érdek?
Tényleg azt hiszitek, hogyha nagyon győznek az oroszok nekünk fogják adni Kárpátalját?
Nem fogják, semmit nem fognak adni amiért orosz vért folyt. Lófaszt sem kapunk tőlük viszonzásként semmilyen gesztusért amit értük tettünk, csak lehúznak minket a WC-n mint a használt WC papírt. Nem emlékeztek már 2022 februarjár amikor a miniszterelnök Moszkvából hazajövet dicsekedett, hogy ő beszélt Putyinnal és annyira nagy haverok, hogy elarulta neki az orosz elnök, hogy nem lesz háború... Rá néhány napra az oroszok megtámadták Ukrajnát. Ez a valóság ennyibe néznek minket az oroszok: wc papírnak amit használnak amikor kell majd lehúzzák a budin.
Dehogy hiszem hogy nekünk adnák Kárpátalját!
El se fognak jutni addig reálisan. Annyi gesztust kaptunk talán, hogy beszélnek velünk, meg a diplomáciai csatornák megvannak, van élő párbeszéd köztünk, nem égettünk fel minden lehetőséget, ami egy JÓ dolog!
Abban a Munkácsi Flextronik gyárban szinte biztosan katonai termelés, vagy IS folyt. Nem véletlen baszták meg. Igen, ez akkor is érthető sajnos ha Kárpátalján található az üzem. Egyre több ilyen lesz, mert nyilván az ukránok érdeke hogy minél inkább hátrébb húzzák a termelést lehetőleg pont arra a területre, ahol aztán nekünk előbb utóbb az oroszokkal szemben minimum egy nagykövetet be kell majd hívatnunk. Semmi nem lesz, mert elmondják hogy katonai célpont, mi meg hogy elítéljük, és menni fog tovább minden a maga útján.
Én az ukránokkal szemben sem égetnék fel semmit egyébként ha rajtam múlik, de ott ŐK bár segítünk nekik, mohók, és többe és még többet akarnak, adni meg még gesztus szintjén se semmit!
Szerintem meg azt nem látod vagy akarod látni,hogy ezeknek semmi nem elég!
Írtam már korábban, de akkor még egyszer! A saját időmet, energiámat, pénzemet nem sajnálva még az elején én magam is ukrán menekülteknek kajtattam meg vittem a meleg ruhát akik akkor itt lettek elszállásolva tömegével 22 február márciusában, UKRÁNOK voltak, nem Kárpátaljai magyarok!
Semmi bajom velük, a legjobbat akartam akkor is, meg most is nekik. De ez az ukrán vezetés ez hálátlan vicsorgó kutya, velünk ellenséges, és bizony az oroszok meg jelen pillanatban a legnagyobb esélyünk, hogy minden nappal gyengébbre és alázatosabbra puhíjták ezt a kedves szomszédot!
Ahogy én látom, a legjobb forgatókönyv NEKÜNK az lenne, ha sikerülne valahogy ezt a militáns banderista soviniszta agro vezetést megbuktatni, ebben a legnagyobb esélyt én még mindig az oroszokban látom, de ha Trump oldja meg elküldve a selyemzsinórt, hát én annak is örülni fogok!!!