[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 777
19 707
113
A német gazdaság három éve recesszióban van . Legalábbis a német kancellár szerint. Ez nem brutális válasz?

Ezt az áldozatot bőven megéri Európa biztonsága. :)

Azért ahol most nyaralok eleggé orosz nyelvterület lett. És szerintem ilyen szintű szálloda nincs Magyarországon. Nem orosz oligarchákkal hanem átlag vállalkozókkal van tele. Nem úgy tűnik hogy nagyin szarul menne nekik

Akkor, te sem hiszed, hogy az ő bérköltségük alapján 4 millió EUR egy T-90M? :)

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 777
19 707
113
Igazából csak rossz és még rosszabb van a jelenlegi helyzetben. Onnantól kezdve, hogy sikeresen megtorpedózták a kezdődő német-orosz együttműködést most már tényleg hosszú távon és kialakították ezt az új hidegháborús szembenállást, ami mondjuk 2008 előtt biztosan nem így volt, ez Európának bukta. Így semmi esély nincs rá, hogy az EU 3. pólus legyen a világban.

Én azt nem értem, honnan jön ez a naív bizalom itt a "szövetséges" tengeren túli szuperhatalom irányába, aki jótékonyan "megvéd" minket is, és ez a megrendíthetetlen hit, hogy csak ez az egy út létezett és létezik, ahol most járunk a gonosz oroszok ellen?

Tárgyalási pozíció... van szar meg még szarabb. Sehogy nem lesz jó, és esély nincs javulásra amíg itt nem képesek Európában felmérni a valós helyzetet, és saját érdekek mentén haladni. Ehhez el kell először engedni a narratívát ami bebetonozza jelenlegi helyzetet és alapjaiban újragondolni az egészet.

Most jelenleg egy olyan Oroszo. ellen van a végtelenségig befosatva egész Európa amelyik a szomszédjában nem tudta egyértelműen kikényszeríteni az akaratát és kb. '89-óta folyamatos visszavonulásban volt. (Ismét, tessék térképet rajzolgatni.)
Ez ellen a rettenetes fenyegetés ellen kellett midenáron natot bővíteni és továbbra is itt tartani az amerikaiakat, hogy "megvédjenek"... Elképesztő.
És most még kell az ukrán "pitbull" is a határra, mert már a NATO sem elég, nehogy baj legyen. Hihetetlen...

Nem azért széles a folyó, mert hosszú a híd. ;)

A zusa nem jó, de Putyin messze nem alternatívája, senkinek sem!

Tehát a két rossz közül MINDENKI (Lukasenka kivételével) a gonosz USA-t választotta. :)
Ha majd Putyin jobbat nyújt, nyilván MINDENKI pucol hozzá és kopogtat a CSTO/ODKB ajtaján.
Ennyi.

A belarusz példa alapján, jó lesz nekünk is ez a sátáni NATO.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
627
1 664
93
Ha már negszólítottál NER kommentelő, tessék.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Juraj Blanár szlovák külügyminiszterrel közösen levelet küldtünk @kajakallas főképviselőnek és @DanJoergensen energiaügyi biztosnak, amelyben követeltük az @EU_Bizottságtól, hogy végre lépjen fel Ukrajna ismételt támadásaival szemben a Druzsba olajvezeték ellen.

Néhány hét alatt harmadszorra is megtámadták ezt a létfontosságú vezetéket, és most legalább öt napra leállnak az olajszállítások Magyarországra és Szlovákiába. Legyen világos: ezekkel a támadásokkal Ukrajna elsősorban nem Oroszországot, hanem Magyarországot és Szlovákiát sújtja.

A Druzsba vezeték (
ez a Barátság ) nélkülözhetetlen az energiaellátásunkhoz. Nélküle fizikailag lehetetlen olajjal ellátni országainkat. Az ilyen támadások közvetlen és elfogadhatatlan támadást jelentenek energiabiztonságunk ellen.

Januárban az @EU_Bizottság írásban ígéretet tett arra, hogy fellép az ilyen támadások ellen. Mindhárom támadás után azonban hallgatott, és semmilyen lépést nem tett a tagállamok energiaellátásának védelmében.

Brüsszelnek meg kell értenie: ők az EURÓPAI Bizottság, nem az ukrán Bizottság!

Hogy erről nem olvasol a független objektív sajtóban, hát sorry...

Úgy néz ki elfelejtettétek, hogy a szomszédban teljes háború van, nem lehet finomkodni tovább :))

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 124
6 799
113
Azt ugye vágod - szerintem nem - hogy a rendszerdváltozás utáni dolgok az elején mentek nagyon el (privatizáció ás gazdasági modellváltás)
Én a rendszerváltás előtt jártam jónéhány ipari üzemben. Jelentős részük már akkor láthatóan életképtelen volt, csak politikai okból nem zárták be.

Például ott állt az üzemben a modern gépsor, de nem indították el, mert azzal 20 ember tudott volna annyi terméket előállítani, amennyit 500 ember termelt. Piac meg nem volt dupla mennyiségre.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 141
50 601
113
Szvsz nem focimecs ahol szurkolni kell. Amikor megtámadta oroszország ujrajnat. Az EU osszes tagorszaga támogatásáról bizositota az ukranokat. Mi is, függetlenül a nemzetisegi kerdesrol. A haboru utan az ujjaleitesrr is EU kolcsonok alapok leszenk, de semmit se kapnak belole a mi cegeink. (egyik topiczarsunk irta irak utan se kaptunk,elfekejtette a MOL muszul kornyekeki olajkutjait) . A magyar celnak az kene legyen, hogy a kulhoni magyarjaink minel tobb onalossagot es forrast kapjanak. A lengyelek ezt lejatszottak az ujranokkal, mi komanyunk inkabb az ellensegesd valasztotta. Mi nem mentünk el az utolsó egyeztetesre, lemondtuk. Az orosz foszilis ebergiarol se akarnak levalni, a MOL nagy nyereséget szerez belole. Europa az Uniónk azt koveti amit harom eve kozosen elhataroztak. Nem kene adni csapasnero robotrepcsiket stb. Nekünk europahoz kelk tartozunk, eddig is odatartoztunk. Orban mindent odaadna a hatalmaert. egy europahoz lojális ukrajna amely EU es NATO tag szwewtne lenni sokkal jobb szomszédok mnt az orosz birodalom
Te amúgy hol voltál, amikor az ukránok (a háború előtt!) rendszeresen szopatták Magyarországot a rajtuk áthaladó csővezetékek ki-bekapcsolásával?
Jóval a háború előtt. Vagy amikor 2021-ben azon kezdett hápogni az akkori külügyminiszterük, hogy szerintük nekünk honnan kéne vásárolni energiahordozókat…

Továbbra is az a legoptimálisabb számunkra, ha az oroszok befejezik a projektet, az ő szabályaik szerint, és lecserélődik ez a gengszterbanda ukrajna élén, és minden más is fontosabb lesz, mint a környék országainak basztatása.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Pont erről pofázok. Mi szájkaratésok vagyunk, ők meg válaszul nem szájkaratéztak, hanem igazi karatéztak, met ők nem szájkaratésok.
A tipikus szájkaratés az aki mond valamit, hogy mit tudna csinálni ha akarna, de nem tesz semmit, hisz ő nem igazi karatés, csak szájkaratés. Ez nagyon jól működik két szájkaratés közt, de az igazai karatés ellen nem ér semmit.
Tényleg nehéz eldöntenem veled kapcsolatban hogy most magyar katonaként örülsz neki hogy az ukránok megbaszták az energia biztonságunk - ami ha így van szerintem vérlázító - vagy azt szorgalmazod hogy most már aztán elég ebből a puha magyar álláspontból, legyünk igazi karatésok ne dumagépek, basszuk le nekik az áramot és verjünk oda nekik mi is, s legszívesebben mennél már rájuk Leoparddal - ami meg szerintem nem lenne jó senkinek!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 947
91 431
113
Tényleg nehéz eldöntenem veled kapcsolatban hogy most magyar katonaként örülsz neki hogy az ukránok megbaszták az energia biztonságunk - ami ha így van szerintem vérlázító - vagy azt szorgalmazod hogy most már aztán elég ebből a puha magyar álláspontból, legyünk igazi karatésok ne dumagépek, basszuk le nekik az áramot és verjünk oda nekik mi is, s legszívesebben mennél már rájuk Leoparddal - ami meg szerintem nem lenne jó senkinek!
Ez nem érzelmi kérdés! Nem focimeccs, hogy szurkolj akárminek is.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Ez nem érzelmi kérdés! Nem focimeccs, hogy szurkolj akárminek is.
Nyilván nem szurkolni kell, nem ez a feladatunk, hanem hogy egy tiszta és egyértelműen magyar érdekeken alapuló álláspontot tudjunk védeni. Szerintem nekünk egy mostani vezetésű Ukrajna ellenfél, inkább az Ő hibájukból mint a miénkből, s a gyengítésükben vagyunk érdekeltek! Ők ránk jelenleg a legnagyobb veszélyforrás. Arrogánsak, a köszönöm szót nem ismerik, felsőbbrendűség komplexusban szenvednek s sokszor ellenséges akciókat hajtanak végre velünk szemben!

Nem érzelmi, hanem ténykérdés hogy sokadszorra támadták a druzsbát, és 2014 óta szopatják már a látszatra sem adva a mieinket odaát.

Szóval bár nem focimeccs, de én azért azt tisztán látom, hogy szembenállás az van, meg azt is hogy melyik mezben játszom, rajtam nem kék-sárga van, hanem a piros - fehér - zöld!

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 141
50 601
113
Én úgy tudom, hogy az ország (kritikus) infrastruktúráját rongálni kb terrorizmus (“egy ország alapvető társadalmi, politikai vagy gazdasági struktúrájának destabilizálása”), aki pedig azt támogatja, aki destabilizál, terroristákat támogat.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Én úgy tudom, hogy az ország (kritikus) infrastruktúráját rongálni kb terrorizmus (“egy ország alapvető társadalmi, politikai vagy gazdasági struktúrájának destabilizálása”), aki pedig azt támogatja, aki destabilizál, terroristákat támogat.
Igen, csak ezt szelektíven értékelik a gyakorlatban. Gyakorlatilag a németeket torkon szarták VALAKIK az NS2 felrobbantásával, ami HA akarták volna, jogilag lehetett volna nem hogy egy sima terror cselekmény - mert amúgy az! - de akár Casus Belli is! Ott pont nem akarták...
Nincs mostanra nemzetközi jog, csak erő politika.

• Tetszik
Reactions: megazez

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 947
91 431
113
Nyilván nem szurkolni kell, nem ez a feladatunk, hanem hogy egy tiszta és egyértelműen magyar érdekeken alapuló álláspontot tudjunk védeni. Szerintem nekünk egy mostani vezetésű Ukrajna ellenfél, inkább az Ő hibájukból mint a miénkből, s a gyengítésükben vagyunk érdekeltek! Ők ránk jelenleg a legnagyobb veszélyforrás. Arrogánsak, a köszönöm szót nem ismerik, felsőbbrendűség komplexusban szenvednek s sokszor ellenséges akciókat hajtanak végre velünk szemben!

Nem érzelmi, hanem ténykérdés hogy sokadszorra támadták a druzsbát, és 2014 óta szopatják már a látszatra sem adva a mieinket odaát.

Szóval bár nem focimeccs, de én azért azt tisztán látom, hogy szembenállás az van, meg azt is hogy melyik mezben játszom, rajtam nem kék-sárga van, hanem a piros - fehér - zöld!
Az nem magyar érdek, hogy minden elképzelt és elképzelheteteln széllel szembe hugyozunk.
Ki tudja miért (ez semmi más nem volt csak gesztus az oroszok felé) megvétóztuk pl Kiril pátriárka kiutasítását, mi a hála érte?
Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az nem védelem Ukrajnában, hogy valami magyar (és amerikai) tőke. Tehát mi tetszik nem tetszik szembe megyünk a teljes nyugattal, mert sokkal megengedőbbek vagyunk az oroszokkal, mint a teljes nyugati közösség és mi érte a "hála"? Lavrov közli, hogy le se szarja azt, hogy mi magyar Ukrajnában szét fogják lőni. Hol itt a magyar érdek?

Tényleg azt hiszitek, hogyha nagyon győznek az oroszok nekünk fogják adni Kárpátalját?
Nem fogják, semmit nem fognak adni amiért orosz vért folyt. Lófaszt sem kapunk tőlük viszonzásként semmilyen gesztusért amit értük tettünk, csak lehúznak minket a WC-n mint a használt WC papírt. Nem emlékeztek már 2022 februarjár amikor a miniszterelnök Moszkvából hazajövet dicsekedett, hogy ő beszélt Putyinnal és annyira nagy haverok, hogy elarulta neki az orosz elnök, hogy nem lesz háború... Rá néhány napra az oroszok megtámadták Ukrajnát. Ez a valóság ennyibe néznek minket az oroszok: wc papírnak amit használnak amikor kell majd lehúzzák a budin.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 947
91 431
113
Nagyon rosszul tudod. Legális katonai célpont az ország kritikus infrastruktúrája.

Már eleve egy ország haderejr nem lehet terrorista, ahogy terrortámadásokat sem követhet el, csak tudnod kéne, hogy mi az a terrorista és terrorizmus mielőtt marhaságokat beszélsz.

• Robot
Reactions: megazez

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Az nem magyar érdek, hogy minden elképzelt és elképzelheteteln széllel szembe hugyozunk.
Ki tudja miért (ez semmi más nem volt csak gesztus az oroszok felé) megvétóztuk pl Kiril pátriárka kiutasítását, mi a hála érte?
Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az nem védelem Ukrajnában, hogy valami magyar (és amerikai) tőke. Tehát mi tetszik nem tetszik szembe megyünk a teljes nyugattal, mert sokkal megengedőbbek vagyunk az oroszokkal, mint a teljes nyugati közösség és mi érte a "hála"? Lavrov közli, hogy le se szarja azt, hogy mi magyar Ukrajnában szét fogják lőni. Hol itt a magyar érdek?

Tényleg azt hiszitek, hogyha nagyon győznek az oroszok nekünk fogják adni Kárpátalját?
Nem fogják, semmit nem fognak adni amiért orosz vért folyt. Lófaszt sem kapunk tőlük viszonzásként semmilyen gesztusért amit értük tettünk, csak lehúznak minket a WC-n mint a használt WC papírt. Nem emlékeztek már 2022 februarjár amikor a miniszterelnök Moszkvából hazajövet dicsekedett, hogy ő beszélt Putyinnal és annyira nagy haverok, hogy elarulta neki az orosz elnök, hogy nem lesz háború... Rá néhány napra az oroszok megtámadták Ukrajnát. Ez a valóság ennyibe néznek minket az oroszok: wc papírnak amit használnak amikor kell majd lehúzzák a budin.
Dehogy hiszem hogy nekünk adnák Kárpátalját!

El se fognak jutni addig reálisan. Annyi gesztust kaptunk talán, hogy beszélnek velünk, meg a diplomáciai csatornák megvannak, van élő párbeszéd köztünk, nem égettünk fel minden lehetőséget, ami egy JÓ dolog!

Abban a Munkácsi Flextronik gyárban szinte biztosan katonai termelés, vagy IS folyt. Nem véletlen baszták meg. Igen, ez akkor is érthető sajnos ha Kárpátalján található az üzem. Egyre több ilyen lesz, mert nyilván az ukránok érdeke hogy minél inkább hátrébb húzzák a termelést lehetőleg pont arra a területre, ahol aztán nekünk előbb utóbb az oroszokkal szemben minimum egy nagykövetet be kell majd hívatnunk. Semmi nem lesz, mert elmondják hogy katonai célpont, mi meg hogy elítéljük, és menni fog tovább minden a maga útján.

Én az ukránokkal szemben sem égetnék fel semmit egyébként ha rajtam múlik, de ott ŐK bár segítünk nekik, mohók, és többe és még többet akarnak, adni meg még gesztus szintjén se semmit!

Szerintem meg azt nem látod vagy akarod látni,hogy ezeknek semmi nem elég!

Írtam már korábban, de akkor még egyszer! A saját időmet, energiámat, pénzemet nem sajnálva még az elején én magam is ukrán menekülteknek kajtattam meg vittem a meleg ruhát akik akkor itt lettek elszállásolva tömegével 22 február márciusában, UKRÁNOK voltak, nem Kárpátaljai magyarok!

Semmi bajom velük, a legjobbat akartam akkor is, meg most is nekik. De ez az ukrán vezetés ez hálátlan vicsorgó kutya, velünk ellenséges, és bizony az oroszok meg jelen pillanatban a legnagyobb esélyünk, hogy minden nappal gyengébbre és alázatosabbra puhíjták ezt a kedves szomszédot!

Ahogy én látom, a legjobb forgatókönyv NEKÜNK az lenne, ha sikerülne valahogy ezt a militáns banderista soviniszta agro vezetést megbuktatni, ebben a legnagyobb esélyt én még mindig az oroszokban látom, de ha Trump oldja meg elküldve a selyemzsinórt, hát én annak is örülni fogok!!!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Nagyon rosszul tudod. Legális katonai célpont az ország kritikus infrastruktúrája.

Már eleve egy ország haderejr nem lehet terrorista, ahogy terrortámadásokat sem követhet el, csak tudnod kéne, hogy mi az a terrorista és terrorizmus mielőtt marhaságokat beszélsz.
Persze, beállt hadiállapotban barátom!

Németország, vagy mi nem vagyunk hadviselő felek!!!

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 731
19 133
113
Ez a valóság ennyibe néznek minket az oroszok: wc papírnak amit használnak amikor kell majd lehúzzák a budin.

A fényességes nyugat amelynek csodálatossága előtt tátott szájjal térdelsz minden reggel ugyanilyen egyszer használatos wc papírnak tekint minket, amit a te köreikben valamiért még hálás kutyaszemmel meg is kell köszönni, vannak azonban lényeges különbségek a két blokk között.

A fényességes nyugatnak nincs olaja, nincs gáza, láthatóan nincs érdekérvényesítő képessége, teljes és totális szervilizmus és alávetést vár el tőlünk minden kérdésben annak ellenére hogy elvileg szövetségesi a viszony.

Az orosznak ezzel szemben van olaja, van gáza, szállít is belőle amíg fizetünk mindenféle politikai megkötés nélkül, van érdekérvényesítő képessége ebben a régióban és nem vár el se szervilizmust, sem alávetést, megelégszik a semlegességgel.

Az ország érdeke pedig nem az, hogy a semmiért hálásan néző gyarmat legyen.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Persze, beállt hadiállapotban barátom!

Németország, vagy mi nem vagyunk hadviselő felek!!!
A német területen végrehajtott NS2 egyértelmű terror támadás, a minket meg a szlovákokat főleg kiszolgáló druzsba papíron nem, csak gyakorlatlag nem is titkolják hogy rajtunk akarnak vele rúgni. Nézd már meg Zelenszkij mosolygós válaszát, meg hogy mit mond!!! Majd ha jól viselkedünk, akkor lesz olaj...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 380
56 804
113
Mert az oroszok támadnak civil infrastruktúrát Ukrajnán kívül bárhol vagy mi a retek?
Nem, nem az oroszok, hanem az ukránok. Erről beszéltünk. Az ukránok NS2-t, meg olyan vezetéket ami nyilván valóan nekünk fáj, nem az oroszoknak, majd ezt mosolyogva közli a nagyvezér, hogy majd ha okosak leszünk, meg hozzájuk kedvesek, akkor lehet hogy nem drónozzák meg menetrendszerűen.

Most elkezdjük játszani ezt, hogy letagadjuk a nyilvánvalót, mi értelme van ennek?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 947
91 431
113
Dehogy hiszem hogy nekünk adnák Kárpátalját!

El se fognak jutni addig reálisan. Annyi gesztust kaptunk talán, hogy beszélnek velünk, meg a diplomáciai csatornák megvannak, van élő párbeszéd köztünk, nem égettünk fel minden lehetőséget, ami egy JÓ dolog!

Abban a Munkácsi Flextronik gyárban szinte biztosan katonai termelés, vagy IS folyt. Nem véletlen baszták meg. Igen, ez akkor is érthető sajnos ha Kárpátalján található az üzem. Egyre több ilyen lesz, mert nyilván az ukránok érdeke hogy minél inkább hátrébb húzzák a termelést lehetőleg pont arra a területre, ahol aztán nekünk előbb utóbb az oroszokkal szemben minimum egy nagykövetet be kell majd hívatnunk. Semmi nem lesz, mert elmondják hogy katonai célpont, mi meg hogy elítéljük, és menni fog tovább minden a maga útján.

Én az ukránokkal szemben sem égetnék fel semmit egyébként ha rajtam múlik, de ott ŐK bár segítünk nekik, mohók, és többe és még többet akarnak, adni meg még gesztus szintjén se semmit!

Szerintem meg azt nem látod vagy akarod látni,hogy ezeknek semmi nem elég!

Írtam már korábban, de akkor még egyszer! A saját időmet, energiámat, pénzemet nem sajnálva még az elején én magam is ukrán menekülteknek kajtattam meg vittem a meleg ruhát akik akkor itt lettek elszállásolva tömegével 22 február márciusában, UKRÁNOK voltak, nem Kárpátaljai magyarok!

Semmi bajom velük, a legjobbat akartam akkor is, meg most is nekik. De ez az ukrán vezetés ez hálátlan vicsorgó kutya, velünk ellenséges, és bizony az oroszok meg jelen pillanatban a legnagyobb esélyünk, hogy minden nappal gyengébbre és alázatosabbra puhíjták ezt a kedves szomszédot!

Ahogy én látom, a legjobb forgatókönyv NEKÜNK az lenne, ha sikerülne valahogy ezt a militáns banderista soviniszta agro vezetést megbuktatni, ebben a legnagyobb esélyt én még mindig az oroszokban látom, de ha Trump oldja meg elküldve a selyemzsinórt, hát én annak is örülni fogok!!!
Ha azt hiszed, hogy az oroszok megbuktatjak Zelenszkíjt, akkor le vagy maradva. A napokban ismerték el az oroszok tárgyalópartnerként Zelenszkíjt. Ez pont az ellentéte annak amit remélsz.

Szóval szerinted megéri szembemenni a teljes nyugattal, azért, hogy az oroszok talán szóbaállnak velünk?