[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 679
113
Na innen èn sem tudom.

Jóhiszemű tippem hogy senki. :cool:

Lehet minden olcsóbb lett. Lehet minden szarabb lett.

Ki gondolta volna hogy 10 hónap alatt egy tapasztalatlan polgármester rendet tud rakni.
Èn nem.

Ki gondolja, hogy a vállalkozók, magyar emberek gondolkodásmódjat meg lehet pikk-pakk változtatni?

Ha egy elvègzett munka meg szarabb minősègű mint ami elvárt akkor mondanám tenni kell valamit.

A kèrdès a vállalkozó mièrt ahhoz van szokva, hogy a szar is jó?

A magyar ember meg ha saját pènztárcájat nèzi, hogy kibújon a kötelezetsège alól.

Ha elmegy hozzád a festő ès azt mondja számlával ennyi, anèlkül annyi, hany magyar kèri számlával?

Ha elmèsz autószerelőhöz, nem szakszervízbe hányan kapnak számlát?

Ha kèrsz számlat szinte hülyènek, lúzernak nèznek.

Egyesek nem èrtik mièrt drágább egy MPL mint bármelyik 3 betűs futárszolgálat. :rolleyes:
Ok. De a NAV sem tudja???

Hogy az ottani sofőrök minimálbèren van bejelentve napi nem 8 óra munkával.

Senkinek nem tűnik föl amikor összehasonlít egy menetlevelet, a munkaidő nyilvántartással?

Èpítőipar?
Fodrász?
Masszőr?
Műkörmös?
Szinte bármi?

Múlt hèten azt nèztem ahogy elöttem egy büfèben a rendőrnek! sem adtak blokkot. :oops:

Èn sokat szidom itt a NER rendszerèt. De ehhez a rendszerhez kell a jó magyar mentalitás.

Itt a fórumon is volt olyan ember aki szerint a bren szarabb mint az ak.
Èn találkoztam külszolgálatban főtörzsel aki szerint a p9rc jobb mint a glock.

Kovács nagyon sok ember tyúkszemère lèpett rá.
Csodálom hogy csak ilyen szinten van basztatva.

Vègül egy saját pèlda.
Tavaj meg lett húzva a kocsi bal első sárvèdőlje.
Szakszervíz.
Nem merci/BMW/Audi.
Kia. A fènyezès 475 000forint volt!
A cascomat utána fel is baszták duplájara.

Maga a fènyezès amikor vettem az autót 160000Ftvolt. 4 èvvel az elött.
1 elem lefènyezèse hogy a faszomba ennyi?

Magyarisztánban kurva szarul működik kb minden.
Ha lessz egy kormanyváltas az sem változtat majd rajta.
Ugyan így látom én is bazzzzeg...

Csak a Magyarisztánt azért szoktam kikérni, mert egyre jobban látom ám, hogy máshol sem különb a dolog összességével a legtöbb helyen - nyilván Svájc pl. egy jobban működő ország, de az meg nagyon nem világátlag - csak legfeljebb máshol vannak átbaszva az emberek, meg máshogy gyarlók a pógárok'.

Figyelj, erre mást én már nem tudok mondani, csak azt hogy legalább sör legyen meleg, meg a pina szorítson mint a lavór, azt majd lesz valami :D!

• Vicces
Reactions: yangwenli

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 679
113
Qrvára nem tarzozik a toborzás alá, de ha már ennyi szó volt róla.

Ebben a törvényben az a jó, hogy minden telepúlés maga dönthet a sorsáról. A kormány egy törvénnyel lehetőséget adott, ha vmely település akarja, szabályozhatja a beköltözést. (Vannak kivételek, amit nem tilthat meg. Pl. ott élő lakos közvetlen családtagjának beköltözése stb.)

Tehát a döntés jogát közelebb vitték az ott lakókhoz. Ha egy önkori a helyiek érdekeivel szemben dönt, leváltják az önkori vezetőit és az újak, újraszabályozzák. De van okos önkormányzat, aki népszavazáson dönt erről. Aki meg nem akar ezzel foglalkozni, nem foglalkozik vele és marad az eddigi rendszer.

Ott fogják ezt szabályozni, ahol problémás. Alapvetően a balatonfelvidéki ingatlanáremelkedés váltotta ki a törvényi szabályozást. A pesti és külföldi ingatlanvásárlók úgy felnyomták az árakat, hogy helyinek esélye nem volt ott új vagy használt ingatlant venni. Persze, aki anno spekulációs célból vett telket, most rábaxhat, de mégis talán a helyiek érdeke az első.

A másik, pl. Borsodban a cigányok beköltözésének megakadályozása volt. Ezzel is élnek a helyiek.

Harmadrészt ingatlanbefektetők lakóparképítéseinek megakadályozását közvetetten szolgálja. Nem ott fogja felhúzni, ahol a kereslet korlátozva van, szűkebb rétegre.

Az hogy ez a települések elöregedéséhez vezet, vagy a település korlátlan növekedésből ( nem annyi emberre lett a közmü, út stb hálózat kiépítve, lásd Pest megyei vízkorlátozások, ahol a felduzzasztott települések, ivóvíz , locsolási és medencefeltöltési igényeit nem bírja) eredő károk csökkentéséhez.

Én a saját környezetemböl tudok kiindulni. Győr-Moson falu. Itt 8 év alatt a második bölcsödei férőhely bővítés lesz. Új bölcsi is épült. Az általános suli is kinötte magát, bővíteni kell. Tehát van egy dinamikus lakosságnövekedés. Fiatal családosok költöztek be jellemzően több gyerekkel.

Az ingatlanfejlesztők újabb és újabb területeket foglalnak el. 3-4 helyen is zajlik ez. A tereprendezéstöl, közművesítésen át az ingatlanfelvásárlásokig. A falusias környezet néhol emeletes társasházakkal is megváltozik. Engem alapvetően nem zavar még. Talán egy ahova kirándulni járunk őzeket, rókákat lesni. De alapvetően azt is túlélném, mert picit messzebb kell max. majd sétálni, az meg rámfér.;)

De azért bennem is felmerül, meddig bírja ezt a régi közműhálózattal, infrastruktúrával a település, mégha van fejlesztés is, de minden egyszerre tuti nem. Szóval ezt szabályozni, sztem egy igény volt vidéken és erre egy kivételesen jó válasz jött. Nem központi szabályozás, hanem a döntés és a felelősség, helyi delegálása.
Ez így nekem is szimpatikus. Csak abban is van valami, hogy valahol meg alapjogot sért ha nagyon akarok kukacoskodni. Szóval még mindig nem tudom hogy ez mennyire jó ötlet. HA nagyon választanom kéne, inkább támogatom, mint nem, de nem teljes meggyőződéssel.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 188
41 968
113
Hallottál a Mejdzsi restauráció/forradalomrol?.Japánt átvezette a feudalizmusbol legalább részben a modern korba (mert azért nem teljesen-de ez jót is jelent,nem csak rosszat.Bonyorult dolog....).Japán ezzel kerülte el a gyarmati sort,és vált modern nagyhatalommá.
De egyáltalán nem volt egy virágos menet.Évtizedes véres polgárháborúkkal járt.Mert a régi rend haszonélvezői nem akarták az újat.Nem voltak hajlandóak alávetni magukat az új,fejletebb világnak,amiben már nem volt meg a kivéltelezett helyzetük.Úgy kellett rájuk kényszeriteni,erővel.
Japán nem kerülte el a gyarmati sorsot, ugyanis a nyugatiakkal kötött kereskedelmi szerződések eleinte igencsak hátrányosak voltak Japán számára...egy gazdasági csődöt okoztak. A legnagyobb eredmény az oktatásuk volt, amelyet a hagyományos japán erényekre építve a külföldiek tudását felszívva, kikerülve az átalakulás hosszadalmas és buktatókkal teli útját 100 évet ugrottak helyből.
Polgárháborút nem lehet kivűlröl létrehozni.Ahoz az kell,hogy az adott országban legyen olyan probléma,ami polgárháborús helyzetet idézhet elő.A Majdant se a CIA kreálta,hanem Ukrajna belső problémái.
Pedig lehet...csak fel kell építeni egy olyan közösséget titkosszolgálati módszerekkel, vélt vagy valós sérelmek mentén...ez lehet akármi. Minden társadalomban vannak törésvonalak, ha egy amúgy gyenge és alacsony érdekétvényesítő képességgel rendelkező csoport élére egyszercsak valami komolyabb személy kerül, aki elkezd sérelem politizálásba kezdeni, mit adtak nekünk a rómaiak,.akkor igenis meg kell kapargatni a finanszírozói hátteret.
Az USAban az ügyész egy vállasztott hivatalnok.Az adófizetők közössége választja.
Úgy választják, szavazzák, hogy korteshadjáratot tart...ja és a háttérből meg valakik...nagyon valakik, meg még valakibbek finanszírozzák a bolhacirkuszt....
Úgy, ahogy nálunk, dilettáns, naív, író-jogász-történész balekok által elbáboztatva, 94-ig csöndben elbújva, majd utána "szakértőként", "demokrataként" visszatérve és mindent elprivatizálva, kótyavetyélve;
vagy úgy, mint a románoknál, ahol a véres forradalom győzelmét a néptől elorozó "Nemzeti Megmentési Front Tanácsa" valójában a Ceaucescu diktatúra prominenseiből állt - Ceaucescu nélkül.
(Akit gyorsan ők végeztek ki)
Inkább azt mondanám, hogy álnaív és áldilettáns...a román események meg valójában a cseberből-vederbe...ugyanis az addig viszonylag szűk és vaskézzel irányított, nem kellett komolyan, mert mindenki mindenkiről jelentett, nomenklatúra második vonala leszedte az első vonalat a tábláról és újraosztotta a "nemzeti" vagyont egymásközt, úgy, okosan, hogy a külföld minden oldalról tapsikolt...már csak ezért sem lehetett spontán akció...Felszívta a begyük a sok támogatást, Magyarország egy emberként támogatta mindennel, megígért fűt-fát-vadvirágot-nemzeti önrendelkezést, majd szépen belepurcolt a számonkérők markába...
A románok most úgylehet visszasírják csaupapit...
nekem az a bajom a polgárháborús elképzelésekkel, hogy nem számolnak a következményekkel
A polgárháború nem segít sosem, legfeljebb a javak erőszakos és gyors újraelosztását eredményezi, ami nem feltétlenül jár érdemi változással...(Rom-mánia)

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 349
4 918
113
azok szavazati részarány értékét,kiknek szavazatát fél zsák krumpliért meg lehet venni.Aki függőségi viszonyban van,az a függelmi helyzete szerinti szavazásra kényszerithető.Az meg csak papiron demokrácia (Sztálint is folyton megszavazták-NKVD gondoskodott róla....)
Aki gazdaságilag abban érdekelt, az is megvehető szavazatú, csak többe kerül. A megvehetőség attól még megvehetőség.
A gazdag is függelmi helyzetben van, mert elveszítheti mindenét, ha kiderülnek az aktuális hatalommal kötött törvénytelen üzletei, és netán még számonkérés is fenyegeti. Még másokat is - neki gazdaságilag alávetetteket - megfelelő helyre való szavazásra fog kényszeríteni, akár azok meggyőződése, vagy hosszabb távú érdeke ellenében is.
Nem fekete-fehér a dolog, az általad oly sokat emlegetett feudális-hűbéri rendszer már kinőtte középkori hibáját ( " Az én hűbéresem hűbérese nem az én hűbéresem."), itt a függelmi viszonyok vertikálisan is tökéletes ráhatást tudnak gyakorolni.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 349
4 918
113
De azért bennem is felmerül, meddig bírja ezt a régi közműhálózattal, infrastruktúrával a település, mégha van fejlesztés is, de minden egyszerre tuti nem. Szóval ezt szabályozni, sztem egy igény volt vidéken és erre egy kivételesen jó válasz jött. Nem központi szabályozás, hanem a döntés és a felelősség, helyi delegálása.
Szerintem meg nem a beköltözők milyenségét kell szabályozni, hanem az infrastruktúra-fejlesztéssel kell összekötni törvényileg. Akkor lehet beköltözni, ha a közművek bővülése, teherbírása ezt lehetővé teszi. Nem válogatni - hiszen szabad munkavállalás, lakhatáshoz való jog van - az emberek között bármiféle alapon, hanem az önkormányzat felméri, hogy ennyit bír a település infrastruktúrája, oktatási-orvosi lehetőségei, innentől a fejlesztésig nincs beköltözés. Aztán lemeccseli az állammal, hogy saját erőből kell-e megoldania a bővítést, vagy az állam érdeke is, hogy az adott település fejlődjön, és beszáll a költségekbe a bővülő lakosság arányában növekvő adóbevételek reményében. Esetleg nem csak a betelepíteni szándékotzott cégeket támogatja adóforintokkal és -kedvezményekkel, hanem emeli a városok befogadóképességét is az infrastruktúra fejlesztésével, és nem a távol-keleti munkavállalóknak felhúzott munkásszállókban látja a megoldást.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 188
41 968
113
Aki gazdaságilag abban érdekelt, az is megvehető szavazatú, csak többe kerül. A megvehetőség attól még megvehetőség.
A gazdag is függelmi helyzetben van, mert elveszítheti mindenét, ha kiderülnek az aktuális hatalommal kötött törvénytelen üzletei, és netán még számonkérés is fenyegeti. Még másokat is - neki gazdaságilag alávetetteket - megfelelő helyre való szavazásra fog kényszeríteni, akár azok meggyőződése, vagy hosszabb távú érdeke ellenében is.
Nem fekete-fehér a dolog, az általad oly sokat emlegetett feudális-hűbéri rendszer már kinőtte középkori hibáját ( " Az én hűbéresem hűbérese nem az én hűbéresem."), itt a függelmi viszonyok vertikálisan is tökéletes ráhatást tudnak gyakorolni.
A hűbéri rendszert felváltotta a korporatív függelmi láncolat...aminek a legalján megintcsak a modernkori zsellérség vegetál, akinek se lakása, se megtakarítása, se kötődése, se jövője nincs, csak a munkahelye. Ez a szituáció pedig egyfajta stockholm-szindrómát eredményez, ugyanis a szerencsétlen földönfutó a C.É.G. felé tartozik mindenével, mert ha megszűnik a meló, akkor neki helló...egy "státuszcivilizáció" alakult ki, olyan cyberpunk világ felé haladunk, ahol a cégláncolat, egyfajta Philip K. Dick-féle világrend uralkodik, vagy mondjuk William Gibson rémálmai...ja, a kilencvenes években nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar eljön...

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 731
12 765
113
A hűbéri rendszert felváltotta a korporatív függelmi láncolat...aminek a legalján megintcsak a modernkori zsellérség vegetál, akinek se lakása, se megtakarítása, se kötődése, se jövője nincs, csak a munkahelye. Ez a szituáció pedig egyfajta stockholm-szindrómát eredményez, ugyanis a szerencsétlen földönfutó a C.É.G. felé tartozik mindenével, mert ha megszűnik a meló, akkor neki helló...egy "státuszcivilizáció" alakult ki, olyan cyberpunk világ felé haladunk, ahol a cégláncolat, egyfajta Philip K. Dick-féle világrend uralkodik, vagy mondjuk William Gibson rémálmai...ja, a kilencvenes években nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar eljön...
"..... a lelked is a vállalatot illeti meg.... "

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Nomég1x.Tökéletes rendszer nincs.
De azért tökéletesiteni (vagy inkább leváltani) egy bizonyitottan maffiarendszert lehet és kell.
Mert nem lehet megszüntetni a korrupciót,de ha az 5x-ös túlárazás helyett 5% az "alkotmányos költség",az azért qrvanagy előrelépés lenne nekünk.
És lehet szidni az amerikai rendszert,de pl Nixon egy olyan korrupcióba bukott bele,ami ma Mo nem is számitana korrupciónak.....
És a választott ügyész sem függ úgy a kampánytámogatóitol,mint Pol Péter a vajdátol.Pont azért,mert nem kinevezi a támogató,nem a munkaadója.
A hűbéri lánc meg fentállt a középkorban is.Mo-on meg egyébként se a nyugati tipusú feudalizmus volt teljesen,nagyon sok keleti elme volt (van) benne.Sőt,Szent István állama kifejezetten keleti tipusú feudalizmus volt,az Aranybulla után lett inkább nyugati tipusú a rendszer.
Egyébként ezek az államszervezeti változások gyökeresek lennének a ma regnáló bolsevik állampárti rendszerhez képest-de nagyon is következnek a kommunista államrend elötti magyar államszervezetböl.Mindezen intézményrendszer csirái már megvoltak a Magyar Királyság idején is.Persze a korabeli feudális viszonyrendszerben alakulgatva.

• Tetszik
Reactions: gergo55

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 889
105 774
113
fasz. erre mast n m kehet ieni. A feherorosz hatar mellett levi orosz es kulfoldre is egyarant szállító egyben hadipari velz, hogy lenenek szet tankagyuval. Egyebkent .mioor az zkran energetikai ipart es vezetekeket eromiveket dzetrombiltak.az oroszok akkor hol volt a vartyogasod?
Ner propagandista!!!
Olyan egyszerűen látod a vilagot. Okozott nekünk fennakadást, amikor a lembergi vagy kijevi infrastruktúrát támadták az oroszok? Nem. A Baratság vezetéket vagy annak kiszolgálólétesítményeit lőtték? Nem.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 890
21 251
113
Hát, lehet nem akarjuk, hogy a mi fegyvereinkkel lőjjék szét a nekünk szállító olajvezetéket. A szomszéd cigánygyereknek sem kést adok ajándékba...;)

Ellenben ha a horvátok zsarolnak, akkor az ellenségük kicsit megtoljuk, hátha egy idő után csökken az arcuk. Mondjuk 50-60 BTR-től nem csinálnak maguk alá...de vhol el lehet kezdeni.

Meg a Fehér oroszoknak, stb., ahova az a vezeték még szállít. Nem csak nekünk, ez egy megtévesztés hogy nekünk szállít. Na meg a Szlovákoknak. Háború van ott, ez stratégiai célpont. Pro és kontra, mindkét oldalról. Ezzel így én nem is foglalkoznék.

• Tetszik
Reactions: kelepisti

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 713
11 128
113
- Kezdjél már valamit az írásoddal, mert még Szittya is érthetőbb volt. Ne fogd a telóra/Ai-ra mert ha azok bele is javítanak, nem érthetetlen szavakra javítanak.
- A Te nyugati istenítésed mennyire jobb, mint a Silvio-s neres propi? A Nyugat is egy óriási sz@rkupac csak, nagyon nem azt jelenti a Nyugat, mint pl még a 80-as, 90-es években.....
- Fegyver átadás: nézd meg a szlovákokat, kisöpörték a fél padlást, aztán volt már sírás, hogy alig kaptak valamit cserébe, át lettek b@szva. Még nyomozás is indult (legalábbis volt róla szó)
Akik a fegyvereket vizsgaltak, azok olyan mint amikor Orban emberei Gyurcsányoznak... Politikai megrendeles A.z Sz300 helyett Patriotik védték Szliacsot... A Leo2 megkaptak, kopteteket nem kettek, F16Block70 van nekik a nehany 29-esert.. kurva szar üzlet.... meg hat a szlovakok a mai napig gyartanak onjaro lovegeket es loszert ukrajnanak!!!!

• Robot
Reactions: megazez

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 889
105 774
113
Meg a Fehér oroszoknak, stb., ahova az a vezeték még szállít. Nem csak nekünk, ez egy megtévesztés hogy nekünk szállít. Na meg a Szlovákoknak. Háború van ott, ez stratégiai célpont. Pro és kontra, mindkét oldalról. Ezzel így én nem is foglalkoznék.
Eddig az elmúlt három évben nem vagy szinte nem lőttèk. Most 10nap alatt háromszor.

Ez meg ezt üzente.
Ezt hívják fenyegetésnek

Szíjjártó

Volodimir Zelenszkij arra használta Ukrajna állami ünnepét, hogy durván megfenyegesse Magyarországot.

Magyarország határozottan visszautasítja az ukrán elnök fenyegetőzését. Mi a szuverenitást és a területi integritást a nemzetközi politika alapértékeinek tartjuk, éppen ezért tiszteletben is tartjuk minden ország szuverenitását és területi integritását, ahogy ugyanezt várjuk el minden más országtól is.

Az elmúlt napokban Ukrajna súlyos támadásokat indított az energiaellátásunk biztonsága ellen, márpedig az energiabiztonság elleni támadások a szuverenitás elleni támadásként értelmezendők.

Szuverenitásunk megsértésére nem legitim magyarázat egy olyan háború, amihez nekünk semmi közünk nincsen.

Felszólítjuk Volodimir Zelenszkijt, hogy fejezze be Magyarország fenyegetését és hagyjanak fel az energiabiztonságunk kockáztatásával.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Persze lehet az ukránoknak szurkolni, de magyarként ezek után elég necces.

Ne bújtassátok már az ukránokat a fehéroroszok, oroszok mögè, amikor egyértelműen Magyarország energiaellátását veszèlyeztetik, nyíltan zsarolnak.

Amikor mki a Nemzeti minimumot keresi, akkor lehet itt kezdődik. Aki nekünk árt azzal szemben egysègesen kiállunk.
Az hogy ruszki sem mintagyerek, igaz, de itt van egy nagyobb ganè.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 713
11 128
113
- Kezdjél már valamit az írásoddal, mert még Szittya is érthetőbb volt. Ne fogd a telóra/Ai-ra mert ha azok bele is javítanak, nem érthetetlen szavakra javítanak.
- A Te nyugati istenítésed mennyire jobb, mint a Silvio-s neres propi? A Nyugat is egy óriási sz@rkupac csak, nagyon nem azt jelenti a Nyugat, mint pl még a 80-as, 90-es években.....
- Fegyver átadás: nézd meg a szlovákokat, kisöpörték a fél padlást, aztán volt már sírás, hogy alig kaptak valamit cserébe, át lettek b@szva. Még nyomozás is indult (legalábbis volt róla szó)
Ez nem az en euró atlanizmusom hanem a mienk. Ezeknek a szövetségeknek tagjai vagyunk. mrgszvaztuk. Kéred a kozossegtol a penzt, de ellenuk vartyogsz. A többség euro unio es nato parti Magyarországon megha issze vissza hazudik is rogan orban elvtars es az agit prop media.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 889
105 774
113
z Sz300 helyett Patriotik védték Szliacsot...
Azok már hazamentek...,,legalábbis a nagy rèszük tuti.
A Leo2 megkaptak,
A4-et. De az még a jobb üzelet volt, Tizenkét A4, 30 T-72-èrt. Mondjuk tuti minimum a fele xar volt.
kopteteket nem kettek, F16Block70 van nekik a nehany 29-esert.. kurva szar üzlet....
Ezt előbb megrendelték. Most éppen nincs hadrafogható repülőjük, mi, a cseh, a lengyel szomszèdok repülik a lègterük.
meg hat a szlovakok a mai napig gyartanak onjaro lovegeket es loszert ukrajnanak!!!!
Nah, ebben előttünk vannak. Nekik, ha mini, de maradt hadiiparuk.
Reméljük nálunk Palota, Zala majd rájukver kapacitásban.
Mindenesetre szerencsére sokkal modernebb lett/lesz.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 679
113
Ez nem az en euró atlanizmusom hanem a mienk. Ezeknek a szövetségeknek tagjai vagyunk. mrgszvaztuk. Kéred a kozossegtol a penzt, de ellenuk vartyogsz. A többség euro unio es nato parti Magyarországon megha issze vissza hazudik is rogan orban elvtars es az agit prop media.
Igen, én is az vagyok, EU párti! Csak jó lenne már látni egy nem önsorsrontásban világbajnok EU-t.

Tudod amúgy együtt vagyunk atlantisták, meg NEResek is Pisti, mert megszavaztuk. Olyan cherry picking nem létezik, hogy atlantisták közösen vagyunk, de NER-es meg te nem vagy, mert a többség ezt választotta akkor itt is, meg ott is.

Remélem a kettős mércét meg azért Te sem szereted, ugye?!

Ugye?!!!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 333
56 679
113
Eddig az elmúlt három évben nem vagy szinte nem lőttèk. Most 10nap alatt háromszor.

Ez meg ezt üzente.

Ne bújtassátok már az ukránokat a fehéroroszok, oroszok mögè, amikor egyértelműen Magyarország energiaellátását veszèlyeztetik, nyíltan zsarolnak.

Amikor mki a Nemzeti minimumot keresi, akkor lehet itt kezdődik. Aki nekünk árt azzal szemben egysègesen kiállunk.
Az hogy ruszki sem mintagyerek, igaz, de itt van egy nagyobb ganè.
Így van!

Ezt nem tudom felfogni, hogy hogy lehetnek aktív állományban olyan katonáink is akár, akiken én - lehet hogy rosszul - azt érzem hogy egy sokadik ilyen ukrán támadás után az energiaellátás biztonságunk ellen még rendesen támogatják az ukikat, meg leírják hogy teljesen érthető, helyes célpont, és különben is, a magyar kormány a hibás, miért nem vesz drágábban, kevesebbet, messzebbről gázt, olajat, s az ukránokat akkor is támogatni kell - támogatjuk is mellesleg, mindennel csak és kizárólag fegyverrel nem! - ha konkrétan már nyíltan fenyegetnek!

Valahogy azt érzem, hogy hasonló állapotok lehettek akkor is mikor jöttek Horthyért Skorzenyék a várban, s a testőrsége kivételével hirtelen a legtöbb magyar katonatiszt rájött hogy Ő a német fegyverbarátokkal aztán biztosan nem harcol, mert hát szövetségesek, az hogy a magyar vezetés mire adott parancsot, az nem számít.

Ott már egyszer megbukott a nemzeti minimum, jó lenne azért egy ilyet nem megismételni!