[HUN] SOC-R hajók (Special Operations Craft – Riverine)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 260
10 267
113
Nem ők kapták, csak díszlet voltak egy átadáshoz...
Bocsánat, kétértelmű voltam. Szóval a csekély mennyiségéből adódóan mindössze jelképek, mert jelképes a mennyiség.
De igazad van, nem a flottilla részei, hanem a sof-é.

Újra megérkeztünk ide, hogy két újrafestett használt csónak átadása a magyar haderőfejlesztés.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 599
91 182
113
Akkor most végül 2 hajó vagy 3 hajó lett? A képeken csak kettőt látunk és sehol sem említik hogy 3 lenne.

A topik még úgy indult 4 éve hogy 3 hajó lesz:
"Három darab SOC-R folyami gyorsnaszádot rendszeresít a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja – jelentette be a napokban Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka."

• Tetszik
Reactions: endre and ravenlord

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 599
91 182
113
Akkor most végül 2 hajó vagy 3 hajó lett? A képeken csak kettőt látunk és sehol sem említik hogy 3 lenne.

A topik még úgy indult 4 éve hogy 3 hajó lesz:
"Három darab SOC-R folyami gyorsnaszádot rendszeresít a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja – jelentette be a napokban Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka."
Még egy éve is 3 hajóról szóltak a hírek.

• Tetszik
Reactions: endre and J.G.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 599
91 182
113
Egyedülálló új képességgel bővül Magyarország hadereje - jelentette be a honvédelmi miniszter a Special Operations Craft - Riverine (SOC-R) különleges műveleti folyami naszádok átadásán, augusztus 27-én, Budapesten.

68aeeb20022c8679887246.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
912
2 955
93
Ezeknek a ladikoknak a fő erőssége a mozgékonyság és a fegyverzet.Na most a képek alapján a fegyverzetet pont nem kaptuk meg,ugyhogy ez is egy ilyen köszönjük emese téma.

• Tetszik
Reactions: Ocses

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
912
2 955
93
Kurvara nem sok ertelme van Szvsz. Amerikai kommandos hajók. A balatoni hajógyár is ossze tudott volna ilyet hegeszteni. Es persze amcsi fegyverek ahogy látom. Mar 2-3 eve terveztek... minek??? legvedelme? vedettsege? Megtamadjuk vele Szerbiat, Szlovakiat? Akmamenesito nincs... A rocsok mrg toljak a szalag hidat ahhoz se kell... de ez csak sajat vélemény

Értelme lenne,ha nem 2 darab lenne és nem Szolnokra került volna.
Szerezhettek volna be többet belőle és az MH 1. égisze alatt lehetett volna egy SWCC jelleget létre hozni,amely települhetett volna Bp-re vagy bárhova máshova,csak nem Szolnokra. Ezt jól meglovagolhatta volna a HM,és olyanokat is bevonzhatott volna, akiket érdekelne a "special" téma, de nem akarnak Szolnokra menni.
Az MH 1. alatt még nekik is adhattak volna egy lökést,mehettek volna a fiatalok buvár kund-kodni.A ladikokat meg mozgathatták volna napi szinten minden szarra,és a kis gyerekek meg a családok cukorsokkot kaptak volna a látványuktól ahogy fel alá hasítják a habokat.
Mondjuk azt komoly képességcsökkenésnek érzem,hogy nem ugy vannak felfegyverezve mint az eredetik.
De nem baj,lassan eljutunk oda,hogy a HM azt is megfogja vizsgálni,hogy a huszár lovak képesek e tengeralattjáróként a víz alatt úszni,és hogy milyen anyagból lehet legyártatni kínában a huszár dolmányt,hogy vízálló legyen...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 953
91 434
113
Szerezhettek volna be többet belőle és az MH 1. égisze alatt lehetett volna egy SWCC jelleget létre hozni,amely települhetett volna Bp-re vagy bárhova máshova,csak nem Szolnokra. Ezt jól meglovagolhatta volna a HM,és olyanokat is bevonzhatott volna, akiket érdekelne a "special" téma, de nem akarnak Szolnokra menni.
Az MH 1. alatt még nekik is adhattak volna egy lökést,mehettek volna a fiatalok buvár kund-kodni.A ladikokat meg mozgathatták volna napi szinten minden szarra,és a kis gyerekek meg a családok cukorsokkot kaptak volna a látványuktól ahogy fel alá hasítják a habokat.
Mondjuk azt komoly képességcsökkenésnek érzem,hogy nem ugy vannak felfegyverezve mint az eredetik.
De nem baj,lassan eljutunk oda,hogy a HM azt is megfogja vizsgálni,hogy a huszár lovak képesek e tengeralattjáróként a víz alatt úszni,és hogy milyen anyagból lehet legyártatni kínában a huszár dolmányt,hogy vízálló legyen...
Te miről beszélsz?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 953
91 434
113
Ha csak ennyit írsz,nehéz bármire válaszolni,azon kívül erőssen bunkónak hat a hangvétel.
Az egész értelmetlen. Ezeket SF követelmenyek szerint rakták össze (az amcsik), semmi másra nem jó, csak az SF-nek. Minek kerültek volna máshová mint az SF-hez? Mert neked nem szimpatikus Szolnok?

• Tetszik
Reactions: endre

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
912
2 955
93
Az egész értelmetlen. Ezeket SF követelmenyek szerint rakták össze (az amcsik), semmi másra nem jó, csak az SF-nek. Minek kerültek volna máshová mint az SF-hez? Mert neked nem szimpatikus Szolnok?

Félreértesz Dudi. Én kimondottan szeretem Szolnokot.Sok embert megismertem onnan amig a rendszerben voltam,és nagyon szerettem oda járni mert mindig jó közösséggel kellett dolgoznom. A fogadott testvérem és az apám is szolgált ott,bár apu még a 3100-nál.
Amit ideirtam,az amugy nem az én agyszüleményem,hanem egy kilós beszélgetett velünk annó,az ő elmélete volt.Ő mondjuk pont azért gondolta így,mert elmondása szerint Szolnok már eléggé szűkös volt,hozzá teszem,ez nem tegnapi beszélgetés volt. Szerinte (és én eltudom ezt fogadni) ha már az 1-es amugy is haldoklik,és a tűzszerészeten kívűl képességcsökkent,miért ne lehetne SF képessége akár alegység szinten is,ami nem Szolnokon települne.
Igen,tudom hogy SF követelmények szerint raktá össze,nem is arra céloztam hogy tejet szállítsanak vele vagy hidat vessenek.

• Tetszik
Reactions: endre and dudi

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 733
19 136
113

Jut egy a Dunára, jut egy a Tiszára és totális a magyar folyó uralom a Fekete tengerig, vagy hogyan osztottad volna el a kettő darab géppityus bohóchajót?

Nem tökmindegy hogy ilyen nevetséges mennyiség hova kerül?

Bobó egyszerűen szereti az ilyen operett / LARP katonai képességeket megtolni, mint a huszárok meg a szolnokiak, amivel nincs is baj mert viszonylag fillérekből megvannak a játékaik, lehet őket mutogatni a tv-ben meg a vurstlikban, reklámnak jó, értelme ugyanannyi.

• Tetszik
Reactions: kelepisti and J.G.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 323
14 639
113
Jut egy a Dunára, jut egy a Tiszára és totális a magyar folyó uralom a Fekete tengerig, vagy hogyan osztottad volna el a kettő darab géppityus bohóchajót?

Bobó egyszerűen szereti az ilyen operett / LARP katonai képességeket megtolni, mint a huszárok meg a szolnokiak, amivel nincs is baj mert viszonylag fillérekből megvannak a játékaik, lehet őket mutogatni a tv-ben meg a vurstlikban, reklámnak jó, értelme ugyanannyi.
Mert Szolnok az LARP meg filléres...
Lyééézus.

• Tetszik
Reactions: Spartan.asfv

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 733
19 136
113
Mert Szolnok az LARP meg filléres...
Lyééézus.

Arányosan nagyon drága, abszolút mértékben meg filléres. Bár a halálcsillag amit most kapnak abszolut mértékben is rengeteg pénz lesz. Aminek volna jobb helye is.

Majd mutass valamit tőlük ami nem LARP, nagy pofa meg keményen nézés. Állítólagos ottani lőkiképző altiszt a saját fegyverén lévő irányzékok működését sem érti meg ….

• Vicces
Reactions: J.G.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 323
14 639
113
Bár a halálcsillag amit most kapnak abszolut mértékben is rengeteg pénz lesz. Aminek volna jobb helye is.
Ne tegyünk már úgy, mintha ők kérték volna amit a [belpol].

Majd mutass valamit tőlük ami nem LARP, nagy pofa meg keményen nézés. Állítólagos ottani lőkiképző altiszt a saját fegyverén lévő irányzékok működését sem érti meg ….
Ahha :D
Hallod az én arcomról sül a bőr helyetted is :D

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
912
2 955
93

Értelme lenne,ha nem 2 darab lenne

Gondolom ez kimaradt.Irtam hogy ha nem 2 darab lenne.Nem irtam sehol hogy 2 darabot osztottam volna bárhogy is.

• Tetszik
Reactions: Kurfürst

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 953
91 434
113
Félreértesz Dudi. Én kimondottan szeretem Szolnokot.Sok embert megismertem onnan amig a rendszerben voltam,és nagyon szerettem oda járni mert mindig jó közösséggel kellett dolgoznom. A fogadott testvérem és az apám is szolgált ott,bár apu még a 3100-nál.
Amit ideirtam,az amugy nem az én agyszüleményem,hanem egy kilós beszélgetett velünk annó,az ő elmélete volt.Ő mondjuk pont azért gondolta így,mert elmondása szerint Szolnok már eléggé szűkös volt,hozzá teszem,ez nem tegnapi beszélgetés volt. Szerinte (és én eltudom ezt fogadni) ha már az 1-es amugy is haldoklik,és a tűzszerészeten kívűl képességcsökkent,miért ne lehetne SF képessége akár alegység szinten is,ami nem Szolnokon települne.
Igen,tudom hogy SF követelmények szerint raktá össze,nem is arra céloztam hogy tejet szállítsanak vele vagy hidat vessenek.
Azért van ott a hajó, mert ott van kikötő, viszont kb semmire sem jó azon kívül, hogy kiszolgálja az SF-et. Persze használható személyszállítasra, meg búvárakármire, de csak pont annyira amennyire egy csatahajó használható szemelyszállításra.

Miért nem lehetne a hadikikötőben is SF képesség? Szolnokon sincs feltöltve 100%-ra, szóval először azt kell kihasználni és csak utána "terjeszkedni".