Szia,
Hat, pl. kinyitjak az epulet hatso ablakat es az oldalablakat, es igy atlo rajta a kozvetlenul mogotte parkolo T-72.
Masik otlet, hogy raknak egy farakast az epulet sarkahoz, amin kialakitanak egy lyukat, amin at kilat (es kilo) a T-72.
A harmadik, hogy muszaki elokeszites utan hatulrol beall egy T-72 a hazba ugy, hogy a csove tobb meterre legyen a nyitott oldalablaktol (befele). Amikor a tamado beer ele (pl. 1 km tavolsagra), akkor a tamado iranyabol nezve kozel 90 fokban lesz a T-72, abba az iranyba nem nagyon latnak, mikozben a T-72 telibe oda celoz.
Vagy a legegyszerubb: egy roncstelepen teleszorjak roncsokkal a T-72-est, ami varja, hogy ele gorduljon a tamado (itt is 1 km koruli tavolsagrol).
(Magatol ertetodo modon a fentiek egyike sem univerzalisan hasznalhato egy haboru megnyeresere. De erdemes gyakorolni mindket szerepkorben ezeket a helyzeteket, hogy realis tudast szerezzenek a katonaink.)
Hat, egyreszt ennel en sokkal pesszimistabb vagyok: szerintem ugy altalaban a VSZ-ben volt 3BM-15, de konkretan Magyarorszag ebbol nem vasarolt, csak a sokkal gagyibb 3BM-9-bol, aminel valoban az atlagos 2 km-en 290 mm atutes (garantalt 245 mm) boven keves ahhoz, hogy atusse a 310 mm vastagsaggal egyenerteku torony oldalat.
Masreszt viszont igazabol nem fognak raloni, szoval az nem szamit, hogy milyen loszerunk van NEKUNK. A kozepesen szegeny orszagok vettek 3BM-15-ot a hideghaboru idejen, es ok konnyeden atlovik 1 km-rol az altalad emlitett celt (2 km-rol is garantalt). Szerintem a 70-es evekben gyartott 3BM-22-t nem volt nagy kaland megvenni 2010 korul, az meg atlag 430 mm-t tud 2 km-en - szoval ezzel konnyeden ki lehet loni barmit OLDALROL.
(Magatol ertetodoen szembol nem.)