Hogy mííí?A kisebb Skyranger 30-ban a tűzvezető radar funkcióját egy elektrooptikai érzékelő látja el. Ez valószínűleg erősebbé teszi a Skyranger 35-öt.
Mit szólsz ehhez, @Aladeen ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hogy mííí?A kisebb Skyranger 30-ban a tűzvezető radar funkcióját egy elektrooptikai érzékelő látja el. Ez valószínűleg erősebbé teszi a Skyranger 35-öt.
A torony oldalira szerelt keresőradarokon kívül egy külön tetőre szerelt állványon egy + célzóradarral is rendelkezik. Ennyi.Hogy mííí?
hááát ez nem annyira jó így.Hogy mííí?
A 35-ös igen, de 30-as nem...A torony oldalira szerelt keresőradarokon kívül egy külön tetőre szerelt állványon egy + célzóradarral is rendelkezik. Ennyi.
Igen, a 35-re irtam. Erről van szó kb:A 35-ös igen, de 30-as nem...
Szerintem mi ócsítunk - az indok biztos az, hogy "esőben-ködben úgysem fognak drónokat eregetni, minek akkor AESE radar?"hááát ez nem annyira jó így.
Igazából a 30-as tornyán ki van alakítva a hely a tűzvezető radarnak, nem tudom miért nem teszik rá. Ezen akarnak spórolni?
![]()
Remélem téved a szöveg író vagy csak a prototípusoknál van így.
Nagyon várnék már egy normális demó videót, ahol vagy két tucat különböző irányból érkező drónt lelövöldöz gyors egymásutánban. Ha tud ilyet, akkor jó ez a rendszer. Ha nem akkor nem sok haszna lesz...
nem mi, ezt már rég nem nekünk fejlesztik hanem BW-nek: németek 500-600 darabot akarnak venni.Szerintem mi ócsítunk - az indok biztos az, hogy "esőben-ködben úgysem fognak drónokat eregetni, minek akkor AESE radar?"
@ravenlord a 30-asról beszélt: azon nincs állítólag célkövető radar.Igen, a 35-re irtam. Erről van szó kb:
![]()
![]()
van is mindegyiken, itt a tracking radarról beszélünk.Célkereső radar (AESA a páncélon) mindegyikre kell.
Máraki arról beszel.van is mindegyiken, itt a tracking radarról beszélünk.
Mikorra szállítják le ? Nagyon jó lenne már ilyet látni hogy mit kezdenek a drónók ellen !!Skyranger 35 Leopard 1-es alvázon Ukraknába. Állitólag szerződés a héten.
Ukrán média ugyanerrőlSkyranger 35 Leopard 1-es alvázon Ukraknába. Állitólag szerződés a héten.
"Deliveries of the air defense systems are expected to start later this year." - legalábbis Pappi ezt mondja.Mikorra szállítják le ? Nagyon jó lenne már ilyet látni hogy mit kezdenek a drónók ellen !!
Szerintem mar katasztrofalis iba hogy a kereso radarok antennait a torony oldalara helyzeik. Igy csak szektoros keresest lehet vegrehajtani az is ugy hogy max 140 fok van lefedve. A ket szelen raadasul erosen korlatozott hatotavval a "standing vawe" hatasa miatt.Szerintem mi ócsítunk - az indok biztos az, hogy "esőben-ködben úgysem fognak drónokat eregetni, minek akkor AESE radar?"
Körkörös lefedettsége van, olvass utána jobban!Szerintem mar katasztrofalis iba hogy a kereso radarok antennait a torony oldalara helyzeik. Igy csak szektoros keresest lehet vegrehajtani az is ugy hogy max 140 fok van lefedve. A ket szelen raadasul erosen korlatozott hatotavval a "standing vawe" hatasa miatt.
Mert másik észrevétlenül mögé tud kerülni?Egy bekapcsolt keresoraday LYNX et az EW egysegek de akar dronok helik pillanatok alatt bemernek es onnantol mar csak ket dront kell ra inditani. Az egyik hatotavon kivul "tancol" lefoglalva a keresoradart a masik meg hatulrol felrobbantja a kocerajt.
Akkor pl az AEGIS rendszer antennai is rosszak?Szerintem mar katasztrofalis iba hogy a kereso radarok antennait a torony oldalara helyzeik. Igy csak szektoros keresest lehet vegrehajtani az is ugy hogy max 140 fok van lefedve. A ket szelen raadasul erosen korlatozott hatotavval a "standing vawe" hatasa miatt.
Egy bekapcsolt keresoraday LYNX et az EW egysegek de akar dronok helik pillanatok alatt bemernek es onnantol mar csak ket dront kell ra inditani. Az egyik hatotavon kivul "tancol" lefoglalva a keresoradart a masik meg hatulrol felrobbantja a kocerajt.
Ez igy nekem agyremnek tunik.
Csak fogalmatlan: nem tudja hogy az AESA antennák 90-140 fokban látnak.Akkor pl az AEGIS rendszer antennai is rosszak?
Az korben vanAkkor pl az AEGIS rendszer antennai is rosszak?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..