Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 488
19 380
113
Büntették… ?

A jogos önvédelem a büntethetőséget zárja ki egy egyébként tényállásszerű bűncselekmény elkövetése esetén. Azt meg csak egy eljárásban lehet megállapítani, hogy fennállt-e a jogos védelmi helyzet avagy sem, esetleg túllépték egy igazságérzetből utána elkövetett megcipőzéssel / meglécezéssel. ;)

Megtehették volna, hogy a birtokukban levő tények alapján nem indítanak ellene eljárást. A randalírozó még ezután is élhetett volna feljelentéssel, de ha jól tudom az ügyészség is.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 820
19 488
113
Megtehették volna, hogy a birtokukban levő tények alapján nem indítanak ellene eljárást. A randalírozó még ezután is élhetett volna feljelentéssel, de ha jól tudom az ügyészség is.

Dehogy tehették volna meg. Van egy szétvert ember az utcán, akit a másik ruházott meg.

A videót utólag megnézve pedig pontosan az tipik tényállás van, amit mondtam, támadás már nem volt, a földön fekvőt osztotta ki. Jogos védelem időbeli túllépése. Majd be mérlegelik mennyire volt menthető.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 905
4 458
113
Egy kis múltidézés, holnap lesz a tíz éves évfordulója a "Röszkei csatának". Érdemes elolvasni a külföldiek kommentjeit a videók alatt, a túlnyomó többségük elismerését fejezte ki és megköszönte a határvédelmet a magyaroknak. És többen írták, még az Egyesült Államokból is, hogy náluk is így kéne védeni a határt.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://www.youtube.com/watch?v=VrYDNsY9F4U

https://www.youtube.com/watch?v=qDxu6KfsgsM

https://www.youtube.com/watch?v=c2h2HM9mick

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 230
5 415
113
Simán lehet hogy az ügyész majd ki- és elengedi, meg megszünteti az eljárást, nem a rendőr dolga, kompetenciája ezt eldönteni, ők csak összefognak mindenkit aki gyanús - ez a dolguk.
Szia,

Szerintem altalaban nem az a dolga a rendoroknek, hogy osszefogdossanak artatlan (nem buntetheto) embereket.

Marmint siman lehet, hogy ebben a konkret esetben indokolt volt, de ugy altalaban szerintem ha az ugyesz szerint nem buntetheto, akkor valoszinuleg a rendornek sem kellett vona meggyanusitania/vademelest javasolnia, ha az ugyesz szerint korlatlanul enyhiteni kell a buntetest, akkor viszont szerintem is a rendor dolga a vademeles javaslata, mert a korlatlan enyhites eldontese mar nem az o szintje.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 836
7 501
113
Egyébként mi lenne a várható forgatókönyv egy esetleges rezsim váltás esetén?...
A TEK maradna, csak megnyirbálnák a jogköreit vagy le is fejeznék és a sajátjaikat ültetnék be, esetleg kukáznák az egészet és felépítenék a "saját" terrorelhárítási szervezetüket.
Minden esetre függetlenül attól mire használja a mostani és a jövőbeni vezetés a mai világban minden országban vitathatatlanul szükség van rájuk.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 230
5 415
113
Egyébként mi lenne a várható forgatókönyv egy esetleges rezsim váltás esetén?...
A TEK maradna, csak megnyirbálnák a jogköreit vagy le is fejeznék és a sajátjaikat ültetnék be, esetleg kukáznák az egészet és felépítenék a "saját" terrorelhárítási szervezetüket.
Minden esetre függetlenül attól mire használja a mostani és a jövőbeni vezetés a mai világban minden országban vitathatatlanul szükség van rájuk.
Szia,

Hat, a legtobb orszagban nincs egy kezben a (birosag altal nem felugyelt!) tikosszolgalati, rendori nyomozati, szemelyvedo es a muveleti kepesseg.
Mivel a legtobb orszagban nincs ilyen egyseg, ezert nem igaz, hogy "a mai világban minden országban vitathatatlanul szükség van rájuk".

Termeszetesen kulon-kulon a funkciokra szukseg van, az valoban vitathatatlan.

Szerintem a racionalis dontes a funkciok szetvalasztasa lenne ugy, hogy kozben a muveleti igazgatosag zome egyben marad.

A demokracia vedelme szamara fontos atlathatosagot biztosit, ha az operativ technikat mas szervezet kezeli, mint aki megrendeli azt (titkos nyomozast folytat), illetve mint aki engedelyezi azt (birosag). Ez sokaig igy is volt Magyarorszagon, amig az operativ technikat kizarolag az NBSZSZ kezelte, a titkos nyomozasokat az NBH (ujabb neven AH) vegezte, az engedelyezest pedig a birok vegeztek el.

Nyilvan az atlathatosag alatt nem az ertendo, hogy az atlagember ralat ezekre, hanem hogy pl. egy parlamenti vizsgalobizottsag kepes erdemben vizsgalni az eseteket.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 344
10 757
113
Nem tudom ide való-e, de Magyar Péter Facebook-bejegyzésében találtam ezt. Elejét kihagyom, a különleges rész:

Mintha az sem ütötte volna meg a “sajtó” ingerküszöbét, hogy nemrég Szalay-Bobrovniczky Kristóf “honvédelmi” miniszter 4 testőrt vitt magával a NATO szövetséges Törökországba, ahonnan az egyiküket lőtt sérüléssel hozták haza MEDEVAC (egészségügyi evakuációs) géppel. Vajon mi történt Törökországban kedves független sajtó? Vajon miért jár a honvédelmi miniszter 4 testőrrel NATO országba?

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 836
7 501
113
Szia,

Hat, a legtobb orszagban nincs egy kezben a (birosag altal nem felugyelt!) tikosszolgalati, rendori nyomozati, szemelyvedo es a muveleti kepesseg.
Mivel a legtobb orszagban nincs ilyen egyseg, ezert nem igaz, hogy "a mai világban minden országban vitathatatlanul szükség van rájuk".

Termeszetesen kulon-kulon a funkciokra szukseg van, az valoban vitathatatlan.

Szerintem a racionalis dontes a funkciok szetvalasztasa lenne ugy, hogy kozben a muveleti igazgatosag zome egyben marad.

A demokracia vedelme szamara fontos atlathatosagot biztosit, ha az operativ technikat mas szervezet kezeli, mint aki megrendeli azt (titkos nyomozast folytat), illetve mint aki engedelyezi azt (birosag). Ez sokaig igy is volt Magyarorszagon, amig az operativ technikat kizarolag az NBSZSZ kezelte, a titkos nyomozasokat az NBH (ujabb neven AH) vegezte, az engedelyezest pedig a birok vegeztek el.

Nyilvan az atlathatosag alatt nem az ertendo, hogy az atlagember ralat ezekre, hanem hogy pl. egy parlamenti vizsgalobizottsag kepes erdemben vizsgalni az eseteket.
Én úgy általában a terrorelhárításra gondoltam mint szükséges szervezetre (jelentse ez akár több szervezet együttes munkáját)...nem a TEK-re mint entitásra. Egyébként más országokban is van elit rendőri taktikai egység. pl. GSG9, SWAT, RAID...stb. a TEK is így indult.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 808
11 332
113
A TEk jo dolog lett volna ha a nevében szereplo feladatokkal foglalkozott volna csak. Rezsimvaltas utan viszont el kell vinni jogkoroket, techinkat eloerot. Jelenleg az a fidesz erőszak szervezete es többet foglalkozik az ellenzékkel, eu-val gazdasagi tarsasagokkal pénzügyekkel mint terrorelharitassal.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 912
21 295
113
Tud valaki bármit, mi lehet az alapja annak a hírnek, hogy törököktől, a miniszteri látogatáskor, egy minisztert védő testőrt, lőtt sebbel hoztak haza ? Van bármi hír erről ? Mert már több helyen láttam a neten ezt az infót. De mindenki csak kérdez inkább, mint állít.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 170
6 875
113
Tud valaki bármit, mi lehet az alapja annak a hírnek, hogy törököktől, a miniszteri látogatáskor, egy minisztert védő testőrt, lőtt sebbel hoztak haza ? Van bármi hír erről ? Mert már több helyen láttam a neten ezt az infót. De mindenki csak kérdez inkább, mint állít.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 452
42 464
113

• Szomorú
Reactions: Loken and LMzek 2.0