Nekem saját tapasztalataim vannak a 4iG-vel. Inkább hagyjuk őket a 'csába. Operációban (működtetésben a gy.k.) szart sem érnek. Szerintem... ((c) @Aladeen)
Kb. detto: Azt csiripelik a "
"Ennyike!"

.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem saját tapasztalataim vannak a 4iG-vel. Inkább hagyjuk őket a 'csába. Operációban (működtetésben a gy.k.) szart sem érnek. Szerintem... ((c) @Aladeen)
Mindig is szerettem volna ilyen céget vezér izgatni...főleg a "járulékos/kötelező titik" végett...--természetesen a "járulékos"/kötelező "titkánőkkel"--
Csúcs, újabb nem kötelező érvényű szerződés..A4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása
nem kötelező érvényű kötelezettségvállaló nyilatkozat aláírásáról
A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a mai napon a 4iG Űr és
Védelmi Zrt. (a továbbiakban 4iG SDT) – mint a 4iG Cégcsoport tagja – és az Axiom Space Inc. nem
kötelező érvényű kötelezettségvállaló nyilatkozatot (a továbbiakban: Nyilatkozat) írtak alá annak
érdekében, hogy megerősítsék együttműködési szándékukat több kulcsfontosságú területen.
A Felek arra törekednek, hogy fejlett űrinfrastruktúrát és innovációs kezdeményezéseket hozzanak
Magyarországra és más kulcsfontosságú piacokra, erősítve ezzel a globális űripar együttműködését. A
célok elérése érdekében a 4iG SDT kifejezte érdeklődését egy stratégiai befektetési lehetőség iránt az
Axiom Space Inc.-be, megerősítve ezzel a két vállalat közötti stratégiai kapcsolatokat. A 4iG SDT 100
millió USD befektetését tervezi azzal, hogy a Nyilatkozat nem kötelező érvényű, nem tekinthető a Felek
közötti végleges befektetési megállapodásnak. Emellett az Axiom Space Inc. által kezdeményezett Föld
körüli adatközpont-szolgáltatások (Orbital Data Center - ODC) programban a 4iG SDT együttműködő
partnerként kíván részt venni, a projektbe a 4iG SDT további 100 millió USD befektetést kíván tenni, a
Felek által tett Nyilatkozat azonban nem kötelező érvényű, a Felekre nézve nem keletkeztet semmilyen
kötelezettséget.
A houstoni székhelyű Axiom Space Inc. vezető szerepet tölt be a kereskedelmi célú űrrepülés és az
űrinfrastruktúra-fejlesztés területén, amely a világ első kereskedelmi célú űrállomását építi. Az amerikai
űripari vállalat mikrogravitációs kutatásokhoz biztosít megoldásokat, különös tekintettel az űrbéli
adathálózatokra, adattárolásra és feldolgozásra. A magyar űrhajós program, a HUNOR szintén az Axiom
Space partnere.
A 4iG Űr- és Védelmi Zrt. a 4iG Csoport űripari és védelmi ipari érdekeltségeit összefogó önálló
holdingvállalat, melynek célja a globális piacra lépés többek között a műholdfejlesztés, -gyártás, -
üzemeltetés, műholdas szolgáltatás, a dróngyártás, a drónvédelem, valamint a védelmi ipari,
digitalizációs szolgáltatások területén. A 4iG SDT HUSAT Programjának célkitűzése egy geostacionárius
és összesen nyolc, alacsony földkörüli pályán keringő földmegfigyelési műholdból álló konstellációt
pályára állítása 2032-ig.
Budapest, 2025. október 03.
4iG Nyrt.
![]()
![]()
Telex.hu
Voltak olyan közös vállalatok, ahol a nemzetközi partnereknek nem tetszett az ötlet.www.facebook.com
Ez is sok.![]()
Hadiipari privatizáció: az állam végül kisebb portfóliót adott el a 4iG-csoportnak, mint amekkorát akart
Voltak olyan közös vállalatok, ahol a nemzetközi partnereknek nem tetszett az ötlet.telex.hu
Szerencsére nem sikerült mindent átjátszani...
Végre veszünk aknavetőt! Most, hogy megtalálta a helyét, már kell vennünk...Ez is sok.
Volt aknavető gyárunk, alig vettünk 1-2 tucatot. Most vehetünk mástól.
Nem vennék rá mérget. Dee igen, szívesebben teszik ezt w pénzt más zsebébe, nem a "közösbe".Végre veszünk aknavetőt! Most, hogy megtalálta a helyét, már kell vennünk...
Abban egyetértünk, hogy szívesebben teszik máshova, mint a közösbe, de pont, hogy nem hogy nem más zsebébe teszik, szerintem.Nem vennék rá mérget. Dee igen, szívesebben teszik ezt w pénzt más zsebébe, nem a "közösbe".
![]()
Telex.hu
Voltak olyan közös vállalatok, ahol a nemzetközi partnereknek nem tetszett az ötlet.www.facebook.com
Azt nem értem a 2 RM céget, miért kellett külön kezelni, hacsak a LYNX gyárban nem lesz tovabbi tulajdoni változás. Mondjuk a Leonardo vmilyen formában megjelenik a KF41/KF51 miatt.
Ez oké, de Várpalota mellé lazán betették a CZ-t is.Mert azok külön rm anyacégek külön leányvállalatai rm waffe und munitions és rm landsystems
Vagy lőszer kezifegyver van egybe csoportosítvaEz oké, de Várpalota mellé lazán betették a CZ-t is.
Meglátjuk.Vagy lőszer kezifegyver van egybe csoportosítva
Új leányvállalat alapításáról döntött a 4iG űripari és védelmi leányvállalata.
A 4iG Nyrt. 4iG leányvállalata, a 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt. 2025. augusztus 7-én 4iG SDT EGY Zrt. néven magyar leányvállalat alapításáról döntött - derül ki a BÉT-en publikált közleményből.
A közlemény nem részletezi, hogy milyen tevékenységek kerülnek az új cég alá a felfutóban lévő üzletágánál.
De lehet itt nincs ilyen, egyszerüen Uniós versenyjogi szempontból így volt az egyszerűbb.Nah, akkor tudjuk ez a leányvállalat miért jött létre. A Rába felvásárlása és a CSG ezen keresztüli bevonása a buliba, cserében a Tatra pakettért.
Majd rajzolj már nekünk itt is egy céghálót. Az Aeronál kiderült, hogy szeretsz ilyesmivel foglalkozni. Előre is köszönjük.Nekem ez azért érdekes, mert létrehoztak nemrég egy 4iG SDT EGY Zrt-t. Látszólag értelmetlenül.
Aztám pár hónapra rá a CSG azon keresztül jön be csak a Rábába és így már volt értelme a többiről leválasztani.
De lehet itt nincs ilyen, egyszerüen Uniós versenyjogi szempontból így volt az egyszerűbb.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..