A CM-ekhez USA jelenleg nem tart rendszerben nukleáris robbanófejet.Ezek a rakéták , mint tudjuk nuki fejjel is szerelhetőek.
Itt mit kellene látni?Még jóval az első puskalövés előtt , évekkel egy román katonai blogon jelent meg a forgatókönyv iróktol kiszivárgott(?), akkori elképzelés térképe, mely hasonló elképzeléseket mutatott a mostani Tomahawkossal. Most azért háború indítás szempontjából sokkal gázosabb a helyzett, mert már Ukrajna is indítási lehetőség lesz. Megadnám a román blog pontos elérhetőségét, de ezt a posztot már évekkel ezelőtt törölték, de az internet nem felejt..
![]()
A pekingi nagy ünnepség után, a sok szép fotót látva cikkek tömege született, h ez majd új fejezetet nyit az orosz-kínai kapcsolatok tekintetében.Kifejtenéd?
Az új fejezet már 2022-ben megnyíltA pekingi nagy ünnepség után, a sok szép fotót látva cikkek tömege született, h ez majd új fejezetet nyit az orosz-kínai kapcsolatok tekintetében.
Amely vezetékeken áramló szénhidrogénekre Kínának szüksége van/leszSzép térképek jelentek meg a felrajzolt új tervezett energia hordozók szállítására szolgáló vezetékekről…
A linkelt hír egy török híroldalon jelent meg.Ha linkelt hírnek hihetünk, akkor rövid távon a pekingi fotózkodás, kézfogások ennyit értek. A meglévő projekt döglödik nem hogy a bele álmodott…
Nem én fogalmaztam így, hanem a kommentárok.Az új fejezet már 2022-ben megnyílt
A két ország kereskedelmi mérlege követhető. Ezt másik topikban tárgyaltuk - recessziv gazdasági helyzet kontra energia igény stb…Amely vezetékeken áramló szénhidrogénekre Kínának szüksége van/lesz
Szinten volt téma másik topikban.A linkelt hír egy török híroldalon jelent meg.
A recesszív gazdasági helyzet mögött van egy még mindig jó állapotban levő államháztartás (ld hiány mértéke, stb), már ha az OF gazdaságára gondolsz - feltételezem nem az EU közelgő recessziója releváns itt.A két ország kereskedelmi mérlege követhető. Ezt másik topikban tárgyaltuk - recessziv gazdasági helyzet kontra energia igény stb…
Szerintem pedig érdekes, figyelembe véve, hogy ez a háború simán elhúzódhat még évekig.A háború szempontjából(finanszírozási) a “lesz” kevessé érdekes.
Van idézés funkció a fórumban.Szinten volt téma másik topikban.
“A cikk jól érzékelteti”A cikk jól érzékelteti, melyek azok a nehézségek melyeket le kell küzdeni a megvalósításhoz. S bizony ezek nem a technikaiak.
Ugye tudod, miből indítják azt az SM-3-at?SM-3 alapú különböző elhárító rakéta rendszerek telepítési térképe…
Ezt olyan messziről kellene most indítani, ha tényleg nincs meg az összefüggés…A recesszív gazdasági helyzet mögött van egy még mindig jó állapotban levő államháztartás (ld hiány mértéke, stb), már ha az OF gazdaságára gondolsz - feltételezem nem az EU közelgő recessziója releváns itt.
De azt nem értem, hogy függ össze ez a kínaiak szénhidrogén igényeivel?
Oroszoknál nagyobb a kényszer mint Kínán, h feloldja a nehézségeket.Szerintem pedig érdekes, figyelembe véve, hogy ez a háború simán elhúzódhat még évekig.
No offense. Szóval ne vedd magadra.Van idézés funkció a fórumban
Persze meg van.Ugye tudod, miből indítják azt az SM-3-at?
Hát az, hogy milyen extravagáns variánsai léteznek ennek a tubusnak?
A Mk41 már jóval azelőtt képes volt az SM-3-on kívüli, nem éppen védekező jellegű mindenfélék indítására, és anno az oroszok emiatt (is) hápogtak, hogy azért ezt nem kéne erőltetnie az USÁnak.Persze meg van.
A rendszerek telepítése (részben) megtörtént.
Így ez már adottság, ha azzal az opcióval számolunk, amitől az orosz aggályok ébredtek.
Az oroszok 1984 / 1992 előtti haditechnikája kevés kivétellel mára teljesen elavult és haszontalan, azok kohóérettek is, én örülök annak, hogy a BMP-1-estől, a Gvozgyikáktól, Akácijáktól és sok más ilyen kacatoktól megszabadulnak.
A Jóisten kegyelmezzen az oroszoknak, mert ahogy Kanada, az amerikai szoftveripar vagy itt Pesten a futárok példája mutatja, ahova/amibe az indiaiak beteszik a lábukat az idővel szarrá válik. Max ha öbölmenti módon kurva szigorú migrációs szabályok mellett szabályozzák a tartózkodásukat.Tömegesen özönlenek az indiai munkavállalók Oroszországba.
A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint az Oroszországba munkavállalási céllal belépő indiai állampolgárok száma 2025 első két negyedévében 22-szeresére, 813 -ről 17 700-ra nőtt.
Az ok egyszerű:
Az ország súlyos munkaerőhiánnyal küzd, a FÁK-országokból érkező migránsok pedig nehézségekbe ütköznek a belépéssel és a regisztrációval. Az indiai szakemberek azonban hajlandóak hosszabb munkaidőt is vállalni kevesebbért, így az orosz vállalatok körében különösen keresettek.
![]()
Ezen már én is végigzongoráztam magam augusztusban, hogy a TLAM-N az nincs hadrendben, a felszíni flottánál a 90-es években, a tengóknál meg Obama vonta ki őket és még saját maguk számára sem reaktiváltákA CM-ekhez USA jelenleg nem tart rendszerben nukleáris robbanófejet.
Az INF szerződés hozománya volt.
Ez a lehetőség elvi.
Azon azért felröhögtem hangosan, hogy az EU szerint ez nem minősül vagyonelkobzásnak![]()
Belgium lays out red lines on €140B Ukraine loan
Belgian PM Bart De Wever has suggested that the Commission’s scheme to leverage frozen Russian assets effectively amounts to confiscation.www.politico.eu
Lehet, hogy a pénzes topicba való, de szerintem itt is van helye.
Röviden: a belga miniszterelnök az EB által javasoltaknál jóval több garanciát szeretne az Eurocleares orosz pénzek “átminősítéséhez”, meg úgy egyáltalán, össze-vissza szarták magukat a zseniális ötlettől (a belgák, úgy értem).
De azért az EU állampolgárok pénzéből szeretnék fedezni a majdan bekövetkező perekből esetlegesen kifizetendő kártérítéseket amit az oroszok fognak indítani
Nyilván ebben az esetben sem azt fogja kimondani a bíróság az indokolásában, hogy azért fizessenek a ruszkiknak mert a kár bekövetkeztének oka az, hogy jogellenesen vették el a pénzüket
Eszem megáll, hogy hogyan próbálják hazudni a nyilvánvalót
Egyébként meg meg is érdemlik a belgák, ha hisznek ez EU vezetésének.Nem hisznek nekik, pont azért megy a nyíltlevelezgetés.Egyébként meg meg is érdemlik a belgák, ha hisznek ez EU vezetésének
Igen, de attól még stratégiai fegyver. És ilyet eddig nem kaptak az ukránok.Ezen már én is végigzongoráztam magam augusztusban, hogy a TLAM-N az nincs hadrendben, a felszíni flottánál a 90-es években, a tengóknál meg Obama vonta ki őket és még saját maguk számára sem reaktiválták
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..