[BIZTPOL] Magyarország

Status
Not open for further replies.
Ritka alkalmak egyike amikor belpol-jellegűen megszólalok, de nincs jobb érzés annál, mint amikor a magyar külpolt hosszú évekig méregként bénító és még mindig fel-fel bukkanó "merjünk kicsik lenni" koncepciót és annak örökségét az ilyen eseményekkel a Holdig atomozzák. Magyar szempontból nézve nem baj ha nem állapodnak meg - bár kétségtelenül akkor 40+ évig ezzel dicsekedhetnénk -, ám már maga a találkozó és annak helyszíne egy kurva nagy eredmény
Egy hasonló diplomáciai csúcsesemény szervezése milyen formában szokott/tud megtérülni? Milyen szempontok szerint térülhet meg?

Egy hasonló diplomáciai csúcsesemény szervezése milyen formában szokott/tud megtérülni? Milyen szempontok szerint térülhet meg?
Nem hiszem, hogy a bukást vagy sikert meg lehet ítélni kívülről jelen időben. Arra gondolok, hogy mit szoktak még ilyenkor lebonyolítani ami esetleg a bevételi-kiadási mérlegben értelmezhető.
Én a soft-power részét mondanám alapvetően, amiből hosszabb távon egyéb tárgyalási/konferencia helyszínként is profitálhatunk ilyen Svájc light szerepben. Kiadási részen konkrét formában érthetően ott vannak a személyvédelmi intézkedések, lezárások, forgalomkorlátozások ésatöbbi, míg bevételinél a delegációk, illetve az ide érkező média szállásköltségei meg fogyasztása és megint csak a hírérték, hogy Pestről fog a fél világ beszélni. Hírérték meg ingyen reklám a turizmusnak áttételesen

Nem hiszem, hogy a bukást vagy sikert meg lehet ítélni kívülről jelen időben. Arra gondolok, hogy mit szoktak még ilyenkor lebonyolítani ami esetleg a bevételi-kiadási mérlegben értelmezhető.
Közelítsük meg kicsit más oldalról is. Miért költenek a cégek mosópor reklámra? Drága a reklám, nincs szignifikáns különbség a mosóporok között. Kb. mindegyik fajta ott a bolt polcán egymás mellett.

A név miatt. Hogy ott legyen a név a fejekben és a gondolkozásban.

Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az Ariel jobb mint a Tomi. Mégis az Ariel jut eszembe elsőre.

Kezdésnek minden újságíró, aki él, itt akar majd lenni. Ez azonnal jelentkezni fog (szállás, kaja, taxi). Rengetegszer lesz pozitív kontextusban említve Magyarország és Bp, egy ilyen találkozó után könnyebb lesz más nemzetközi eseményt, tárgyalást is idehozni.
Nyilván nem úgy kell elképzelni, h John Smith ide akar majd jönni turistáskodni, mert itt járt a Tramputyin.

Tessék egy példa :) :

„Diplomáciai Csúcs ROI (Return on Influence)” képlet:

c0837032ce78d7cd984b3b1a1fb53f5f.png

Hmmm... Tíz év múlva a történelem könyvekben szeretném ezt olvasni :
Putyin és Trump Budapesti találkozójára a Honvédséget az ország közepére összevonták és amíg az elnökök látványosan a földön sorakozó magyar Gripenek között sétáltak, addig az ukrán hadsereg csapást mért a kelet-Magyarország területén lévő nyugat-Indiai településekre.
A kitört pánikban a rohingya lakosság java része VÉGLEG Nagy-Britanniába menekült, a maradék pedig szamurájkardjait villogtatva, halálig küzdött a betolakodókkal.
NATO kötelezettségének eleget téve Lengyelország és románia Magyarország védelmére sietett, ami ukrajna szétesését eredményezte. Lengyelország területileg gyarapodott, romániában viszont a belső feszültség hatására Erdély leszakadt száz éves rabláncáról. Magyarország háborús kártérítésként megkapta Kárpátalját, Oroszország pedig annektálta Novorosszija történelmi területeit...
:rolleyes:

Nekem is ez a bajom ezzel. Óriási nemzetbiztonsági kockázatot hordoz. Nem egy világvége Alaszka vagyunk, ráadásul tele ukrán menekülttel. Az se érdekel bizonyos ukrán köröket, ha fél Budapest elszáll a cél érdekében... Valami félreeső, kisebb hely biztonságosabb lenne a találkozóra.
Így van, pont ezt futtatam végig a fejemben én is, itt lesz egyszerre a kettő, akik lássuk be pont nem sírna nem csak az ukrán vezetés, de mondjuk az EU sem ha egyszerre hamvadnának el, s mi adjuk hozzá a díszletet, ez giga cumi is lehet nekünk, óriási kockázat, ha sikeres lenne itt egy merénylet, még rajtunk is tudnának rúgni egyet, ami nekik további előny! Rengeteg ukrán van itt, de pl. a lengyeleknek, baltiaknak, őrült németek, skandinávok, franciák etc. mind úgy jönnek mennek nálunk ahogy akarnak...

Szerintem kezdhetünk kapaszkodni :( !

Így van, pont ezt futtatam végig a fejemben én is, itt lesz egyszerre a kettő, akik lássuk be pont nem sírna nem csak az ukrán vezetés, de mondjuk az EU sem ha egyszerre hamvadnának el, s mi adjuk hozzá a díszletet, ez giga cumi is lehet nekünk, óriási kockázat, ha sikeres lenne itt egy merénylet, még rajtunk is tudnának rúgni egyet, ami nekik további előny! Rengeteg ukrán van itt, de pl. a lengyeleknek, baltiaknak, őrült németek, skandinávok, franciák etc. mind úgy jönnek mennek nálunk ahogy akarnak...

Szerintem kezdhetünk kapaszkodni :( !
Amint Putyinnak csak a hajszála is görbül Gyimon abban a pillanatban fogja megnyomni az atomtáska piros gombját. Ugyanez reverzben Vance esetében, szóval nem kell tartani szerintem ettől az eshetőségtől

De mindenképp szigorúak lesznek a biztonsági intézkedések és kb mindenki seggébe aki x kilométeres körön belül van fel fognak nézni

itt lesz egyszerre a kettő, akik lássuk be pont nem sírna nem csak az ukrán vezetés, de mondjuk az EU sem ha egyszerre hamvadnának el, s mi adjuk hozzá a díszletet, ez giga cumi is lehet nekünk, óriási kockázat, ha sikeres lenne itt egy merénylet, még rajtunk is tudnának rúgni egyet, ami nekik további előny! Rengeteg ukrán van itt, de pl. a lengyeleknek, baltiaknak, őrült németek, skandinávok, franciák etc.
Három legyet egy csapásra?...
Szerintem a napnál is világosabb, kinek állhat érdekében ilyesmi, hiszen Te is felsoroltad, de pont ezért nem történhet meg, mert Ők is tudják, hogy mindenki tudja. A következmények beláthatatlanok az úgymond "érdekeltek" tekintetében is, nem lesz itt gond, ha csak valami Ilexel meg 4,04!-el agymosott átlagpolgár nem akar világmegváltót játszani.

Amint Putyinnak csak a hajszála is görbül Gyimon abban a pillanatban fogja megnyomni az atomtáska piros gombját. Ugyanez reverzben Vance esetében, szóval nem kell tartani szerintem ettől az eshetőségtől

De mindenképp szigorúak lesznek a biztonsági intézkedések és kb mindenki seggébe aki x kilométeres körön belül van fel fognak nézni
A Cica is figyel, meg sztem Péter püspökünk meg Hello Leo is szorgalmasan beszélgetnek a főnökkel, h ne legyen gebasz.
De biztos, hogy sokak gyomorgörcse csak akkor fog engedni, ha mindkét góré elhagyta a magyar légteret.

Három legyet egy csapásra?...
Szerintem a napnál is világosabb, kinek állhat érdekében ilyesmi, hiszen Te is felsoroltad, de pont ezért nem történhet meg ilyesmi, mert Ők is tudják, hogy mindenki tudja. A következmények beláthatatlanok, és az úgymond "érdekeltek" tekintetében is, nem lesz itt gond, ha csak valami Ilexel meg 4,04!-el agymosott átlagpolgár nem akar világmegváltót játszani.
Hát nem véletlen, hogy a szervezett merényletek helyett ma már inkább csak az ilyen neten radikalizálódott (iszlám állat vagy antifax) agyi zoknik tudnak sikeresek lenni, ha nem remeg nagyon a kezük.

Ez egyértelmű, s nem a mieink lesznek a lényeg, bár kecsó meg batta után ezen nem is csodálkozom hogy minket see az oroszok, se az amik nem engednek majd a két nagy ember közelébe se...

Csak tudod megnyomja a piros gombot ezt könnyű mondani, de kire, hova, mikor, miért? Durrannak ketten, csak az egyik kap valahonnan egy fejest, vagy megmérgeződik, 2 hét múlva elhal? Bizonyítani nem lehet hogy állami megrendelés volt, nem egy őrült pl. svéd terrorpista, azt akkor megy Kijevre az atom, vagy mi?!

Nem, ez sajnos nem ilyen egyszerű, és nagyon sok komoly erőtérrel rendelkező ország, szervezet, hatalmi csoport feni a kését régóta Putyóra, Trumpra, meg ránk is.

Jobban örültem volna ennek mondjuk Alaszka után valahol a világ faszán Magadanban, Vlagyivosztokban, de úgy kb. bárhol csak innen legyen kurva messzire!!!

• Tetszik
Reactions: enzo and szegcsab
Ez egyértelmű, s nem a mieink lesznek a lényeg, bár kecsó meg batta után ezen nem is csodálkozom hogy minket see az oroszok, se az amik nem engednek majd a két nagy ember közelébe se...

Csak tudod megnyomja a piros gombot ezt könnyű mondani, de kire, hova, mikor, miért? Durrannak ketten, csak az egyik kap valahonnan egy fejest, vagy megmérgeződik, 2 hét múlva elhal? Bizonyítani nem lehet hogy állami megrendelés volt, nem egy őrült pl. svéd terrorpista, azt akkor megy Kijevre az atom, vagy mi?!

Nem, ez sajnos nem ilyen egyszerű, és nagyon sok komoly erőtérrel rendelkező ország, szervezet, hatalmi csoport feni a kését régóta Putyóra, Trumpra, meg ránk is.

Jobban örültem volna ennek mondjuk Alaszka után valahol a világ faszán Magadanban, Vlagyivosztokban, de úgy kb. bárhol csak innen legyen kurva messzire!!!
Mérgezés: Nem véletlenül viszi Putyin mindig mindenhová a kis termoszkáját. Plusz a politikusok ki vannak arra képezve, h tatárdúlást végezzenek a tányérjukon és egy falatot se egyenek közben.
Rohasztott hal - mit csinálsz? Megsérted a házigazdát, vagy úgy teszel, mintha jóízűen ennél, közben levegőt is alig veszel?
Fejlövés - erre sztem Trrumpliék figyelnek most már.

Mérgezés: Nem véletlenül viszi Putyin mindig mindenhová a kis termoszkáját. Plusz a politikusok ki vannak arra képezve, h tatárdúlást végezzenek a tányérjukon és egy falatot se egyenek közben.
Rohasztott hal - mit csinálsz? Megsérted a házigazdát, vagy úgy teszel, mintha jóízűen ennél, közben levegőt is alig veszel?
Fejlövés - erre sztem Trrumpliék figyelnek most már.
Nagyon remélem hogy lehozzuk esemény nélkül, de meleg a pite! Kurva jó lenne Budapest nem kerülne a törikönyvekbe úgy mint anno Szarajevó!

az egyik kap valahonnan egy fejest, vagy megmérgeződik, 2 hét múlva elhal?
a trumpot tavaly még puskával akarták megmerényelni
a következő évek tenorista slágere viszont a drón lesz, a puskák bombák kések kanálvizek ideje lejárt
vajon mennyi esélye lett volna tavaly azon a beszéden a trumpnak ha egy fpv drónt vezetnek rá
és mennyi esélye lett volna ha olyan valaki vezeti rá aki ebben kifejezetten nagy rutinnal rendelkezik
itt most összejön két olyan vezető akit sokezer nagy rutinnal rendelkező ukrán drónpilóta nagyon-nagyon-nagyon gyűlöl, ezért vagy azért
és ukrajna határos magyarországgal
abban meg hogy saját disznóságaikat az oroszokra kenjék kifejezetten nagy rutinjuk van
együtt áll a motiváció, a lehetőség, a humánerőforrás és a technika

a trumpot tavaly még puskával akarták megmerényelni
a következő évek tenorista slágere viszont a drón lesz, a puskák bombák kések kanálvizek ideje lejárt
vajon mennyi esélye lett volna tavaly azon a beszéden a trumpnak ha egy fpv drónt vezetnek rá
és mennyi esélye lett volna ha olyan valaki vezeti rá aki ebben kifejezetten nagy rutinnal rendelkezik
itt most összejön két olyan vezető akit sokezer nagy rutinnal rendelkező ukrán drónpilóta nagyon-nagyon-nagyon gyűlöl, ezért vagy azért
és ukrajna határos magyarországgal
abban meg hogy saját disznóságaikat az oroszokra kenjék kifejezetten nagy rutinjuk van
együtt áll a motiváció, a lehetőség, a humánerőforrás és a technika
Kikúrt nagy a rizikófaktor, marhára remélem hogy az oroszok - amcsik tudják a dolgukat de nagyon. Nekünk tuti hogy előtte már több nappal nyugtunk nem lesz, meg amíg el nem mennek kb. vigyázzban fog állni mindenki, zabszem a seggben!

Status
Not open for further replies.