[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Az oroszok új, sugárhajtóművel felszerelt siklóbombákat vetnek be. Állítólagos hatótávolságuk 200 km, ami kívül esik a földi légvédelmi rendszerek hatótávolságán. A roncsokat elemezve úgy tűnik kínai Swiwin SW800Pro sugárhajtómű van rajtuk...

Az Orosz Légierő OFZAB-500-as nagy robbanóerejű gyújtóbombával és UMPK-PD irányítórendszerrel végrehajtott csapása eltalálta a kijevi erők 144. dandárjának ideiglenes bázisát a Kupianszk és Kupianszk-Uzlovo csomópontnál.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A felvételen az látható, ahogy a kijevi erők műszaki berendezéseit Lancet drónok semmisítik meg.

A hadsereg repülőerői megsemmisítették a kijevi erők 77. különálló ejtőernyős brigádjának pilóta nélküli légi irányítópontját.
Az orosz légvédelmi erők csapást mértek a Szenkovo faluban található irányítópontra, amely nagy hatótávolságú és merevszárnyú drónokat is magában foglalt.

A kamera megörökítette azt a pillanatot, amikor a katonák egy ukrán kamikaze drón célpontjává váltak.
Szerencsére sikerült lelőniük a drónt, és folytatniuk az útjukat.

Erre az orosz katonára én mégiscsak felhívnám a figyelmet:

G3-QYBo-EX0-AAWht9.jpg

Csak nem az angol feliratú felvarró volt az egyetlen ok. Ezen az orosz katonán nyugati eredtű sisak van (az amik találták ki az ilyen profilú sisakot), amerikai eredetű Multicam mintájú a ruhája, a nadrágja konkrétan egy amerikai cég (Crye) koppintása, a bakancsa vagy egy Lowa vagy annak egy koppintása ami német. Gyakorlatilag, ha nem lenne a sisak oldalán az orosz trikolor senki meg nem mondaná, hogy egy orosz katona van a képen.

Az oroszok 2010 óta használják a Multicam-et is, akkoriban meg a szürke digitális UCP volt a divat az amerikaiaknál.

RIAN_archive_835340_Antiterrorist_operation_in_Makhachkala.jpg
Army_Combat_Uniform.jpg

2 déli megyé4 feladnák Donyeckért cserébe?
Valószínűleg nem, mivel az ukránok napról nappra szarabbul állnak és ennél többért nem fejezték be az oroszok. Nekik kurva kemény garanciák kellenek, semmi NATO, semmi ukrán fegyverkezés, sőt leszerelés, valószínűleg a pénzüket is vissza akarják kapni, s ahogy haladnak előre úgy egyre több terület is.
Mit mondtam, na mit mondtam? :hadonaszos: Ugyanaz a dezinfó áradat megy már megint a mainstreamből, mint Alaszka előtt, hogy áááááh nem kell Herszon és Záporjóska ááááh nem, oszt lesz pofára esés, mikor márpedig de
De figyeljétek meg, hogy majd a találkozó előtti napokban egyre-másra fognak jönni a kamu cikkek a médiában arról, hogy ez milyen jó lesz az oroszoknak és amúgy is Putyin csak a Donbasszt akarja ésatöbbi. Esetleg megszólaltatnak pár kitartott retardáltat, mint az azeri lobbinak dolgozó Markov, aki két Alijev dicséret közt méltatja a 400-szor visszautasított tervet

Miközben simán lehet, hogy az lesz, mint Alaszkában, ahol Putyin a 17. századi kozákságról kezdett lamentálva shitpostolni, amitől meg Trump idegfaszt kapott

Na meg mi az a Clashreport? Egy random twitter oldal amiből most már generálják ezrével az újakat és rá a híreket is.
Törökök csinálják, ilyen folyamatos live-feed hírcsatorna, alapnak jó, de azért megvannak a saját elfogultságai. Plusz miután törökök és muszlimok Gáza náluk kiemelt helyen van, néha már túlzottan is elnyomva a többi történést. Kurva nagy előnye viszont, hogyha valami történik, akkor ott tudod meg elsőként
Az oroszok új, sugárhajtóművel felszerelt siklóbombákat vetnek be. Állítólagos hatótávolságuk 200 km, ami kívül esik a földi légvédelmi rendszerek hatótávolságán. A roncsokat elemezve úgy tűnik kínai Swiwin SW800Pro sugárhajtómű van rajtuk...

Banderolon is ugyanez a hajtómű van, szóval logikus a választás

Ez is egy nézőpont:

Mit mondtam, na mit mondtam? :hadonaszos: Ugyanaz a dezinfó áradat megy már megint a mainstreamből, mint Alaszka előtt, hogy áááááh nem kell Herszon és Záporjóska ááááh nem, oszt lesz pofára esés, mikor márpedig de

Elvileg maximum arról van szó a nyugati mainstream szerint, hogy Herszon és Zaporizsja megyében vinnék, ahol most állnak, de nem a teljes megyéket. Ugye 70-80 %-ban ezek is már orosz kézen vannak, de a megyeszékhelyek az ukránoké. Szerintem ezt sem tudná Putyin otthon "eladni", főleg, hogy az Alkotmányba foglalta, hogy orosz területek. Ráadásul több orosz Telegram csatorna ép ma hozta a hírt, hogy elkezdődtek a harcok Herszon városáért (na az érdekes lesz)...

Nekem amúgy az is kétséges, hogy Harkov és Dnyipro megyékben elfoglalt területekkel mi lesz, hiszen nem nagy területekről van szó, de főleg Harkovban nem kevés orosz katona halt meg ,ahhoz, hogy "csak úgy" kivonuljanak. A kompromisszumos béke szerintem Putyinnak mindenhogy vereség otthon, a teljes győzelem meg még nagyon távoli...

Első kézből a frontról: „a sörétes puska csak a filmekben működik” – ukrán drónoperátor-kiképző a Mandinernek​

Ahogy beözönlöttek az oroszok, létrejött az ukrán drónpilóta-kiképző központ. Hogy áll a versenyfutás a drónok harcában? Melyik hatékonyabb védelem, egy sörétes puska, vagy az elektronikus hadviselés? A pilóta vagy a fegyver a fontosabb? Erről kérdeztük Viktor Tarant, aki már 9 ezer drónpilóta kiképzését irányította.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Az AFU 43. különálló gépesített brigádjának UAV irányítópontjának megsemmisítése UMPB irányított légi bombákkal.

Az Orosz Légideszant Erők 56. Gárda Légi Támadó Ezredének FPV legénységének harci munkájának összeállítása a Szumi front egyik szakaszán.

Elvileg maximum arról van szó a nyugati mainstream szerint, hogy Herszon és Zaporizsja megyében vinnék, ahol most állnak, de nem a teljes megyéket. Ugye 70-80 %-ban ezek is már orosz kézen vannak, de a megyeszékhelyek az ukránoké. Szerintem ezt sem tudná Putyin otthon "eladni", főleg, hogy az Alkotmányba foglalta, hogy orosz területek. Ráadásul több orosz Telegram csatorna ép ma hozta a hírt, hogy elkezdődtek a harcok Herszon városáért (na az érdekes lesz)...

Nekem amúgy az is kétséges, hogy Harkov és Dnyipro megyékben elfoglalt területekkel mi lesz, hiszen nem nagy területekről van szó, de főleg Harkovban nem kevés orosz katona halt meg ,ahhoz, hogy "csak úgy" kivonuljanak. A kompromisszumos béke szerintem Putyinnak mindenhogy vereség otthon, a teljes győzelem meg még nagyon távoli...
Ezt már Alaszka előtt is megkérdeztem, hogy "Miért lenne ez jó Putyinnak?" Mert ugye a béke az legyen kompromisszum, meg tükrözze a realitásokat is. Jelenleg az oroszok lassan de biztosan haladnak előre. Tehát nem érdekük megfelelő ajánlat nélkül gyorsan aláírni.
Az ukránokat meg arra hergelték, h mindent vissza, a Krímet is. Hiába lenne nekik érdekük most azonnal itt abbafejezni, mert holnap már még rosszabb a helyzetük, nem tudják lenyeletni a nackókkal a békát (se a halottak rokonaival, hogy a semmiért halt meg a gyerekük, testvérük, apjuk).
Plusz ott van, h 1918ban Magyarország területén nem álltak külföldi katonák, és lám, nem ott lettek a határok, ahol a frontvonalak húzódtak.
Ami életképes ajánlat lenne, h szankciók törölve, zárolt vagyonok vissza, és persze Ukrajna soha nem lesz NATO tag, sem NATO-n kívül felszteroidozott verőlegény. De ugye ez meg akkora zakó lenne az EUnak, h inkább szopnák le Trumpot élő adásban. Ez az EU utolsó 3 és fél évének teljes megsemmisülése lenne.

Szerintem azért megy ez a fajta (“Putlernek csak a Donbassz kell”) dezinfó, mert utána remekül le lehet írni, hogy “szemét Putler, már megint nem fogadta el az ajánlatot”.

Légicsapás Mikola óvóhelye ellen Volcsanszkban, a Volcsa folyó bal partján.

"Zelenszkij katonai diktátor kijelentette, hogy nem veszíti el ezt a háborút, és Putyin sem nyer. Putyin hadserege jelenleg gyenge helyzetben van. Sikerült elfoglalniuk földjeink 1%-át, de 1,3 millió embert veszítettek – válaszolta pontos számokkal."

:eek: o_O :D:D:D