[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Komolyan érdekelne, hogy hogy a retekbe képzelitek el idejutni Putyint?
Merre jönne?

Nemtom. Egyre akudtabb problémának tűnik.
83 orosz régióból 68-at súlyt állítólag az üzrmanyaghiány.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha átszinezem zöldre paintben oszt felrakom a twitterre akkor meg megszűnik ..?

Forráskritika…

Remélhetőleg Gyima venné át a stafétát. És akkor talán végre az ukrán projekt is lezárulhatna.

Az orosz alkotmány szerint a miniszterelnök venné át ideiglenesen az államfői funkciót, aki jelenleg Mihail Misusztyin.

Egyébként meg Gyima szerintem korántsem lenne olyan véresszájú, ha ő kerülne mégis végül az elnöki székbe. Csak szerepet játszik.

Nagyon elterjedt, hogy a budapesti találkozó elmarad. Vagy igaz vagy nem.
Ha igaz, két ok lehetséges.
1. A találkozót ellenző erők erősebbek voltak.
2. A találkozó okafogyottá vált. Egy lehetséges változat:
„Trumpék gyakorlatilag szabad kezet adtak a ruszkiknak. Ez ügyben szeretném a figyelmet Lukasenko nem túl régi kijelentésére felhívni, hogy az ukik számára egy elfogadható utolsó ajánlat fekszik az asztalon. Ha az ukik ezt az ajánlatot elutasítják, akkor az Ukrajna állami létét fel fogják számolni. Úgy tünik, hogy a Trump-Zelenszkij találkozón elkövetkezett ez a pillanat, mert az ukik nem-et mondtak. Zelenszkijt azonnal ki is dobták a Fehér Házból, oszt mehetett egyszemélyes sajttájra a Fehér Ház kerítésén kívülre (hm, mint a levitézlett körmös Bauer csemete SZDSZ-s emlékezetes magánszáma a XII. ker ök épülete elött). Ezzel gyakorlatilag egy mostani usa-ruszki csúcs Ukrajna ügyében okafogyottá vált. Usákia megvárja, míg a ruszkik bedarálják az ukikat, majd utána jön egy csúcs Ukrajna felosztásának lepapírozásával az ukik és az EU nélkül. Ennyi.”

Törökország-Bulgária-Szerbia.
Szívesen.
Bulgária felé nem kell berepülni Törökország légterebe és szomszédosak sem vagyunk Bulgáriával (abban sem vagyok biztos, hogy átengednék a bolgárok vagy a románok).
Törökországban felszáll Trump , Vagy Orbán gépére. Szívesen.
Az orosz elnök felszáll Orbán (vagy akárki más) gépére? Ne beszélj már hülyeségeket.

• Robot
Reactions: megazez
Bulgária felé nem kell berepülni Törökország légterebe és szomszédosak sem vagyunk Bulgáriával (abban sem vagyok biztos, hogy átengednék a bolgárok vagy a románok).

Az orosz elnök felszáll Orbán (vagy akárki más) gépére? Ne beszélj már hülyeségeket.
Komolyan mondom néha igaza van azoknak akik itt szidnak.
A fekete tenger felett eljöhet nemzetközi légtérben, de az viszonylag közel viszi ukrajnához. Török légtér felé viszonylag baráti államon keresztül mehet mégha kitérő is, még extra kíséretet is kap erősítve a törökök diplomáciai közvetítő szerepét. Bulgária olyan NATO tagállam ami nem zárkózik el tőle, hogy átengedje a delegációt a légterén, erős amerikai befolyás alatt van jelenleg, szóval ha kell még a Trump adminisztráció tud rájuk nyomást gyakorolni. Bulgáriából Szerbiába lép át szintén extra kíséretet is kap utána meg itt is van.

Komolyan mondom néha igaza van azoknak akik itt szidnak.
A fekete tenger felett eljöhet nemzetközi légtérben, de az viszonylag közel viszi ukrajnához. Török légtér felé viszonylag baráti államon keresztül mehet mégha kitérő is, még extra kíséretet is kap erősítve a törökök diplomáciai közvetítő szerepét. Bulgária olyan NATO tagállam ami nem zárkózik el tőle, hogy átengedje a delegációt a légterén, erős amerikai befolyás alatt van jelenleg, szóval ha kell még a Trump adminisztráció tud rájuk nyomást gyakorolni. Bulgáriából Szerbiába lép át szintén extra kíséretet is kap utána meg itt is van.
Jó neked, hogy ennyire bízol a törökökben, én viszont sokkal szkwptikusabb vagyok velük kapcsolatban. Bulgária nem csak erős amerikai, hanem erős európai befolyás alatt is áll emiatt nem gondolom, hogy ez annyira lefutott meccs, mint ahogyan gondolod.

Putyint nem fogják csak 1000%-ig biztonsagos úton vinni. Te tűzbe tennéd a kezed a törökökért és a bolgárokért ebben a kérdésben?

Jó neked, hogy ennyire bízol a törökökben, én viszont sokkal szkwptikusabb vagyok velük kapcsolatban. Bulgária nem csak erős amerikai, hanem erős európai befolyás alatt is áll emiatt nem gondolom, hogy ez annyira lefutott meccs, mint ahogyan gondolod.

Putyint nem fogják csak 1000%-ig biztonsagos úton vinni. Te tűzbe tennéd a kezed a törökökért és a bolgárokért ebben a kérdésben?
A Törökökért minden további nélkül ebben a kérdésben. A bulgárok már kérdőjelesebbek. De ők előbb vannak amerikai és orosz befolyás alatt mint mint európai.

"Híd Budapesten keresztül

Trump, Putyin és Orbán a káosz és a hatalom kereszteződésében, Budapesten

Alekszandr Dugin bemutatja, hogyan válik Budapest a globális játszmát átalakító Trump kiszámíthatatlanságának és Putyin stratégiájának gyújtópontjává.

Beszélgetés Alekszandr Duginnal a Sputnik TV Escalation című műsorában."

komolyan kérdem: mi jár azoknak a fejében, akik arra gondolnak, hogy egy atomhatalom elnökének különgépét földre kényszerítik, majd fogják, és letartóztatják ... mennyire gyorsan fognak elhamvadni?? vagy egyáltalán: merik-e kockáztatni egy háború kirobbantását, tudva azt, hogy ők lesznek az első célpont.
vonatkozok ez egyébként arra az agyatlan balf..sz társaságra is, akit páran eu parlamentnek neveznek: mi az elképzelés? Magyarország letartóztatja Putyint, kockáztatva azt, hogy kirobban egy világháború? ja, és azt, hogy mi leszünk ez első célpont??
szereti egyáltalán hazáját az, aki itthon ilyenekről álmodozik?????
Nem így működik. Oda sem mennek, ha csak egy szemernyi kétség is van afelől, hogy bármi lehet. Ha azt nyilatkozza pl Lengyelország amit, az már felveti a szemernyi kétséget és arra sem mennek.

Szerintem kis túlzással Putyin Ukrajnán keresztül is jöhetne. Mármint politikailag meg diplomáciailag. Senki nem szeretne nukleáris tűzben elhamvadni. Arra is az a veszélyes, hogyha vaan egy kellően dühös ember a megfelelő gombnál. Na most ilyen valószínleg Bulgáriában nincs...

Nemtom. Egyre akudtabb problémának tűnik.
83 orosz régióból 68-at súlyt állítólag az üzrmanyaghiány.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Kicsit jobban beleástam magam ebbe a térképbe (eredeti x post itt).

Ahogy azt írtam, a térképén valamiért azt jelzi ez az ukrán illető egyre mélyebb vörös színnel, hogy a mintavétel időpontjához képest mennyire friss hírt (vagy blogbejegyzést) talált az interneten, bármilyen üzemanyagkorlátozással kapcsolatosan. Tehát minél vörösebb, annál frissebb a hír a témában. Szerintem ez már önmagában félrevezető... Na de haladjunk!

A térkép jobb alsó sarkában van egy "get the data" link, amely egy letölthető csv az adatsorral.
Letöltöttem és feltettem kvázi-excel formában, hogy könnyebben olvasható legyen annak, aki kíváncsi.
Ebben minden sor tartalmazza (a 2022 előtti OF szubjektumaira):
  • az üzemanyagkorlátozásról szóló hír/poszt linkjét a korlátozásokról (dátummal)
  • (valószínűleg) a szerződéses katonák aláírási bónuszát az adott régióra (J oszlop) - fogalmam sincs, miért
  • valami gyűjtést a rosszul működő mobilhálózatokról (eddig még erről nem hallottam), hasonlóan az üzemanyagos részhez

Lekattintottam pár hírt:
  • Burjátia: 20 literes korlátozás, de nem minden üzemanyagra, illetve nem minden forgalmazónál (ahogy nézem, a regionális (BRK) érintett csak)
  • Irkutszk: kb mint Burjátiában (szomszédos területek), ugyanakkor utánamentek egy másik cikkben és kiderült, hogy más forgalmazóknál nincs korlátozás
  • Moszkva (itt a jóember se talált egy hónapnál frissebb hírt) : némely kútnál korlátozás, egyébként semmi
  • Orenburg: nincs korlátozás, csak némileg felmentek az árak október elején, aztán meg vissza (tegnapi cikk)
  • Szaratov: rövid időre felmentek az árak kb 10 rubellel, de nem írnak korlátozásról a linkelt hírben
  • Tengermellék (ahol Vlagyivosztok van): nincs korlátozás...
A hülyéje sikeresen kihagyta például a Krímet (hiszen az ukrajna), ahol viszont valóban van korlátozás, de ennyi.

Jegyezzük meg, olyan üzemanyagárakkal dobálóznak, hogy például a 92-es ára a korábbi, kb 250 Ft-nak megfelelőről kilőtt pár napra 320-ra, majd utána visszament. A 95-ös meg kb +5%-kal ugyanezt játszotta meg. Egyébként a nagyon gazdag ukrajnában most épp 470-500 Ft-nak megfelelő hrivnya egy liter 95-ös.

Folytathatnám még, de minek.

Tudod, az a baj az ilyen megosztásokkal, hogy valami tehetséges csinál egy ilyen színes térképet, a félkegyelmű (/nyugati) újságíró utána - különösebb utánaolvasás nélkül - levon belőle valami következtetést, ír egy buzi szalagcímet, hogy "Oroszországban már ötszázhetvenkét régióból jelentettek problémát az üzemanyagellátással", amit utána lehoz például a cioníner.hu, azt elolvasod, utána meg ideírod, hogy "egyre akudtabb problémának tűnik".

Nem kell lelövésekről beszélni. Ha a lengyelek azt mondják az oroszoknak, hogy nem jöhettek erre, az oroszok nem fognak az erő jogán arra menni és nem azért mert félnek, hogy lelövik Putyin gépét. Nem kell hülyesegeket kitalalni, csak gondolkozni egy kicsit.

1 eshetőség:
Ha a lengyelek nem engedik be a gépet a lengyel légtérbe, akkor egy esetleges meghibásodás estén leszallni sem fogják engedni... Márpedig ha valahol nem biztosítanak vészleszalló repteret, akkor arra nem viszik Putyint, mert nem hülyék. Olyat nem csinalnak, hogy mi márpedig akkor is leszállunk, hisz nincs értelme (oké nem zuhan le Putyin a géppel), mert ott fog állni a műszaki hibás gép a reptéren és ennyi. Nem teszik ki Putyint annak a blamázsnak, hogy ott áll Putyin gépe egy lengyel reptéren körülvéve lengyel rendőrökkel, mert illegálisan lépte át Lengyelország határát (még csak letartóztani sem kell)...

Gondolkodjunk már mielőtt hülyesegeket írunk. Nem te mész nyaralni, hanem Putyin megy akarhová, a kettő marhára nem egy kategória.

Nem így működik. Oda sem mennek, ha csak egy szemernyi kétség is van afelől, hogy bármi lehet. Ha azt nyilatkozza pl Lengyelország amit, az már felveti a szemernyi kétséget és arra sem mennek.
az a másik oldal, de ha mégis (mert nem mondunk olyat, hogy soha!), akkor pl. Te kiadnád a parancsot?