Elég jól megtalálta "Pisti, hogy miért lehetett volna legkevesebb 50%-kal több Zrínyi, mert azzal a félévvel korábban kezdődő gyártással kb. kétszer hosszabb lett volna a gyártási időszak: 66x1,5= 99 darab!
Azt még nem reklamáltam meg, hogy ez esetben később érnek az orosz erők Bp-re, és emiatt is legkevesebb további egy-tucat Zrínyi elkészülhetett volna!
Azt sem számíttattam hozzá a teljes harcértékhez, hogy akkor lett volna fejlesztési idő a teljesen logikusan felmerülő "első-néhány-(gyorsított)tüzelés-segítése" --anyagilag alig-valamibe kerülő=>szuper-költséghatékony-- továbbfejlesztést, mert bár ezt a megoldást lekért elemzések többsége szintén megvalósíthatónak, és x1,2-es harcérték szorzónak becsülte. de ezt valószínűleg ellensúlyozta volna a több IL-2-es és valamivel több szövis bombázás.
Az a 800 hk-meg pont nem okozott volna gondot, mert félévvel korábban még a gyengébb páncélzat és lövegű eszközök voltak általánosak, és az 1:6-os körüli kilövési arányú Zrínyi II.-k nagyobb számban ezen tovább javítottak volna.
Az IL-2-esek voltak a nagyobb gond! Ezek miatt sokat kellett mozgatnia technikát az álcázott fedezékek között, és ez rengetek üzemanyagot emésztett fel, harci eredmények nélkül!
Ezen az üzemanyag problémán is érezhetően javított volna az egy hónappal későbbre becsült román átállás!
Pontosítva: később lett volna még rosszabb a helyzet, mint ahogy-amikor a valóságban történt!
...de hát nekünk is csak lassítani kellett volna! Nekünk miért nem mehetett volna, ha a németeknek is ment???

Ráadásul, ahogy szokott-volt-lenni, ezúttal is pofátlanul-aránytalanul lenyúlták volna a román üzemanyag többségét, de ezzel ők is hatékonyabbak lettek volna!
Csak a kb. harmadolt hátrányok:
- az infrastruktúra pusztítás,
- az alulbecsült hatású "Malenkíj-robot" feleződése/harmadolódása,
- és az a 100e felettire becsült "némi" erőszak --a maga évtizedeken át tartó társadalmi hatásával-- ha megfeleződik,
...ez nagyságrendileg jobb gazdasági-társadalmi helyzetet hagyott volna a "vesztes" országra.
Kicsit összefüggéseiben, nem csak kizárólag a katonai részét nézve egy --közel sem lehetetlen, gyanúsan inkább egy elszalasztott-- alternatívának!
...Szerintem!
.