Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

Attól félek hogy nem csak fegyvereket fogunk venni hanem eladjuk az olajunk és földgázunk kitermelési jogait! Szerintem Trump egy olyan tervet fog OV nózija elé biggyeszteni ami miatt urunk s parancsolónk lesápad lesöpri az asztalról a mi terveinket és ott helyben rögtönözni fog egyet! Térdvédőt remélem vitt meg száj zár ellen valami izomlazítót!
az ogd itt van kb 40 éve. tehát ezzel már el vagy maradva 40 évvel.

QUOTE="AlbaRegia, post: 1848545, member: 2801"]
Attól félek hogy nem csak fegyvereket fogunk venni hanem eladjuk az olajunk és földgázunk kitermelési jogait! Szerintem Trump egy olyan tervet fog OV nózija elé biggyeszteni ami miatt urunk s parancsolónk lesápad lesöpri az asztalról a mi terveinket és ott helyben rögtönözni fog egyet! Térdvédőt remélem vitt meg száj zár ellen valami izomlazítót!
[/QUOTE]
Mert van számottevő gázunk és olajunk? :D

QUOTE="AlbaRegia, post: 1848545, member: 2801"]
Mert van számottevő gázunk és olajunk? :D
[/QUOTE]
Meg miért ebbe a topikba toljátok az olajat?

Meg miért ebbe a topikba toljátok az olajat?
Hát gázunk az van, palagáz, 1000 mrd tonna, makói árokban.
Az biztos, higy a jenkiket nem fogja aggasztani a környegetvédelem.
[/QUOTE]
szerinted a kanadai cég aki el kezdte kialakítani a makói mezőt és csinált belőle egy nagy részvénypiaci csalást vajon miért nem építette is ki a mezőt?

HVG, 444 szokásos színvonal. Mintha ez vmi mai információ lenne.

Ebben semmi újdonság nincs.

.Hernádi ugyanakkor kiemelte, hogy a legnagyobb problémát nem az áremelkedés jelentené, hanem az, hogy a finomítók nem tudnának teljes kapacitással működni, ami komoly ellátásbiztonsági kockázatot hordoz magában.
(csak 75%-on tudna menni orosz olaj nélkül a pozsonyi és battai finomító)

Úgy néz ki nekünk lesz ruszki olaj, a többieknek coki. :cool:

Az első újságírói kérdés az orosz olaj sorsa volt, amire Donald Trump elmondta: Magyarországnak nincs tengeri kapcsolata, ami egy folyamatos probléma az ország számára, folyamatosan vizsgáljuk az európai helyzetet. Pontosabb úgy feltenni Trump szerint a kérdést, hogy ha más európai országokról is beszélünk, amelyek vásárolnak évek óta orosz olajat.

Orbán Viktor szerint ez az egyik fontos ügy, amiről ma beszélnek a felek.

Az első újságírói kérdés az orosz olaj sorsa volt, amire Donald Trump elmondta: Magyarországnak nincs tengeri kapcsolata, ami egy folyamatos probléma az ország számára, folyamatosan vizsgáljuk az európai helyzetet. Pontosabb úgy feltenni Trump szerint a kérdést, hogy ha más európai országokról is beszélünk, amelyek vásárolnak évek óta orosz olajat.

Vagy megkapjuk Fiumét és vehetünk amcsi olajat és gázt korlátlan mennyiségben.Ez is egy fair üzlet lenne. :D

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg and Nber

Én is úgy tippelem, az olaj marad. Feltéve ha az ukránok nem rombolják le a vezetéket. Mert azzal is számolni kell szerintem. Most be fognak dühödni, ha ez a Trump - Viktor találkozó jól sül el.

• Tetszik
Reactions: enzo and blitzkrieg
Én is úgy tippelem, az olaj marad. Feltéve ha az ukránok nem rombolják le a vezetéket. Mert azzal is számolni kell szerintem. Most be fognak dühödni, ha ez a Trump - Viktor találkozó jól sül el.
Egyébként ha vmit nem értek, akkor az ez. Eddig miért nem tették meg. Lerombolniuk sem kell, csak elzárni.

Éppen ezért lenne jó, ha az Adria bővítve lenne B tervnek. De erre nincs pénzük a horvátoknak vagy lexarják. Mi tennénk bele zsét, de ha részesedést is kapunk. Itt nyomhatná Trump a horvátokat.

• Tetszik
Reactions: honved
Ha leírja ma a Népszava ugyanazt is, amit a MOL hónapok óta mond, attól az még nem lesz újdonság, csak az látszik egységes kommunikációt (most nagyon udvarias voltam ;) ) folytatnak.
Nem egységes a kommunikáció.
Csak most találta meg a HVG Q3 reportot, s megtaláltak benne az idézet részt, s nekik ez újdonság volt mint valami leleplezés, így aztán szépen körbe ment egy “heuréka”

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Nem egységes a kommunikáció.
Csak most találta meg a HVG Q3 reportot, s megtaláltak benne az idézet részt, s nekik ez újdonság volt mint valami leleplezés, így aztán szépen körbe ment egy “heuréka”
Javítás.
Félreértettem az írásod.
Sorry.
Első mondatom nem ide tartozik.

Végig néztem (szenvedtem) az ebéd előtti sajtájt…
Értelme nem sok volt, de utána okosabbak leszünk.

• Tetszik
Reactions: honved