A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Előbújt Orbán és Trump az értekezletről.

„Kötöttünk egy megállapodást hadiipari kérdésekről, illetve az űripari együttműködés kérdéseiről” – jelentette be Orbán. A miniszterelnök arról beszélt, hogy kijelölték az együttműködő feleket, és már zajlanak a tárgyalások. Fejlett védelmi fegyvereket fogunk venni Amerikától."

Fasza akkor meg mindig nem lehet beszelni rola…imadom ezt z allando titkolozast amit 22ota csinalnak…

Fasza akkor meg mindig nem lehet beszelni rola…imadom ezt z allando titkolozast amit 22ota csinalnak…
Sztem ezt Bobo fogja bedobni, ha van konkrétum, aki még mindig tárgyal.

"Orbán Viktor a washingtoni magyar nagykövetségen arról beszélt, hogy néhány miniszter még mindig tárgyal."

Pontosan miről?
Sztem meg kéne várni míg Bobo a Pentagonból előkerülve mond-e valami konkrétabbat.

Ott volt a nagykövetséges sajtótájékoztatón, mutatták is, szóval rá pont nem volt igaz, hogy még tárgyal. Szerintem nem lesz most konkrét fegyver bejelentés.

Amúgy a "védelmi" (fegyver) szónak lehet jelentősége? Mert akkor az inkább Patriot. Meg ugye megkapjuk az olaj szankció mentességet, ehhez nagy fizetés kellett cserébe, és ugye a Patriot csomagok jóval drágábbak, mint a Himars

Ott volt a nagykövetséges sajtótájékoztatón, mutatták is, szóval rá pont nem volt igaz, hogy még tárgyal. Szerintem nem lesz most konkrét fegyver bejelentés.

Amúgy a "védelmi" (fegyver) szónak lehet jelentősége? Mert akkor az inkább Patriot. Meg ugye megkapjuk az olaj szankció mentességet, ehhez nagy fizetés kellett cserébe, és ugye a Patriot csomagok jóval drágábbak, mint a Himars
Ez lehet terelő duma a háborún parázó saját közönségének. Katonailag nincs értelme annak hogy "védekező fegyver" - az is védekezés ha "széthajmarsozod" a rád támadó ellenség vezetési pontjait, logisztikáját, hátországát...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A mai nap mérföldkőnek számít a magyar-amerikai űr- és védelmi együttműködés fejlődésében.

A történelmi találkozón Viktor Orban miniszterelnök bejelentette, hogy megállapodás született Donald Trump elnökkel közös kezdeményezések előmozdításáról ezekben a stratégiai iparágakban. Ez a bejelentés hangsúlyozza az Egyesült Államokban folytatott ipari kapcsolataink megerősítése érdekében végzett hónapokig tartó előkészítő munkát, és egyértelmű mandátumot ad a kulcsfontosságú űr- és védelmi megállapodások véglegesítésére a következő hetekben és hónapokban.

Ebben az összefüggésben ma folytattuk a magas szintű tárgyalásokat a Lockheed Martinnal, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel, aki egyben az űr- és védelmi ipari ökoszisztémáért is felelős. A következő lépéseket Howard Bromberggel, a rakétákért és tűzvezetésért felelős alelnökkel és csapatával megvitattuk a jövőbeli üzleti együttműködéssel kapcsolatban.

Találkoztunk a @SpaceX csapatával is, köztük Stephanie Bednarekkel, a kereskedelmi értékesítésért felelős alelnökkel, hogy megvizsgáljuk a @4iGSDT által indított HUSAT programmal kapcsolatos együttműködési lehetőségeket, valamint a további kettős felhasználású és műholdas képességeket.

Ezenkívül stratégiai megbeszéléseket folytattunk Stephen O’Bryannal, a @northropgrumman alelnökével, amelyek a lőszer-technológiák és a légvédelmi képességek terén való együttműködésre összpontosítottak, és hogy feltárjuk a közös üzleti lehetőségeket a jövőben.

A mai nap az amerikai-magyar ipari kapcsolatok közelmúltbeli történetének egyik legjelentősebb mérföldköve.

Az itt lefektetett alapokra építve az űr- és védelmi szektorban létrejövő konkrét megállapodások most olyan módon strukturálhatók, amely kézzelfogható előnyökkel jár mind Magyarország, mind partnereink számára, miközben erősíti a 4iG és a magyar innovációs ökoszisztéma szerepét ezeken a stratégiai területeken.

Sz-B-K
..Ez több területet érint. Érinti a légvédelmet, érinti a légvédelmi rakétákat, amelyek – mind a földi indítású rakétarendszerünkön, mind pedig a Gripeneinken használt rakéták – nagyon fontosak, és érinti a különböző csapásmérő eszközöket is, amelyekben az amerikai az egyik legjobb elérhető technika...

700 millió dodó a teljes katonai csomag
Bob leìrta nagyjából miben oszlik meg. Na elkezded nézegetni a hasonló beszerzéseket akkor ràjöttök hogy ez így nagyon minimàl lesz főleg így szétszálazva 3-4 felè.
Én úgy látom erről a megállapodásról már nem a honvédelmi minisztérium tárgyal. Az már nekik tiszta hogy mit és engedélyezve lesz. A gazdasági miniszter egyeztet a finanszírozásról ès a N7 meg a 4iG a cégekkel az együttműködésről.

Én úgy látom erről a megállapodásról már nem a honvédelmi minisztérium tárgyal. Az már nekik tiszta hogy mit és engedélyezve lesz. A gazdasági miniszter egyeztet a finanszírozásról ès a N7 meg a 4iG a cégekkel az együttműködésről.
A Magyar Kormány hivatalos FB oldalán 15 perce megjelent bejegyzés szerint: "Védelmi, katonai és közös hadfelszerelési együttműködésről is tárgylaunk Washingtonban", Bobó bájos tekintetével közzétéve.

A Magyar Kormány hivatalos FB oldalán 15 perce megjelent bejegyzés szerint: "Védelmi, katonai és közös hadfelszerelési együttműködésről is tárgylaunk Washingtonban", Bobó bájos tekintetével közzétéve.
Tudom hogy bement pofavizitre a Pentagonba. De a Lockheed Martinnal, Northrop Grummanal, SpaceX-nél a gazdasági miniszter volt a hazai cégekkel.

Tudom hogy bement pofavizitre a Pentagonba. De a Lockheed Martinnal, Northrop Grummanal, SpaceX-nél a gazdasági miniszter volt a hazai cégekkel.
Aztán szerinted a katonai csomagot előzetesen ki állította össze és tárgyalta le? A katonai rész már egy ideje összeállt most a szentesítés zajlott.

Aztán szerinted a katonai csomagot előzetesen ki állította össze és tárgyalta le? A katonai rész már egy ideje összeállt most a szentesítés zajlott.
Elbeszélúnk egymás mellett. Én arra gondoltam az a rész már összeállt, Bob csak aláírni ment. De a finanszírozás és az esetleges védelmi ipari együttműködès még nyitott volt. Ezért is húzodott az a tárgyalás a leghosszabban.

• Tetszik
Reactions: endre and krisss

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aztán hazajönnek a repülőgéppel és a következő néhány hétben meg majd kiderül hogy mégsem teljesen úgy lett, mert valaki a legfelső szinten az utolsó pillanatban még valamin valamiért változtatott?

• Tetszik
Reactions: endre and J.G.
Aztán hazajönnek a repülőgéppel és a következő néhány hétben meg majd kiderül hogy mégsem teljesen úgy lett, mert valaki a legfelső szinten az utolsó pillanatban még valamin valamiért változtatott?
Ugy beszel a most kozzetett videokon is bobo mintha nem irtak volna meg ala semmit csak a targyalas kezdodott volna meg.