[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Miért lenne működésképtelen a fele? Most mondjam azt, hogy nem T-80BVM-et vettünk?
Kuzdunk az uj technika hadrafoghatosagaval te is pontosan tudod.
De van elonye sok raketa keves indito lesz egy minimalis mlrs kepesseg boviteni olcsobb kesobb es azert 6 indutora nem lesz nehez embert talalni akar valtasban.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Kuzdunk az uj technika hadrafoghatosagaval te is pontosan tudod.
De van elonye sok raketa keves indito lesz egy minimalis mlrs kepesseg boviteni olcsobb kesobb es azert 6 indutora nem lesz nehez embert talalni akar valtasban.
Azzal küzdünk amit kb rajzasztalról vettünk(oké ez kb minden, de az egy másik kérdés). A HIMARS közel sem a rajzasztalról jön.

Osztom de ismerve azt hogy ha esetleg egy uteget veszunj ami 6db indito es abbol a fele nem fog mukodni szarban leszunk.
Mert semmi szandek nem lesz az inditok szamat novelni a kesobbiekben.
Nem hogy az indítókbszámát, de rakettyát sem fogunk venni ha ezeken múlik. Egyszerűen szégyen amit művelnek.

Nem hogy az indítókbszámát, de rakettyát sem fogunk venni ha ezeken múlik. Egyszerűen szégyen amit művelnek.
Raketa hirek szerint van benne szep szammal en azert vagyok csalodott hogy nem sikerult megugrani az egy egeszbosztaly ami 18db azaz 3 uteg oke lehet rugalmasabban is kezelni elvileg de azert hogy meg nagy esely van arra hogy a horvatnak is kevesebbet vettunk az ciki

Raketa hirek szerint van benne szep szammal en azert vagyok csalodott hogy nem sikerult megugrani az egy egeszbosztaly ami 18db azaz 3 uteg oke lehet rugalmasabban is kezelni elvileg de azert hogy meg nagy esely van arra hogy a horvatnak is kevesebbet vettunk az ciki
Honnan tudod, hogy max 18 db lesz??

Csak, hogy nagyságrendileg be tudjuk itt lőni, mi jöhet ezekből ki, kicsi chatgpt-s segítséget s pár nyilvános forrást hozzátéve a következők jöttek nekem ki:

Horvátország-szerű támogatási arány (multiplier = 2.31988, support ≈ 56.9%)

Költési scenáriók:

1) 300 M USD
  • hardware-keret = 300,000,000 / 2.31988 ≈ 129,325,655 USD
    a) 4 launcher (80M) → rakéta-keret ≈ 49,325,655~113 db ER (vagy mix ~101 ER + 2 ATACMS)
    b) 6 launcher → rakéta-keret ≈ 9,325,655 → kevés (≈21 ER)
    c) 8 launcher → negatív/majdnem nulla rakéta-keret.

2) 500 M USD
  • hardware ≈ 215,543,000 USD
    a) 4 launcher → rakéta-keret ≈ 135,543,000~312 db ER (mix ~281 ER + 7 ATACMS)
    b) 6 launcher → rakéta-keret ≈ 95,543,000~220 db ER (mix ~198 ER + 5 ATACMS)
    c) 8 launcher → rakéta-keret ≈ 55,543,000~128 db ER (mix ~115 ER + 3 ATACMS)

3) 700 M USD ( nyilván tudjuk, h ez nem opció, s ebbe már több indító is elférne )
  • hardware ≈ 301,739,487 USD
    a) 4 launcher → rakéta-keret ≈ 221,739,487~511 db ER (mix ~460 ER + 13 ATACMS)
    b) 6 launcher → rakéta-keret ≈ 181,739,487~418 db ER (mix ~376 ER + 10 ATACMS)
    c) 8 launcher → rakéta-keret ≈ 141,739,487~326 db ER (mix ~293 ER + 8 ATACMS)

Kibaszott szégyen. Röhöghetnek rajtunk a románok.

A "nehéz(kes)" dd mellé csak 1(egy) üteg HIMARS kell,a régi hh-s szabvány szerint.......